Login Issue? Delete D-addicts cookie from your browser settings and login again.

Malaysia D-Addicts

speak whatever language you like here.
User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Aug 11th, '08, 08:04

aq besenye memang sumer drama aq tengok even x bes...saje wat collection..
haha...

drama yg bes: maou, seigi no mikata, shibatora
drama yg ok laa: code blue, monster parent, gakko ja oshierarenai
drama yg klaka: yasuko to kenji, 33pun tantei (agak klaka tp cam bodoh gak aa cite die)
drama yg boleh wat tido: tomorrow
drama yg x tengok lagi: koizora, lotto 6

[padan laaa aq x cukup mase stadi...tengok banyak sangat rupenye..hahaha]

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Aug 11th, '08, 08:20

shibatora tu aku on da way nak dwld, tak tgk lagi... Maou tu drama bukan style aku.... aku tak suka cte konflik sangat cmtu.... gakko ja oshierarenai tu plak ada scene dah laki naked... pastu mcm merepek sket cte dia.... dh drop dah.....

btw, sape cni minat HIGH and MIGHTY COLOR?
Maki, vocal wanita HAMC nanti dah nak blah dr kumpulan tu.. sbb gi kawen dgn org tu yang tua dia lebih tua dari prof-prof kat UTM nih.... bengong je.... dia kawen dgn bujang terlajak DREAMS COME TRUE... itupun kalo dia still bujang laa...

abeh tu, pasni HAMC bpecah ke ek... sedih ~~~ tak best laa kalo takde Maki..

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Aug 14th, '08, 06:27

hello... sape akt cni terer ekonomi, makro mikro sme tu.. aku pana bab nih,... tp aku de asgmt kne buat... dia can tanya pasal senario pengurangn subsidi bahan bakar. apa kesan nya ke atas pusiangan aliran barangan dan pendapatan.... pasal firma dan isi rumah tu sme.. hadeh,.. aku ni tak reti nak buat ayat ekonomi nih...

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Aug 14th, '08, 11:08

waniey_vic wrote:hello... sape akt cni terer ekonomi, makro mikro sme tu.. aku pana bab nih,... tp aku de asgmt kne buat... dia can tanya pasal senario pengurangn subsidi bahan bakar. apa kesan nya ke atas pusiangan aliran barangan dan pendapatan.... pasal firma dan isi rumah tu sme.. hadeh,.. aku ni tak reti nak buat ayat ekonomi nih...
Bab ni lebih baik tanya pada 2 orang ni... Anwar Ibrahim atau Shaberi... Kalau ko taknak tanya pun ko tengok balik debat diorang tu... ko pilih yang mana ko suka...

'Undi itu rahsia" itu dulu laaa

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Aug 14th, '08, 16:03

shaberi tak hebat.. mcm loser je waktu debat ari tu... huhuhu....

aku ikut firasat je buat asgmt... heheh, maleh dah nak fikir....

ok, sape tgk olimpik? agaknye ada can tak mlaysia nak dpt medal 2008 nih?

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Aug 14th, '08, 16:50

Harap2 laa menang emas....1 pon jadi laa...banyak lg bagos 8)

Benci laa aku fomat baru kat soompi....sekse kene bukak satu2 bile nak bace posts :glare:

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Aug 15th, '08, 12:59

come on Chong wei.. 1 step more nak dpt emas....

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Aug 15th, '08, 15:20

chong wei je laa harapan dapat emas...
asyk x menang je tym olympic..

@waniey...check inbox

setokoji
Posts: 16
Joined: Sep 24th, '07, 18:27
Location: Malaysia

Post by setokoji » Aug 15th, '08, 15:38

waniey_vic wrote:hello... sape akt cni terer ekonomi, makro mikro sme tu.. aku pana bab nih,... tp aku de asgmt kne buat... dia can tanya pasal senario pengurangn subsidi bahan bakar. apa kesan nya ke atas pusiangan aliran barangan dan pendapatan.... pasal firma dan isi rumah tu sme.. hadeh,.. aku ni tak reti nak buat ayat ekonomi nih...
hm.. aku pn da xbrp ingat psl eco ni sbb dh 3 thn lps aku bljr, cume bley bg panduan sket2 jer..klw subsidi bhn bakar berkurang, dlm aliran pusingan pendapatan isi rumah akan meningkat sbb perbelanjaan isi rumah meningkat.. klw firma plk akan tingkatkn kos pengeksportan/penghantaran produk.. jd secara xlangsung meningkatkn kos pengangkutan. Kos pengankutan akan beri kesan kpd kos-kos lain syrikat,so bila syrkt dh tampung byk sgt kos, kos upah akan menjadi slh satu pilihan untuk dikurangkan. So bile pekerja dikurangkan, pendapatan isi rumah pn kurang,so terjadi la fenomena pendptn rendah, perbelanjaan tinggi. kesimpulaanya, ini akan menyebabkan inflasi sbb aliran wang xberjalan sgt...

