Login Issue? Delete D-addicts cookie from your browser settings and login again.

Malaysia D-Addicts

speak whatever language you like here.
Post Reply
User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 5th, '08, 22:51

dindaputri wrote:hai neighbor!

is it okay for us to post sumthing in melayu not english?
since this is 'international community forum', it is ok to write in other language... its already mention in forum index that we can 'speak whatever language you like here.'

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 6th, '08, 11:42

dindaputri wrote:hai neighbor!

is it okay for us to post sumthing in melayu not english?
sure why not 8).... you can speak freely any language you want as long as someone in this community knows the massage meanings.

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Apr 6th, '08, 14:33

Gai-Jin~~ Aku dah tak kuase lagi nak wat sub BM nie 8) Leceh laa......aku wat tu pon sbb cian kat kwn aku yg tak berape feel bile tgk kdrama with Eng sub :-) Aku lak now nie dah tak feel kalo tgk kdrama ngan sub BM :whistling:

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » Apr 6th, '08, 16:19

azra wrote:Gai-Jin~~ Aku dah tak kuase lagi nak wat sub BM nie 8) Leceh laa......aku wat tu pon sbb cian kat kwn aku yg tak berape feel bile tgk kdrama with Eng sub :-) Aku lak now nie dah tak feel kalo tgk kdrama ngan sub BM :whistling:
Logic2 ... Bile gune BM buat sub rase cerite macam formal sgt. Buat bahase pasar kang bunyi pelik. Tp korang nyer My Girl kire mantap gak quality bile usha.

Hai ... Bosan tul internet hostel block p2p.

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 6th, '08, 23:00

Hai ... Bosan tul internet hostel block p2p.
kiranye ko tak mendownload laa ye...

nasib baik kat kolej aku diorg tak blok... kalo blok, nak kne titik agaknye diorg ni... aku dala bayar mahal2...

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 7th, '08, 00:53

expanzee wrote:Logic2 ... Bile gune BM buat sub rase cerite macam formal sgt. Buat bahase pasar kang bunyi pelik. Tp korang nyer My Girl kire mantap gak quality bile usha.

Hai ... Bosan tul internet hostel block p2p.
kalau p2p guna block.. guna la direct download...

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Apr 7th, '08, 02:58

Mlm tadi tgk ep akhir Hong Gil Dong 8)

Spoiler HGD.....
Mati2 aku ingatkan awal2 citer tu actually ending :glare: Tak sangka betol ending citer tu sume2 mati....AIGOO!!! :crazy:

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Apr 7th, '08, 09:30

farha wrote:
Gai-Jin wrote:
anakmelayu wrote:susah ke buat sub? nape kena beramal buat sub nih?
takde la susah sgt... kerje MENAIP je.... baring pun boleh buat... :x
subbers ni buat sub semuanya hobi diorang@buang masa@suka hati diorang@etc... takde paksaan pun... kalau nak tarik diri bila2 pun boleh... tapi fikir tanggungjawab tu....

anakmelayu ni mest tak pernah tgk isi file .srt.... cuba la tgk apa dalam nya dulu....
kau jangan layan sgt anakmelayu ni. dia memang suka tanya soalan2 yg mcm newbie kat d-addicts ni tapi sebenarnye hustler :D Sub yg Bahasa Malaysia kat d-addicts ni kebanyakkannya dia yg buat. tak lupa gak pada team Malay subbers yg lain - Kak Azra, ika1801, sizuka, emykina, tasha, foshio, milleu, redbean dan termasuk aku.(byk lg tak tertulis). for all fansubbers, thanx u guys sebab dgn sub2 ni ler kita semua dpt menikmati menonton cerite2 korea, jepun & taiwan yg ntah bler le akan dtg kat Malaysia ni.

jgn lupa lawat malaysian fansubed

Malay Subtitles
My Girl - http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_31494.htm
Goong - http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_28655.htm


I love u fansubbers!!

p/s - takde ura2 nak finish kan goong tu ker? 8)
haha... tu la. aku pn heran. rs cam anakmelayu ni otai kat sini bab2 subbing neh...

1801.. lame giler tak nampak.. hehehe

bile tgk balik website subbing tu.. rs cam rindu ah plak.. huhu tingat plak kenangan abeskn sub satu episod dlm mase satu mlm.. huhuhuuh..time skola2 dlu laa..

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Apr 7th, '08, 12:20

Ape kate reramai join habeskan sub Goong yang dah lame bertanggoh tu :D

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 7th, '08, 12:25

kowang translate kdrama ni direct translate dari bhs korea or translate dr subs b.i?

