Login Issue? Delete D-addicts cookie from your browser settings and login again.

Malaysia D-Addicts

speak whatever language you like here.
dainz
Posts: 20
Joined: Aug 10th, '05, 04:29
Location: malaysia

Post by dainz » Mar 14th, '09, 04:42

but.. iekan78 awat BYJ kipas susah mati??

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 14th, '09, 05:13

dainz~~ kipas susah mati --> die hard fan :mrgreen:

Aku ade citer tu.....adalah lbh disyorkan , ko dtg rmh aku ambik cd tu n kopi sendiri 8) Sbbnye, aku malas kopi-mengopi nie :P Nanti aku pm ko :-)

iekan~~ Aku encode gune TMPGEnc..... tapi biase laa, setakat tu jelah aku bolei ajo ko :| ....yg selebihnye aku tak reti....almaklomlah, sume2 diset-upkan oleh akunye personal technician :lol Aku tau gune je :mrgreen: Neway, ade banyak prog utk convert to Mp4.....ko google laa :D

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 14th, '09, 05:27

Manager pade pelakon pompuan BOF yg bunoh diri tu dah dedahkan kenape dia bunoh diri :roll Rope2 nye, dia kene pukol n kene pakse tido ngan PD :glare: Tak tau la PD yg mane satu, tapi menurot laporan PD tu ade kat Jepon now nie...so diorg rase bukan PD BOF laa :-) ...lagi pon kejadian tu setahn lps.....pastu dia asyik kene harrass ngan sms n macam2 lg la.....dia ngadu kat org tapi tak diendahkan :glare: so dia tamatkan penderitaan dia ngan care dia sendiri :cry: .....manager tu plak, pas dedahkan sume tu, dia cube bunoh diri gak, tapi tak menjadi, so now nie tersadai kat spital :P

User avatar
hafizadam
Posts: 131
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Mar 14th, '09, 06:05

@iekan78:
biasenye Fansubber encode gune Virtual Dub Mod tapi banyak sangat setting manual, filter tu la ini la.
so untuk basic user, tak direcommend sangat..

maybe boleh gune Avidemux http://avidemux.org/
ade Auto-->PSP
mp4 pun ade..
cume tambah filter TextSub je..
tp aku pun x gune mende nih, cume aritu try install sbb nk tgk function dye..
try r dulu, kalo de masalah nanti r aku install balik, tgk camne setting blablabla..

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Mar 14th, '09, 14:37

azra wrote:Manager pade pelakon pompuan BOF yg bunoh diri tu dah dedahkan kenape dia bunoh diri :roll Rope2 nye, dia kene pukol n kene pakse tido ngan PD :glare: Tak tau la PD yg mane satu, tapi menurot laporan PD tu ade kat Jepon now nie...so diorg rase bukan PD BOF laa :-) ...lagi pon kejadian tu setahn lps.....pastu dia asyik kene harrass ngan sms n macam2 lg la.....dia ngadu kat org tapi tak diendahkan :glare: so dia tamatkan penderitaan dia ngan care dia sendiri :cry: .....manager tu plak, pas dedahkan sume tu, dia cube bunoh diri gak, tapi tak menjadi, so now nie tersadai kat spital :P

camtu rupenye..
susah tol r nk jdk femes nh kn??
sume kene keje keras2, sampai msk hospital (hyunjoong,bdk2suju etc)..
yg pompuan plak kene tido ngan org laen..
isk3...
btw..
kpd kpopholic cam aku..
dah dengar n tengok super junior nye lagu sorry2??
bes gak r dance die..
aku suke...

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Mar 14th, '09, 14:42

lagi satu..
aku nk tanye..
apesal nak gune encoder2 nih??
aku x paham arr..
aku tengok drama cam bese je...
gune GOM player..
pastu da bley tengok....
sorry r..
aku nih timer je...
aku x pnah tau ape keje2 encoder...

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

hihihi

Post by rikochan » Mar 14th, '09, 14:47

salam sejahtera kepada korang semua.
nak bertanya kepada sapa sapa yang tahu... saya nak download drama nih,
TOMODACHI NO KOIBITO / FRIENDS LOVER
tahun 1997 lakonan MASANOBU ANDO.
saya cari dlam da takde drama ni. jadi kat mana lagi ye.. :goggle:

User avatar
hafizadam
Posts: 131
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Mar 14th, '09, 16:29

sume kene keje keras2, sampai msk hospital (hyunjoong,bdk2suju etc)..
yg pompuan plak kene tido ngan org laen..
isk3...
rasenye pelakon Korea je kot..
pelakon Melayu rilek je..
haha
try tengok On Air, ok r utk nmpak gambaran rakaman drama Korea..
apesal nak gune encoder2 nih??
aku x paham arr..
haha, kalo tengok terus dari komputer memang tak perlu la nak encode..
tapi encik iekan nih nak tengok dari PSP beliau kalo travel..
maklumlah org kaye..
hehe

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 14th, '09, 17:52

Agak2 korang pelakon lelaki pon kene tido ngan PD gak ke....hehehe :mrgreen: Mane laa tau............ :whistling:

Actually, from wat yg aku dgr dari sumber yg bolei sgt dipercayai...... pelakon pompuan kite pon same je lbh kurang..... tapi tak laa dipakse.....sbb they all rela :P Kalo nak hidop senang, mesti rajen keluor malam....direct je org tu citer kat aku :roll N org2 kenamaan ni, carik pompuan kat tv je....kalo bekenan kat mane2 pelakon @ penyanyi pompuan tu, diorg contact agen je....gerenti dpt date :glare:

User avatar
hafizadam
Posts: 131
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Mar 15th, '09, 03:21

bukan part tido tu...
part cedera parah...

cedera sikit da masuk suratkhabar tak puas ati..
huhu

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Mar 15th, '09, 07:56

hafizadam wrote:
try tengok On Air, ok r utk nmpak gambaran rakaman drama Korea..

haha, kalo tengok terus dari komputer memang tak perlu la nak encode..
tapi encik iekan nih nak tengok dari PSP beliau kalo travel..
maklumlah org kaye..
hehe
owh..
on air ek??
org kate cyer tu bosan..
nanti aku usha2 ek..
tgah tgk bloody monday skrg nh..
PSP kene encode ek..
baru tau...
maklumlah..
aku x kaye..
huhu~~

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Re: hihihi

Post by Gai-Jin » Mar 15th, '09, 11:55

rikochan wrote:salam sejahtera kepada korang semua.
nak bertanya kepada sapa sapa yang tahu... saya nak download drama nih,
TOMODACHI NO KOIBITO / FRIENDS LOVER
tahun 1997 lakonan MASANOBU ANDO.
saya cari dlam da takde drama ni. jadi kat mana lagi ye.. :goggle:
cuba download kat kedai video.. tapi bukan nye semua kedai video ada..

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 16th, '09, 03:14

hafizadam~~ aku rase diorg tu asyik dok accident sbb sume org keletihan.....sbbnye terkejor2 wat shooting.....sampaikan crew n pelakon tak cukop tido n makan 8)

fleur_cherie~~ On Air tu pade aku best gak 8) Taklah boring sgt :-) Jatoh cinte kat PD Kyung MIn :wub:

dainz
Posts: 20
Joined: Aug 10th, '05, 04:29
Location: malaysia

Post by dainz » Mar 16th, '09, 09:07

on air macam best ja cita dia.. betol ka best?? i penah tgk cita world within.. pun cita behind a drama making jugak but more focus on love story among the main cast.. but ok la jugak cita tu..

User avatar
hafizadam
Posts: 131
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Mar 16th, '09, 10:50

dye lebih fokus pada jalan cerita nak buat drama, bukan pada love story..
maybe sbb tuh org kate boring...
tapi overall best gak, tetibe je TERingat nama betul beberapa pelakon Korea..
selame nih panggil nama watak je..
haha

p/s: tapi ending untuk artis tuh macam tergantung.. haih~

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Mar 17th, '09, 00:48

azra n hafizadam ok2.. nnt aku try usha2 citer tu...

aku pn pnah tgk world within je... more to luv story r... tp aku suke... cute r hyun bin n hye kyo dlm tu.. cam couple yg real je.... btw, ade org pnah tgk cite penyiasat kindaichi @ kindaichi shonen no jikenbo yg matsumoto jun blakon x??yg versi drama...
aku teringin nak tgk, tp x de pon dlm forum nh...

User avatar
hafizadam
Posts: 131
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Mar 17th, '09, 01:09

world within member dah downlaod. nanti nak try, baru komen. beliau kate best.

ade ke drama Kindaichi?

setakat nih ade 3 SP je yang aku tau. mat jun tuh berlakon dalam kes Magic.. kan?

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Mar 17th, '09, 03:19

Azra! cite on air tu aku suke kat agent tuh.. hahaha wlpn nmpk tua, tp cam ensem ar.. gaya lelaki matang.hahahaha.. PD tu cam muda sket.. almaklumlah usia da meningkat neh, taste pn naik la sket.. hahaha.. cite tu cam slow gak ar, tp sabar je la.. nk wat cane, umah kite takde astro! hahaha.. 8tv je la peneman..

cite world within tuh, aku ske gak tgk.. da lame tak tgk my hyun bin blakon. tetibe rindu nk tgk kim sam soon.. hahaha.. love him. aku tak kesah cite slow pn, lg slow lg best lame sket bleh tgk muke hyun bin..haha...

anyway, korang join ke nnt 60 earth hour? nk kene tutup lampu ke ???

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Mar 17th, '09, 09:43

hafizadam x slap aku ade... yg kes magic tu, ala2 movie... aku pnah jumpe dvd de kat KL.... tp aku x sempat nak beli... waktu tu nak cepat.. sekarang lak, bz ngan exam... malas nk pg Kl...

emykina 60 earth hour?? pe tu?? sorry ar.. aku duduk kat hostel,... x bace paper... pe citer?? nape kene tutup lampu??

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Mar 17th, '09, 09:55

hafizadam wrote:world within member dah downlaod. nanti nak try, baru komen. beliau kate best.

ade ke drama Kindaichi?

setakat nih ade 3 SP je yang aku tau. mat jun tuh berlakon dalam kes Magic.. kan?
ade drama die...tapi xbes sgt aa drama kindaichi...agak boring...

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Mar 17th, '09, 17:16

frashdi87 wrote: ade drama die...tapi xbes sgt aa drama kindaichi...agak boring...
x bes k???
aku tringin nak tgk matsu jun....
bbaloi x kalo aku beli???

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Mar 17th, '09, 20:31

personally memang rase x berbaloi aaa...but up to you nak beli ke x...cerita die x sebest komik aaa...kalo compare ngan kiina, kiina lagi bes kot

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Mar 18th, '09, 02:49

On Air bg aku memang best. semua watak kat dalam citer tu ader personality tersendiri. yg aku suka off course Penulis script Song tuh dan Agent (tak ingat nama dia tp pelakom Lee Bum Seom). cerita ni sama writer ngan drama Lovers In Paris, Lovers In Praha & Lovers, so korang boleh tgk ader pelakon dr drama2 tersebut buat special appearance dlm drama nih.

pasal pelakon yg commit suicide sbb kena rape tu, mcm scene On Air gak masa Oh Sung Ah tu kena suruh tido dgn VIP tu. Ader sesapa tgk Women in The Sun? Scene ending dia Heroin pembaca berita tu nak suicide accident kereta sbb tak tahan dgn netizen & stress family. tp heorin tu pun satu memang jahat ngan adik dia.

emykina & fleur - aku pun nak tutup lampu gak. tp kipas, computer & TV tak perlu kot. :mrgreen: Fleur - ni sempana nak sambut Earth Day, so dia org buat kempen 60 Earth Hour yg kena tutup lampu selama 1 jam pada 28 March 2009 8.30 malam - 9.30 malam.
Kak iekan, saya ader PM akak. siler ler baca yerk.

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 18th, '09, 05:09

Aku actually suke On Air berbanding World Within.....WW mcm plot citer kdrama lain...yg paling aku suke On Air mase Kyung Min...
adaptasikan line " dont be too surprise" dlm drama yg dia arah tu.....pastu dia senyum sorang2......mmg dia sorang je yg paham pon.....sooo sweet :wub:
farha~~ aku pun mcm ko gak....komputer, kipas n tv mmg tak mungkin do off kan...hehehe 8)

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Mar 18th, '09, 18:11

farha wrote:On Air bg aku memang best. semua watak kat dalam citer tu ader personality tersendiri. yg aku suka off course Penulis script Song tuh dan Agent (tak ingat nama dia tp pelakom Lee Bum Seom). cerita ni sama writer ngan drama Lovers In Paris, Lovers In Praha & Lovers, so korang boleh tgk ader pelakon dr drama2 tersebut buat special appearance dlm drama nih.

pasal pelakon yg commit suicide sbb kena rape tu, mcm scene On Air gak masa Oh Sung Ah tu kena suruh tido dgn VIP tu. Ader sesapa tgk Women in The Sun? Scene ending dia Heroin pembaca berita tu nak suicide accident kereta sbb tak tahan dgn netizen & stress family. tp heorin tu pun satu memang jahat ngan adik dia.

emykina & fleur - aku pun nak tutup lampu gak. tp kipas, computer & TV tak perlu kot. :mrgreen: Fleur - ni sempana nak sambut Earth Day, so dia org buat kempen 60 Earth Hour yg kena tutup lampu selama 1 jam pada 28 March 2009 8.30 malam - 9.30 malam.


Kak iekan, saya ader PM akak. siler ler baca yerk.
farha,
aku tgk citer women in the sun tu.....watak kakak tu mmg scary gile!!!
citer best, tapi ending jer tk syok!!!
sbb tak tau ape ending adik dia dgn ex-boifren akak dia tu.....

citer on air pon aku suka gak, walaupon jln citer slow tapi aku ttp layan....
may be citer ni sesuai utk org2 dewasa je kut....thats why yg remaja2 ckp tk bes!!!

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Mar 19th, '09, 01:06

sempena earth day ni, rasenye 8tv akan tutup siaran kot selame satu jam. tak tau la stesen tv lain... radio prima pn tutup gak.. fly fm, hot fm... and one fm... yg len tak tau..

tp yg aku bace kat blog, negara2 sejuk tak setuju ar wat camtu, sbb dorang kn tgh kesejukan. mende ni start kat aussie, sbb tu la buat 28 march sbb cuaca kat aussie OK..

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Mar 19th, '09, 12:42

aik... malaysia pun dh ade earth day ke?
ye ke mende ni start kat aussie???yang aq tau, last year ade jgk earth hour...kitorang satu apartment wat candle light BBQ kat rooftop...bes aa jugak...kat aussie skang summer-fall...cuaca unpredicted tp yang pasti masih bleh hidup aa kalo xde aircond or heater...suam2 suku je..haha

User avatar
hurulaini
Posts: 22
Joined: Dec 30th, '07, 10:55
Location: malaysia
Contact:

Post by hurulaini » Mar 20th, '09, 02:44

frashdi87 wrote:
hafizadam wrote:world within member dah downlaod. nanti nak try, baru komen. beliau kate best.

ade ke drama Kindaichi?

setakat nih ade 3 SP je yang aku tau. mat jun tuh berlakon dalam kes Magic.. kan?
ade drama die...tapi xbes sgt aa drama kindaichi...agak boring...
aku ada tengok drama ni, dpt dr kawan...not bad la....xde la boring sangat pun...pasal nak beli ke tidak terpulang la...tp aku biasa x penah nak beli2...sume cari free... :lol
tapi kalau x silap...yang matsujun berlakon ni...season 3 of kindaichi live act...ada kat d-addict ni...dgn eng sub skali...kalau x silap...

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Mar 20th, '09, 06:48

frashdi.. ko katne? tak tgk ke 8tv?

yup.. mende ni start kat aussie.. bukak la website die..

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Mar 20th, '09, 07:42

aq kat aussie skang ni...so tau aa earth hour sbb last year ade program yang same kat sini..hihi

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Mar 20th, '09, 07:53

farha wrote:
emykina & fleur - aku pun nak tutup lampu gak. tp kipas, computer & TV tak perlu kot. :mrgreen: Fleur - ni sempana nak sambut Earth Day, so dia org buat kempen 60 Earth Hour yg kena tutup lampu selama 1 jam pada 28 March 2009 8.30 malam - 9.30 malam.
owh..
ok2.... thanx bagitau... aku nih psl isu2 semase lembab sket...
dr care korg citer2, cam bes je citer on air nih....
nnt nak try tgk ar...
tp kt tpt aku nh susah nak crk sumber2 citer korea ar....
cietr jpon byk r...

dainz
Posts: 20
Joined: Aug 10th, '05, 04:29
Location: malaysia

Post by dainz » Mar 22nd, '09, 03:44

hm.. earth day.. apa yg kita blh dapat ngan tutup lampu 1jam tu?? rasanya tak jimat sangat pun tenaga... heheh sorry kalau i buat sesiapa marah pulak...
tapi bg i kalau nak selamatkan bumi kita nih.. bukan hanya dengan tutup lampu.. but save our heritage.. such as binatang yang dah banyak nk pupus... stop killing them.. stop cutting down tree n stop polluting the air ...

User avatar
neokenzo
Posts: 545
Joined: Sep 3rd, '05, 04:25
Location: Ireland
Contact:

Post by neokenzo » Mar 22nd, '09, 03:53

dainz wrote:hm.. earth day.. apa yg kita blh dapat ngan tutup lampu 1jam tu?? rasanya tak jimat sangat pun tenaga... heheh sorry kalau i buat sesiapa marah pulak...
tapi bg i kalau nak selamatkan bumi kita nih.. bukan hanya dengan tutup lampu.. but save our heritage.. such as binatang yang dah banyak nk pupus... stop killing them.. stop cutting down tree n stop polluting the air ...
Kalau 1 jam kali 10 billion rumah, kira banyak apa tuh :)

dainz
Posts: 20
Joined: Aug 10th, '05, 04:29
Location: malaysia

Post by dainz » Mar 22nd, '09, 04:27

tapi next 23 jam lebih dari 10 billion yang dok guna lebih banyak tenaga dari yang dah di jimatkan dalam masa sejam tadi tu

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Mar 22nd, '09, 07:12

die banyak actually tenaga kita save, cume kita just x nampak...
lupe dah figure yang aq dapat last year...but energy yg kite save is really really big even 1jam je tutup lampu...kalo btol2 nk save, tutup aaa lampu satu jam + continue saving electric after dat...

User avatar
hafizadam
Posts: 131
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Mar 22nd, '09, 08:32

Earth Hour Day nih bukan pasal jimat ke tak jimat...
tapi ia simbolik kepada mereka yang masih sayangkan bumi dan sanggup buat ape saje utk bumi (cewahh), haha..
the biggest Vote between to save the Earth or not...
maka diorg buat laa Earth Hour nih...

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Mar 22nd, '09, 13:55

banyak cara nak selamat kan bumi ni,, contoh nye kurangkan penggunaan plastik, kertas, pin ke clip kertas ke, elektrik, air.. dll dalam kehidupan harian kita...

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Mar 23rd, '09, 02:08

dainz.. u r comparing 1hr with 23hrs.. duh~!

frashdi.. then u shud know better.. mmg mende ni start tahun lepas pn.. kot.. ntoh..

earth hour ni die suh tutup lampu je, bkn semua letrikk.. so ble lagi bukak mende2 len spt kipas..kot... huhuhu.. cant wait to see what happen

ada byk cara utk save the world... this is also salah satu cara to save the world..

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Mar 23rd, '09, 03:58

emykina wrote:dainz.. u r comparing 1hr with 23hrs.. duh~!

frashdi.. then u shud know better.. mmg mende ni start tahun lepas pn.. kot.. ntoh..

earth hour ni die suh tutup lampu je, bkn semua letrikk.. so ble lagi bukak mende2 len spt kipas..kot... huhuhu.. cant wait to see what happen

ada byk cara utk save the world... this is also salah satu cara to save the world..
yeah..i should know better...but at that time...we have BBQ...hak3x...mesti aaa isi perut puas2 dulu..hahaha

User avatar
hafizadam
Posts: 131
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Mar 23rd, '09, 13:58

2009 is the era of females..
haih Empress Chun Chu + Ja Myung Go...
episod yang banyak gile tp disebabkan JRW ade dalam Ja Myung Go, nak tengok gak rase..
haha penin~

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Mar 24th, '09, 04:00

AISHH...SAPE IGT PAGE MANE YG PROMO CUPCAKE DLM FORUM KITE NI DLU.. JENUH DEN NK MENCARIK..

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Mar 24th, '09, 05:45

emykina wrote:AISHH...SAPE IGT PAGE MANE YG PROMO CUPCAKE DLM FORUM KITE NI DLU.. JENUH DEN NK MENCARIK..

itu amoi ulat yg wat biz cup cake.....
aku lupa nick dia mafia sumthing
semlm baru jer tgk blog cup cake dia....

awat??? nk order cake ke, cik emy???
order la lebih2 yer....leh bagi we all sikit!!!!

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Mar 24th, '09, 06:03

cik emy,

aku dh ingat nick dia....liltlemafia, kan???

ni urlnye....
http://de-sweetbite.blogspot.com

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Mar 24th, '09, 07:09

haaaaaaaaa!!! yer yer yer...

liltlemafia...hehehehe... aku pn br igt stelah dipringtkn oleh ko..hehe jenuh ke memikirkan?

erm.. saje nk bagi hadiah kat kawan... sempena nikah die.. ehhehe

ko igt tu website die....

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 24th, '09, 12:51

emykina~~ kecik ati aku tau..... :-( Arijadi aku ari tu, ko tak bagi aku kek pon :cry:

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Mar 24th, '09, 13:01

emy,

tu la...baru jer jenguk semlm sbb dia forward url dia kt aku through YM!!!
biasa la aku mmg suka support usahawan muda nih!!! mudah-mudahan maju la hendaknye....
tk lama lagi azra lak jadi tokey ciskek.....hhhee...hhhee....

azra,
dh join ke kelas ciskek tu??? tk sabar nk tempah nih!!!! :whistling:

dainz
Posts: 20
Joined: Aug 10th, '05, 04:29
Location: malaysia

Post by dainz » Mar 24th, '09, 14:20

wa.. cheese cake... sedapnya...

azra.. why didn't u reply to my PM??

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 24th, '09, 16:35

iekan~~ Tak sempat2 lg nak gi kelas.....bizzy :P

dainz~~ Mmg nak balas....nanti dah konpem btl2, aku pm ko, eh 8)

Eh ade tak sesape yg dah tgk kmovie Antique Bakery.....hehehe...best giler :thumright: ....ade Shin Goon from Goong n 'waffle guy' from Coffee Prince :wub:
Highly recommended...link to dl --> http://chinkymovies.blogspot.com/2009/0 ... akery.html

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » Mar 24th, '09, 19:50

Eh ade tak sesape yg dah tgk kmovie Antique Bakery.....hehehe...best giler :thumright: ....ade Shin Goon from Goong n 'waffle guy' from Coffee Prince :wub:
Highly recommended...link to dl --> http://chinkymovies.blogspot.com/2009/0 ... akery.html
ade link torrent tak? tgk kat isohunt mcm xde.

p/s: cite die yaoi mcm anime ke?

User avatar
hafizadam
Posts: 131
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Mar 24th, '09, 20:03

payah gak nak cari torrent movie nih sebab bercampur ngan anime..
haha

nih yg aku jumpe:

Jiwang
Avistaz
Piratebay

User avatar
neokenzo
Posts: 545
Joined: Sep 3rd, '05, 04:25
Location: Ireland
Contact:

Post by neokenzo » Mar 24th, '09, 20:06

Avistaz tak terima new members dah :)

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » Mar 24th, '09, 20:39

neokenzo wrote:Avistaz tak terima new members dah :)
tu la ... dah la die delete username. dulu ratio tinggi gile, sedey je.
hafizadam wrote:payah gak nak cari torrent movie nih sebab bercampur ngan anime..
haha

nih yg aku jumpe:

Jiwang
Avistaz
Piratebay
thanks bro.

User avatar
neokenzo
Posts: 545
Joined: Sep 3rd, '05, 04:25
Location: Ireland
Contact:

Post by neokenzo » Mar 24th, '09, 22:28

expanzee wrote:
neokenzo wrote:Avistaz tak terima new members dah :)
tu la ... dah la die delete username. dulu ratio tinggi gile, sedey je.
Yer ker? Kenapa diaorang delete? Sebab lama tak login ke?

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » Mar 24th, '09, 22:55

a ah ... ye la, kalau xde bende nak carik buat ape nak login huhu ... kalau ratio rendah boleh paham lagi la.

User avatar
hurulaini
Posts: 22
Joined: Dec 30th, '07, 10:55
Location: malaysia
Contact:

Post by hurulaini » Mar 26th, '09, 03:52

azra wrote:
Eh ade tak sesape yg dah tgk kmovie Antique Bakery.....hehehe...best giler :thumright: ....ade Shin Goon from Goong n 'waffle guy' from Coffee Prince :wub:
Highly recommended...link to dl --> http://chinkymovies.blogspot.com/2009/0 ... akery.html
ehe...aku pernah tengok versi jepun punya...best ker korean punya...ehe..nanti la aku usha..x tau pun wujud korean version ni...thanks 4 info... :D

nasi_tambah1
Posts: 84
Joined: Oct 30th, '08, 11:20

Post by nasi_tambah1 » Mar 26th, '09, 05:05

Hello, apakabar orang Malaysia! Nak nasi tambah ke... ? he he he

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Mar 26th, '09, 06:07

hahaha... ni bkn arijadi la azra, tapi nikah.. hahaha.. kek sempena nikah. klo ko nak, ble ke nikah lagi skali?? :foot:

aaa.. aku rs cam nk pegi ar umah ko azra, nnt ar aku arrange ngan tasha.. :cheers:

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 26th, '09, 09:39

emykina~~ aku tau ko bg kwn ko tu sempene nikah die....aku lak pertikaikan apsal arijadi aku ko tak bagi :P kalo ko nak dtg, dtg laa.....tapi
aku nak sepinggan cup kek :whistling:
Sesape yg tak tgk When its At Nite pon, baik cepat2 donlod....best tau :thumright: Suke tgk LDG belakon ala2 notti gitu :wub:

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Mar 26th, '09, 15:41

azra wrote: Sesape yg tak tgk When its At Nite pon, baik cepat2 donlod....best tau :thumright: Suke tgk LDG belakon ala2 notti gitu :wub:
Kak Azra - Lee DOng Gun dah ader girlfren baru. :cry: saya suka dia ngan Han Ji Hye. hmm jodoh tak panjang. GF baru dier berlakon dlm Star Lover's jadi 2nd girl. (Cha Ye Ryun). gambo2 dating boleh tgk kat sini - http://www.allkpop.com/index.php/full_s ... re_dating/

Antique Bakery memang teringin nak tengok. sbb ader 3 org pretty boys dlm tuh. :mrgreen:

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 26th, '09, 16:54

farha~~ ha ah....aku tau diorg dating...patah tumboh, hilang berganti....cepat lak tu :lol Aku actually tak bekenan sgt HJH....tak berape suke tgk mulot dia....hehehe :P
Aku tak sabo nak tgk sape dpt BYJ.....untong oooo dpt dia....kaye raye....millionaire 8)

Ade tak sesape tgk Boys Over Flower gune sub yg kat aja-aja?? Nak tau ok ke tak.... :mrgreen:

User avatar
littlemafia
Posts: 98
Joined: Oct 6th, '06, 18:53
Location: Junki's HomE
Contact:

Post by littlemafia » Mar 28th, '09, 16:09

hi guys.. ^^v
ptt aa tersedak.. ada org sebut nama kite :P

tanya aa.. cite pe skang best?
k drama.. kmvie.. jdorama.. jmovie..

kite btol2 skang x update.. alahai ^^" siput sedut btol.. huhu

thanks guys. happy sunday (n_n)v

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Mar 29th, '09, 01:00

earth hour kt malaysia camne semalam? gelap x kat KL?

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 29th, '09, 03:55

Kalo kL aku tak tau laa, tapi jiran depan aku bergelap, yg sebelah lak, kitorg mati2 ingat dia join earth hour, sekali jap lg je nmpk diorg balik, patot laa rmh gelap, rope2 nye diorg kuor....hahaha , balik2 je teros pasang lampu :lol Yg sebelah kiri lak, tutop lmpu dalam, tapi bukak lmpu porch....hehehe :mrgreen:

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Mar 29th, '09, 12:09

ade sape2 tk tgk citer my precious you aka my precious child???
saje nk share dgn korang.....
aku mmg tk penah miss citer nih tiap hari sabtu n ahad kt KBS world....
aku follow kisah bori, sinho, dongho dan baek sera saje!!
yg lelain tk brp minat nk follow.....skrg citer nih dh sampai kemuncaknye.....
rasa tk sabar nk tgk ending bori, sinho n dongho.....yg pasti baek sera dh undur diri!!
dlm youtube semua pakat berteka teki ending citer nih sampai episode brp....
memula ramai guess endingnye episode 50.....alih2 ade gak sambungannye!!
kenkadang rasa geram gak dgn penulis citer nih, but actually the writer pon not bad gak sbb dpt membuatkan penonton tertanya2 and tk sabar tunggu ending citer nih!!
sepanjang pengalaman aku tgk drama aku tk penah follow citer yg ade byk episode!!!

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Mar 29th, '09, 12:28

azra wrote:Kalo kL aku tak tau laa, tapi jiran depan aku bergelap, yg sebelah lak, kitorg mati2 ingat dia join earth hour, sekali jap lg je nmpk diorg balik, patot laa rmh gelap, rope2 nye diorg kuor....hahaha , balik2 je teros pasang lampu :lol Yg sebelah kiri lak, tutop lmpu dalam, tapi bukak lmpu porch....hehehe :mrgreen:
sama la dgn neber2 aku....ramai yg ttp lampu dlm rumah tp tk ttp lampu porch!!!
ralit tgk akademi fantasia kut!!! mcm aku la, menanti HAFIZ punye performance!!!
sorry la pada bkn peminat HAFIZ..... :mrgreen:
aku mmg penyokong setia HAFIZ, tp mcm biasa aku tk penah AFUNDI pon!!!! :P

alsa
Posts: 6
Joined: Oct 22nd, '05, 11:15
Location: Ipoh MAlaysia

minta tolong sikit

Post by alsa » Mar 29th, '09, 12:57

minta tolong kalau sapa-sapa ada citer winter sonata,Im sorry i love you dan Autumn in my heart.aku nak cari citer ni pasal mak aku memang minat sangat citer tu .kalau boleh burn dlm dvd ker.info cam ner pm aku ok.

ps mak memang nak layan citer ni .just aku nak beli untuk dia .

9w2whi
Posts: 44
Joined: Aug 3rd, '07, 11:09
Location: malaysia

Post by 9w2whi » Mar 29th, '09, 14:36

alsa
skrg duduk kt mn?
ni nk mntak burn trus @ nk dl sendri
^_^

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 29th, '09, 14:39

alsa~~ Rmh ko kat mane?? :-) Kalo kat KL, ajak laa mak ko dtg rumah aku kat kajang ni haa.....bwk balik, copi sendiri, pastu pulang ngan pulot kuning beserte ngan ayam panggang kenny rogers :mrgreen:

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Mar 30th, '09, 03:50

hahaha.. azra, ko wat sme org takut ar nk g umah ko.. high expectation.. haha..

aku nye earth hour pn cam gitu2 jerk. yg aku frust, takdek plak dlm TV tunjuk air view kat KL ni, org tutup ke tak. aku tggu KLCC je tutup lampu. aku pn tutup gak lampu bilik tp lampu tidor aku buke. ahaks!! tp stengah jam kemudian, aku terpakse bukak gak lampu...
....toilet disebabkan urusan rasmi.. haha..
lilmafia.. ko wat cupcakes kat umah tu same2 ngan JunKi ke? die takde shooting ke?? :mrgreen:

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Mar 30th, '09, 08:56

ntah azra...bnyk tol pengeras ko...haha

alsa
Posts: 6
Joined: Oct 22nd, '05, 11:15
Location: Ipoh MAlaysia

buat 9w2whi

Post by alsa » Mar 30th, '09, 15:14

ada pm untuk kamu 9w2wh


. aku dari perak area diamond bay.heheheeheh

memang dah lama jadik member d-addicts ni cuma tak selalu .

9w2whi
Posts: 44
Joined: Aug 3rd, '07, 11:09
Location: malaysia

Post by 9w2whi » Mar 30th, '09, 19:25

kak azra sajer test
tgk ada brani atau tdk...
:lol :lol :lol

alsa <-- reply already

alsa
Posts: 6
Joined: Oct 22nd, '05, 11:15
Location: Ipoh MAlaysia

Post by alsa » Mar 31st, '09, 15:30

ahahahahahahahahahah suma ada disini.tak ker nak buat irc channel untuk malaysian d-addicts comunity.kalau boleh suma ada lagi best .heheheh


henshin :D

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Mar 31st, '09, 15:36

cakap pasal exchange / jual beli drama2 ni aku pun ader announcement nak buat.

sebelum tu, ni bukan ler niat aku nak me 'rip-off' fansubbers kat d-addicts ni. aku sekarang tgh buat spring cleaning CD2 kat rumah aku so aku nak jual ler stock2 lama citer Korea yg aku dah jadikan hardsubbed. boleh kata kalau aku buang pun buat rugi jer duit cost aku burn CD & download dolu2.

sebelum korang tanya citer aper yg aku ader, aku kena bagitahu dulu yg file drama kebanyakkanyer MQ file dan softsub. MQ pun quite ok gambar so korang tak perlu risau. ader jugak yg hardsubbed tp MP4 file. drama dari 2007-2008.

kalau ader berminat boleh PM aku. harga boleh di runding. aku takkan charge mahal2 kire cover cost Cd dan upah d/l. nanti aku senaraikan citer aper yg aku ader. aku kat KL so kalau sesiaper berminat akhir bulan April aku akan cuti seminggu. so boleh ler aku jumpa dan pass cd2 nih.

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Apr 1st, '09, 03:17

listkan laaaaaa... erm..klo aku beli dvd player yg ble read .avi, boleh ke pakai? cite ON AIR ade tak? tgk kat 8tv cam best jerk cite die....

azra~!.. ni la .... avatar my nephew yg da beso la kirenyer.. :mrgreen:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest