Page 16 of 30

Posted: Jul 16th, '08, 17:27
by azra
setokoji wrote:Perluilah saya mengingatkan kengkawan bahawa forum ini BUKAN diwujudkan untuk cite psl isu minyak dan politik... Sekian
Actually, tradisi kitorg kat sini, ape jua tajuk boleh dibincanglkan kat sini.....tak kire laa pasal drama, isu semase, alien, hal2 paranormal, politik etc :mrgreen:

Walo bagaimane pon, perbincangan tu......

1- jgn gunekan bahase yg kasor n memaki hamun
2-kutukan tidak ditujukan direct pade member
3-tidak besifat peribadi
etc

Selalunye la kan, kalo ade perkare2 terlarang tu berlaku, perbincangan distopkan serte merte 8)

Ape pon.... anakmelayu~~
Ko taknak ke berkecimpong dalam arena politik?? :D

Posted: Jul 17th, '08, 01:54
by Gai-Jin
Musim Autumn ni takde drama yang best ke.. musim summer ni agak membosankan

Posted: Jul 17th, '08, 08:36
by ailahai
@Gai-jin
ntah ler.. xde lg dlm scedule... tgk dulu apa yg ada..
CITE APA YG KO DAH TGK TAHAP BORING TUU..???

Posted: Jul 17th, '08, 09:24
by Gai-Jin
takde drama kelakar tahap gelak sampai pecah perut....

Posted: Jul 17th, '08, 10:27
by frashdi87
hmm..code blue bes ape...
but medical drama la..haha..

Posted: Jul 18th, '08, 12:30
by rikochan
[quote="anakmelayu"]ipp

rezab elektrik TNB kini pada paras 40 peratus, berbanding piawaian industri hanya kira-kira 25 peratus... walaupun TNB tidak menggunakan jumlah kuasa yang dibekalkan sepenuhnya oleh syarikat YTL (salah satu sykt penjana elektrik dlm ipp) namun ia harus membayar harga penuh. Dalam erti kata yang lain, pakai atau tidak kuasa elektrik yang dibekalkan ia harus dibayar sepenuhnya

subsidi G kepada sektor tenaga sebanyak lebih RM25 b & RM14 kepada ipp, sementara baki dapat kat TNB.


aku setuju ape yang anak melayu cakap tu. dalam erti kate lain sebenarnya ipp ni makan free je atas kepayahan orang lain. kalo takde ipp ni tnb tak perlu nak naikkan tariff. tariff dah naik.....

Posted: Jul 19th, '08, 02:50
by waniey_vic
code blue tu yamapi serius... tak bape minat dia jadi serius.. lebih suka dia mamai macam cte prodai & nobuta...

Posted: Jul 19th, '08, 05:48
by s_leonhart
ini bukti yamapi ialah fleksible actor. boleh pegang pelbagai watak

Posted: Jul 19th, '08, 06:04
by Gai-Jin
Code blue crita yg agak serius... melibatkan nyawa ni... byk guna term medical.... saya pun tak paham apa yang diorang cakap...

Posted: Jul 19th, '08, 23:07
by Gai-Jin
Image

Poster Dragon Ball Live Action Movie
Release Date 13/03/2009 Japan/Taiwan
08/04/2009 USA

Malaysia :scratch: :scratch: :scratch:

Director - James Wong (Final Destination, X-Files television series, The One)
Producer - Stephen Chow

Goku - Justin Chatwin (War of the Worlds, The Invisible, Lost television series)
Piccolo - James Marsters (Buffy the Vampire Slayer's Spike, Smallville's Brainiac)
Yamcha - James Kyson Lee (Heroes)

Posted: Jul 19th, '08, 23:18
by setokoji
Azra,
aku xnk masuk bidang politik, mcm2 hal, pening, nnt kne fitnah jer.. huhu..
Back to topic... Aku cukup xska bile orang asing wat filem anime->live action, kekadang dieorg rosakkan lg cite tu ada... eg: Final Fantasy the Spirit Within

Tp aku akan ttp tgk movie tu, pastu baru la ley bg komen..

Posted: Jul 20th, '08, 02:30
by waniey_vic
best nye ada d. ball lve action....
sape yang berlakon?

Posted: Jul 20th, '08, 02:46
by 2muchsoda
Code Blue best...
Skrg JDrama pe lg best?
:alcoholic:

Posted: Jul 20th, '08, 07:25
by anakmelayu
azra wrote:
setokoji wrote:Perluilah saya mengingatkan kengkawan bahawa forum ini BUKAN diwujudkan untuk cite psl isu minyak dan politik... Sekian
Actually, tradisi kitorg kat sini, ape jua tajuk boleh dibincanglkan kat sini.....tak kire laa pasal drama, isu semase, alien, hal2 paranormal, politik etc :mrgreen:

Walo bagaimane pon, perbincangan tu......

1- jgn gunekan bahase yg kasor n memaki hamun
2-kutukan tidak ditujukan direct pade member
3-tidak besifat peribadi
etc

Selalunye la kan, kalo ade perkare2 terlarang tu berlaku, perbincangan distopkan serte merte 8)

Ape pon.... anakmelayu~~
Ko taknak ke berkecimpong dalam arena politik?? :D
@ azra

heh setokiji bdk baru, biarkan jelah dia..... btw dia dah tolong aku jawab soklan ko...haha
rikochan wrote: aku setuju ape yang anak melayu cakap tu. dalam erti kate lain sebenarnya ipp ni makan free je atas kepayahan orang lain. kalo takde ipp ni tnb tak perlu nak naikkan tariff. tariff dah naik.....
thanks... aku bkn nak timbulkan isu yg bkn2...just nak berkomentar/ulas ttg debat.... umum tahu aku selalu kluar backup link dan bkn tulis kosong je bile berdiskusi nieh.. baru batu , baca rock!

Posted: Jul 20th, '08, 08:45
by setokoji
aku suka la ko anakmelayu :lol time kasih la back-up aku bdk baru, ehehehe :salut:

Posted: Jul 20th, '08, 08:46
by setokoji
aku suka la ko anakmelayu :lol time kasih la back-up aku bdk baru, ehehehe :salut:

Posted: Jul 20th, '08, 08:46
by setokoji
aku suka la ko anakmelayu :lol time kasih la back-up aku bdk baru, ehehehe :salut:

Posted: Jul 20th, '08, 08:47
by setokoji
aku suka la ko anakmelayu! time kasih la back-up aku bdk baru, ehehehe

Posted: Jul 20th, '08, 13:58
by naadianaa
2muchsoda wrote:Code Blue best...
Skrg JDrama pe lg best?
:alcoholic:
Yeke Code Blue best? Dh dld but x tgk lgk.. nnt tgk arr...

For spring season, personal fav would be Last Friends, Change, Zettai Kareshi [mada mada] and the underrated ROOKIES....

For summer season plk, still tgh men'survey' so far xde lgk... There was a lot of buzz over Code Blue [coz of Yamapi obviously] and Maou [coz of Ohno and forever cute Toma]....
Havent donlod Maou, I heard Toma is great in it but not so much for Ohno acting... Hiskk.... dld jek la disbbkan Toma... Bab Ohno tue haku pejam mata jek la... XD

Posted: Jul 20th, '08, 15:48
by waniey_vic
td tengok maou ep. 1.. ok laa gak cte dia... cuma agak serius...
kalau utk spring 2008, aku minat tengok cte puzzle... menarik kalau ada cikgu camtu....
untuk summer ni, hmmm aku tengah mendownload yasuko to kenji, lotto 6 de 3, gakko ja oshierarenai and seigi no mikata,,,

tak tau laa best tak, sbb pelakon nampak menarik... download je laa dulu 1,2 episod.. kalau tak best nanti drop laa...

internet kat kolej aku ni slow-mo-low sangat... nak siapkan satu episod tu punya laa lembab, sampai sengal-sengal badan aku....

Posted: Jul 20th, '08, 15:49
by waniey_vic
td tengok maou ep. 1.. ok laa gak cte dia... cuma agak serius...
kalau utk spring 2008, aku minat tengok cte puzzle... menarik kalau ada cikgu camtu....
untuk summer ni, hmmm aku tengah mendownload yasuko to kenji, lotto 6 de 3, gakko ja oshierarenai and seigi no mikata,,,

tak tau laa best tak, sbb pelakon nampak menarik... download je laa dulu 1,2 episod.. kalau tak best nanti drop laa...

internet kat kolej aku ni slow-mo-low sangat... nak siapkan satu episod tu punya laa lembab, sampai sengal-sengal badan aku....