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 7th, '08, 12:29

azra wrote:Ape kate reramai join habeskan sub Goong yang dah lame bertanggoh tu :D
idea tu memang menarik....bernas, lagi bernas daripada beras bernas.. apa kata sambung je... tak elok buat keje separuh jalan ni...

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » Apr 8th, '08, 08:35

waniey_vic wrote:
Hai ... Bosan tul internet hostel block p2p.
kiranye ko tak mendownload laa ye...

nasib baik kat kolej aku diorg tak blok... kalo blok, nak kne titik agaknye diorg ni... aku dala bayar mahal2...
Download gak, tp haritu die ckp nak record cuak2 siket. German ni law die strict, Pirate Bay jenuh lari pade polis tu ha.
Gai-Jin wrote:
expanzee wrote:Logic2 ... Bile gune BM buat sub rase cerite macam formal sgt. Buat bahase pasar kang bunyi pelik. Tp korang nyer My Girl kire mantap gak quality bile usha.

Hai ... Bosan tul internet hostel block p2p.
kalau p2p guna block.. guna la direct download...
Oh ... Ko tau mane2 website direct download RAW best ke? Or mIRC pun ok.

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 8th, '08, 09:41

kt cni aq xtau aa p2p kne block ke x..
tp kompem bitcomet xleh gune,.
tapi Ares ngn Veoh leh plak gune..
pelik2

User avatar
ube
Posts: 70
Joined: Mar 7th, '06, 06:29
Contact:

Post by ube » Apr 8th, '08, 13:24

expanzee wrote:Oh ... Ko tau mane2 website direct download RAW best ke? Or mIRC pun ok.
Try pergi ke http://community.livejournal.com/jdramas . Make sure register LJ dulu sbelum jadi ahli website tuh.

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 8th, '08, 13:38

waaa...
macam mantap je LJ ni..thanx for the link
tapi nak download cmne?
xjumpe pn cite jepun...

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » Apr 8th, '08, 16:14

ube wrote:
expanzee wrote:Oh ... Ko tau mane2 website direct download RAW best ke? Or mIRC pun ok.
Try pergi ke http://community.livejournal.com/jdramas . Make sure register LJ dulu sbelum jadi ahli website tuh.
Aaaa ... LJ ni ade direct download ke? Aku rase salah satu sebab siantut stop sebab moderator LJ ni la. Tp xsure.

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 8th, '08, 20:29

siantut stop sebab LJ?
stop ape?xpaham

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 8th, '08, 23:08

siantut kan dh blah.. dia tanak subs mane2 drama dh.. pastu webpage dia pom dh tutup for infinity... tp aku tak tau plak ada kaitan dgn LJ... bkn sbb jepun sibuk nk tangkap file sharer tu ke? apahal dgn LJ tu, cte laa sket mende mod LJ buat...

tp kan, de tak sesape leh ajar aku.. aku ni nak download Edison no Haha ep. 3 guna MU kat site ube kasi tu.. tp mcm pening laaa... IDM aku bengong sket, aku lupa crack, so dh abeh trial 30 hari, so try laa guna YSI.. tp tak reti laa... sape leh ajar.. aku bce instruction kat LJ tu, cm pening2 sket...

asal kalo dwld biasa, file dia application? bkn file avi?

kalo Edison no Haha ep. 3 aku tak corrupted, takde laa aku kne susah2 gini...

p/s: ProDai SP Hardsub dh kuar... banzai,... banzai... *dances*..

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 9th, '08, 03:07

Proposal Daisakusen SP dah keluar torent.. tapi seeders diorang slow la... terlalu slow...

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » Apr 9th, '08, 12:55

Dulu mase lepak2 kat shoutbox tu, ade die ckp pasal satu LJ ni. Diorang gune siantut nyer sub (Xsure diorang buat hardsub or post softsub) tp tak mintak permission die. Pastu bile siantut tanye, die meleneting (Mod LJ tu) pastu cam ban siantut pade LJ tu. Lepas tu ade orang backing siantut, minah tu pun kene ban skali. Tu salah satu la, pastu ultimate nye pasal Jepun nak carik/ban illegal file sharing tu. Siantut dah risau bende ni pade die buat sub Nodame dulu.

PropD LS dah klua ke? Xkan cepat sgt. Ke korang ckp RAW?

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 9th, '08, 13:27

Proposal Daisakusen SP

Released
RAW - 26.03.2008

Subbed 08.04.2008

Kenapa la korang bergosip pasal Siantut? kan senang tanya Siantut terus...

