Goto page Previous 1, 2, 3 ... 539, 540, 541 ... 568, 569, 570 Next
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
biri66 Joined: 13 Oct 2011 Total posts: 1028 Location: Budapest Gender: Female |
Posted: Sun Jan 27, 2013 8:25 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
Akit érdekel ez a valóban páratlan alkotás, az a videót és a magyar feliratot letöltheti MekkMester turkálójából: http://mekk1mester.uw.hu/_________________ Desert Spring - Emperor of the Sea - The Water Bloom
Hurry and Tell Me - Our Slightly Risque Relationship - Secret Garden Sp. - Hot Coffee
Strawberry Ice Cream - The Woman Next Door - Reason - It is Me, Grandmother
Mozifilmek: http://etelkad.atw.hu/
|
|
| Back to top |
|
 |
Lillia Joined: 14 Jan 2008 Total posts: 72 Location: Hungary Gender: Female |
Posted: Mon Jan 28, 2013 1:38 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
| kilmos wrote: |
Nagy-nagy köszönet neked, hogy szóbahoztad ezt a filmet.
Óriási öröm volt látni, még most is hatása alatt vagyok.
És természetesen eredeti nyelven (hanggal).
Ha egy mondatot kéne mondanom, mi ragadott meg a filmben, azt mondanám, hogy: egyszerre szürreális és földönjáró: fellegekbe visz, ugyanakkor ezt nagyon pontosan és felfoghatóan teszi.
És eljött az idő, hogy a rendező Ki-duk Kim többi filmjét is megnézzem.
PS: A port.hu-n vannak nagyon jó kommentek is (illetve 100 szavazatból majdnem 9 a film értékelése!!), viszont a "hivatalos" írások azok valami borzalmasak: film elött nem tanácsos elolvasni őket (szvsz). |
Ha ajánlhatok egy művet, akkor ott van a dvd-n Magyarországon szintén megjelent "Az íj" (Hwal/The Bow)
Korábban a filmzenékről beszéltünk, és szerintem ennek a filmnek van az egyik leggyönyörűbb zenéje... Emellett szintén Kim Ki-duk remekmű, ráadásul a Lopakodó lelkekhez (Bin-jip) hasonlóan ez is egy meglehetősen egyedi szerelmi történet.
Trailer (magyar felirattal):
http://www.youtube.com/watch?v=1HI3Uxd7Sic
-------
És köszönöm mindenkinek, aki válaszolt a kedvenceket firtató kérdésemre!
|
|
| Back to top |
|
 |
red13 |
Posted: Mon Jan 28, 2013 6:02 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
| Lillia wrote: | Sziasztok!
Az utóbbi pár érdekes bejegyzést olvasva egy kérdés merült fel bennem. Vajon nektek melyik a kedvenc olyan ázsiai filmetek, ami a legnagyobb hatást tette rátok?
Ami a megnézése után sem hagyott nyugodni benneteket. Amin napokig gondolkodtatok, esetleg egy-egy jelenet, párbeszéd örökre az emlékezetetekbe vésődött. Vagy amit mindig megnéztek, ha nagyon rossz passzban vagytok, mert mindig megnyugtat vagy felvidít, esetleg pont fordítva: egy jót bőgtök rajta, és utána már minden jobbnak tűnik.
Tudnátok ilyen abszolút kedvencet megnevezni?
Örülnék neki, ha megírnátok a film címét, és hogy miért az a kedvenc. Ha nem tudtok dönteni, 5-ös vagy 10-es listának is örülnék, csak indokoljatok egy kicsit, miért pont arra esett a választásotok.
Köszi!  |
Összeírtam ide gyorsban 30 filmet, nehéz volt a szűkítés, de azt hiszem az általam látott úgy 350 koreai film közül ezek azok amiket legjobban szórakoztam, vagy éppen élveztem. Nem mindegyik egy hatalmas film, de garanciát vállalok a felől, hogy senki nem áll úgy fel utána, hogy na ez pocsék volt. Egyébként sok klasszikus, és számomra remek film lecsúszott a listáról, direkt 10 filmet választottam ki, de nem helyeztem őket sorrendbe. Valamint nem írok hozzájuk kommentet, mivel mindegyik úgy kezdődne, hogy a legjobb...romantikus, vígjáték stb.
A Bittersweet Life
Afrika
Bleak Night
Joint Security Area
Make it Big
Mapado
My Sassy Girl
Sunny (2010)
Take Care of My Cat
The Classic
Majd lehet összedobok egyet a Japán, illetve Hongkong filmekről is, de ezeket nehezebb lesz összeszedni.
|
|
| Back to top |
|
 |
pukkajoe Joined: 23 Jul 2011 Total posts: 70 Gender: Female |
Posted: Mon Jan 28, 2013 6:17 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
| kilmos wrote: | | Ha egy mondatot kéne mondanom, mi ragadott meg a filmben, azt mondanám, hogy: egyszerre szürreális és földönjáró: fellegekbe visz, ugyanakkor ezt nagyon pontosan és felfoghatóan teszi. |
Na, pontosan ez az.
Örülök, ha másoknak is megváltoztatja kicsit az életét, még ha csak néhány órára is.
| biri66 wrote: | | Akit érdekel ez a valóban páratlan alkotás, az a videót és a magyar feliratot letöltheti MekkMester turkálójából: http://mekk1mester.uw.hu/ |
... és nem mellesleg meg is lehet(ett) venni dvd-n potom pénzért a tescóban. Talán egy ezres volt, de ha többért adták volna, akkor is megvettem volna.
|
|
| Back to top |
|
 |
UsagiYojimbo Joined: 28 Feb 2008 Total posts: 1094 |
|
| Back to top |
|
 |
biri66 Joined: 13 Oct 2011 Total posts: 1028 Location: Budapest Gender: Female |
Posted: Tue Jan 29, 2013 3:41 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
| Lillia wrote: | Sziasztok!
Az utóbbi pár érdekes bejegyzést olvasva egy kérdés merült fel bennem. Vajon nektek melyik a kedvenc olyan ázsiai filmetek, ami a legnagyobb hatást tette rátok? |
Íme, az én 10-es listám, amit az eddig látott közel 70 koreai filmből válogattam össze:
Kosztümös: A Frozen Flower (2008), The King and the Clown (2005)
Szerelmes melodráma: A Moment to Remember (2004), Always/Only You (2011), April Snow (2005), The Letter (1997)
Sokkoló: A Tale of Two Sisters (2003), Oasis (2002), Sympathy for Lady Vengeance (2005)
Meditatív: Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring (2003)
A DA-n levő különböző topikokba beleolvasgatva kitűnik, hogy milyen más az egyes emberek ízlése, gondolatvilága, mennyire különböző témák érdeklik őket.
Így aztán nem tudom kijelenteni, hogy ezek a filmek mindenki tetszését elnyernék, rám mindenesetre nagy hatással voltak._________________ Desert Spring - Emperor of the Sea - The Water Bloom
Hurry and Tell Me - Our Slightly Risque Relationship - Secret Garden Sp. - Hot Coffee
Strawberry Ice Cream - The Woman Next Door - Reason - It is Me, Grandmother
Mozifilmek: http://etelkad.atw.hu/
|
|
| Back to top |
|
 |
doramaforeverGender: Unknown |
|
| Back to top |
|
 |
unni2011 Joined: 12 Jan 2012 Total posts: 1209 Location: Pécs Gender: Female |
|
| Back to top |
|
 |
red13 |
Posted: Sat Feb 02, 2013 1:21 pm Post subject: Post Rating: 1 |
|
|
Ruler of Your Own World
Az általam látott koreai drámákban egy dolog biztos egyezett. Minden karakter a top-on volt, a legszebb, a legjobb öltözködésű, sikeresek a munkájukban, valamint a legtöbb főszereplő egy nagy vállalat gyereke volt. Voltak kivételek, amikor a főszereplő szegény volt, és egy kis lyukban élt, de azt is olyan lehetetlennek ábrázolták, hogy biztos vagyok benne sokan gondolták azt, hogy na bárcsak így élhetnék, mert még az is nagyon fancy volt. Nem a megszokott módon akadtam rá erre a drámára, nem volt semmilyen ajánlás, nagy hype körülötte, igazából csak nézelődtem mit is kéne következőnek elővenni, aztán megakadt a szemem a borítón, láttam rajta Lee Na-Young-t (aki kedvenc) így jobban utána nézegettem a sorozatnak. Persze ennyi még nem lett volna elég, így jobban utána néztem a sorozatnak. Sok helyen azt olvastam, hogy ez volt az első koreai drámája, milyen jó hangulata van. Nosza megnézegettem belőle pár jelenetet a youtube-on, és akkor egyből eldőlt, hogy ez lesz amit most megfogok nézni. Leginkább a képi világa az ami megfogott, bármiféle giccsséget, trendet nélkülöz a sorozat, mintha csak átlag emberek lennének a főszereplők. Mindehhez még az is hozzájött, hogy 2002-ben készült. Akkortájt, nem csak hogy jó filmek készültek, de személyes vélemény(és csakis) szerint az akkori öltözködés, utca képek, és az a megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan hangulat áztatta át az egész légkört, akárcsak Magyarországot. Nem vicc! Amikor egy 90-es évekből készült koreai filmet nézek, és úgy egészen 2003-4-ig teljesen azt érzem, hogy b@sszus Magyarország is ilyesmi volt akkoriban. Megnézve az első részt, majd a másodikat teljesen rendben volt minden, de valahogy alább hagyott a sorozatok iránti érdeklődésem(sűrűn előfordul az ilyen), majd csak 2-3 hét múlva folytattam, és valamikor az elmúlt héten fejeztem be. Az egész sorozat megnézése úgy másfél hónapot vett igénybe, aminek hosszúsága egyáltalán ne a minőségnek róható fel, egyszerűen csak lusta voltam nekifeszülni bármiféle sorozatnak.
Maga a sorozat a múltban kezdődik el, ahol megismerhetjük az egyik főszereplőt, Ko Bok-Su-t, akinek már gyerek kora óta elég nehéz az élete. Anyja elhagyta őt, nem érintkeznek, apja pár évre beadja őt az árvaházba, míg egyenesbe nem jön anyagilag. Nincs ez másként a jelenben sem, hisz azzal indul az egész, hogy 2 év börtön után szabadul zsebtolvajlás miatt, ami hobbit esze ágában sincs feladni, és legjobb haverjával újból vadászni indulnak. Másik szálon megismerhetjük Chun Kyung-ot, a lázadót, egy indie zenekar billentyűsét, aki egy gazdag ám annál zavartabb család gyereke. Hirtelenjében énekesük megbetegszik, pénzre van szükségük a műtétre, elkezdik összehaknizni, majd mire már összegyűlt, a sors összehozza őket Ko Bok-Su-val egy koncerten, a pénznek nyoma vész, az énekesük pedig meghal. Nagyjából ennyi lenne az eleje, többet kár lenne ellőni, még így is hagytam ki belőle részleteket bőven.
Természetesen vannak itt még bőven szereplők, akik teljesen rendben vannak, de kár róluk írni, hisz egy cseppet klisések és az ember tudná előre kinek mi a szerepe, mi lesz a végkifejlet. Nekem leginkább Ko Bok-Su apja tetszett, ahogyan próbál gondoskodni a fiáról, iskolába akarja adni, ha felveszi a régi öltönyét amiben régen zsebtolvajlásnak indult őrjöngeni kezd, nem akarja hogy kilépjen a házból, hogy bármi baja essen, el is hangzik egy monológban, hogy maradj itthon, majd én gondoskodok rólad, nem kell semmit csinálnod csak légy boldog. De a legérdekesebb karakterek természetesen a két főszereplő. YDG és Lee Na-Young nagyszerűen alakítanak, és ami a legjobb az egészben, hogy mindketten teljesen hétköznapin néznek ki, egyikőjük sem egy hatalmas sztár(még akkoriban), nincs arcplasztika, tökéletes alak, smink stb. Valószínűleg ez adta -természetesen az mellett hogy kiváló színészek- mindketten olyanok mintha csak most léptek volna az utcáról a képernyőre, hogy ennyire tökéletes lett a karakterük. Ko Bok-Su aki próbál megjavulni, olykor sokat szenvedve múltja miatt, és megmutatni hogy igenis tud változni, bárki bármit gondol róla. Kyung egy bájos személyiség, akinek mosolya tényleg mosoly, és valóban átjönnek az érzelmi reakciók a tekintetéből, legyen az öröm, szomorúság, megvetés, őszinteség. Nehéz definiálni karakterét, leginkább csak egyszerű fiatal lány, aki nem vonzó különösebben (legalábbis nem úgy mint a többi K sztár), meglehetősen félénk és nehezen nyit mások felé, ám ahogy kapcsolatuk mélyül Ko Bok-Su-val kezd megnyílni, és a néző kezdi megérteni milyen is ő.
Nehéz megfogalmazni ezeken a dolgokon mi tetszett igazán, vagyis miért tetszett a sorozat, és miért más mint a többi. Leginkább azt tudom mondani, hogy nagyon emberi, nagyon igaz, és nem hamis ahogyan a legtöbb csilli villi drámák. Tele van érzelemmel, és ezt nem sírás-rívással éri el. Azt is nehéz leírni, hogy a "más" az sokszor nem jobb, mint az úgymond tömeg termék. Értem ezalatt, hogy több olyan dráma, amit szidtam mert mindenki tökéletes benne, és sokszor mű(Gentleman Dignity jó példa) sok esetben jobban tetszett, mint ez a sorozat. Lehet mert régi, lehet mert a vége fele egy kicsit lapossá válik, és egyfajta kirándulásos, lélek vándorutas sztorit raknak be, hogy meglegyen az a 20 részes. Leginkább ezt rónám fel hatalmas negatívumnak, lett volna 16 részes, a vége egy kissé átgondoltabb, és akkor valószínűleg a legnagyobbak között emlegetné mindenki. Így szerintem csak réteg sorozat lett. Nem ajánlom mindenkinek, csak azoknak akik szeretik a retró dolgokat, és nem riadnak vissza egy kicsit hétköznapibb, kicsit szürkébb sorozattól. Érdekes, hogy a legtöbb koreai dráma végére érve egy kicsit úgy érzem, hogy ez valamit tanított, valamit adott nekem, amitől egy kicsit ha nem is másabb, de egy hangyányit hozzá adott a gondolkodásmódomhoz. Itt ez hatványozottan igaz. 9/10 elfogultan
Most lesz még két "modern" dráma amit megnézek, de aztán vagy a kettő közé beékelem a Winter Sonátát. Azon kívül, hogy ez is baromira retró, úgy tudom a koreai hullám egyik elindítója. Már alig várom.
|
|
| Back to top |
|
 |
leegyep Joined: 27 Sep 2004 Total posts: 437 Gender: Male |
|
| Back to top |
|
 |
janita1980 Joined: 03 May 2011 Total posts: 295 Gender: Unknown |
|
| Back to top |
|
 |
erzsi69 Joined: 05 Aug 2007 Total posts: 1006 Location: Hungary Age: 43 Gender: Female |
|
| Back to top |
|
 |
gilnis Joined: 13 Jan 2010 Total posts: 1936 Gender: Unknown |
Posted: Fri Feb 08, 2013 12:55 pm Post subject: Post Rating: 0 |
|
|
| red13 wrote: | Ruler of Your Own World
...
Most lesz még két "modern" dráma amit megnézek, de aztán vagy a kettő közé beékelem a Winter Sonátát. Azon kívül, hogy ez is baromira retró, úgy tudom a koreai hullám egyik elindítója. Már alig várom. |
Szia!
A fenti hozzászólásodat annyira jó volt olvasni, ígérd meg, hogy írsz a Winter Sonatáról, ha megnézted!
Nekem az volt a legelső koreai sorozatom, és bár emiatt személy szerint nagyon szeretem, és meghatározónak valóban meghatározó, "enyhén" nem tökéletes. Lassú, közben túlzottan csavaros, és rengeteg benne a klisé. Mentségére legyen szólva, ahogy te is írtad, ez volt a hullám elindítója, tehát a többiek róla másoltak, így az ún. klisék a későbbi sorozatok által váltak klisékké. Az a véleményem, hogy sok sorozattal az ember háta mögött nekiülni nem igazán tud nagy sikert aratni, de egyáltalán nem akarlak róla lebeszélni. Nagyon kíváncsi vagyok, mit szólnál hozzá._________________ 
|
|
| Back to top |
|
 |
nevala Joined: 06 May 2011 Total posts: 152 Location: Westeros Gender: Female |
|
| Back to top |
|
 |
Min Rin Joined: 22 Nov 2011 Total posts: 1386 Age: 48 Gender: Female |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|
|
|