Posted: Jul 21st, '08, 02:36
by sizuka
naadianaa wrote:
2muchsoda wrote:Code Blue best...
Skrg JDrama pe lg best?
:alcoholic:
Yeke Code Blue best? Dh dld but x tgk lgk.. nnt tgk arr...

For spring season, personal fav would be Last Friends, Change, Zettai Kareshi [mada mada] and the underrated ROOKIES....

For summer season plk, still tgh men'survey' so far xde lgk... There was a lot of buzz over Code Blue [coz of Yamapi obviously] and Maou [coz of Ohno and forever cute Toma]....
Havent donlod Maou, I heard Toma is great in it but not so much for Ohno acting... Hiskk.... dld jek la disbbkan Toma... Bab Ohno tue haku pejam mata jek la... XD
terbalik plak dgn komen orang lain yg kebanyakkan kata Ohno acting is superb... but Toma just merely overreacted... hermm nak kena tengok sendiri ni, baru boleh tau... :scratch:

Posted: Jul 21st, '08, 02:39
by sizuka
setokoji wrote:aku suka la ko anakmelayu! time kasih la back-up aku bdk baru, ehehehe
wah... wah... tau ler minat dgn anakmelayu... tapi tak yah ler post sampai 4 kali nak kasi tau dia.. hehe gurau je..
minat sikit2 dah la ye.. nanti marah lak Miss Q kita.. :P

Posted: Jul 21st, '08, 05:56
by frashdi87
hmm..
for Maou...cte agak seyes..but smart laaa jgak..
for me, Ohno tu ok laa blakon coz mmg watak die jenis cold sket...so ok laa..
toma..might be over sket kot...haha...yg penting storyline mantap..

Code Blue..
so far, ok laaa jgk..but macam team medical dragon lagi bes je..haha

conclusion: summer cam agak hambar laa plak rasenye..

Posted: Jul 21st, '08, 08:17
by ninee
frashdi87 wrote:
conclusion: summer cam agak hambar laa plak rasenye..

hmmmmm...memang pun.... :-(

Posted: Jul 21st, '08, 15:56
by waniey_vic
ade sape dah tengok drama lotto 6 yang onizuka berlakon tu... best ke? aku de dwnld tp ep. 2 siap dulu dari ep. 1.... aku malas nak proceed kalo cte ni memboringkan....

Posted: Jul 21st, '08, 16:14
by setokoji
aku pn xtau smpi 3x aku post. Sbb ms aku submit reply die ckp ada line error la , apa la. So aku tekan la byk kali nk submit. Mintak memaaf la kepada sesapa yang terasa hati... Kesilapan yg tidak disengajakan..

Aku da tgk crite Maou..tp sbb pc aku ni pc lama so gmbr die cm tersekat2.. :cry: sedih btul.. X dan tgk separuh cite, aku dh stop, sbb xdpt tgk filem lancar..

Posted: Jul 21st, '08, 16:21
by culdameteora
ade sesape yg dh dload n tgk jdrama tomorrow?

ade pe komen n rekemen?

Posted: Jul 22nd, '08, 11:34
by azra
Nak tanye sikit.....ade tak sesape yg pernah makan gamathealin?? 8) Nak tanye yg mane satu sesuai utk sakit sendi2 macam lutut :mrgreen:

Posted: Jul 23rd, '08, 02:05
by mrvx
hi.. lama tak masuk sini...

cerita apa yg best sekarang nie..... ??//
p/s: pening tak tahu nak tengok cerita apa????

Posted: Jul 23rd, '08, 02:15
by culdameteora
@mrvx...

kalo ko minat politik tgk CHANGE...

kalo sport n gaduh..tgk ROOKIes...

Last friend pun ok gak...

aku xtau ko suka drama yg mcm mana...bg aku tiga2 ni best...byk lagi aku rekemen ko tgk ni dulu..

Posted: Jul 23rd, '08, 05:34
by frashdi87
culdameteora wrote:ade sesape yg dh dload n tgk jdrama tomorrow?

ade pe komen n rekemen?
Tomorrow..xbes pun...keciwa2...jalan citer agak slow laaa jugak....

@waniey
onizuka (takashi sorimachi) blakon dalam lotto? waaa..kne tengok onizuka ni...
summer drama ke ni?

Posted: Jul 23rd, '08, 05:39
by culdameteora
frashdi87 wrote:
culdameteora wrote:ade sesape yg dh dload n tgk jdrama tomorrow?

ade pe komen n rekemen?
Tomorrow..xbes pun...keciwa2...jalan citer agak slow laaa jugak....
thnks...

story agak bosan n slow...

Posted: Jul 23rd, '08, 06:30
by Quadrono
azra wrote:Nak tanye sikit.....ade tak sesape yg pernah makan gamathealin?? 8) Nak tanye yg mane satu sesuai utk sakit sendi2 macam lutut :mrgreen:
Emak I slalu makan bende ni, tp dia makan Gamogen (botol merah) yg mmg utk org yang dah berumur pun. Yg utk joint pain, (according to websitelah), is Gamalin Jelly and Gamat Jelly... tapi I dunno ape beze dua tuh :mrgreen:

Posted: Jul 23rd, '08, 06:33
by frashdi87
joint pain? rheumatoid arthritis ke?

Posted: Jul 23rd, '08, 08:22
by azra
Quadrono~~ Kamsa hamnida 8) Banyak variasi sgt sampai tak tau yg mane satu :D Nanti nak try laa.....mesti mak ko nmpk mude jalite, kan :-)

frashdi~~ Bukan....rheumatoid arthritis.....tapi sepupu dia......osteo arthritis :mrgreen:

Posted: Jul 23rd, '08, 09:43
by frashdi87
ooo..
kalo arthritis...makan glucosamine laaa elok....

Posted: Jul 23rd, '08, 11:32
by anakmelayu
sizuka wrote:
setokoji wrote:aku suka la ko anakmelayu! time kasih la back-up aku bdk baru, ehehehe
wah... wah... tau ler minat dgn anakmelayu... tapi tak yah ler post sampai 4 kali nak kasi tau dia.. hehe gurau je..
minat sikit2 dah la ye.. nanti marah lak Miss Q kita.. :P
haha ye saye aku setia pada yang satu

Posted: Jul 23rd, '08, 14:59
by waniey_vic
@frashdi

cte lotto tu cte summer, aku dh tgk episod 1... boleh tahan gak cte dia... stakat nih takde rasa nak drop lagi.... mcm cte code blue, tomorrow, gakko ja oshierenai aku rasa mcm tanak tgk dah... kl tengok pom, bnyk skip sbb mcmade certain2 part slow,.. and tak rasa mcm 'eh, tak sabo nak tengok episod sterusnya..'

cte gakko tu ada kyoko fukada, ingat mcm ok laa... ada 5 laki skolah kat skolah pompuan.. tp malas laa nak sambung....

mmg cte summer ni agak mengecewakan sket....

Posted: Jul 23rd, '08, 21:13
by frashdi87
@waniey...
hmm..kat mane laa aq nak cari citer tu slain torrent..hope ade ddl laaa..
aq ngah piki nk drop tomorrow ke x ni...kalo drop, makin sikit laa drama aq tengok summer ni..
cam buhsan plak kalo sket...dh try tengok 'seigi no mikata'? not so bad jugak cite die..

Posted: Jul 24th, '08, 03:08
by waniey_vic
@frashdi

aku ada dwld seigi no mikata tu.. tp tak siap2 lg episod 1... lembab sgt internet aku....
kalo nak download ikut direct download kat site http://community.livejournal.com/jdramas/

cte gourmet yang kne licensed tu pun ada..

tp aku nak repair dulu komputer aku ni... inject sket, nak kasi laju,.. nak tambah hardware, software sme tu,... ngeng sangat sbb lembab...

Posted: Jul 24th, '08, 05:22
by frashdi87
@waniey
ooo..camtu rupenye gune LJ...
before this ade gak dapat link die tapi stuck kat front page forum tu kot..
xtau nak cari link kat ne..haha...
tqtq..

Posted: Jul 25th, '08, 03:23
by digitalcoconut
bengang betol aku dgn utorrent ni. aku dload 2 episode last drama change xsudah2.. 2 minggu dh ni..

Posted: Jul 25th, '08, 13:08
by ermac
digitalcoconut wrote:bengang betol aku dgn utorrent ni. aku dload 2 episode last drama change xsudah2.. 2 minggu dh ni..
Aku dload pakai Bitcomet ok jer..dlu aku ade pakai U torrent tp ok jer..
FYI, aku x de buat portforward parper pun.. cumer ko kner connect line ko smpi dpt ip cantik.. :cheers:

Posted: Jul 25th, '08, 16:34
by waniey_vic
kalo payah sgt dwld guna torrent, cuba laa direct download kat link aku bagi atas tu... guna IDM, lagi memudahkan keje....

ada sesape tau tak, software ala-ala IDM yang boleh memudahkan direct download yang wujud skg ni....
sbb IDM aku baru je org dpt tangkap guna fake ID, so aku nak download skg mcm payah...

ada kat LJ tu ajar guna YSIget ke ape entah... tp mcm payah je nak guna... so anyone tau mengenai software ala-ala IDM... haa, tak pun kasi aku tmpt nak download IDM yang ade provide patch skali...

@ermac

camne nak kasi ip jd cantik + clear tu?

Posted: Jul 26th, '08, 00:01
by frashdi87
@waniey
dah kantoi dah?
same here..but mine memang lame gle dah kantoi..
so, skang memang x gune software dah..download biase je..sedey2
xde laa lotto kat LJ tu..keciwa2

Posted: Jul 26th, '08, 02:06
by ermac
waniey_vic wrote:kalo payah sgt dwld guna torrent, cuba laa direct download kat link aku bagi atas tu... guna IDM, lagi memudahkan keje....

ada sesape tau tak, software ala-ala IDM yang boleh memudahkan direct download yang wujud skg ni....
sbb IDM aku baru je org dpt tangkap guna fake ID, so aku nak download skg mcm payah...

ada kat LJ tu ajar guna YSIget ke ape entah... tp mcm payah je nak guna... so anyone tau mengenai software ala-ala IDM... haa, tak pun kasi aku tmpt nak download IDM yang ade provide patch skali...

@ermac

camne nak kasi ip jd cantik + clear tu?
Klu kantoi fake id.. re-register blk le.. sure ok nyer.. klu x nak mayb Getright or Download Accelerator ok gak kot..
klu ko nak refer software aper yg ade gi kat www.download.com
klu ko nak IDM yg ade patch nti aku upload tp bkn skrg..

IP cantik just connect jer internet ko klu x dpt dc blk pastu connect blk..
antara ip cantik bg aku :
60.54.xxx.xx
60.52.xxx.xx
218..xx.xxx.xx

bg yg x tau nak check ip ko kat pc..
gi kat www.whatismyip.com

Posted: Jul 26th, '08, 02:30
by frashdi87
untuk ape ip cantik tu?
nanti kalo dah upload nak link skali ye...

Posted: Jul 26th, '08, 12:42
by waniey_vic
camne nk tukar ip kita tu jd no tu... boleh ke?

Posted: Jul 26th, '08, 13:52
by farha
Aku guna IDM tak pernah kena kantoi. yang penting kalau dia suruh update tekan jer butang X. Aku nyer version IDM 5.12 walaupun tak latest (sekarang dah 5.14) tp asalkan boleh download flv file aku memang suka.

ni aku bg link rapidshare kepada sesapa berminat -
http://rapidshare.com/files/132600042/_ ... k.rar.html

kalau nak install baca die nyer notes tu. kalau tak dia akan jadi trial version

Posted: Jul 27th, '08, 01:04
by waniey_vic
thanx yaa farha... dh berjaya install dh...

Posted: Jul 27th, '08, 04:47
by malay_tiger
@waniey_vic

uiks, betul ke awak punya location Akihabara? 0_o (tu bukan ke tempat japanese anime/manga paradise kan..)

ada tak sesiapa dah tengok drama Teppan Shoujo Akane? yang Horikita Maki berlakon tu.., aku dah tengok memang kelakar betul, rasanya macam tengok anime Yakitate Japan versi drama pula..hahaha

ada sesiapa dah tengok drama CHANGE? best sangat ke cerita tu?

Posted: Jul 27th, '08, 07:23
by ermac
cunsss...
baru smpi rumah ni..
jom gi jelajah Era kat tepeng ni..
hua hua huaa... :crazy: :w00t:

Posted: Jul 27th, '08, 08:21
by waniey_vic
@malay_tiger

kenapa? tak percaya ya..... hehe...

aku ade tgk teppan girl akane... mmg best.... aku suka Tsukamoto Takashi tu.... cte tu mmg kalakar cuma dia tak tunjuk masa akane masak2, kira mcm takleh nak salin resepi laaa.. hehe, akane just buat kuasa gitu-gitu... ala-ala tangan matahari azuma dlm yakitate japan laa....

Posted: Jul 27th, '08, 13:30
by frashdi87
teppan girl bes? ade subs ye?
hmm..kene cari ni..
neway, thanx for the link farha

and one thing, Change tu bes...u should watch

Posted: Jul 27th, '08, 14:09
by neokenzo
http://idols-unlimited.com/dramas
DDL utk drama, tapi diaorang pakai Megaupload.

Posted: Jul 27th, '08, 14:40
by culdameteora
malay_tiger wrote:@waniey_vic

uiks, betul ke awak punya location Akihabara? 0_o (tu bukan ke tempat japanese anime/manga paradise kan..)

ada tak sesiapa dah tengok drama Teppan Shoujo Akane? yang Horikita Maki berlakon tu.., aku dah tengok memang kelakar betul, rasanya macam tengok anime Yakitate Japan versi drama pula..hahaha

ada sesiapa dah tengok drama CHANGE? best sangat ke cerita tu?
teppan?best gak...hardsub pn ade...

change pn best...tapi kena ade basic politik ko fhm la tgk cter 2...

Posted: Jul 27th, '08, 16:50
by malay_tiger
waniey_vic wrote:@malay_tiger

kenapa? tak percaya ya..... hehe...

aku ade tgk teppan girl akane... mmg best.... aku suka Tsukamoto Takashi tu.... cte tu mmg kalakar cuma dia tak tunjuk masa akane masak2, kira mcm takleh nak salin resepi laaa.. hehe, akane just buat kuasa gitu-gitu... ala-ala tangan matahari azuma dlm yakitate japan laa....
hahaha.. ala-ala tangan matahari Azuma dalam Yakitate Japan :lol

part tu kelakar betul la Horikita Maki buat.. macam nak jadi Kamen Rider pun ada :P

suka betul tengok cara dia rasa makanan, nampak cute betul :wub:

ntah apsal la aku suka pula tengok perempuan "merasai nikmat makanan" :P

waniey_vic, betul ni location Akihabara? cam tak percaya pun ada :w00t:

last video aku tengok pasal Akihabara ialah tarian Hare Hare Yukai.. memang best tengok diaorang buat tarian pelik Haruhi Suzumiya tu :lol





orang2 kat Akihabara memang suka buat perangai gila2 ke?? :glare:

saya tanya pasal drama CHANGE sebab rating dia tinggi sungguh dekat2 30%.. banyak betul peminat Takuya Kimura, Abe Hiroshi agaknya (diaorang dah macam nak pencen dah rasanya) :whistling:

Posted: Jul 27th, '08, 22:12
by frashdi87
rate die 30%?????
pergh,,,tinggi gile...
tp memang bes aaa cite die...patut tengok...
tapi watak Abe Hiroshi x berkembang sangat..but still die happening the first two ep..haha

Posted: Jul 28th, '08, 00:34
by waniey_vic
exact location aku bkn laa kat akihabara... tp tu salah satu 7 tmpt kat dunia ni yg aku nak gi laa... aku duk kat area panas je skg ni a.k.a malaysia laa.. tgh sibuk fikir tajuk thesis...

Posted: Jul 29th, '08, 19:20
by iekan78
kak azra,

dimana kau???
cerita last scandal yg ko rekemen tu mmg best gile la....
hatiku tersentuh!!!

Posted: Jul 30th, '08, 16:50
by azra
Aku kat cini.......... :P Best kan.....hehehe :lol Part yg paling aku suke mase diorg kat basement....pastu nak sembunyi belakang kek.....ingat abang dia tak dengor diorg ckp2 kat bawah....hahaha :tv:

Posted: Jul 30th, '08, 18:16
by iekan78
Kak Azra,
Aku pon suka part tu....
Kurang ajar ok song jae bin tu.....siap celebrate lagi after ahjumma tu divorce...serious lawak..kah...kah...

Aku nk wat collection la cerita nih....ko donlot kat ne yer????

Posted: Jul 31st, '08, 01:52
by waniey_vic
seigi no mikata mmg best.... menarik, aku suka nakata youko sbb dia comey sgt...

Posted: Jul 31st, '08, 07:59
by frashdi87
hahaha....
memang bes seigi no mikata...
sian adik die yg comey tu..

Posted: Jul 31st, '08, 12:41
by azra
iekan~~ Aku dl kat S2 cbox n kat D-a :-)

Posted: Aug 2nd, '08, 16:15
by rikochan
semakin menghampiri thread ke 100..

Posted: Aug 3rd, '08, 00:13
by nadilaz
slm...mintak bantuan..
ada sesiapa yg mengetahui lagu ini dr kdrama yang mana??
pls..pls..really need yr help...tenkiu.. :-)

http://www.4shared.com/file/57552201/9a ... y_You.html

Posted: Aug 3rd, '08, 18:45
by hikki2me
nadilaz - lgu tu mcm penah dgr, tp seriously xsure la drama ape...... :blink

kak iekan - nk donload Last Scandal ke??? kte ade... kalo nk blh copy... rumah kte kn dkat... kalo singgah mkn kat area ni bgtau la... nnt kte blh kasik...blh tukar2 crite...
kak iekan ade pegi giant x? mcm nmpak kak iekan disitu... tp xtau la kalo org lain... hehehehhe...

farha - dgr lagu kpop lg??? kte dh suke la ngan shinee... incredible la... artist SM blh nyanyi live + dance... slalunye artist YG je yg blh nyanyi live + dance...
ni la perf yg hmpir perfect... :thumright:



yg sedihnye dierorg dongseng!!! :cry: dh terase tua plak diri ni... mane la angelcoolz kn.. kalo x, kak farha ngan angelcoolz yg slalu bgtau psal kpop nih...

drama jepun ape ek yg terbaru selain maou, 2morow, code blue ngan koizora...

Posted: Aug 5th, '08, 10:32
by emykina
hi azra and farha.. and iekan...and sme2 lah.. just stopping by...nnt nk carik la gak cite last scandal tuh..

Posted: Aug 5th, '08, 10:53
by frashdi87
@hikki2me
drama jepun baru2: code blue, monster parent, shibatora, taiyou to umi no kyoshitsu, lotto 6..., yasuko to kenji...hmm..ape lagi aa cite yang aq tengok...lupe dah..

Posted: Aug 9th, '08, 11:25
by azra
Letihnye nunggu BON kuorkan When Its at Nite n Gourmet :glare:

Apsal sume senyap je?? Ayoh kekawan sume kite menspam untuk menuju wawasan kite page ke 100 tu !! :P

Aku now ni tgh addicted kat kdrama- Lawyers of Korea :thumright: Yg wat sub pon pantas je keje diorg mentranslate 8)

Posted: Aug 10th, '08, 02:29
by waniey_vic
ha'ah laa.. kalo senyap camni, sampai bile nak sampai page 100... kata nak rebut reramai.... huhu tunggu peluang agaknye....

Posted: Aug 10th, '08, 16:25
by Gai-Jin
frashdi87 wrote:@hikki2me
drama jepun baru2: code blue, monster parent, shibatora, taiyou to umi no kyoshitsu, lotto 6..., yasuko to kenji...hmm..ape lagi aa cite yang aq tengok...lupe dah..
banyak jdorama ko tgk... dorama mana yang best, mana yang kelakar, mana yang sedih.. mana yang boleh dibuat untuk tido..

Posted: Aug 10th, '08, 22:43
by waniey_vic
aku rsa yg bjaya membuat ahti aku tertarik 2 je utk summer nih.... Seigi no mikata and yasuko to kenji...