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 9th, '08, 19:38

hmmm..
kalo gov jepun cari, fansubbers leh kene tangkap sbb subbing ke sbb release cite jepun?
@wanie
ko boleh download edison no haha kat veoh je...quality skang dah ok, tp kene cri yg RAW laa..yg ade sub quality die kurang sket....

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » Apr 9th, '08, 19:46

Gai-Jin wrote:Proposal Daisakusen SP

Released
RAW - 26.03.2008

Subbed 08.04.2008

Kenapa la korang bergosip pasal Siantut? kan senang tanya Siantut terus...
Die dah menghilang dah ...

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 11th, '08, 05:25

ha'ah.. siantut dh jadi ayam.. (ni siantut laa yg kata..)..

entah pape entah kan, mende2 camni pom nk dijadikan isu... yang pasti nya, hal-hal kononnye nak ban itu ini kat internet ni mmg rasanye susah nak berjaya... tengok laa skg, april dh start, cte jepun spring 2008 slamber je kuar kat d-addict.. ehehe.... aku pun hepy laa....

@frashdi87: kalo dwld kat veoh tu, format pe? aku tak rajin guna veoh, sbb lambat..

p/s: mak aih... Prodai hardsub, bapak slow nye nk dwld... apehal huh? salah internet line aku ke salah sbb seeder tak cukup... guren onna hardsub pom same gak...

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 11th, '08, 06:22

setelah 30jam akhirnya siap gak Proposal Daisakusen SP... seeders diorang memang lembab...
sekarang tgh download Last Friends raw.... mcm best je ni,....

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 11th, '08, 15:13

veoh lambat?
xde laa...lagi laju dr torrent actually...
file avi...aq download proposal daisapkusen SP pn dlm 4hours je kot...
but quality buruk gle aaa...kne tunggu org lain upload yg lagi lawa aa..
tp bese nye kalo nk gmbr lawa download yg RAW...
mmg laju aa veoh

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Apr 11th, '08, 16:44

emykina wrote:
farha wrote:
Gai-Jin wrote:
takde la susah sgt... kerje MENAIP je.... baring pun boleh buat... :x
subbers ni buat sub semuanya hobi diorang@buang masa@suka hati diorang@etc... takde paksaan pun... kalau nak tarik diri bila2 pun boleh... tapi fikir tanggungjawab tu....

anakmelayu ni mest tak pernah tgk isi file .srt.... cuba la tgk apa dalam nya dulu....
kau jangan layan sgt anakmelayu ni. dia memang suka tanya soalan2 yg mcm newbie kat d-addicts ni tapi sebenarnye hustler :D Sub yg Bahasa Malaysia kat d-addicts ni kebanyakkannya dia yg buat. tak lupa gak pada team Malay subbers yg lain - Kak Azra, ika1801, sizuka, emykina, tasha, foshio, milleu, redbean dan termasuk aku.(byk lg tak tertulis). for all fansubbers, thanx u guys sebab dgn sub2 ni ler kita semua dpt menikmati menonton cerite2 korea, jepun & taiwan yg ntah bler le akan dtg kat Malaysia ni.

jgn lupa lawat malaysian fansubed

Malay Subtitles
My Girl - http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_31494.htm
Goong - http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_28655.htm


I love u fansubbers!!

p/s - takde ura2 nak finish kan goong tu ker? 8)
haha... tu la. aku pn heran. rs cam anakmelayu ni otai kat sini bab2 subbing neh...

1801.. lame giler tak nampak.. hehehe

bile tgk balik website subbing tu.. rs cam rindu ah plak.. huhu tingat plak kenangan abeskn sub satu episod dlm mase satu mlm.. huhuhuuh..time skola2 dlu laa..
haha korang sengaja jeh, layan lah aku... biorle org tgh exited tuh.....nanti korang buat sub tuh bley lah ajak2 aku sekali.....skang dah kurang org cam tak meriah jeh...ke aku je rasa tak meriah, ..emykina aku pun ada rasa miss....miss Que - baca rindu Q :wub:

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » Apr 12th, '08, 01:42

Kurang meriah sbb ramai yg jdk silent reader kot..... :lol

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Apr 12th, '08, 02:01

aku tiap2 ari bukak d-a neh... jadik silent je la klo tak reti nk nyampok.. hahahaha

neway, smlm aku tgk One-Pound Gospel.. hehe kame aku punyer.. toma pon... kukuik

User avatar
sizuka
Posts: 51
Joined: Apr 15th, '05, 14:47
Location: Malaysia
Contact:

Post by sizuka » Apr 12th, '08, 02:15

watashi mo...

ima wa "silent reader" dake desu... :P


aku pun dah tgk Ichi pound gospel tu.. biasanya aku tak minat dgn Kame tapi lepas tgk 1pound suka lak tgk dia bawak watak cam sengal tu... :lol

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » Apr 12th, '08, 02:25

@waniey...

LOL... ko kaco SacredCultivator yek.... :lol ... btw Mop Girl epi 5 dh kuar dh....

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Apr 12th, '08, 02:59

sizuka wrote:watashi mo...

ima wa "silent reader" dake desu... :P


aku pun dah tgk Ichi pound gospel tu.. biasanya aku tak minat dgn Kame tapi lepas tgk 1pound suka lak tgk dia bawak watak cam sengal tu... :lol
haha... aku mmg suke lelaki lelaki sengal neh.. ekkekekekek

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 12th, '08, 03:01

ehehe... saje je pancing org suruh PM dia... tak tau laa kalo de sape2 PM dia tak...sbb aku takde pom PM dia.... boleh tahan gak aku ni ye... rasa bersalah gak kat SacredCultivator.. sbb bunyi mcm dia terasa je.. huhuu.. my bad ~

tp tak pe laa.. dpt gak merasa mop girl 5... :lol

BTW, dia kata project tu dia dh kasi kat triplez yg wat RHPlus...

minta maaf SacredCultivator.. *tunduk 90 darjah*
Last edited by waniey_vic on Apr 12th, '08, 04:49, edited 1 time in total.

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » Apr 12th, '08, 03:34

miahahaha.... nasib baik SC x melenting.... kekdg ade je subber yg melenting.... dia bad mood kejap jek kot....

triplez nie wat kuar subs cepat gak... tp tgk la kalo dia leh kuarkan MG lebih cepat or not... btw triplez nie timer utk massuki yg subbed 1 pound gospel.... :lol kalo korg perasan laa....
Last edited by naadianaa on Apr 12th, '08, 03:37, edited 1 time in total.

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Apr 12th, '08, 03:36

ape cite ni. nk tau jugak..hehe

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » Apr 12th, '08, 04:10

ahahhaa.... waniey gi hassle SC utk kuarkan sub lebey cepat utk Mop Girl.....

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 12th, '08, 04:48

cubaan berjaya... ehehehehe

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 12th, '08, 05:37

emykina wrote:aku tiap2 ari bukak d-a neh... jadik silent je la klo tak reti nk nyampok.. hahahaha

neway, smlm aku tgk One-Pound Gospel.. hehe kame aku punyer.. toma pon... kukuik
aku nye katsumi-kun a.k.a ryuu-sama dlm tantei gakuen... adik angkat aku tu... huhuhu.. kawaii... tp mmg contra gile watak dia dlm one pound gospel dgn tantei gakuen...

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 13th, '08, 12:21

eh, budak tu ye yg jadi ryuu dlm tantei gakuen?
xperasan plak, neway, watak die x menyerlah sgt aaa...
sikit sgt scene die..
haha...

@naadianaa:puji triplez lbey2 nampak..haha..ade udang di sebalik batu ni..haha

mop girl dah de progress...skang kte tgk Binbo Danshi plak..haha..cpt laa kuar subs..

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » Apr 13th, '08, 13:58

@frashdi...

me x mcm waniey... :whistling: , gi hassle SC utk suruh diorg kuarkan sub ngan lebih cepat..... :lol .... I gune teknik puji-pujian, maybe tht way diorg would release the rest of it faster..... 8) :whistling:

Binbo Danshi progress? :scratchchin:
....rasenye :glare: .... tggu jek laa.... :faint: ..... :sweat:.....

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 13th, '08, 14:46

@naadianaa: haha.. nak pancing triplez dgn pujian ye... :lol

@frashdi87: ha'ah, watak katsumi-kun dlm one pound gospel tu mcm budak lembut je.. beza gile ngn ryuu-sama dlm tantei gakuen...

tp kan, one pound gospel, bapak lawak nye wei..

:w00t:

BTW, binbo dashi pun tak kuar2 episod 2 nye subs... lambat ~
tp aku dh delete raw dia, besar sangat size,.. lagi pun aku tak minat tengok oguri shun jd watak happy2 gitu,.. pelik semacam..

dia seswai jadi cam sano dlm hana kimi, and hanazawa rui dlm hana yori dango... tu, pendapat aku laa kan...
p/s: ada profile yg wat 2 id sbb nak hassle subber.. mula2 dia guna id ni msg marah2 sbb subs kuar lambat, pastu dia guna id lain, reply kononnye marah laa org yang marah2 subber yang lambat kuar subs.. mcm backup subber, pastu kata, please take your time, gitu gini... tp bukan aku laa...

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Apr 13th, '08, 15:03

Baru tau yg LDG ade new drama- When its At Nite :w000t: Heroin die Yg act jadi KIm Sam Soon tu....mesti best :cheers:

Tapi dolu kate LDG lps act dlm 'R U with The One u Love' nak masok askar?? :scratch:

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 13th, '08, 17:06

waniey_vic wrote:BTW, binbo dashi pun tak kuar2 episod 2 nye subs... lambat ~
tp aku dh delete raw dia, besar sangat size,.. lagi pun aku tak minat tengok oguri shun jd watak happy2 gitu,.. pelik semacam..

dia seswai jadi cam sano dlm hana kimi, and hanazawa rui dlm hana yori dango... tu, pendapat aku laa kan...

aku pun sependapat mcm tu... rasa pelik tgk oguri shun lakonkan watak tu... jalan cerita tu pun tak masuk dgn watak oguri shun.. aku tgk separuh jalan je episode 1... lepas ni memang x sambung la episode 2...
:whistling:

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 13th, '08, 20:39

mungkin jugak...watak die dalam BD mcm xmenyerlah sgt aaa...
die xleh jadi orang lawak aaa..
kame tu 1st time blakon jd pak lawak kn?
kalo x silap aq selame ni die blakon sume cte serius jee...
tp mmg klaka gle aaa..
sister tu las2 skali lawa ooo ble jadi org biase..haha

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 13th, '08, 22:20

eh x jugak... kame dlm nobuta wo produce dgn suppli pom gile2 gak... cuma dlm one pound gospel je dia melampau2 tak matang... dlm file of youmg kindaichi 2005 pom dia lawak2..

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 14th, '08, 06:38

hmmm..
nobuta wo produce? boleh laa sket2....
tp yg one pound gospel ni gle abis laa..
mmg macam budak2 terus..haha
kindaichi 2005 die ade belakon gk ye?
xingat dah tengok ke belum

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » Apr 14th, '08, 13:01

1 pound gospel best ker? Miahaha.... org tgk midway 1st epi jek.... the rest of it... dld, burn dan dok berkulat simpan dlm DVD case.... entah bile la nk tgk....
nobuta wo produce pon tgk separuh jln... nnt la kalo ade mase free2 baru tgk....
apasal kening Kame nmpk cam pompuan arrr? Ramai male japanese artist yg 'repair' kening .... >_<... mcm matsumoto jun.. kening dia sgt la 'cantik' :lol

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 14th, '08, 13:56

kalo tengok kening tanaka KAT-TUN lagi laaa... hehehe..

one pound gospel mmg best.... klakar gile,, aku paling suka ep. 6..

nobuta wo produce biasa-biasa je...

@frashdi87: file of young kindaichi, kame berlakon utk SP 2005, bukan yg series, series matsumoto jun... SP best, ada ueno juri.... dia berlakon sbg wanita normal.. bukan hentai cam nodame... :lol

User avatar
ilot
Posts: 38
Joined: Mar 19th, '06, 13:33
Location: united kingdom

Post by ilot » Apr 15th, '08, 06:33

hello korang!!! Saje mencelah... Baru balik dari cuti kawen.. hehehe

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Apr 15th, '08, 07:49

wawawww.... kwn aku yg newly weds sme bunting pelamin....

neway.. aku suke gile kame dlm gospel tu.. lebey2 lagik time die nanges. hahaha kawaiiii... dlm nobuta aku lagik suke kat yamapi.. hemmmm...

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Apr 15th, '08, 08:44

ilot~~ Tahniah again n Selamat Pengantin Baru again :mrgreen:
Baru kawin banyak dugan....sbb lelaki baru dpt bini....mentang2 Syurga kita kat bawah tapak kaki dia, sume nak ikot ckp dia...hehehe :P Kalo tak sabo mmg bole beperang.....ape pon u 2 kena talk it through wat ever yg tak puas ati, ok :D

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 15th, '08, 11:36

@emkyina
bunting pelamin?apekah itu?

@wanie
SP tu yg cite ade kes kat atas kapal tu ke?

haha..aq tengok cte jepun xpnah plak tengok kening die..korang ni mmg observent btol aaa..
haha

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Apr 15th, '08, 11:57

frashdi87 wrote:@emkyina
bunting pelamin?apekah itu?

@wanie
SP tu yg cite ade kes kat atas kapal tu ke?

haha..aq tengok cte jepun xpnah plak tengok kening die..korang ni mmg observent btol aaa..
haha
aaa.. ko tak tau ke? asal sme dak laki tak tau... ke mmg org tak tau?? ade dak junior ni igt nikah dulu pastu sbulan pastu naik pelamin petu tau mengandung time tuh.. haihhhhhhh... azra, terangkn sket.. :mrgreen:

mesti laa tengok. segenap pelusuk muke tu kan kene tatap.. hahaha.. kening kame mmg channteekkkkkkkk!!!! tu yg first aku notice mase tgk dier.. agaknye cane laa ek muke dorang klo tak tacap2 neh.. hihi 8)

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Apr 15th, '08, 12:25

Ala budak lelaki buat2 tak tahu kot aper itu bunting pelamin. heheheheh

24/ April ni ader korean award Baeksang utk top2 drama 2007+awal 2008 - channel SBS/KBS/MBC. paling hangat sekarang org tgh vote couple favorite & actor + actress fav. lead Hong Gil Dong couple (Kang Ji Hwan & Sung Yuri) & The Legend couple (Bae Yong Jun & Lee Ji Ah). rase2 sape yg layak dpt? aku heran kenapa takde Coffee Prince couple?

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Apr 15th, '08, 12:38

Sebab kat sini sumenye dah cukop umor....aku ckp jelah ape itu bunting pelamin.... 8)

frashdi~~

Bunting pelamin tu, bile ko kawin je, bini ko bulan tu gak mengandong....maknenye, dan2 turon pelamin, terus je nak timang baby :P dalam erti kate yg lain.....malaslah aku nak terangkan lebih detail, karang jadi subjek bio lak kat sini...ko paham2lah sendiri :whistling:

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » Apr 15th, '08, 12:54

sizuka wrote:watashi mo...

ima wa "silent reader" dake desu... :P


aku pun dah tgk Ichi pound gospel tu.. biasanya aku tak minat dgn Kame tapi lepas tgk 1pound suka lak tgk dia bawak watak cam sengal tu... :lol
Agak sengal la. Nak muntah aku edit cite tu ulang2. Naseb baik si Kuroki Meisa tu cute. Layan la gak :wub:
azra wrote:Sebab kat sini sumenye dah cukop umor....aku ckp jelah ape itu bunting pelamin.... 8)

frashdi~~

Bunting pelamin tu, bile ko kawin je, bini ko bulan tu gak mengandong....maknenye, dan2 turon pelamin, terus je nak timang baby :P dalam erti kate yg lain.....malaslah aku nak terangkan lebih detail, karang jadi subjek bio lak kat sini...ko paham2lah sendiri :whistling:
Hehe ... Baru ingat nak bgtau :P

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 15th, '08, 13:26

azra wrote:Sebab kat sini sumenye dah cukop umor....aku ckp jelah ape itu bunting pelamin.... 8)

frashdi~~

Bunting pelamin tu, bile ko kawin je, bini ko bulan tu gak mengandong....maknenye, dan2 turon pelamin, terus je nak timang baby :P dalam erti kate yg lain.....malaslah aku nak terangkan lebih detail, karang jadi subjek bio lak kat sini...ko paham2lah sendiri :whistling:
<------- x paham apa yang ko merepek ni..... cakap biar terang

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 15th, '08, 16:36

<------- x paham apa yang ko merepek ni..... cakap biar terang

@Gai-Jin
: Gai-Jin buat muka ala-ala innocent.. hehehe :unsure: ..


@frashdi87: SP 2005 yang pasal vampire tu...

@minna-san
: ape ni, topik pelik semacam je... hehe.. BTW, umah aku pom nak ade kenduri kawin akhir Mei, tp bukan aku yg kawin :cry: :cry: .. heheh

XrayMind ada upload satu lagi SP baru... Sensei wa Erai! SP.... aku mmg tunggu dr awal april lagi.. harap2 ada yg tolong subs.. sbb kat fansubs wiki takde info pasal SP nih...

barisan pelakon.... :-)

Yamada Ryousuke (Ryuu-sama - Tantei Gakuen @ Katsumi-kun - One Pound Gospel)
Nakajima Yuto (yg jadi adik Shuji Kiritani @ Kame dlm Nobuta wo Produce.. ~ abang ngan adik, dua-dua ikat rambut style pokok kelapa..)
Chinen Yuri (ep. 2 Yukan Club, ep. 3 One Pound Gospel)

cte pasal Junior High student... mcm best bunyi.. sbb adik-adik angkat aku yang berlakon.. hohohoho :lol

p/s: Chinen Yuri, kalo korang dgr lagu2 Hey! Say! Jump.. suara dia macam pompuan... tak matang lagi kot.... hahaha :lol :lol
Last edited by waniey_vic on Apr 15th, '08, 16:54, edited 1 time in total.

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Apr 15th, '08, 16:42

Gai-Jin wrote:
azra wrote:Sebab kat sini sumenye dah cukop umor....aku ckp jelah ape itu bunting pelamin.... 8)

frashdi~~

Bunting pelamin tu, bile ko kawin je, bini ko bulan tu gak mengandong....maknenye, dan2 turon pelamin, terus je nak timang baby :P dalam erti kate yg lain.....malaslah aku nak terangkan lebih detail, karang jadi subjek bio lak kat sini...ko paham2lah sendiri :whistling:
<------- x paham apa yang ko merepek ni..... cakap biar terang
saje la ni buat2 tak paham........

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 15th, '08, 17:58

waniey_vic wrote: @minna-san[/b]: ape ni, topik pelik semacam je... hehe.. BTW, umah aku pom nak ade kenduri kawin akhir Mei, tp bukan aku yg kawin :cry: :cry: .. heheh[l

takde jemputan untuk kitorang ke..... nak gak makan nasi pengantin ke... ayam masak merah pengantin ke.. udang galah pengantin ke.... tembikai pengantin ke...

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » Apr 15th, '08, 19:10

Gai-Jin wrote:
waniey_vic wrote: @minna-san[/b]: ape ni, topik pelik semacam je... hehe.. BTW, umah aku pom nak ade kenduri kawin akhir Mei, tp bukan aku yg kawin :cry: :cry: .. heheh[l

takde jemputan untuk kitorang ke..... nak gak makan nasi pengantin ke... ayam masak merah pengantin ke.. udang galah pengantin ke.... tembikai pengantin ke...
Semua nak makanan pengantin :P Bankrupt tuan rumah :P AKu tgh tunggu CHANGE. Kimitaku tuuu.

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » Apr 15th, '08, 22:22

Sensei wa Erai and Change - dua2 massuki akan sub....

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 16th, '08, 04:04

yosh.... dh de yg nk sub.. syok nye... hoho... Hardsub or softsub?

@Gai-Jin & Expanzee: Jemput laa ye dtg umah aku.. hoho.. kat Akihabara..

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 16th, '08, 04:44

temerloh ade akihabara ke?
haha...
kalo massuki yg sub, bese die release dua-dua skaligus..
hihi...bes3x...aq suke sofsub massuki...siap ngn typesetter sume skaligus dah..
neway, sensei no erai tu bes ke?


@azra
memang bdak laki xtau kot...bukannye kitorang ngandung pun...
lagipun batch aq bru sorng je kawen...xmahir lagi bab2 kawen ni...haha

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 16th, '08, 05:41

expanzee wrote: Semua nak makanan pengantin :P Bankrupt tuan rumah :P AKu tgh tunggu CHANGE. Kimitaku tuuu.
alaa pengantin bukan habiskan semua lauk2 special... apa kata kita habiskan... boleh amik berkat sekali...

waniey_vic takkan ajak2 ayam kot..... ayam pun taknak datang macam tu...

hikki2me
Posts: 65
Joined: Dec 26th, '04, 15:33
Location: malaysia

Post by hikki2me » Apr 16th, '08, 06:34

hi korang semua!!!

lme xpost...jd silent reader je...

xde sesiape ke yg tgk On-Air??? Park yong ha - handsome and actor dier smua best2...
who are u? - spe tgk?

jdrama bru - last friend.... pelakon dier smua glamo2...sub utk epi1 blum keluar

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 16th, '08, 07:26

@Gai-Jin & minna-san: Hmm, sme kata nak makan lauk pengantin kan... boley, boley... btol ni, dtg laa.. Sape kata Temerloh takde Akihabara? Hehe, Tantei Gakuen Q tu, scene dia kebanyakannye kat area umah aku laa.. hahaha...

@hikki2me: ade dwld last friend.. tp size dia gile bapak besar... aku tengok laa sket2 walaupun takde subs.. hmm, bukan style cte yang biasa aku tengok... tp cuba laa dulu 2,3 episodes.. kalo tak layan, drop...

BTW, kowang ade layan anime tak? Sape tengok Hatenkou Yuugi dgn Bamboo Blade?


Currently watching @ downloading:
Single Papa in Love, Guren Onna, Daisuki!!, Edison no Haha, 4 Shimai Tantei Dan, Mop Girl, Three Dads One Mom, Keitai Sosakan 7,

Curently downloading @ looking forward:
Kimi Hanni Janai yo ne, Gokusen 3, Zettai Kareshi, Osen, PUZZLE, Battery, etc (most of Spring 2008 Jdrama ~ yg berkonsepkan comedy, sport, mystery)

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Apr 16th, '08, 08:50

frashdi~~ Kalo nak belajo lebih mendalam ilmu ni, ape kate tanye abang anakmelayu :P

hikki2me~~ Aku dah tgk Who R U 8) Best giler.....mesti tgk :thumright: On Air pon ok....mule2 mcm tak best, tapi lame2 best la pulak....tapi pade aku macam dragging sikit.....isu same over n over again :-)

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » Apr 16th, '08, 09:49

@waniey tggl Temerloh ker? :blink org kampungku.... huhuhuh... bleh la dok lepak2 kat Tloh nnt.... :lol

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » Apr 16th, '08, 12:16

waniey_vic wrote:yosh.... dh de yg nk sub.. syok nye... hoho... Hardsub or softsub?

@Gai-Jin & Expanzee: Jemput laa ye dtg umah aku.. hoho.. kat Akihabara..
Hoho ... Cun gak tu. Leh blanje maid cafe :wub: BTW Massuki release both soft and hardsub.

Ko layan Bamboo Blade waniey? best kan? Tp season ni dah habis. :cry:

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 16th, '08, 13:00

blaja ngn anakmelayu?
hihi..xpe2...macam lagi bes xplore sendirik je..
ahaha...

cite ape yg bes yg org dah upload kat veoh?
aq xtau nak cari cite ape yg baru2 ni..xkisah aa ade sub ke x..
yg penting bes..anyone noe?

User avatar
ube
Posts: 70
Joined: Mar 7th, '06, 06:29
Contact:

Post by ube » Apr 16th, '08, 13:00

waniey_vic wrote:Currently watching @ downloading:
Single Papa in Love, Guren Onna, Daisuki!!, Edison no Haha, 4 Shimai Tantei Dan, Mop Girl, Three Dads One Mom, Keitai Sosakan 7,

Curently downloading @ looking forward:
Kimi Hanni Janai yo ne, Gokusen 3, Zettai Kareshi, Osen, PUZZLE, Battery, etc (most of Spring 2008 Jdrama ~ yg berkonsepkan comedy, sport, mystery)
Sronok btul jadi silent reader ntuk forum nih :P tetiap hari ada je org akan postkan reply. Btw waniey, majlis kahwin tuh buat kat Temerloh ke?

Wah! byknye cerita yg ko tgk. Nih mesti sampai streamyx rumah tuh sampai jadi lembap x ingat2 sebab ada org torrent tiap2 hari. :lol BTW, season nih, maybe aku akan limitkan diri nih ntuk tgk Zettai Kareshi, CHANGE & Muri na Renai je.

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 16th, '08, 14:36

@naadianaa: eh, tiba-tiba jumpa org kampung... ahahaha...

@expanzee: ko tengok gak ye Bamboo Blade.. perasan tak, ending dia cam aneg-aneh sket.. ade season 2 ke nanti? sbb mcm ada satu watak yang tak dikenali tetibe muncul.. tama-chan terserempak ngan dia masa last ep. akhir..

@frashdi87: yg dh upload kat veoh, kebanyakan nye cte winter 2008.. tp aku tak rajin tengok kat veoh ni... lebih prefer download, pastu burn.. wat koleksi..

sape nak tengok jdama, krama, anime, jemput laa datang umah aku.. huhu...

@ube: majlis kawin tu wat kat temerloh, live kat umah aku.. tp malangnya bukan aku yg kawin... hehe.. masih single and available plak...

aku mendownload kat kolej aku.. tp skg ni sbb time exam, internet lembab gile.. aku pom tak pham knape...

tp Mei ni aku dah nak praktikal... 2 bulan setengah tak de chance nak guna internet, sbb aku tinggal kat umah nenek sedara belah aki aku.. umah dia takde internet...

p/s: geram je nak guna celcom broadband time tu, tp modem mahal sangat laa...

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

halo

Post by rikochan » Apr 16th, '08, 14:52

anybody minat cite love generation plz....

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » Apr 16th, '08, 15:21

waniey_vic wrote:@expanzee: ko tengok gak ye Bamboo Blade.. perasan tak, ending dia cam aneg-aneh sket.. ade season 2 ke nanti? sbb mcm ada satu watak yang tak dikenali tetibe muncul.. tama-chan terserempak ngan dia masa last ep. akhir..
Agak la, harap2 ade season 2 ... Best gile doh anime die. Lagi satu Lucky Star. Ko tgk tu?

Single and available? Haha ... Habis la lepas ni semue masuk line :w00t:
rikochan wrote:anybody minat cite love generation plz....
Old school sgt cite tu ... Tp sebagai hardcore drama, aku dah tgk. IMHO xde la best sgt, biase je.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest