Login Issue? Delete D-addicts cookie from your browser settings and login again.

Malaysia D-Addicts

speak whatever language you like here.
User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Sep 27th, '08, 23:56

waaa..
semua dah balik kampung..dah beli baju raye...
sedeynye mendengar...huk3x...
xde orang terengganu ke kat cni???haha

User avatar
harliey_nick
Posts: 129
Joined: Oct 5th, '05, 18:32

Post by harliey_nick » Sep 28th, '08, 07:50

Hello semua :wub: Selamat Hari Raya Aidilfitri!Semoga semua bergembira hendaknya dan ingat ingatla saya yg tak merasa rendang dan ketupat ini!huhuhu...kenapalah raya jatuh on weekday!nasib baik bukan exam period!at least bleh la raya on weekend :cry:





:wub:

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Sep 28th, '08, 23:19

frashdi87 wrote:waaa..
semua dah balik kampung..dah beli baju raye...
sedeynye mendengar...huk3x...
xde orang terengganu ke kat cni???haha
aku dh sampai besut nih.....raya nnt meh dtg rumah!!!

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Sep 29th, '08, 00:39

besut???jauh maaa..
aq kat manir..

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Sep 29th, '08, 01:19

heh, akukat opis...tgh keje lagi nie...opis pon golap, menyahut sesyahdu syawal hatiku ini... :cry:

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Sep 29th, '08, 01:42

semua org dah balik kampung. tapi aku kena outstation. huhuhu :cry: Esok pun masih kerja lg tp half day. Raya tahun ni kat KL jer. so esok balik KL macam balik kampung jugak ler.

kak Azra - thn ni buat ler open house lg. saya confirm dtg. boleh saya amik balik cd kat akak. skrang demam citer taiwan sejak tgk They Kiss Again (It's started with a kiss 2). saya nak tgk Corner With Love.

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » Sep 29th, '08, 17:40

assalamualaikum dan selamat hari lebaran..

kt post sblm2 ni ada yg mention fsl kurosagi the movie.. sapa ada link utk dload direct (RS/ megaupload? etc)?

TQ in advance..

9w2whi
Posts: 44
Joined: Aug 3rd, '07, 11:09
Location: malaysia

Post by 9w2whi » Sep 30th, '08, 01:08

Selamat Menyambut Hari Raya semua.....
ramai dh blk kg, kome keje lagi
ptg abis ofis hour br blk...
berhati2 dlm perjalanan...

User avatar
polarmi
Posts: 63
Joined: Aug 6th, '07, 07:19

Post by polarmi » Sep 30th, '08, 01:30

iekan78 wrote:
frashdi87 wrote:waaa..
semua dah balik kampung..dah beli baju raye...
sedeynye mendengar...huk3x...
xde orang terengganu ke kat cni???haha
aku dh sampai besut nih.....raya nnt meh dtg rumah!!!
adela. marang nie..aku tak yah naik papepun sbb mmg tak gi mane mane pn..selamat hari raya pade semua umat islam di sini..salam salam :D

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Sep 30th, '08, 15:05

Salam lebaran, selamat hari raya!!!!

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Sep 30th, '08, 15:25

slmt hari rayer sumer..
makan jgn lebih2.. nti x larat nak kjer blk nti.. haha

shikin
Posts: 2
Joined: Sep 30th, '08, 17:01
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

Post by shikin » Sep 30th, '08, 17:10

hai, ape kabar? sy br di sini. dh 2 thn tgk2 kt d-addicts ni. tp br skrg ni nk join sbb tgk member2 kt d-addicts ni best2 ar.

shikin
Posts: 2
Joined: Sep 30th, '08, 17:01
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

Post by shikin » Sep 30th, '08, 17:13

Selamat menyambut hari raya aidilfitri

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Oct 1st, '08, 00:20

Selamat menyambut lebaran. dah penat berpuasa sebulan, boleh ler melantak ketupat dan rendang.

Hana Yori Dango Finale Movie nak tayang kat Malaysia 30 October. Jangan lupa tgk yer.

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » Oct 1st, '08, 18:03

hi & assalamualaikum..

aku percaya kt sini ramai yg dah tgk movie 'death note' (live action). aku ni 'ketinggalan keretapi' sket, so nk tanya lah..

dlm sebulan lepas, aku ada tgk movie 'death note' ni kt 8tv (klu xsilap). tp cerita tu tgantung, dimana L masih lg xsolve kes kira tu. antara scene terakhir movie tu, L dan light btemu kt galeri dimana GF light dibunuh. ada sequel ke (part 2)?

baru2 ni aku ushar kt kedai jual DVD cari movie ni. then aku ada beli 'L: Change the World' dan xsilap aku ni part 3, dimana kes kira dh settle (aku xtgk lg). aku confuse sbb aku xjumpa DVD part 2 punya kt mana2 kedai pun (aku malas cari actually, lgpun shop assistant yg aku tanya kbykkannya xtau)..

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Oct 3rd, '08, 14:52

Korang tak menghadapi masalah ke masa download guna torrent.. aku punya dah 2minggu speed maksimum pun 30kb/s.. connection ngan user pun tak lebih 30... mcm haram speed. direct download pun tak dapat maximum speed...

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Oct 3rd, '08, 15:03

digitalcoconut wrote:hi & assalamualaikum..

aku percaya kt sini ramai yg dah tgk movie 'death note' (live action). aku ni 'ketinggalan keretapi' sket, so nk tanya lah..

dlm sebulan lepas, aku ada tgk movie 'death note' ni kt 8tv (klu xsilap). tp cerita tu tgantung, dimana L masih lg xsolve kes kira tu. antara scene terakhir movie tu, L dan light btemu kt galeri dimana GF light dibunuh. ada sequel ke (part 2)?

baru2 ni aku ushar kt kedai jual DVD cari movie ni. then aku ada beli 'L: Change the World' dan xsilap aku ni part 3, dimana kes kira dh settle (aku xtgk lg). aku confuse sbb aku xjumpa DVD part 2 punya kt mana2 kedai pun (aku malas cari actually, lgpun shop assistant yg aku tanya kbykkannya xtau)..
Movie, Drama, Anime Japanese kebanyakan nye tergantung... jd kena faham2 sendiri la ye...

Part 1 bersambung untuk part 2... tapi L:Change the world tu takde mengena dgn Kira, Death Note, dan DeathGod tu... cerita tu hanya kisah pasal L saje.. cerita mcm mana L menghabiskan masa sebelum dia mati disebabkan nama dia ada dlm Deathnote Kira tulis sblm dia kena tembak(ending Movie2)...

DeathNote the Movie 1+2 tu tak ikut manga(komik) dan anime sgt... Lagi2 masa ending tu.. producer ubah sikit untuk bagi moral kpd penonton2...

L: Change the world tu mmg takde dalam manga/anime...

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » Oct 3rd, '08, 16:34

Gai-Jin wrote: Movie, Drama, Anime Japanese kebanyakan nye tergantung... jd kena faham2 sendiri la ye...

Part 1 bersambung untuk part 2... tapi L:Change the world tu takde mengena dgn Kira, Death Note, dan DeathGod tu... cerita tu hanya kisah pasal L saje.. cerita mcm mana L menghabiskan masa sebelum dia mati disebabkan nama dia ada dlm Deathnote Kira tulis sblm dia kena tembak(ending Movie2)...

DeathNote the Movie 1+2 tu tak ikut manga(komik) dan anime sgt... Lagi2 masa ending tu.. producer ubah sikit untuk bagi moral kpd penonton2...

L: Change the world tu mmg takde dalam manga/anime...
TQ.. aku cuma confuse sbb kt kdi VCD yg aku pegi, xda movie part 2. tp part 1 dgn part 3 ada plak... :scratch:

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » Oct 3rd, '08, 18:01

Gai-Jin wrote:Korang tak menghadapi masalah ke masa download guna torrent.. aku punya dah 2minggu speed maksimum pun 30kb/s.. connection ngan user pun tak lebih 30... mcm haram speed. direct download pun tak dapat maximum speed...
aku guna utorrent. skrg ni rate around 30-40kb/s. sebenarnya ini kira improve la bbanding 2 bulan lps, dulu cuma 10-15kb/s je..

teringat masa zmn aku study dulu, 120++ kb/s.. :-)

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Oct 4th, '08, 10:14

drpd dulu aku punya 150kb/s tapi semenjang bulan lepas je download rate turun jadi 30kb/s... ni yang bengang gile.. nak download drama pun makan berhari2.. cibai betul streamyx ni...

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Oct 5th, '08, 11:02

Aku dah selamat balik ke rumah....Home Sweet Home 8) :D

Thn ni tak buat open house 8) ....pembantu peribadi aku takde :P .....tapi kalo korang nak dtg, janji 1 ari, aku wat khas utk korang je....nanti aku masak2 sikit2 je :mrgreen:

9w2whi
Posts: 44
Joined: Aug 3rd, '07, 11:09
Location: malaysia

Post by 9w2whi » Oct 5th, '08, 12:00

digitalcoconut

2nd movie tjuknya - last name
kt sini, Kira dh tau nama L sebenar dan cuba bunuh L
ttp L dah buat perancangan dgn teliti
klo kome criter lagi, jd spoilerla plak
kut2 hang x suker :)

L - change the world tu cm sequal utk 21 hari slm L mati
tp pembetulan, bukan Kira tulih nama dia
L tulis nama dia sendiri
pasai nk buktikan pd tuan Yagami, ayah Kira yang dia xmain2

User avatar
syu77
Posts: 10
Joined: Sep 8th, '05, 08:00
Location: KUALA LUMPUR, MALAYSIA

Post by syu77 » Oct 5th, '08, 12:23

selamat hari raya aidilfitir semua

Farha...saya pun nak g tgk gak HYDF nanti

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Oct 6th, '08, 06:29

farha wrote:semua org dah balik kampung. tapi aku kena outstation. huhuhu :cry: Esok pun masih kerja lg tp half day. Raya tahun ni kat KL jer. so esok balik KL macam balik kampung jugak ler.

kak Azra - thn ni buat ler open house lg. saya confirm dtg. boleh saya amik balik cd kat akak. skrang demam citer taiwan sejak tgk They Kiss Again (It's started with a kiss 2). saya nak tgk Corner With Love.
farha...
jgn lupa tgk fated to love u....best jugak!!!

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Oct 8th, '08, 16:45

tgh giler nak tgk citer Dal Ja's Spring skrg ni.. hehe

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » Oct 8th, '08, 17:19

ermac wrote:tgh giler nak tgk citer Dal Ja's Spring skrg ni.. hehe
best gak citer tu.. tp ntah mcmn, aku rs menyampah plak tgk heroinnya.. no particular reason. anyway, it's nice drama..

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Oct 8th, '08, 17:43

digitalcoconut wrote:
ermac wrote:tgh giler nak tgk citer Dal Ja's Spring skrg ni.. hehe
best gak citer tu.. tp ntah mcmn, aku rs menyampah plak tgk heroinnya.. no particular reason. anyway, it's nice drama..
salah satu sbb aku nk tgk citer ni psl heroin dier la..
dah lamer x tgk Chae Rim.. last dlu pun tgk All About Eve..
cd pun dah hilang kner rembat :-( :-(

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Oct 9th, '08, 01:15

azra wrote:Aku dah selamat balik ke rumah....Home Sweet Home 8) :D

Thn ni tak buat open house 8) ....pembantu peribadi aku takde :P .....tapi kalo korang nak dtg, janji 1 ari, aku wat khas utk korang je....nanti aku masak2 sikit2 je :mrgreen:
nak ikut.... haha...kalu segan2 nak masak, buat pot luck le..

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Oct 9th, '08, 01:34

anakmelayu wrote:
nak ikut.... haha...kalu segan2 nak masak, buat pot luck le..
Betol ke ape yg aku bace?? :blink Atau hanye khayalan semate2?? :P Betol ke ko nak join sekali??

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Oct 9th, '08, 04:00

azra wrote:
anakmelayu wrote:
nak ikut.... haha...kalu segan2 nak masak, buat pot luck le..
Betol ke ape yg aku bace?? :blink Atau hanye khayalan semate2?? :P Betol ke ko nak join sekali??
nak gak jumpa bdk2 lain...asyik tgk gamba je, gila bayang jadi ek

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Oct 9th, '08, 06:52

anakmelayu wrote:
azra wrote:
anakmelayu wrote:
nak ikut.... haha...kalu segan2 nak masak, buat pot luck le..
Betol ke ape yg aku bace?? :blink Atau hanye khayalan semate2?? :P Betol ke ko nak join sekali??
nak gak jumpa bdk2 lain...asyik tgk gamba je, gila bayang jadi ek
kak azra,
terperanjat ko dgn statement dia......
betul ke dia nk jumpa bdk2 lain gak or alasan nk jumpa sorang budak tu kut??? :whistling:

anakmelayu,
ampunkan daku ye.......gurauan semata2.... :D

korang...
aku awal2 dh beraya rumah kak azra....
biskut raya dia syedap wwoooo.....
kalau tk rasa rugi!!!!

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Oct 9th, '08, 12:42

biskut arab ade x?
rindunye dengan biskut arab...

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Oct 10th, '08, 01:04

Korang jgn caye ape iekan cakap....dia exaggerate je tu :P

Biskot arab takde.....biskot omputeh ngan melayu je ade :mrgreen:

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » Oct 11th, '08, 18:49

tadi aku lepak2 dpn cinema TGV terperasan iklan movie FURY (citer thai), aku tgk trailer dia kuar plak muka HIROSHI ABE. ni hero drama favourite aku ni..

citer ni ala2 ong bak gak, ganas giler aku tgk heroin dia. sapa2 yg dh tgk citer ni boleh la bagi review..

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Oct 13th, '08, 13:23

tadi aku sajer jer tgk blk citer All In..
baru perasan watak Min Soo Yeon maser muda tu, Han Ji Min yg berlakon..
yg pelik nyer umur Han Ji Min ngan Song Hye Kyo samer plak tu in real life.. camner ler plak sorang bleh berlkon muder..sorang berlakon dah besar dah.... padahal Song hye Kyo lg nmpk matured dlm citer tu.. so pelikk...:lol

x sabar tggu citer The World That They Live In ..

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Oct 16th, '08, 15:22

bukan setakat Han ji Min jer yg sama umur, watak Kim In Ha masa muda, Jinggu yg berlakon, umur dia tua setahun dr SHG & HJM. pelik memang pelik sbb SHG ni dah jd heroin dr umur 17-18 thn lg.

hikki2me
Posts: 65
Joined: Dec 26th, '04, 15:33
Location: malaysia

Post by hikki2me » Oct 17th, '08, 01:54

selamat hari raye semua....
dh lme xmasuk sni....
kte nk org rekomen crite korea or jepun or taiwan yg best... dh lme xupdate tgk crite2 drama nih... tp crite yg dh complete la...

farha,
tau x psal korean festival kt s'pore???
andy & junjin will be there... poorly eric xdtg... dier dh g army... :cry:
bestnye... if i am in msia dh lme pegi... ade VOS gak....

User avatar
skachild
Posts: 628
Joined: Sep 5th, '05, 12:29
Contact:

Post by skachild » Oct 17th, '08, 09:19

haiiiiiiiiiii.........................!!! :cheers: :cheers:

selamat hari raya maaf zahir dan batin... :thumleft:

lama sudah aku x masuk sini... so apa kabar semua...??? hehe... skrg layan crita orang putih... lama sudah x tgk drama.. apa crita best..??? hehe... :mrgreen:

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Oct 17th, '08, 10:10

khabar baik!!!! lama tak dengar khabar!!!!!!!!1 :cheers:

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Oct 19th, '08, 04:29

skachild...
aku merinduimu.....lama tk muncul!!!

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Oct 19th, '08, 13:51

Aku pon rindu..... :dopey:

User avatar
Quadrono
Posts: 87
Joined: Jul 28th, '05, 09:36
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

Post by Quadrono » Oct 20th, '08, 14:46

Phew! Nasib baik belum terlambat! :D

HAPPY BIRTHDAY, SIZUKA! :party: :party: :party: :heart:

Many happy returns of the day!!!

User avatar
sizuka
Posts: 51
Joined: Apr 15th, '05, 14:47
Location: Malaysia
Contact:

Post by sizuka » Oct 23rd, '08, 00:25

Quadrono wrote:Phew! Nasib baik belum terlambat! :D

HAPPY BIRTHDAY, SIZUKA! :party: :party: :party: :heart:

Many happy returns of the day!!!

thank you very much... tak sangka ada orang nak wish besday sampai kat sini... :wub:

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Oct 24th, '08, 15:58

hikki2me wrote:kte nk org rekomen crite korea or jepun or taiwan yg best... dh lme xupdate tgk crite2 drama nih... tp crite yg dh complete la...

farha,
tau x psal korean festival kt s'pore???
andy & junjin will be there... poorly eric xdtg... dier dh g army... :cry:
bestnye... if i am in msia dh lme pegi... ade VOS gak....
Org baru habis tgk New Heart - Jisung &Kim Min Jung Medical drama. best drama ni aku bg 4/5. rating pun cecah 30%. try ler

Festivl kat Singapore tu ada nampak promo dia kat Coolsmurf nyer blog. ader Andy & Park Jung Ah (MC), Chae Yeon, Jewelry, 2PM, Junjin, Kim Jong Wook, Peter, U-Kiss, V.O.S, Wonder Girls.

Wondergirls & V.O.S jer yg aku teruja kalau nak g tgk. agak Andy akan MC dalam english ker. :lol kau takde kat Malaysia ker. kat mana sekrang? Eric mcam berisi jer masa masuk army haritu. Dong Wan pun akan follow next month. :-(

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Oct 27th, '08, 07:54

farha,
dia kt indon skrg....wat medic

korang,
nk tya la.....rekemen kt aku citer jepun n korea yg best2 blh????

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Oct 27th, '08, 09:50

horatu no Hikari beshh...
tp x abis tgk lg..

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Oct 27th, '08, 10:52

iekan~~ pade aku citer Lawyers of Korea best gak :thumright: Now nie tgh tengok East of Eden.....so far ok laa....tapi lame lg nak habis sbb 50 eps 8)

User avatar
neojack
Posts: 2
Joined: Oct 28th, '08, 10:57

Post by neojack » Oct 28th, '08, 11:02

cte The World They Live In da bley donlod ke?

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Oct 28th, '08, 14:00

neojack wrote:cte The World They Live In da bley donlod ke?
dah ader kat WITHS2 CB.

kak azra - memang ingat nak tgk East Of Eden tp si heroin tu yg membuat kan org terbantut. Lee Yeon Hee tu kalau compare dgn 2 lg heroin, Lee Dae Hae & Han Ji Hye, aku lg prefer depa 2 org tu 100x. patut biar Han Ji Hye jd heroin. poster EOE pun nampak LYH macam perempuan desperate kan hero. tp Song Seung Hun nampak hensem gler so saya terpaksa gak mengd/l.

Korang tahu tak heroin Last Scandal, Choi Jin Shill bunuh diri? kesian aku tgk anak2 dia baru 5 & 7 thn. kenapa ler netizen ni kacau dia sampai depress. ni lebih teruk dari stalker.

hikki2me - PARAN nak dtg Malaysia November ni. tak tahu ler sape yg nak g tgk. mana ika ni. tak nak ajak ker g tgk PARAN?

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Oct 28th, '08, 16:47

Ha ah....ramai betol yg bunoh diri :glare: Dlm entainment this week kate, kebanyakkan yg bunoh diri ni sbb 'come back' diorg tak menjadi....tapi aku tgk citer Last Scandal tu best giler.....entah ape yg die tertekan sangat entah :glare:


takde iman macam tu ler jadinye :P :mrgreen:

User avatar
1801
Posts: 56
Joined: May 25th, '05, 15:19
Location: Malaysia

Post by 1801 » Oct 28th, '08, 23:50

hi azra.... hehehhe selamat hari raya.... lama tak chat dgn ko....

korang tau tak akan kewujudan korea malaysia kat menara hap seng KL?? Lunching 6hb Nov 2008

Image
Image

Korea Plaza

The Korea Tourism Organization opens "Korea Plaza", which is a unique place to experience Korea Tourism and Korea Culture in Kuala Lumpur beginning from 6th of Nov 2008.

Now, you can experience and feel Korea Tourism and Culture in town as below.
Fun: Free movies and dramas, Korean Cultural performances
Experience: Ski, Hanbok(Korean Traditional clothing) trials, Korean Tea/food tasting
Gathering: Korean star fan meetings, Tourism seminars

Location: Ground Floor, Menara Hap Seng(formerly Mui Plaza), Letter box No. 39, Jalan P. Ramlee, 50250 KL

More over, you can take part in Korean classes as below for free.

Classification
Korean Language Class
Korean Song Learning
Korean Movie Watching
Korean Drama Watching

Starting date: From 13th Nov 2008

(3 Months is 1 term)
From 13th Nov 2008
From 17th Nov 2008
From 21th Nov 2008

Time
17:30-19:00
13:00-14:00
13:30-15:00
13:30-15:00

Date
Every Thursday
Every Thursday
Every Monday
Every Friday

If you are interested in joining any class, please send us e-mail ( klkoreaplaza@gmail.com ) until 2nd of Nov 2008.

Application form

1. Korean language and song learning classes

A. Which class do you want to participate in?

- Korean Language Class ( )

- Korean Song Learning ( )

B. May I know the reason you are interested in?
( )
* If we have more participants than we expected, we will give the chance to people who have good reason to enjoy free class.

C. Terms and conditions

- 2 time absence per 1 month will forfeit your chance to enjoy free class.

* Please understand that we would like to give chances to ardent participants.

2. Korean movies and drama watching

A. Please, tick the movie(s) you want to watch (every Monday)

- 100 Pounds beauty (feat. Kim A-jung, Joo Jin-mo) 17th Nov 2008 ( )
- Lover's Concerto (feat. Cha Tae-hyun, Son Ye-jin) 24th Nov 2008 ( )
- Marathon (feat. Jo Seung-woo) 1st Dec 2008 ( )
- Hwang Jin Yi (feat. Song Hye-gyo) 15th Nov 2008 ( )
- Almost love (feat. Kwon Sang-woo, Kim Ha-neul) 22nd Nov 2008 ( )

B. Please, tick the drama(s) you want to watch (every Friday)

- Snow Queen Ep.1,2 (feat. Seong Yu-ri, Hyun Bin) 14th Nov 2008 ( )
- Snow Queen Ep.3,4 (feat. Seong Yu-ri, Hyun Bin) 21st Nov 2008 ( )
- Snow Queen Ep.5,6 (feat. Seong Yu-ri, Hyun Bin) 28th Nov 2008 ( )
- Snow Queen Ep.7,8 (feat. Seong Yu-ri, Hyun Bin) 5th Dec 2008 ( )
- Snow Queen Ep.9,10 (feat. Seong Yu-ri, Hyun Bin) 12th Dec 2008 ( )
- Snow Queen Ep.11,12 (feat. Seong Yu-ri, Hyun Bin) 19th Dec 2008 ( )

3. Personal details

Name:
E-mail:
Telephone: (Home) (Mobile)

yg lagi menarik tu Paran akan dtg masa pembukaan tu utk officially announce concert dorang kat malaysia

Image

more info ada kat sini ->> http://forum.poprainbow.net

User avatar
1801
Posts: 56
Joined: May 25th, '05, 15:19
Location: Malaysia

Post by 1801 » Oct 29th, '08, 00:17

farha wrote:
neojack wrote:cte The World They Live In da bley donlod ke?
hikki2me - PARAN nak dtg Malaysia November ni. tak tahu ler sape yg nak g tgk. mana ika ni. tak nak ajak ker g tgk PARAN?
aku baru perasan post ko ni..... aku nak ajak la ni....

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Oct 30th, '08, 01:54

hi guys.. hi azra, hi farha, hi 1801...

lame gile tak singgah sini.. neway.. good day everybody....

aa... nk tnye satu soalan ni.. aku nk beli ..mcm.. present la.. kat adik aku.. yg pompuan ni dan die mcm minat gile kat DBSK and Wonder Girls.. smpi aku balik kmpg pn mcm dah ikut same dgr lagu DBSK ni, especially love in the ice, tgk junsu...

al kesahnye, aku mcm nk beli la kat die, CD terbaru DBSK ni..sbb raya br ni die tak dpt ape2 pn dr aku kecuali prepaid RM5.. ape ek album terbaru DBSK? ade sape2 tau... or ape ek yg peminat DBSK ni nk sgt2.. yg aku mampu beli la...

ahaw
Posts: 37
Joined: Jun 14th, '05, 09:12
Location: sg. buloh

Post by ahaw » Oct 30th, '08, 14:50

Image
Image

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » Oct 30th, '08, 15:23

emykina wrote:ape ek album terbaru DBSK? ade sape2 tau... or ape ek yg peminat DBSK ni nk sgt2.. yg aku mampu beli la...
Menyibuk skit sbb dh lame x menge'post' kat cnie. Rasenye DBSK punye new album title Mirotic... Org dgr kat dalam kedai kasut mase tgh men'shopping'. Dgr satu lagu korea mcm best, terus tanye tuan kedai, dia siap tunjuk CD lgk. Rupenye lagu from DBSK Mirotic... :P

yoshi8288
Posts: 1
Joined: Oct 30th, '08, 15:43

Post by yoshi8288 » Oct 30th, '08, 15:46

who live in penang? want to trade some of the jdramas?? i got alot of jdrama. lazy to download new ones becasue of the stupid interet being so damn slow

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Oct 31st, '08, 01:42

oo.. ade gak dgr lagu mirotic tu. now dlm hp ade lagu love in the ice (version korea n japan), mirotic (best gile tgk dorang nari2, tringat kat BSB), your my melody...

ok la.. beli kan cd mirotic la.. aritu g kat speedy die ckp blom start jual agi kat mesia. album ke-4 kan?

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Oct 31st, '08, 09:06

emykina wrote:oo.. ade gak dgr lagu mirotic tu. now dlm hp ade lagu love in the ice (version korea n japan), mirotic (best gile tgk dorang nari2, tringat kat BSB), your my melody...

ok la.. beli kan cd mirotic la.. aritu g kat speedy die ckp blom start jual agi kat mesia. album ke-4 kan?
yup Mirotic album baru dia org. aku ader yg download tapi kalau kau nak beli, rasanyer kat KOTARAYA tingkat 3 bangunan wisma S&M ader jual. tp aku belum pasti dah dtg ke Malaysia ker belum. kalau Wondergirls, Mini album featuring track NOBODY adelah yg latest.

Ika- Menara Hap Seng dekat gler dgn opis aku. boleh ler g sana tgk PARAN. tak yah pergi concert dier. kalau kau dtg menjenguk, call aku cam biasa. concert dier aku cam malas nak perabis duit. tapi launching 6hb Nov tu aku kat Shah Alam. dia org dtg masa tu ker. kiter gi stalk hotel dier lah :lol

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Nov 1st, '08, 09:31

dekat juga ngan office aku... nanti2 gie lunch kat the weld aku singgah kejap arr...


ImageImage

User avatar
syu77
Posts: 10
Joined: Sep 8th, '05, 08:00
Location: KUALA LUMPUR, MALAYSIA

Post by syu77 » Nov 1st, '08, 09:40

hi...takde sesap g tgk hana yori dango final...sy baru je g tgk pg td.. :D

rbtl
Posts: 21
Joined: Jan 20th, '06, 05:27

Post by rbtl » Nov 1st, '08, 09:44

saya dah tgk kat tgv klcc tghari td~~ramai giler kaum hawa dalam panggung~~hehehee~~best!!rugi kalo tak tgk~~more screen time tsukushi ngan tsukasa

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Nov 1st, '08, 16:08

anakmelayu wrote:dekat juga ngan office aku... nanti2 gie lunch kat the weld aku singgah kejap arr...


ImageImage
boleh gak lunch sama2. tapi nanti Miss Q tak jeles ker. hehehe.

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Nov 2nd, '08, 03:36

Ajak je le MIss Q tu sekali :P :mrgreen:

farha~~ Bile ko nak dtg rumah aku ni?? Cd2 ko tu dah berlapok kat cini :mrgreen:

murongfu21
Posts: 4
Joined: Aug 14th, '08, 13:01

Post by murongfu21 » Nov 2nd, '08, 03:58

Seronok ke 'Boys over flower the Movie'?? Aku belum pegi tgk wayang tu lg....huhuhu. :(

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Nov 2nd, '08, 05:16

azra wrote:Ajak je le MIss Q tu sekali :P :mrgreen:

farha~~ Bile ko nak dtg rumah aku ni?? Cd2 ko tu dah berlapok kat cini :mrgreen:
hehe ajak pada yg sudi :wub: ....

User avatar
syu77
Posts: 10
Joined: Sep 8th, '05, 08:00
Location: KUALA LUMPUR, MALAYSIA

Post by syu77 » Nov 2nd, '08, 05:50

kalau ikut cite drama boys over flower...mmg la kena tgkmovie dia hehe
murongfu21 wrote:Seronok ke 'Boys over flower the Movie'?? Aku belum pegi tgk wayang tu lg....huhuhu. :(

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Nov 3rd, '08, 01:34

oo... farha. aku da g tgk album mirotic tu kat speedy, harganya tambah tolak rm65 lah.. uhuk3.. nx month la beli.. ehhehehehhh...suke tgk kat youtube jek dorang nyanyi live lagu mirotic n love in the ice korean version... junsu suara mmg best.. tinggi gilee ..

hana yori tu, igt nk tgk jumaat aritu kat klcc. tp memandangkn kawan yg pg dgn aku tu tak lyn cite tuh, aku khuatiri die akan mengantuk atau mengeluarkan komen yg bukan2 pas tgk cite tu. so aku pikir2 kejap, bek aku takyah tgk dgn die. tggu nx week kua ngan membe aku yg lyn cite tuh. tp nx week ade lagi ke ha? aku berharap ade lah.....

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Nov 4th, '08, 08:45

movie list for this weekend:

1. Bangkok Dangerous
2. Boys over Flower
3. James Bond
4. Madagascar...

waiting list:
1. Twilight (setelah membaca novelnye yg best)

yamakita
Posts: 4
Joined: May 12th, '08, 08:14

Post by yamakita » Nov 8th, '08, 04:58

hello minna-san!! kt cni xde sape2 yg addict citer jepun ker? ak t'ingin nk share ngan korang sume psl japanese dramas ning.

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Nov 8th, '08, 06:27

eh? ade hana yori dango ye kt malaysia?
aq pun xtgk lagi movie tu...

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Nov 8th, '08, 13:12

Baru jer lepas tgk Hana Yori Dango Final...
Jalan cerita yang menarik ending pun menarik... puas hati..

Lagu dlm movie

Aiko - KissHug
Arasahi - One love..

:cheers: :cheers: :cheers: :cheers: untuk J-Movie :salut: :salut: :salut: :salut: :salut:

Harap lagi banyak J-Movie masuk kat Malaysia + cepat...

9w2whi
Posts: 44
Joined: Aug 3rd, '07, 11:09
Location: malaysia

Post by 9w2whi » Nov 10th, '08, 02:15

yamakita-san
kat sini ramai addict citer jpun
klo baca post2 yg sblm ni, boleh rasa betapa addictnya mereka semua...
:) :) :)

p/s: termasuklah kome ^_____^

User avatar
takashi87
Posts: 2
Joined: Apr 9th, '07, 09:15
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Post by takashi87 » Nov 10th, '08, 03:12

Hi Semua.. Sy orang baru kat thread nie.. Wassup!!..

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Nov 10th, '08, 08:37

hi juga, sy pon org baru.. apaan diatas sih

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Nov 10th, '08, 10:01

9w2whi wrote:
p/s: termasuklah kome ^_____^
9w2whi<--- orang Perak tengah ni....

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests