Search found 121 matches

by malay_tiger
Sep 24th, '14, 22:31
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

semua otai2 dlm ni menyepi jer.. takkan dah insaf tak tgk drama lg? saya ingat sebab semua yang gila citer korea kat dalam forum ni dah pakat pasang ASTRO kat rumah, citer korea dah bersepah kat dalam TV kat Malaysia dulu jarang tayang.. sekarang perghhh.. sampai budak-budak kecil pun tahu citer ko...
by malay_tiger
Jun 15th, '13, 22:08
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

saya baru kat sini... nak tanya korang kalau download torrent berapa speed dia? sebab download speed saya slow.. tak sampai 1Mbps.. pakai intenet 4Mbps.. :salut: :salut: :salut: bergantung.. ada yang boleh sampai 800kb/s pun ada anyway.. saya jarang betul layan kdrama sebab jalan cerita dia yang sl...
by malay_tiger
Mar 3rd, '13, 10:37
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

sedih betul apsal dah lama tak nampak kakak farha, kakak azra dan geng kdrama kat sini.. dulu aktif sungguh sekarang ntah mana ntah menghilang.. ... apapun jdorama yang best saya tengok sekarang ni ialah MONSTER lawak tul 2 mat jepun nihh.. tapi genius cara penyelesaian forensik diaorang.. bila la s...
by malay_tiger
Feb 21st, '11, 19:02
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

lame dah aku tak log in... d/l je tapi tak log in pun. nak minta bantuan boleh tak.... aku nak jadikan softsub ke hard sub boleh tak. pasal aku ade beli mp4. tapi tak support lak srt file. boleh bantu tak... terime kasih daun keladi... baca tutorial ni, cam best je :whistling: http://forum.koreandr...
by malay_tiger
Jan 2nd, '11, 08:33
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

yeah iryu season 3 rawkss.. br jer habih tgk ep 6 iryu dah kuar season 3.. dah lama tak tengok drama, ingat nak download ni drama korea saya amat suka Tokyo Shower (drama lama dah ni), lagu dia saya suka sangat http://www.youtube.com/watch?v=1Mvkh4Y6wjQ tapi saya tengok sini dia kata 16 episod?? ch...
by malay_tiger
Jan 2nd, '11, 08:26
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

hai.. kepada anak melayu, seronok betul dapat main salji ... emak saya masuk hospital sebab darah tinggi.. makan minum semua pakai tiub, diaorang bubuh tiub dari hidung sampai ke dalam usus perut emak saya.. kalau duduk, air liur asyik jatuh je.. lemah sungguh seluruh badan emak :cry: sedih betul t...
by malay_tiger
Dec 8th, '10, 06:42
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

(=^0^=) / hai semua. saya baru disini. :D hai.. kepada anak melayu, seronok betul dapat main salji ... emak saya masuk hospital sebab darah tinggi.. makan minum semua pakai tiub, diaorang bubuh tiub dari hidung sampai ke dalam usus perut emak saya.. kalau duduk, air liur asyik jatuh je.. lemah sung...
by malay_tiger
Dec 5th, '10, 05:19
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

kepada semua kakak-kakak yang saya hormati di forum drama ini,

selamat bercuti.. nanti cerita kat sini kenangan terindah kakak-kakak yang saya sayang ini di sini ye.. :)
by malay_tiger
Nov 3rd, '10, 04:07
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

iekan78 wrote:suramnya MDac skrg......

mana korang semua yer???

malay_tiger pon dah join indonesian daddict skrg.....ni sume gara2 ramai dah tk active nih!!!
oh sempat lagi mengumpat ye! :lol

pasal Kim Yeo Hee, suara dia bagus juga..

by malay_tiger
Oct 10th, '10, 21:16
Forum: International Community
Topic: Indonesian D-Addicts part 2
Replies: 521
Views: 120131

salam perkenalan dari Malaysia, nampaknya disini lebih kepada J-drama, harap dapat kong si minat anda dengan saya.. di bebenang Malaysia macam lebih kepada K-drama. saya nak belajar bahasa jepun, harap boleh bantu saya :) ... cerita Jepun Code Blue memang hebat, mesej dia mengenai kerja-kerja kedokt...
by malay_tiger
Nov 19th, '09, 10:01
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

baru nak start download LIAR GAME Season 2 http://1.bp.blogspot.com/_5V_9oQShSUk/StiPISddf5I/AAAAAAAAAE8/ABgOnc_8ZTA/s400/400px-LiarGame2-banner.jpg aku layan season 1. em, drama ni ada SP tak? in between sebelum season 2 kuar :scratch: saya suggest jangan tengok.. haha, melawak je drama jepun kala...
by malay_tiger
May 13th, '09, 05:52
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

malay_tiger nk tau cmner bypass megaupload? 1stly, register as free member tu pastu, klo kt malaysia, jm 5pm till 7pm adalah happy hour maksudnya time ni line korang dpt tu adalah sama ngan premium account spedd blh dpt 120kps jgak jgn luper log in dulu tau (^_^)v kepada gadis 9w2whi, terima kasih ...
by malay_tiger
May 7th, '09, 20:38
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

boleh tak sesiapa ajar aku macam mana nak bypass rapidshare dan megaupload serta download semua fail kat situ dengan laju? pasal soalan alsa tu.. aku ambil Nihongo (bahasa jepun) kat tempat aku belajar, cikgu aku muka cam jepun tapi nama Melayu.. masuk kelas je dia asyik citer pasal budaya orang Jep...
by malay_tiger
Mar 7th, '09, 14:40
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

muka salah seorang ahli Girls' Generation ni memang betul-betul mengingatkan aku pada kawan baik aku (perempuan cina) masa zaman sekolah, sebab muka memang ada iras-iras sama.. http://i331.photobucket.com/albums/l451/laurenliu/90851631ye9.jpg tapi kesian betul la kat member perempuan aku tu, walaupu...
by malay_tiger
Mar 7th, '09, 14:09
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

korang perasan ke tidak kumpulan Girls' Generation, SNSD ni dulu kulit diaorang memang kuning2 sikit.. tapi sekarang boleh kat 100% semuanya jadi putih melepak satu badan dari atas sampai bawah. Girls' Generation 2 tahun lalu masa first album diaorang, best tengok diaorang ni menari.. http://www.you...
by malay_tiger
Mar 7th, '09, 13:46
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

sesiapa ada koleksi lagu SNSD atau Girls' Generation.. minta kongsi dengan aku.

Image
by malay_tiger
Sep 22nd, '08, 03:57
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

Aku ada baca Pulau Pinang dapat wireless free, bagus la camtu.. tapi harap2 dia punya torrent, p2p connection tak slow macam streamyx Free Wireless Internet Service For Penangites Soon PENANG, Sept 18 (Bernama) -- Penangites will soon be able to enjoy free wireless Internet services which will be pr...
by malay_tiger
Sep 21st, '08, 17:45
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

harimau_melayu ~~ Sah ko tu suke kat dia dari sekolah lg, samade ko sedar atau tak :P Name dia sape?? Kan bolei konpem dari name....same ke tak same ngan bdk dari sklh tu....ape la ko ni :P Anak sedare aku lak angau ngan lelaki cine....hehehe Dah tren ke skrg?? 8) oh ye ke.. :lol tu la tengok banya...
by malay_tiger
Sep 9th, '08, 20:17
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

drama Korea East of Eden tu rating dia makin menaik dan semakin tinggi, ingat nak tengok cerita tu, sesiapa dah tengok cerita sikit la spoiler dia.. anyway, ekonomi Malaysia bulan ni kurang baik la.. semuanya gara2 ketidakstabilan politik dan macam2 kontroversi, harap2 semuanya akan kembali stabil t...
by malay_tiger
Sep 9th, '08, 20:04
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

lama giler tak masuk thread ni :P aku nak tanya sikit.. (terutama kepada perempuan, aku ada sikit benda pelik kat tempat kerja aku) masa aku masuk kerja, aku nampak classmate aku dulu, budak perempuan cina, start kawan ngan dia masa form 3, bila aku tanya dia ni kawan aku dulu, dia kata aku silap, p...
by malay_tiger
Jul 27th, '08, 16:50
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

@malay_tiger kenapa? tak percaya ya..... hehe... aku ade tgk teppan girl akane... mmg best.... aku suka Tsukamoto Takashi tu.... cte tu mmg kalakar cuma dia tak tunjuk masa akane masak2, kira mcm takleh nak salin resepi laaa.. hehe, akane just buat kuasa gitu-gitu... ala-ala tangan matahari azuma d...
by malay_tiger
Jul 27th, '08, 04:47
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

@waniey_vic uiks, betul ke awak punya location Akihabara? 0_o (tu bukan ke tempat japanese anime/manga paradise kan..) ada tak sesiapa dah tengok drama Teppan Shoujo Akane? yang Horikita Maki berlakon tu.., aku dah tengok memang kelakar betul, rasanya macam tengok anime Yakitate Japan versi drama pu...
by malay_tiger
Jun 4th, '08, 12:38
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

ailahai wrote:@malay tiger

maybe ko dah jumpa link ni... utk dwnload KUROSAGI THE MOVIE... (xsilap aku gambar panggung)
http://watchful21.livejournal.com/59087.html
terima kasih di minggu yang agak malang dengan veoh kena block dan minyak naik 41% nasib baik ada juga benda yang boleh menggembirakan hati
by malay_tiger
Jun 4th, '08, 12:03
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

off-topic sekejap sebab benda ni penting.. PUTRAJAYA, Malaysia June 4 (Reuters) - Malaysia will raise pump prices of petrol by about 41 percent to 2.70 ringgit ($0.833) a litre, Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi said on Wednesday. He also said diesel prices will be raised to 2.58 ringgit ($0.796)...
by malay_tiger
May 15th, '08, 15:54
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

miahahaha.. aku x tgk citer mcm tue... penakut..... :crazy: :lol naadianaa penakut rupanya... :lol kerja kat makmal hospital... kalau dekat dengan bilik mayat lagi banyak hantu kot :stress: orang kerja kat hospital lagi banyak tengok darah.. camne pula boleh takut :scratch: http://www.youtube.com/w...
by malay_tiger
May 15th, '08, 14:34
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

pasal drama Last Friends tu.. ada tak korang perasan, characters dalam drama tu ada yang lebih kurang macam anime Sailor Moon? Aida MICHIRU tu lebih kurang macam Sailor Neptune iaitu MICHIRU Kaioh (海王 みちる) :lol http://img379.imageshack.us/img379/2110/lfep1engsub0001yd3.jpg http://upload.wikimedia.or...
by malay_tiger
May 12th, '08, 05:31
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

frashdi87 wrote:ehh...hardsubbed?
tp bukan kioku laa kan?
aku rasa budak tu translate sendiri.. tak nampak pun lambang Kioku tu kat video tu :lol

dia kata nanti nak buat untuk episod 5 pula.. budak tu banyak betul drama dia upload kat channel dia
by malay_tiger
May 11th, '08, 19:53
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

YAY! aku dah jumpa hardsub episode 4 Last Friends kat http://www.veoh.com/videos/v9900272HgWt6PbA student Jepun tu memang baik hati betul upload dan translate kan episode 4 Last Friends.. 1 jam yang lalu! :cheers: :wub: :wub: :wub: http://wiki.d-addicts.com/static/images/thumb/2/2c/800px-Last-Friend...
by malay_tiger
May 11th, '08, 13:23
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

milleu87 wrote:puzzle? best2.very funny
pasal drama Puzzle tu lagu theme dia memang best la

Koda Kumi - Crying Moon

Koda Kumi tu memang dasat la dia nyanyi lagu Crying Moon tu..



:thumleft:
by malay_tiger
May 11th, '08, 11:59
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

milleu87 wrote:puzzle? best2.very funny
mana nak cari hardsub citer drama Puzzle tu??

agree.. sekarang banyak betul Jdorama yang best

Last Friends dah keluar RAW episod 6 dah.. hardsub baru sampai episod 3 :cry:

kalau faham semua bahasa Jepun tu kan best :cry:
by malay_tiger
May 11th, '08, 07:28
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

@anakmelayu.. ko geng kereta AE86, tu memang sedap betul la buat drift.. http://img80.imageshack.us/img80/2761/20080501302pk9.jpg Tengku Djan juara D1GP Malaysia sudah kalahkan juara D1GP USA Vaughn Gittin Jr. (2005 All Star Champion) pakai AE86 je tu.. video special tentang D1GP drift event.. Malay...
by malay_tiger
May 11th, '08, 05:44
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

@ malay tiger iye... username naadianaa dekat youtube adalah org yg sama.... :P dan org dgr la lagu lain selain lagu dr Lee Hom :glare: :P pasal lagu drama ASia plk... theme song yg aku suke is.. Bara no Nai hanaya - sorry aku x ingat song title dia Last friends - Utada - Prisoner of Love Zettai Ka...
by malay_tiger
May 10th, '08, 17:52
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

last friends yg hardsubbed baru smpi ep3 coz translator kioku outstation, so lambat sket kuar..but softsub dh smpi ep4..still bleh tgk..hihi ye betul tue...encoder dr geng kioku tue rehat bercuti....... kenapa aku try jugak guna w.media classic tue buka sub utk citer rookies tapi taklehlah (walaupu...
by malay_tiger
May 10th, '08, 17:17
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

lagu2 ni best.. =) O2 - ORANGE RANGE http://www.youtube.com/watch?v=KswOWAowBvg All Because Of You - Puffy http://www.youtube.com/watch?v=BKz6RVVs5cA PV of Puffy's newest single, written and composed by Avril Lavigne and Butch Walker UCHIHA ITACHI project http://www.youtube.com/watch?v=HQ486cHDZNk f...
by malay_tiger
May 10th, '08, 16:56
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

aku ada nampak youtube user nama naadianaa... orang yang sama dalam d-addicts ni ke? :P
by malay_tiger
May 10th, '08, 16:41
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

nak tanya soalan lagi.... haha

antara semua drama Asia baru tahun 2008 tak kisah la dah habis ke belum ke..

lagu mana paling best dan sedap telinga mendengar??

suggestion please, naadianaa ada minat ke lagu selain dari Wang Lee Hom :P

anakmelayu, dasat la lu, banyak betul geng tu..
by malay_tiger
May 2nd, '08, 14:16
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

wei, tanya soalan lagi boleh tak :lol cerita Zettai Kareshi best tak?? :unsure: cadang nak download.. tak tengok lagi..... boleh tahan...kelakau...bagi aku laaa....lucu tgk si hayami bogel...kikikikkiii :P haha.. rating naik sbb die bogel je kot.. tp storyline so far bes laa jgk..hihi LOL :lol lucu...
by malay_tiger
May 1st, '08, 14:09
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

wei, tanya soalan lagi boleh tak :lol cerita Zettai Kareshi best tak?? :unsure: cadang nak download.. tak tengok lagi..... naadianaa, pasal awak kat yang awak kerja kat lab makmal tu teringat aku satu cerita Korea yang hari tu aku dan aku tengok kat KBSWorld channel.. citer pasal seorang perempuan (...
by malay_tiger
May 1st, '08, 05:36
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

rikochan wrote:aku nak download drama attention please. tapi ade satu episode je. mmg takde lg ke?
kat mane lagi aku nak cari...
:scratch:
jawapannya kat www.veoh.com.. semua ada 11 episod

dan aku rasa budak2 d-addicts juga la tu yang upload cerita tu kat sana.. :lol
by malay_tiger
Apr 30th, '08, 23:50
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

sorry la ye.. tersilap la pula :lol frashdi87, pasal Death Note tu kat veoh memang belambak giler la sampai 53 orang buka channel untuk Death Note saja.. tapi anime je dan trailer movie je yang aku perasan.. movie Death Note 3 tak nampak pun.. kat website isohunt ada tapi besar betul fail dia sampai...
by malay_tiger
Apr 30th, '08, 17:10
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

best la korang.. cepat betul reply nya banyak betul orang baru dalam thread ni.. aku hanya ingat kat naadianaa je yang cita-citanya kalau tak silap kau dulu dia tulis nak jadi nurse yang berjaya :salut: aku baru check tadi citer tu memang fresh betul.. ada budak Nishikido Ryo yang kurus kering tu SE...
by malay_tiger
Apr 30th, '08, 16:15
Forum: International Community
Topic: Malaysia D-Addicts
Replies: 2182
Views: 348850

minta tolong mana nak download cerita KUROSAGI - THE MOVIE..

please..

lama betul tak masuk... korang suggest LAST FRIENDS tu best sangat ke.. cuba bagi sikit spoiler

sesiapa yang ada akaun veoh ke apa2 ke kongsi la yek content korang ye..
by malay_tiger
Aug 3rd, '07, 01:13
Forum: General Discussions
Topic: What car do you drive?
Replies: 258
Views: 35821

I really love this Honda Civic MUGEN RR design...AWESOME!!! plus the engine is supremely powered by Japan GT technology.. :thumleft: http://img339.imageshack.us/img339/3042/hondacivicmugenrr1dh2.jpg http://img339.imageshack.us/img339/7179/hondacivicmugenrr2nl4.jpg http://img404.imageshack.us/img404/...
by malay_tiger
Jul 22nd, '07, 03:51
Forum: Chinese Actors & Actresses
Topic: CRYSTAL LIU YI FEI vs ISHIHARA SATOMI vs SONG HYE KYO !!!
Replies: 18
Views: 55610

Ishihara Satomi doing Tai Chi???.. :lol

Image
by malay_tiger
Jul 22nd, '07, 03:48
Forum: Japanese Actors & Actresses
Topic: [poll] Who is the most charming Japanese actress?
Replies: 224
Views: 110099

Ishihara Satomi


Image

doing Taichi?? 8)
by malay_tiger
Jul 21st, '07, 11:29
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Hanazakari no Kimitachi e [2007]
Replies: 7382
Views: 1100937

please no spoiler.. no spoiler.. no spoiler..

I will wait for the next tuesday :cry:
by malay_tiger
Jul 1st, '07, 02:28
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Hanazakari no Kimitachi e [2007]
Replies: 7382
Views: 1100937

so it's nippon no dorama and nihon no dorama the same thing? No, they are not the same thing. Nihon no dorama means Japanese drama, and Nippon no dorama is wrong. Even though Nihon and Nippon both translate into English as meaning Japanese, Nippon is used only in certain contexts. That's why Nippon...
by malay_tiger
Jul 1st, '07, 02:20
Forum: General Discussions
Topic: RECOMMENDED/FAVORITE ASIAN DRAMAS
Replies: 879
Views: 406963

Re: Gokusen!

I'd have to say that both seasons of Gokusen made me teary near the end (I don't like crying in front of people so I made sure nobody could tell I was getting teary--my computer is in my living room where everyone can see me). Anyway, the show itself is awesome and heartwarming. I love the ending. ...
by malay_tiger
Jun 30th, '07, 21:00
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Hanazakari no Kimitachi e [2007]
Replies: 7382
Views: 1100937

or.. nihon no dorama? :D or.. nippon's drama?? :whistling: kozumifan and other girls on this thread are so funny XD waiting for Hana Kimi.. waiting.. waiting.. please show more pics of Maki and Oguri Shun.. 8) haha really.. well i was just saying.. what's the difference between nihon and nippon? :l...
by malay_tiger
Jun 30th, '07, 20:50
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Hanazakari no Kimitachi e [2007]
Replies: 7382
Views: 1100937

kozumifan wrote:
malay_tiger wrote:
kozumifan wrote:
isnt it the same?? :lol
another term...XD

jdorama
or.. nihon no dorama? :D
or.. nippon's drama?? :whistling:

kozumifan and other girls on this thread are so funny XD

waiting for Hana Kimi.. waiting.. waiting..

please show more pics of Maki and Oguri Shun.. 8)
by malay_tiger
Jun 30th, '07, 20:41
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Hanazakari no Kimitachi e [2007]
Replies: 7382
Views: 1100937

kozumifan wrote:
a-nesuto wrote:
j_halo7 wrote: :scratch: wat do u mean? i dun get u. this is a jap drama
its "Japanese" drama...
isnt it the same?? :lol
another term...XD

jdorama
by malay_tiger
Jun 29th, '07, 17:42
Forum: Travel
Topic: Japanese STUDENTS PLZ REPLY-- School & College
Replies: 37
Views: 12213

In order to get on a Japanese daigaku as a regular (not temporary) studend you must: - make the entrance examination and get the same points as the japanese elite students. :blink - your japanese must be at least JLPT-1 (the highest level). - get a Studend Visa - around 10.000 $ to pay the fees. - ...
by malay_tiger
Jun 27th, '07, 20:06
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Kurosagi - starring Yamashita Tomohisa
Replies: 819
Views: 222184

Image
by malay_tiger
Jun 23rd, '07, 21:49
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Proposal Daisakusen (Operation Love)
Replies: 2249
Views: 419765

again wishing for happy ending.. :wub:

Image
by malay_tiger
Jun 23rd, '07, 18:16
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Proposal Daisakusen (Operation Love)
Replies: 2249
Views: 419765

http://i88.photobucket.com/albums/k189/AzzurriLover/bscap0002.jpg rei in a wedding dress and it's at night as i see..where is this place? *sorry if I missed something* maybe she dumped tada and left the weeding to look for ken :lol Love Angel , maybe you right.. :thumright: wishing for happy ending...
by malay_tiger
Jun 23rd, '07, 13:12
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Hanazakari no Kimitachi e [2007]
Replies: 7382
Views: 1100937

Nomanymore a.k.a. Ran and other Hana Kimi fans... serious I can't see the girl on this pic on my first time see it :lol :lol :lol http://www.d-addicts.com/forumfiles/poster_920.jpg can someone upload pics of Maki-chan from Nobuta Wo Produce, Kurosagi and Hana Kimi. living zombie --> cute girl --> b...
by malay_tiger
Jun 22nd, '07, 13:03
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Hanazakari no Kimitachi e [2007]
Replies: 7382
Views: 1100937

how maqny dayz left 4 hana kimi 2 be shown?????? what maqny means..?? :lol well if I'm not mistaken, Hana Kimi will be shown in Fuji TV on 3 July 2007... so its about 10 more days. from drama wiki : The drama is based on the popular manga of the same name by Nakajo Hisaya, which has already been dr...
by malay_tiger
Jun 20th, '07, 11:02
Forum: KDrama Discussions
Topic: RECOMMENDED/FAVORITE KDRAMAS (ask for suggestions here)
Replies: 3570
Views: 1299172

suggested K-DRAMA : War of Money ... currently top drama in Korea ..the rating is 37.1%.. only Fulll House can beat it because Full House rating is over 40% for final episod.. (episod 16) but hey, 37.1% is for episod 8 and maybe the rating wil increase again.. very very good K-Drama, hope some one ...
by malay_tiger
Jun 17th, '07, 03:29
Forum: Chinese Culture & Entertainment
Topic: Chinese Dragon really exist???
Replies: 19
Views: 49436

lumanogin , are you saying discovery channel want to fool us?? maybe.. the things buried under the ice really look like being preservered, like million years of human they found on icy ice.. don't know but the closest to the sea dragon I think is this pics, http://img464.imageshack.us/img464/2219/i...
by malay_tiger
Jun 16th, '07, 21:36
Forum: Chinese Culture & Entertainment
Topic: Chinese Dragon really exist???
Replies: 19
Views: 49436

Chinese Dragon really exist???

When I watched discovery channel at home, they show really interesting discovery about Dragon : A Fantasy Made Real they said that they have found the fossil of European dragon near the icy mountain in Europe.. even test wheter the dragon that they found can produce fire through their mouth or not, ...
by malay_tiger
Jun 16th, '07, 11:34
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Hanazakari no Kimitachi e [2007]
Replies: 7382
Views: 1100937

baka! .. the drama not even start yet but the thread already have 25 pages!!! so j-dorama fans all around the world really have a very expectation of this drama, Hanazakari no Kimitachi e ? I hope they will not let down our expectation. about Maki... she really have different kind of acting, in Nobu...
by malay_tiger
Jun 16th, '07, 04:40
Forum: Korean Actors & Actresses
Topic: who is the best cryer??
Replies: 59
Views: 40230

sorry to say... but definitely Lee Jun Ki !! Crying a lot in My Girl (pity on him)

the scene when he drink alcohol :alcoholic: , pity on him :cry: :cry: :cry: crying boy!
by malay_tiger
Jun 16th, '07, 04:29
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Proposal Daisakusen (Operation Love)
Replies: 2249
Views: 419765

^ Yamapi's expression cracks me up. YEAH I wanna see this in the final episode please! i know it kinds looks like hes disgusted at something :lol either way i love the picture too Hope thats how it really ends :D ahh that pic... I think Yamapi said in his heart "Nagasawa Masami, why you are so heav...
by malay_tiger
Jun 15th, '07, 13:57
Forum: KDrama Discussions
Topic: RECOMMENDED/FAVORITE KDRAMAS (ask for suggestions here)
Replies: 3570
Views: 1299172

suggested K-DRAMA : War of Money ... currently top drama in Korea ..the rating is 37.1%.. only Fulll House can beat it because Full House rating is over 40% for final episod.. (episod 16) but hey, 37.1% is for episod 8 and maybe the rating wil increase again.. very very good K-Drama, hope some one w...
by malay_tiger
Jun 15th, '07, 10:09
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Proposal Daisakusen (Operation Love)
Replies: 2249
Views: 419765

found this on internet about Iwase Ken.. Iwase Ken In Kanji, Iwase Ken is written as 岩瀬健, 岩=Iwa; 瀬=Se; 健=Ken However, in Ep3, on his eraser, Ken wrote his name together with his class, being 岩瀬健三年*組, meaning Iwase Ken, year 3, class * (could be A, B, C, D, or anything). 三=San; 年=Nen; 組=Kumi/Gumi But...
by malay_tiger
Jun 15th, '07, 09:37
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Proposal Daisakusen (Operation Love)
Replies: 2249
Views: 419765

when will this action take place?? :wub:

Image

Ken.. marry her straight away!!! 8)
by malay_tiger
Jun 14th, '07, 16:13
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Proposal Daisakusen (Operation Love)
Replies: 2249
Views: 419765

just my random thought... What pictures will be shown in the slides show during Ken-Rei's wedding (IF it ever happens)? obviously there won't be slides #6 and #9 :lol .... Maybe they will show slides #1 to #5 then go straight to the final slide, the day when she accepts Ken's proposal... :D .... an...
by malay_tiger
Jun 13th, '07, 10:48
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Proposal Daisakusen (Operation Love)
Replies: 2249
Views: 419765

just wanna ask...

1) How many time did Ken-Zou run???
2) How many time did Ken-Zou confess to Rei?
3) Why Rei always starring at Ken eyes on the wedding day, everytime the slide changes?

just know answer no. 2... NONE, waste the chance so sooo sooo soooo much !!!
by malay_tiger
Jun 12th, '07, 21:06
Forum: Travel
Topic: Japanese STUDENTS PLZ REPLY-- School & College
Replies: 37
Views: 12213

Hello Im a high skool student and next year iz ma last year .... and 4 UNI i wana study abroad (JAPAN) .... when i told my parents i wana study there they were like -- 1week N ur gona get kicked out ..but my average score iz 86-90%-- they say there studies R VERY HARD ... IZ IT TURE :scratch: :scra...
by malay_tiger
Jun 12th, '07, 21:02
Forum: Travel
Topic: Japanese STUDENTS PLZ REPLY-- School & College
Replies: 37
Views: 12213

:glare:
by malay_tiger
Jun 12th, '07, 08:38
Forum: Life & Relationships
Topic: How many ppl here live a depressing life?
Replies: 78
Views: 21208

jinwah .. what do you mean by starting this thread?? well happy skydiving... and then I suggest you meet friendly people, happy go lucky person and watch happy happy dramas/movies like 1) My Boss, My Hero (JAPAN) 2) My Girl (KOREA) 3) all Stephen Chow movies (CHINA - Hong Kong) just my words.. "you...
by malay_tiger
Jun 11th, '07, 12:58
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Proposal Daisakusen (Operation Love)
Replies: 2249
Views: 419765

I want download it.. really weird online spoilers :scratch:
by malay_tiger
Jun 11th, '07, 12:48
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Proposal Daisakusen (Operation Love)
Replies: 2249
Views: 419765

I keep on pressing F5 button... arghhh the spoiler really made me curious what will happen next..

wanna fly to JAPAN to watch Proposal Daisakusen then go back..
by malay_tiger
Jun 11th, '07, 12:42
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Proposal Daisakusen (Operation Love)
Replies: 2249
Views: 419765

:hissy: arrrrghh... really wanna fly to Japan to watch that scene...

:hissy: :hissy: :hissy:
by malay_tiger
Jun 11th, '07, 09:29
Forum: JDrama Discussions
Topic: [Discussion] Proposal Daisakusen (Operation Love)
Replies: 2249
Views: 419765

4 more hours :( I just saw a comerical of tonights preview. Its a little different then what was shown at the end of last weeks episode. Just a couple of extra 1 or 2 seconds scenes. Tonight's episode looks really grim. I wonder if it will be truely the last episode..... I will do my best to explai...