Ok tu je yg aku ley bantu..

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Aug 15th, '08, 17:31

Bila harga bahan api naik semua harga akan naik... kecuali satu je tak naik.. GAJI... bonus tahun ni ramai yang tak dapat laaa... kalau dapat pun ciput jee

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Aug 15th, '08, 17:40

setokoji wrote:
waniey_vic wrote:hello... sape akt cni terer ekonomi, makro mikro sme tu.. aku pana bab nih,... tp aku de asgmt kne buat... dia can tanya pasal senario pengurangn subsidi bahan bakar. apa kesan nya ke atas pusiangan aliran barangan dan pendapatan.... pasal firma dan isi rumah tu sme.. hadeh,.. aku ni tak reti nak buat ayat ekonomi nih...
hm.. aku pn da xbrp ingat psl eco ni sbb dh 3 thn lps aku bljr, cume bley bg panduan sket2 jer..klw subsidi bhn bakar berkurang, dlm aliran pusingan pendapatan isi rumah akan meningkat sbb perbelanjaan isi rumah meningkat.. klw firma plk akan tingkatkn kos pengeksportan/penghantaran produk.. jd secara xlangsung meningkatkn kos pengangkutan. Kos pengankutan akan beri kesan kpd kos-kos lain syrikat,so bila syrkt dh tampung byk sgt kos, kos upah akan menjadi slh satu pilihan untuk dikurangkan. So bile pekerja dikurangkan, pendapatan isi rumah pn kurang,so terjadi la fenomena pendptn rendah, perbelanjaan tinggi. kesimpulaanya, ini akan menyebabkan inflasi sbb aliran wang xberjalan sgt...

Ok tu je yg aku ley bantu..
hmm..what i think is...when the transportation cost naik...the firm will increase their product price rather than cut their workers wages...if they cut, the people will not satisfied and diorang boleh wat riot sume laaa...so, they will increase the price..
the effect to the customer is reduced in 'power' of the money...means with the same amount of money, you can buy less product now compared before the increase in price..
(termed die x sure sangat coz dah lame x revise..hihi)

User avatar
ayumi17
Posts: 15
Joined: Jun 9th, '07, 11:38
Location: U.A.E

Post by ayumi17 » Aug 16th, '08, 16:09

hello malaysian ppl :mrgreen:
I love malaysia :heart: i've been there in month 7 .. it's sooooo nice and beautiful ..
can I ask Question?
in DvD shops in malaysia .. will I be able to find" iljimae" korean drama?? if yess.. can someone tell me where exactly? in kuala-lumpor ?
i'll be glad to know !! :wub:

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Aug 16th, '08, 22:55

hi ayumi..welcome to the club..
so are you still in malaysia right now?
hope you enjoy staying in malaysia...
i believe you can find the cd somewhere in mid valley but i'm not really sure the exact location of the shop..perhaps other ppl can help you.. :salut:

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Aug 16th, '08, 23:20

hi ayumi....
u love malaysia?
nice to hear..
anyway..
i don't think iljimae already in malaysia...
so i suggest u buy it online...
but i think there's no cd yet....
if u insist to wait for the cd, go to yesasia.com
that's all i can help

User avatar
ayumi17
Posts: 15
Joined: Jun 9th, '07, 11:38
Location: U.A.E

Post by ayumi17 » Aug 17th, '08, 12:03

hi frashdi87 : no i'm not so bad :( I stayed in malaysia for 4 days in the end of month 6.. and then I returned to malaysia in the end of month 7 .. I went to Australia xD~
but really really its beautiful ! .. I was realli Crazy & I enjoyed My time there T___T I wish i could go this year too ! specially the anime shop's and drama Dvd XD~ and the library n twin towers :cry: I was totally crazy for seein' these sogooi things :( .. cause we dont have like this in my country .. here some pic's :wub:
Image
Image
Image
fleur_cherie : hi .. I love malaysia very much :heart: thank you for tellin' me .. cause my family is there .. so I asked all of them to search for "iljimae" dvd .. I can't wait to see it :P if they didn't find it .. i'll buy it online ..
thank u again ! ^___^

User avatar
harliey_nick
Posts: 129
Joined: Oct 5th, '05, 18:32

Post by harliey_nick » Aug 17th, '08, 12:19

ade sesiapa yg dh tgk la dolce vita?

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Aug 17th, '08, 15:07

Lee Chong Wei kalah.....sedei :cry:

Aku dah tgk la dolce vita....tak suke...boring....balik2 same je laa jln citer dia.....patot la sampai 24 eps :P

User avatar
harliey_nick
Posts: 129
Joined: Oct 5th, '05, 18:32

Post by harliey_nick » Aug 18th, '08, 07:36

hahaha probly coz i haven't seen this kind of drama before...not much into melodramatic suspense whatever drama...slalu tgk yg happy2 je cam my girl...hehehe...tapi rasenye cite ni cam best...

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Aug 18th, '08, 11:17

harliey_nick wrote:hahaha probly coz i haven't seen this kind of drama before...not much into melodramatic suspense whatever drama...slalu tgk yg happy2 je cam my girl...hehehe...tapi rasenye cite ni cam best...
hey long time not hear from u....camne kat nz? hopefully sume nye ok

User avatar
harliey_nick
Posts: 129
Joined: Oct 5th, '05, 18:32

Post by harliey_nick » Aug 19th, '08, 07:12

anakmelayu wrote:hey long time not hear from u....camne kat nz? hopefully sume nye ok


hehehe...ok je...rasenye...hahahaha...kite balik msia 28/8 ni....tak sabar nk puasa kat msia!hehhehe...leh gi pasar ramadhan!rase cam nk balik skarang je! :wub:

alique
Posts: 1
Joined: Mar 29th, '06, 02:08
Location: Malaysia

Post by alique » Aug 19th, '08, 07:32

Allo, newbie tumpang lalu.. Dok cari Rookies10 yg tak kuar2 lg sub.. :roll

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Aug 20th, '08, 13:48

Ayat menarik DEBAT Ke-2

"Persetubuhan itu telah diluluskan"

:scratch: :scratch: :scratch:
:w00t: :w00t: :w00t:

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Aug 21st, '08, 10:57

thx kepada sme yg membantu pasal yang aku tny ekonomi tu...

btw, org kata chong wei tak dpt ems sbb pak lah dgn najib solat hajat tanak kasi chong wei menang sbb nanti kne kasi 1M... eheh... termasuk laa pak lang aku yg turut berdoa lin dan menang sbb dia takut kalo chong wei dpt 1M, org tak dpt bonus tahun ni... hahaha ... apa daaa..... (joke je ni...),... anyway, sekurang2nya malaysia masuk gak laa dlm carta kedudukan pingat,.....

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Aug 21st, '08, 11:35

harliey_nick wrote:
anakmelayu wrote:hey long time not hear from u....camne kat nz? hopefully sume nye ok


hehehe...ok je...rasenye...hahahaha...kite balik msia 28/8 ni....tak sabar nk puasa kat msia!hehhehe...leh gi pasar ramadhan!rase cam nk balik skarang je! :wub:
haha.. nak rindu tak bely plak. nanti ada yg marah, maklumlah setia pada yg satu... btw rerajinlah ramaikan forum nie..ramai nyer skang baca je....
Gai-Jin wrote:Ayat menarik DEBAT Ke-2

"Persetubuhan itu telah diluluskan"

:scratch: :scratch: :scratch:
:w00t: :w00t: :w00t:
aku tak tgk debat tu cuz keje...btw agaknya ada siaran ulangan tak?

kehkeh... sapa ada tgk iklan MERDEKA PETRONAS..serius lawak tgk afdlin

safe masa ntuk korang cari, nih link kat utube

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Aug 21st, '08, 15:17

Jual cempedak leh save smpi RM40k..
hehe

User avatar
haruna_hamasaki
Posts: 350
Joined: Nov 18th, '05, 10:18
Location: Up into the sky.
Contact:

Post by haruna_hamasaki » Aug 22nd, '08, 01:44

Ade tak sape2 kat sini ade video olympics beijing final gymnastics uneven bars yang he kexin menang gold tu..?

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

Post by rikochan » Aug 22nd, '08, 05:27

halu lame tak lalu dalam nih...
aku ade lah bace pasal gimnas dari china yang agak menragukan tu.
kalo tgk rupa mc besar anak buah je umur 12 thn, tp ntah la commitee dah kate 16 thn,

User avatar
mrvx
Posts: 92
Joined: Nov 24th, '05, 16:20
Location: malaysia

Post by mrvx » Aug 24th, '08, 20:12

akumm....

ko ingat ko sorang ke lama tak masuk sini... aku pon lama gakkk...

windu wehhh..

rupanya azra masih hidup yer

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Aug 25th, '08, 13:49

Ye saye 8) .....aku masih sihat walafiat kat cini :salut: :mrgreen:

User avatar
mrvx
Posts: 92
Joined: Nov 24th, '05, 16:20
Location: malaysia

Post by mrvx » Aug 26th, '08, 09:58

dah kawin ke belum.... dengar2 khabar tak kawin2 lagi.. masih pusing2 dekat kajang ker?

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Aug 26th, '08, 14:54

Sape laa yg buat khabar angin tu agaknye :unsure: Dah takde keje lain laa tu :P
Dgr kabar2 angin, kat acc si saiful ade 4 juta :whistling:

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Aug 28th, '08, 13:53

siape yg belum kahwin. aku blur kejap. eh sekom semua. lama tak post. ader masuk sini cume takde topic nak tulis.

hikki2me- kesian kan LEE EON (coffee prince & strong chil woo) tu dah mati. eric org first arrive kat hospital. Yoon Eun Hye pun muka bangun tido jer masa funeral ceremony. bebaru ni pelakon Im Ju Hwan ( 2nd hero snow queen) accident patah tengkuk. harap2 takde ler lg artist yg mati dlm 2008.

Shinhwa ader ura2 nak buat concert kat singapore. so camner? nak g tak. hehehe

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Aug 29th, '08, 02:03

Aku ni haa......org kate blm kwn :P .....kalo laa betol.......
aku usha anakmelayu :wub:
walo pon aku tau.....
dia tu setia pada yg satu.... :P

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

cakap mak

Post by anakmelayu » Sep 1st, '08, 00:24

salam ramadhan & semoga dapat keberkatan atas semua amalan kita dalam bulan yg mulia ni..... insyallah....

semalam terawih anuar zain terjumpa aku... hahaha, semayang 8 rakaat jer...bagus anak pak zain nih

azra wrote:Aku ni haa......org kate blm kwn :P .....kalo laa betol.......
aku usha anakmelayu :wub:
walo pon aku tau.....
dia tu setia pada yg satu.... :P
ye saye setia pada yg satu.....hahaha, aku pon kompius sape yg dah kawen ni... dgn status diriku pon diragui skang ni....

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Sep 1st, '08, 02:56

slamat puasa utk sme..... jgn ponteng puasa.... and jom laa gi terawih ramai2....

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Sep 1st, '08, 03:55

Selamat Menjalani Ibdah Puasa

Bila nak buat gathering berbuka puasa bersama-sama????

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Sep 1st, '08, 10:06

slamat berpose sume...
wah...1st day sungguh letih..
bnyk sungguh godaan kt uni..haha

User avatar
polarmi
Posts: 63
Joined: Aug 6th, '07, 07:19

Post by polarmi » Sep 1st, '08, 10:30

slmat berbuka :D

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Sep 1st, '08, 14:30

td cni tak ramai lg yg bniaga... takde pilihan sangat.... buka ape td? td berbaris punya laa lama nak dpt mutabak....

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Sep 2nd, '08, 01:28

hehe, aku berbuka dkt masjid je (kurma + ikan jacket + kari ayam pon sodap + sayuran berkuah + air sarip) then lepas semayang jumpa anak pak zain....hehe 8 rakaat je dia semayang terawih (kot sapa2 nak jumpa anak pak zain nih, masjid aircond ni ok arr tak ramai jemaah, imam pon pkai gear 6 je)...sekian laporan saya

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Sep 2nd, '08, 03:02

anakmelayu~~ sesekali tu, pegi laa buke kat rumah bakal mentue 8) :mrgreen:

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Sep 2nd, '08, 09:00

uih.... nak buka kat umah bakal mak mentue ke... huhuhuhu... kne laa tunjuk skill memasak....

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Sep 2nd, '08, 10:39

haha...report pose dr aussie....
every weekday bukak pose free...makan memang heaven...
sabtu kat malaysian hall...
kne masak sendiri ari ahad je..haha...
jimat duit abis laaa kalo camni...
bes2

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Sep 2nd, '08, 11:18

azra wrote:anakmelayu~~ sesekali tu, pegi laa buke kat rumah bakal mentue 8) :mrgreen:
Tunjuk je skill makan....

nichoclassic
Posts: 5
Joined: Jan 24th, '08, 01:15

Post by nichoclassic » Sep 2nd, '08, 11:24

hi..kita baru kat sini..Hope bleh join korang suma..

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Sep 2nd, '08, 12:14

hari ni hujan selebat2 nya kat skudai.... ada mmbr yang bjual tu makanan dia tak abes... so kitorg dpt makanan free.. haha, banyak gile sampai tak terlarat nak makan.....

tapi kesian tau tgk org bjual masa hujan..... kesian gak kat org yang tak bawak payung.... hehe....

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Sep 2nd, '08, 13:56

I baru jugak nak join skali bleh x..? hehehe

hikki2me
Posts: 65
Joined: Dec 26th, '04, 15:33
Location: malaysia

Post by hikki2me » Sep 5th, '08, 14:55

hi smue...

farha - aaa kte bru je tau pasal lee eon tuh last week... eric org first??? (i know eric mmg baik.. lol) tapi ade org ckp yg kematian dier bukan accident... xtau la...
shinhwa nk dtg s'pore??? that's cool... kte nk g.... tapi kne tgk dlu la... dlu xnak dtg, skrg dh pegi sulawesi bru nk dtg...

anakmelayu - dok kat shah alam ke? anuar zain dok shah alam. kan.... kte slalu nampak dier di area sni... handsome btul anak zain tuh... jmpe solat terawih bgus tuh...

crite korea season ni byk best2 plak... tapi internet kat sulawesi nih...xtau nk ckp pe... kalah streamyx... hehhehe...
nk tgk Eden of east, Beethoven Virus, Tazza ....
spe2 download kan... nanti balik cuti, kte nk pinjam...hehehhee

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Sep 8th, '08, 01:53

azra wrote:anakmelayu~~ sesekali tu, pegi laa buke kat rumah bakal mentue 8) :mrgreen:
hehe kalau org berbudi kita berbahasa, kalau cik Q sudi, baru boleh merasa berbuka...haha ..

@hikki2me, teknikalnya aku duduk dkt dlm daerah shah alam... tapi ank pak zain tuh tgl dkt kayangan height... btw aku bkn jemaah kat situ, saje ronda2 masjid bln ramadhan ni

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » Sep 9th, '08, 20:04

lama giler tak masuk thread ni :P

aku nak tanya sikit.. (terutama kepada perempuan, aku ada sikit benda pelik kat tempat kerja aku)

masa aku masuk kerja, aku nampak classmate aku dulu, budak perempuan cina, start kawan ngan dia masa form 3, bila aku tanya dia ni kawan aku dulu, dia kata aku silap, pastu tersengih semacam, nasib baik cute.. tiap kali jumpa aku dia pandang aku lain macam je, pandang lama-lama pula tu (takut pun ada macam nak makan aku je)

semalam aku cuba fikir balik, buka balik album sekolah dulu.. ntah la takkan silap kot, muka sama, suara pun sama, tinggi pun sama, perangai pun sama, cara dia nyanyi pun sama (dia memang suka betul lagu english yang jiwang2).. bezanya dulu masa sekolah dulu, dia berisi sikit (dah tiap2 hari suka makan junk food kat atas tangga sekolah sambil sembang sekali ngan semua member2 sementara tunggu break habis, memang tangga jadi port kami kumpul ramai2, ntah la tak suka betul duduk kat kantin bising betul), pastu dia la satu-satunya perempuan cina yang pakai baju kurung pergi sekolah (masa aku sekolah dulu la), sekarang dah macam seksi la pula dan memang playful betul time sekolah dulu, sesuka hati je pergi kelas sebelah cari kawan perempuan dia pastu buat bodoh je sembang kat belakang masa cikgu tengah mengajar (kelas yang bising je la dia buat camtu..haha, aku pun kadang-kadang dok join sekali), masuk balik tempat dia kat dalam kelas, belakang aku je, curi-curi dengar pula apa orang geng laki-laki sembang, pastu kalau ada member bawa CD ke apa2 ke kat bawah meja selamba je dia ambil tengok pastu bagi komen pula, semua barang aku dibuatnya macam barang dia.. sesuka hati je dia buat macam harta dia.

balik pada semalam, aku tanya balik betul ke silap? takkan silap kot.. dia kata dengan nada tinggi "U bukan kawan I", rasanya dia masih ingat la aku tumbuk pintu kelas sampai pecah sebab marah, masa tu muka dia memang terkejut giler, sejak dari hari tu tak cakap ngan aku lagi dah, form 4 aku masuk aliran sains IT, dia masuk aliran sains tulin jadi "lost connection" la, lepas tu aku cari perempuan lain pula buat kawan..LOL

hari ni aku tulis surat pada dia, bagi kat kawan dia, kata aku confuse takkan la ada 2 orang muka sama, suara pun sama, tinggi pun sama, perangai pun sama, cara dia nyanyi pun sama(dia memang suka betul lagu english yang jiwang2) dan macam2 lagi la.. pergh.. gelak sakan dia baca surat aku kat depan kawan dia.. lagi la membuatkan aku confuse. pastu setiap kali jumpa dia, aku tengok dia pandang aku semacam lagi, aku pandang balik buat muka pelik sikit, dia cuba menyorok pula, tahu pun takut aku tahu identiti sebenar dia.. pastu dia pasang lagi lagu2 jiwang english dia tu (ulang-ulang lagu yang sama je.. baik pasang radio).. perangai memang tak banyak berubah tapi dah kurus sikit nampak cantik pula dia tu..LOL

hari ni aku sembang ngan seorang perempuan tempat kerja aku, si bekas classmate aku dulu ni tiba-tiba pula pandang aku tajam pula macam tak puas hati je..

ntah apa la aku tulis ni.. merapu betul

anyway SELAMAT BERPUASA

hikki2me belajar kat Sulawesi, huhu jauh tu :P

belajar baik2 tau

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » Sep 9th, '08, 20:17

drama Korea East of Eden tu rating dia makin menaik dan semakin tinggi,

ingat nak tengok cerita tu, sesiapa dah tengok cerita sikit la spoiler dia..

anyway, ekonomi Malaysia bulan ni kurang baik la.. semuanya gara2 ketidakstabilan politik dan macam2 kontroversi, harap2 semuanya akan kembali stabil tak lama lagi

apa benda la pelik sangat, minyak turun pun, harga barang di pasar tak turun pun, ada yang naik lagi pun ada.. pelik pun ada.

# Ayam /kg RM 6.00 --> RM 7.00
# Daging/kg RM 18.00 --> RM 20 / 22
# Kerang/kg RM 1.50-2.00 --> RM 2.50 -4.00
# Ikan tenggiri/kg RM 17.00-18.00 ---> RM 20.00 –RM 22

inflasi Malaysia sudah naik jadi 8.5%...hmmm

User avatar
littlemafia
Posts: 98
Joined: Oct 6th, '06, 18:53
Location: Junki's HomE
Contact:

Post by littlemafia » Sep 10th, '08, 11:22

hi guys..
selamat berpuasa..
nk mintak suggestion..
cite korean yg best skang ni?
and cite j-dorama yg best selain mao ngan code blue..

thanks a lot!!!

by d way skang ni kalo wut gath still xble follow lg.. uuhuhu
insya-Allah kalo bulan 11 tu ble a..
xpe.. kalo ada sesapa nk wut gath bgtau early..
mn tau gath reramai kat majlis anakmelayu ngan ehem ehem.. hehehe.. :p

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Sep 10th, '08, 15:40

harimau_melayu~~ Sah ko tu suke kat dia dari sekolah lg, samade ko sedar atau tak :P Name dia sape?? Kan bolei konpem dari name....same ke tak same ngan bdk dari sklh tu....ape la ko ni :P

Anak sedare aku lak angau ngan lelaki cine....hehehe Dah tren ke skrg?? 8)

Tadi, gi la buke puase buffet kat Hartz all-u-can-eat-chicken tu :-) .....ape laa bebdk melayu kite nie.....ambik macam perot tu besor...berpinggan2.....pastu, bile dah buke, tak habis pon.....membazir beto :blink l ....ape laa.... malu aku ngan perangai diorg nie :glare:

murongfu21
Posts: 4
Joined: Aug 14th, '08, 13:01

Post by murongfu21 » Sep 10th, '08, 16:29

Hello everybody,
I'm a new in this forum & this d-addicts community.
Hope will get new information about all coming Japan & Korean dramas in this forum.
Thanks a lot....

Arigatou!

9w2whi
Posts: 44
Joined: Aug 3rd, '07, 11:09
Location: malaysia

Post by 9w2whi » Sep 12th, '08, 12:54

lama dh tak singgah
selamat berpuasa utk semua...
:) :) :)

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Sep 12th, '08, 16:57

slamat puasa.. slamat puasa

tp rasa mcm kejap je masa berlalu laaa

ain rashid
Posts: 1
Joined: Sep 14th, '08, 13:39

Post by ain rashid » Sep 14th, '08, 13:41

hi sume saya orang baru.. sile beri tunjuk ajar... terima kasih

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Sep 16th, '08, 07:03

31 org dlm list anwar...hopefully pak lah taklah buat hura-hara cam Samak kat thailand, ataupun guna ISA sumbat MP tuh dlm penjara ... btw minyak skang setong rm92 :whistling:

User avatar
harliey_nick
Posts: 129
Joined: Oct 5th, '05, 18:32

Post by harliey_nick » Sep 18th, '08, 08:02

anakmelayu wrote:
harliey_nick wrote:
anakmelayu wrote:hey long time not hear from u....camne kat nz? hopefully sume nye ok


hehehe...ok je...rasenye...hahahaha...kite balik msia 28/8 ni....tak sabar nk puasa kat msia!hehhehe...leh gi pasar ramadhan!rase cam nk balik skarang je! :wub:
haha.. nak rindu tak bely plak. nanti ada yg marah, maklumlah setia pada yg satu... btw rerajinlah ramaikan forum nie..ramai nyer skang baca je....


hahahaha...takde kene mengena...kite dh balik pun...best puasa kat msia!baru baru balik aritu tgk my coz nye wedding....suke tul tgk wedding org...mcm best je :wub: sure best jadi wedding planner kn (walaupun kene marah beribu2 kali dek si ibu pengantin lelaki)?



:wub:

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Sep 18th, '08, 10:54

anakmelayu wrote:31 org dlm list anwar...hopefully pak lah taklah buat hura-hara cam Samak kat thailand, ataupun guna ISA sumbat MP tuh dlm penjara ... btw minyak skang setong rm92 :whistling:
USD92 laa.. kalau RM92 rugi la petronas..
BTW sapa tau mana nak dapat Kurosagi The Movie dan Hana Yori Dango Movie?

User avatar
harliey_nick
Posts: 129
Joined: Oct 5th, '05, 18:32

Post by harliey_nick » Sep 18th, '08, 11:32

lagi naik harga minyak,lagi mahal harga flight ticket...dulu nk balik msia leh je RM 3 000,skarang kene fork-up RM 4 000 nk balik msia!nk balik!!!!flight mahalll!!!!sedih!!!!T_T

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Sep 19th, '08, 00:55

harliey_nick wrote:lagi naik harga minyak,lagi mahal harga flight ticket...dulu nk balik msia leh je RM 3 000,skarang kene fork-up RM 4 000 nk balik msia!nk balik!!!!flight mahalll!!!!sedih!!!!T_T
pegi balik dua kali dah cukup buat duit hantaran tuh...hehe :wub:

Gai-Jin wrote:
anakmelayu wrote:31 org dlm list anwar...hopefully pak lah taklah buat hura-hara cam Samak kat thailand, ataupun guna ISA sumbat MP tuh dlm penjara ... btw minyak skang setong rm92 :whistling:
USD92 laa.. kalau RM92 rugi la petronas..
BTW sapa tau mana nak dapat Kurosagi The Movie dan Hana Yori Dango Movie?
teruja nak post... skang usd98

http://www.bloomberg.com/energy/

User avatar
neokenzo
Posts: 545
Joined: Sep 3rd, '05, 04:25
Location: Ireland
Contact:

Post by neokenzo » Sep 19th, '08, 00:59

Gai-Jin wrote: BTW sapa tau mana nak dapat Kurosagi The Movie dan Hana Yori Dango Movie?
Aku leh kasi link utk Kurosagi tapi download guna rapidshare atau megaupload. Nak ke?

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Sep 19th, '08, 11:14

Kurosagi The movie dah dpt download tapi raw je... kalau neokenzo ada link sub nye ok gak..
Hana Yori Dango je tak dapat lagi ni

User avatar
neokenzo
Posts: 545
Joined: Sep 3rd, '05, 04:25
Location: Ireland
Contact:

Post by neokenzo » Sep 19th, '08, 11:26

Aku ada sub utk dvdrip dari Cowry, same ke ngan raw yang ko ada?

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Sep 19th, '08, 12:27

neokenzo wrote:
Gai-Jin wrote: BTW sapa tau mana nak dapat Kurosagi The Movie dan Hana Yori Dango Movie?
Aku leh kasi link utk Kurosagi tapi download guna rapidshare atau megaupload. Nak ke?
nak nak nak

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Sep 19th, '08, 22:00

i found yang gune media fire for kurosagi the movie..
with the cowry's softsub jugak la...

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Sep 20th, '08, 05:36

neokenzo wrote:Aku ada sub utk dvdrip dari Cowry, same ke ngan raw yang ko ada?
aku punya raw split 2 files.. kalau sama boleh la bagi

mac17
Posts: 1
Joined: Feb 13th, '06, 03:12

Post by mac17 » Sep 21st, '08, 13:44

kat maner nk download torrent file under CoWRY....

ak nk sgt tgk Kurosagi the movie...

pastu kat maner bleh dpt sub utk Sweet Rain (Accuracy of Death) dgn Tokyo Boy under CoWRY...

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » Sep 21st, '08, 17:45

azra wrote:harimau_melayu~~ Sah ko tu suke kat dia dari sekolah lg, samade ko sedar atau tak :P Name dia sape?? Kan bolei konpem dari name....same ke tak same ngan bdk dari sklh tu....ape la ko ni :P

Anak sedare aku lak angau ngan lelaki cine....hehehe Dah tren ke skrg?? 8)
oh ye ke.. :lol

tu la tengok banyak layan sangat drama-drama Asia Timur dah jadi suka pula,.. dia kata dia lapar sebab dia pose? saya senyum je.. tak berapa percaya, pastu keesokannya pula dia kata lagi dia pose, dia lapar sambil buat posing kononnya lapar sungguh... perghhh nak test iman orang agaknya buat posing menarik pula kat tepi lift

kak Azra tanya nama dia? jawapan dia macam lagu favourite kita, Siti Nurhaliza, "biarlah rahsia" (takkan nak cerita public kot), lagipun memang dia suka buat lawyer buruk la, ada ke kata nama dia sama dengan nama company?, itu la kata perangai pun dekat2 sama suka sangat buat lawyer buruk.. ok KES TUTUP :P

ni korang tengah cerita pasal movie pula kan? bagi la link, apa la aku pun nak juga, rasanya kak Azra pun nak juga tu, semua tengah tunggu korang upload link tu, bubuh dalam spoiler pun takpe :whistling:

terutamanya movie Kurosagi tu, tak tengok lagi.. huhu kesiannya aku

Yamapi, apa nak jadi dah macam gigolo pun ada. kena buli dengan orang putih la nampaknya
Image
satu gambar sudah, gambar lain tu teruk sangat la rasanya tak sesuai ditayang pada musim bulan pose

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » Sep 22nd, '08, 03:57

Aku ada baca Pulau Pinang dapat wireless free, bagus la camtu.. tapi harap2 dia punya torrent, p2p connection tak slow macam streamyx

Free Wireless Internet Service For Penangites Soon

PENANG, Sept 18 (Bernama) -- Penangites will soon be able to enjoy free wireless Internet services which will be provided by an Internet-enabled service provider, Hotgate Technology (M) Sdn Bhd.

Hotgate Chairman Michael Yang said as a start, the company, through "Penang Free Wi-Fi" project would provide the facility at selected locations in Penang in a month.

The locations are Queensbay Mall, Macalister Road, Burmah Road, Gurney Plaza and Gurney Drive as well as Bukit Jambul, University Sains Malaysia (USM), Tanjong Bungah and Butterworth area.

"The locations will be extended in phases to eventually cover some 750 hotspots including those in the mainland over a 15-month period," he said at the launch of the service here Thursday.

Present at the event was Chief Minister Lim Guan Eng.

The first service was launched today on the first floor and 28th floor of the popular Tun Abdul Razak Complex (Komtar) here.

Michael said public areas such as recreational parks, libraries, bus terminals, train stations and community centres would now be turned into Internet-friendly places for the public at large through the project.

"The Penang Free Wi-Fi initiative supports the government's efforts to build a stronger Internet penetration in the country," he added.

With initial investment of RM10 billion, Hotgate, a wholly-owned subsidiary of Hotgate Technology Inc is partnering REDtone Telecommunications Sdn Bhd in its initiative to offer Wi-Fi services on the 2.4GHz spectrum to Penang sites.

Currently, Hotgate is present in over six countries in the region and in the midst of extending its community hotspots coverage where free Wi-Fi services will be provided to five billion users by the year 2015.

-- BERNAMA

ni apa yang diaorang cakap

minggu depan launch WiMAX@Penang pula

“The connection speed offered is at an average of 10 Mbps, depending on the specification of the notebooks, the speed can vary".. 10Mbps nak bagi free? best gak tu

anyway korang semua dah shopping untuk raya ke belum? raya lagi 8 hari.. huhu

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Sep 23rd, '08, 06:52

haha..aku tahun tershopping lebey plak...plg meriah selama aku bernafas & sambut raya.....heh, sume salah bos aku... mana taknya hari OT kat mall cari brg2 raya, dah bos suruh, kene teman...siut jeh :glare:

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Sep 26th, '08, 02:43

Selamat Hari Raya utk sume kengkawan :salut:


:note: Balik kampong.....
oooooo.....balik kampong :note:

Dan jangan lupe.....
Berhati2 di jalanraya.....ingatlah org yg tersayang

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Sep 26th, '08, 14:58

guys...

aku dh balik kg pon...excited sgt nk beraya, balik kg pon awal.
nk ambik kesempatan nk wish selamat hari raya n maaf zahir dan batin...

p/s: sapa ade cd princess hour?? aku punye pc dh kaput!!!
byk cerita pon dh hilang....kalau sesapa yg sudi, bg la aku pinjam
aku just nk copy jer....

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Sep 27th, '08, 17:46

hi guys.. lame tak post..dah page 85 pn.

aku dah balik kampung...dgn selamatnye.. so far smlm tak jam lagi balik, maybe malam kot. kat tol karak tu takyah Q pn.. heran tuh. mgkn sme org takle cuti lagi mggu dpn mcm aku..sejak ade LPT ni, Kl-Jabor 3jam jeh.. and btw, speed limit 120 ke 110km/hr? aritu dlm ops sikap 110km kn? bkn 120..

azra.. x buat open house ke? rs cam br je smlm aku pg rumah ko ngan tasha mkn goreng pisang.. sdap r pisang goreng tuh..pndi org kajang buat. startin nx month, tasha dah balik kl tak keje kat jb lagi. klo sng, ble la g lepak umah ko lagik.. klo ade reunion ke..lagi..

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests