Malaysia D-Addicts

speak whatever language you like here.
User avatar
hafizadam
Posts: 132
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Jan 29th, '09, 15:36

Muke Ji Hoo dalam Boys Over Flower tu sikit2 macam BYJ
haha macam BYJ versi muda..
sebelum tuh belum tengok list pelakon, ingatkan BYJ, rupe2nye org lain..

Maou OK r, tema gelap, cume episod tuh lambat betul Ohno Satoshi mati.. haha
sekarang tgh layan Zeni Geba, tema gelap gak.. boleh laa..

satu je yg pelik..
D-Addicts nih site Drama Asia kan..
pesal Drama Malaysia takde r?
wakaka

User avatar
ganstream2
Posts: 55
Joined: Jul 5th, '08, 22:19
Location: Somewhere over the rainbow

Post by ganstream2 » Jan 29th, '09, 17:03

kalo tak silap dulu ader sekali ternampak drama melayu diupload ke sini, tapi tak ingat title ape...

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Jan 29th, '09, 17:56

fleur_cherie wrote:huhu~~
aku pon nak join kt pg 200 nnt...

btw, aku nk tny...
ade x sape2 kt cn yg donlod sitcom NONSTOP 4??
aku bmnt r ngn cter tu...
and sape2 ade x sitcom UNSTOPPABLE HIGHKICK???
aku tga crk bnd2 nh r...
setaw aku, citer nonstop ni memang 'lambat stop'...
mksd aku, episod die belambak gile sampai 200++...
sanggup ke tgk smpi abis??

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Jan 30th, '09, 01:13

ajoy205 wrote:
fleur_cherie wrote:huhu~~
aku pon nak join kt pg 200 nnt...

btw, aku nk tny...
ade x sape2 kt cn yg donlod sitcom NONSTOP 4??
aku bmnt r ngn cter tu...
and sape2 ade x sitcom UNSTOPPABLE HIGHKICK???
aku tga crk bnd2 nh r...
setaw aku, citer nonstop ni memang 'lambat stop'...
mksd aku, episod die belambak gile sampai 200++...
sanggup ke tgk smpi abis??
huhu~
aku tau...
'lambat' gler cite tu stop...
aku sggp je tgk..
tgk sket2, lame2 abes r...
btol x???

ade sape2 x ek yg ade cite nh???

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Jan 31st, '09, 16:10

hafizadam wrote: satu je yg pelik..
D-Addicts nih site Drama Asia kan..
pesal Drama Malaysia takde r?
wakaka
ade ke drama malaysia yg bes??(sowi, aku x tgk cter melayu..)
kalo ade yg gler2 bes...
aku bley tlg sub..
huhu~~

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Feb 1st, '09, 00:13

haha...
nasib baik takde citer melayu...
buat malu je aq rase...
semalam tengok cerekarama psl PLKN tu..
haha...sungguh hiperbola skali diorang buat...
ade org tengok x?

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Feb 1st, '09, 06:51

fleur_cherie wrote: ade ke drama malaysia yg bes??(sowi, aku x tgk cter melayu..)
kalo ade yg gler2 bes...
aku bley tlg sub..
huhu~~
takyah sub laaa... skrang ni memang dah ada sub English....

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Feb 1st, '09, 15:12

Gai-Jin wrote: takyah sub laaa... skrang ni memang dah ada sub English....
kalo letak kt internet, gune sub tv tu, x ke mcm menyalahi copyright k??
nnt x psl2 kene saman plak...
Last edited by fleur_cherie on Feb 3rd, '09, 12:41, edited 1 time in total.

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Feb 3rd, '09, 11:20

farha~~ Ko ade lg tak link site yg try nak mintak permission viiki utk softsubkan Stars Lovers?? Bagi aku,eh .....kamsa hamnida :mrgreen:

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Feb 4th, '09, 15:18

Kak Azra - Link Star Lovers Subbers team - http://sl-subbers.blogspot.com/2008/12/sl-sub-team.html

tapi dah dapat permission dr viikii ker nak release subs tu. saya tgk belum lg.

sesape yg nak East Of Eden tu aku boleh pinjamkan. kalau nak burn kan pun boleh. tp tunggu habis dulu cerite dan dtg jumpa/pos sendiri DVD nyer. aku ader kat KL. dan aku hanya terime burn dalam format DATA jer. pepandai korang nak tonton guna computer / DIVX player.

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Feb 5th, '09, 05:50

farha~~ Tq :-) .....mmg belom kuor pon sub....saje nak ikuti perkembangan 8)

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Feb 5th, '09, 08:53

k farha: thanx a lot... huhu~~ mmg bes r k farha nh~~ arigatou~~

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Feb 5th, '09, 10:08

farha wrote:Kak Azra - Link Star Lovers Subbers team - http://sl-subbers.blogspot.com/2008/12/sl-sub-team.html

tapi dah dapat permission dr viikii ker nak release subs tu. saya tgk belum lg.

sesape yg nak East Of Eden tu aku boleh pinjamkan. kalau nak burn kan pun boleh. tp tunggu habis dulu cerite dan dtg jumpa/pos sendiri DVD nyer. aku ader kat KL. dan aku hanya terime burn dalam format DATA jer. pepandai korang nak tonton guna computer / DIVX player.
@farha, memandangkan office kita berdekatan je, apakata kita buat lunch date esok kat weld...moh2 bawa dvd tu....hahaha :mrgreen:

@azra..OooO..bkn main api-apikan perasaan kudus anak teruna nih ek... :wub:

btw, kalu tak bley port fwd nanti kita letakkanlah tutorial baru...hehe

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Feb 5th, '09, 11:23

farha~~ Alamak, group tu tak dpt permission from viiki la pulak :glare: Tapi dia try buat usahasama ngan KST lak.....dia akan tranlate from viet to eng :-)

anakmelayu~~ Aku bukan api2 kan :-) Tapi bagi motivasi.....supaye ko kuatkan semangat dan tingkatkan usaha.....barulah berjaya :mrgreen:

User avatar
mrvx
Posts: 103
Joined: Nov 24th, '05, 16:20
Location: malaysia

Post by mrvx » Feb 5th, '09, 11:39

ada lagi ker projek malay sub...... senyap jer...?

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Feb 5th, '09, 15:15

anakmelayu wrote: @farha, memandangkan office kita berdekatan je, apakata kita buat lunch date esok kat weld...moh2 bawa dvd tu....hahaha :mrgreen:
hehehe, kau nak kena beratur dulu. lagipun esok aku takde kat opis. kerja outstation sampai akhir bulan.

lagi senang kalau ader perjumpaan ramai2 terus. ni dah tahun 2009, takde org nak wat gathering ker. :mrgreen:

hikki2me
Posts: 65
Joined: Dec 26th, '04, 15:33
Location: malaysia

Post by hikki2me » Feb 5th, '09, 19:07

farha and anyone...
blh x bgtau mne nk carik lyrics lagu korea bru2...
wanna find tei's 5th album pnye lyrics ngan kim jong kook...
tp mcm z-degrees and soompi xupdate la...

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Feb 6th, '09, 11:25

mrvx wrote:ada lagi ker projek malay sub...... senyap jer...?
Takde sape nak mengelolekan projek malay sub.....masing2 sume bizzy :-)

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Feb 6th, '09, 13:34

farha wrote:
lagi senang kalau ader perjumpaan ramai2 terus. ni dah tahun 2009, takde org nak wat gathering ker. :mrgreen:
apa kata ko handle...

User avatar
hafizadam
Posts: 132
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Feb 6th, '09, 13:55

masing2 sume bizzy :-)
nk wat gathering cmner..
hak3 :lol

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Feb 6th, '09, 14:34

Tapi selalunye kalo wat gathering makan2....mesti masing2 tak bizzy :mrgreen:

frogga
Posts: 5
Joined: Oct 26th, '08, 17:01
Location: free space

Post by frogga » Feb 6th, '09, 14:53

hai....(.!_!.)

frogga
Posts: 5
Joined: Oct 26th, '08, 17:01
Location: free space

Post by frogga » Feb 6th, '09, 15:08

ada sape2 bley recommendkan cte jdorama yg bru..
utk 2009...
and kami org bru kat cni..bru join...(>o<)
sila beri tunjuk ajar....
*dozo yorosiku ne..!!!..*

iR@
Posts: 2
Joined: Feb 2nd, '09, 15:54

Post by iR@ » Feb 6th, '09, 15:10

haiiii...
sya bru jer buka web d-addict nie, bnyk crt2 best tapi x tau nk download guna torrent...
ada tak sesiapa member2 malaysia yg sudi tunjukkan cara yg faster download crt kt d-addict nie...

plzzzz tunjukkan la caranya...
terima kasih kpd yg sudi...
huhuhuhuhuu

daripada :
yg meminta tunjuk ajar :)

frogga
Posts: 5
Joined: Oct 26th, '08, 17:01
Location: free space

Post by frogga » Feb 6th, '09, 15:25

iR@....
u kne install dlu software yg berkaitan torrent kt laptop @pc....
cth utorrent,bittorent..etc
pastu bru bley download...

anakmelayu
Posts: 124
Joined: Apr 27th, '05, 13:25
Location: ngine street, sax alam

Post by anakmelayu » Feb 7th, '09, 06:21

azra wrote:Tapi selalunye kalo wat gathering makan2....mesti masing2 tak bizzy :mrgreen:
hehe :P

iR@
Posts: 2
Joined: Feb 2nd, '09, 15:54

Post by iR@ » Feb 7th, '09, 11:08

thankz froGga coz sudi bantu sya...

sya dh dwnload benda2 tue tpi lmbt sgt nk dwnload crt
cthnya: 1st sya guna BitTorent dwnload crt kami no shizuku ep.1 ambk msa 4jam
0.00% juga....

nk guna apa ek blh dwnload laju...???

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Feb 7th, '09, 19:36

hai.. lama giler tak online.. pekabar sme..dgr cite skang tgh glemer meteor garden version korea... huhu.. tgh tgk ni smpi epi 5 kat youtube..

neway, klo ade gath tu, kring2 la .... insyaAllah... yg kali ni aku dtg klo takde aral melintang lagi..

p/s: azra, talkin about meteor garden, si tasha br je balik dr melawat church yg dao ming shi n san chai kawen kat barcelona tuh...tercapai gak hasrat dier nk melawat..huhuhu.. die g backpacking...

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Feb 7th, '09, 19:51

frogga wrote:ada sape2 bley recommendkan cte jdorama yg bru..
utk 2009...
and kami org bru kat cni..bru join...(>o<)
sila beri tunjuk ajar....
*dozo yorosiku ne..!!!..*
triangle bes...mei-chan no shitsuji, kiina...3 ni bes gak aaa for me...

User avatar
hafizadam
Posts: 132
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Feb 8th, '09, 15:42

iR@ wrote:thankz froGga coz sudi bantu sya...

sya dh dwnload benda2 tue tpi lmbt sgt nk dwnload crt
cthnya: 1st sya guna BitTorent dwnload crt kami no shizuku ep.1 ambk msa 4jam
0.00% juga....

nk guna apa ek blh dwnload laju...???
xde seeder kot~

User avatar
2muchsoda
Posts: 25
Joined: May 21st, '08, 09:52
Location: Sha Aramu, Mareshia

Post by 2muchsoda » Feb 8th, '09, 18:07

guys recommend new j dorama.. onegai

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Feb 10th, '09, 12:33

korang,

aku dh terminat lak dgn citer mei chan no shitsuji....
aku dh lama tk donlot drama pakai torrent nih,
so, aku nk tya.....nape ade byk lak versi utk donlot nih...
i mean ade kohei sub la, timeless sub la

n then ade yg mcm nih.....
Mei-chan no Shitsuji ep01 (704x396 DivX6.xx) dgn
Mei-chan no Shitsuji ep01 (1280x720 DivX6.xx)
apa perbezaan 2 benda nih????
ohh....dulu2 aku rajin donlot dari veoh....
since veoh tk de aku tgk online jer!!!!

azra,
aku konpius dgn siggie ko tuh!!! org itu lelaki ke perempuan????

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Feb 10th, '09, 14:32

2muchsoda wrote:guys recommend new j dorama.. onegai
try tgk SHUFFLE.. (pasal 4 pasangan tukar pasangan antara satu sama lain)agak kelakar dan menarik... tapi softsub je laaa
Mei-chan no Shitsuji (pasal anak org kaya dan buttler) kelakar...
Kami no Shizuku(pasal wine)

yang lain tak tgk lagi...

frashdi87--<---- triangle tu cerita pasal apa..

support d-addicts dgn download guna torrent

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Feb 11th, '09, 04:44

iekan78 wrote:korang,

n then ade yg mcm nih.....
Mei-chan no Shitsuji ep01 (704x396 DivX6.xx) dgn
Mei-chan no Shitsuji ep01 (1280x720 DivX6.xx)
apa perbezaan 2 benda nih????
tu saizskrin video....
biasenye..
lg besar saiz skrin video, lg besar saiz/berat video tu...
tu je bezenye...

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Feb 11th, '09, 09:10

iekan~~ Oi, kalo pompuan, takde manenye jadi siggy aku.....hehehe :P Tu BYJ aku laa :wub: :mrgreen:

emykina~~ Apsal ko tak itot sekali ?? 8) Ke.....atau
Dia taknak bawak ko??......hehehe :whistling:

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Feb 11th, '09, 14:24

iekan78 wrote: Mei-chan no Shitsuji ep01 (704x396 DivX6.xx) dgn
Mei-chan no Shitsuji ep01 (1280x720 DivX6.xx)
704x396 dan 1280x720 itu adalah size video.. quality size.. ... lebih kurang mcm size gambar laa gambar laa... lagi besar lagi nampak cantik dipandang.. lagi besar byte nye lagi besar memory untuk running.. tapi comp skrg takde masalah.. computer lama pun takde masalah untuk run

divx6.xx tu jenis codes untuk quality gambar...

mygirl69
Posts: 1
Joined: Feb 11th, '09, 14:37

Post by mygirl69 » Feb 11th, '09, 14:43

rescue nampak best je...
ade org dah donlot tak..?

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Feb 11th, '09, 17:52

Ade sesape tau tak kat mane nak donlod twmovie - Secret ?? 8)

User avatar
neokenzo
Posts: 545
Joined: Sep 3rd, '05, 04:25
Location: Ireland
Contact:

Post by neokenzo » Feb 11th, '09, 19:15

azra wrote:Ade sesape tau tak kat mane nak donlod twmovie - Secret ?? 8)
Jay Chou's secret ke? Aku ada kalau ko nak.

User avatar
hafizadam
Posts: 132
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Feb 12th, '09, 01:22

so, aku nk tya.....nape ade byk lak versi utk donlot nih...
i mean ade kohei sub la, timeless sub la
tu sebab ade byk group buat sub yg same..
so kalo minat TimeLess, amik laa dorg punye..
takpun tgk saiz mne lg kecik. keh3
n then ade yg mcm nih.....
Mei-chan no Shitsuji ep01 (704x396 DivX6.xx) dgn
Mei-chan no Shitsuji ep01 (1280x720 DivX6.xx)
1280x720 tuh saiz besar, lg berkualiti..
tp jarang org donlod sbb saiz yg standard: 704x396 pun dh memuaskan hati..
rescue nampak best je...
ade org dah donlot tak..?
member dh donlod eps01 tp beliau ke luar negara atas urusan kerajaan Malaysia jadi tggu dye balik dulu baru nk cilok..
<--malas donlod sbb tenet slow..
try tgk SHUFFLE.. (pasal 4 pasangan tukar pasangan antara satu sama lain)agak kelakar dan menarik... tapi softsub je laaa
Love Shuffle?
stakat nih memang ade softsub je..
Querbeet akan release HardSub dalam masa terdekat..
diorang masih lagi bengang dengan DramaCrazy so cadangannya nk siapkan HardSub dulu baru post softsub.. macam delay lambat sikit r.. haha

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Feb 12th, '09, 01:44

neokenzo~~ Ha ah...yg ade Jay Chou tu 8) Ko bole post kat aku ke? Nanti aku masokkan duit kat acc ko :-) Aku pm alamat aku eh.....TQ very much :salut:

User avatar
mizanizme
Posts: 2
Joined: Feb 12th, '09, 01:36
Location: Key eL

Post by mizanizme » Feb 12th, '09, 02:19

2muchsoda wrote:guys recommend new j dorama.. onegai

Mei-chan to shitsuji, voice, maou... antara yang besh... huhuhu

hankypankyhullabaloo
Posts: 3
Joined: Feb 12th, '09, 04:39
Location: Subang Jaya

Post by hankypankyhullabaloo » Feb 13th, '09, 04:30

Hello peeps~ Im new here~

have u guys watch Zettai Kareshi??

aku rasa cerita tu best lah..

User avatar
mizanizme
Posts: 2
Joined: Feb 12th, '09, 01:36
Location: Key eL

Post by mizanizme » Feb 13th, '09, 09:12

hankypankyhullabaloo wrote:Hello peeps~ Im new here~

have u guys watch Zettai Kareshi??

aku rasa cerita tu best lah..

mm...besh gak citer tuh.. baru2 neh ader release yang special ep kan..tapi xkuar lagi r utk dunlod..

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Feb 14th, '09, 13:43

Gai-Jin wrote:
2muchsoda wrote:guys recommend new j dorama.. onegai
try tgk SHUFFLE.. (pasal 4 pasangan tukar pasangan antara satu sama lain)agak kelakar dan menarik... tapi softsub je laaa
Mei-chan no Shitsuji (pasal anak org kaya dan buttler) kelakar...
Kami no Shizuku(pasal wine)

yang lain tak tgk lagi...

frashdi87--<---- triangle tu cerita pasal apa..

support d-addicts dgn download guna torrent
sorry for the late reply...jarang on9 lately...hihi..
triangle best ooo...pasal mystery...this international officer (tu kot kerje die) siasat balik pasal case 25 years back yang dah tamat tempoh...pasal kes bunuh...serius bes..

love shuffle mmg bes...kelaka gk aa... kami no shizuku cam boring je..maybe becoz i dont drink wine, so cam x paham sgt...

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Feb 16th, '09, 09:48

Nie nak rekemen kdrama Terroir kat korang....... 8) Boleh tahan best gaklaa citer nie :thumright: Subtitle pon dah sampai ep 15 :-)

ayz_219
Posts: 1
Joined: Feb 16th, '09, 09:53

Post by ayz_219 » Feb 16th, '09, 10:00

hai semua, saya budak baru...sape2 yang dah ada Project A (dicky cheung)?

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Feb 16th, '09, 15:02

azra wrote:Nie nak rekemen kdrama Terroir kat korang....... 8) Boleh tahan best gaklaa citer nie :thumright: Subtitle pon dah sampai ep 15 :-)
kak azra - ader ker dalam collection. saya belum start download lg. byk dalam list menunggu nih. kalau ader saya nak burn. nanti saya dtg rumah akak. :mrgreen:

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Feb 17th, '09, 01:58

farha~~ Ade tu ade......tapi.....
Bile aku encode, aku tuko srt to ssa dolu, tapi yg bimbibap nye sub tu, asyik dok error coz nmbr tak betol.....so aku betolkan balik nmbr2 tu.....jadinye, ade yg aku satu kan a few dialog dlm satu mase......nak dipendekkan citer.....aku takot ko tak paham.....sbb hanye aku yg mengerti :mrgreen:
Kalo ko tak paham, dtg jelah, nanti aku tunjukkan 8) :mrgreen:

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Feb 17th, '09, 10:14

azra wrote:farha~~ Ade tu ade......tapi.....
Bile aku encode, aku tuko srt to ssa dolu, tapi yg bimbibap nye sub tu, asyik dok error coz nmbr tak betol.....so aku betolkan balik nmbr2 tu.....jadinye, ade yg aku satu kan a few dialog dlm satu mase......nak dipendekkan citer.....aku takot ko tak paham.....sbb hanye aku yg mengerti :mrgreen:
Kalo ko tak paham, dtg jelah, nanti aku tunjukkan 8) :mrgreen:
ni style macam subtitle TAZZA. memang asyik error jer. bebudak selain WITHS2 tak pandai buat subs ker. saya pun tukar gak ker SSA sbb nak buat subtitle tu ader colour.

kalau ader error tu selalu nyer saya
akan bukak guna notepad, then copy paste kat file SRT yg takde error (ni pun bukak guna notepad). then save kat notepad tu dan convert balik ker SSA guna SUBTITLE WORKSHOP. cuba aka try.
:mrgreen:

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Feb 17th, '09, 12:19

srt file yg takde error tu ko ambik kat mane lak?? :scratch:

taniyama_mai
Posts: 66
Joined: Feb 12th, '09, 10:31

Post by taniyama_mai » Feb 17th, '09, 12:56

saya baru ag kat sini...
nak tnye leh x?
saya xphm r pasal DDL slps 30 mac ni.....
untuk chinese entertaiment sje atau pun untuk semua jenis jdrama n kdrama?
xbest r kalo kdrama xleh nk dwnlod....
harap ade r sesape yang leh jawab soalan sy nie eh...
terima kasih banyak2....... :wub: :wub:

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Feb 17th, '09, 16:35

best lak aku layan citer boys over flower...
stakat ni baru download smpi ep. 7....
skang ni ade problem skit ngan media fire, so terbantut skejap proses download...

aku nk tnye korang ni...
ade x sape2 tau group mane yg wat sub untuk citer hateful but once again??
aku nksgt tgk citer nih...

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Feb 18th, '09, 02:06

Tapi Jun Pyo tak sebrutal Dao Ming Si n Tsukasa laa 8) Tapi bodoh2 dia same je.....hahaha.....poyo je kekadang :lol

ajoy~~ Aku donlod from mu.....tapi gune 'free download manager'.......cepat n takde lg 'operation time out' yg sgt menyakitkan ati tu :roll

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Feb 18th, '09, 11:11

azra,

lancar ke gune free download manager??
aku yg gune Internet Download Manager (of course yg crack nye sbb idm shareware) pon x tahan ngan download speed dr mu...
lembab....
selembap torrent...

skang ni da ok da ngan mediafire...
tgh mendownload ep 8...

tp ade prob ngan torrent lak...
pas aku download 1 citer jpon ni, utorrent aku tetibe crash...
pastu aku try install bitcomet ngan bittorrent, tp x bole...
ade masalah ape ntah...

sape2 yg pakar pasal torrent, ape yg patot aku buat??

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Feb 18th, '09, 14:40

ajoy~~ Ok la gak gune free donlod manager tu.....daripade takde langsong :P Ade mase laju....ade mase tak.....ni jaring tgh lembap ni , so slow sikit :glare: Tapi taklah seslow gune torrent :-)

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Feb 19th, '09, 06:36

azra wrote:srt file yg takde error tu ko ambik kat mane lak?? :scratch:
guna jer srt file withs2 sebab yg itu takde error. pastu buat cam saya tulis kat atas. open guna notepad, cut & paste isi subtitle yg error. save then bukak guna subtitle workshop. mesti dah tak error.

ajoy - aku guna IDM ok jer speed. tp kalau kau donwload lebih dr satu file - dia akan bahagikan speed dia sama rata.

kalau download dari media fire - guna NET TRANSPORT paling best. boleh resume download, boleh download byk file media fire. aku kalau guna IDM download media fire asyik stuck kat 99%.

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Feb 19th, '09, 07:33

farha ~x nk ah gune download manager byk2...
memenuhkan komputer aku jerk...
ditmbh ngan citer-citer korea & jpon yg aku da donload ni... (hard disk x cukop space... skang tgh kumpol dwit nk beli yg br)
cukop la ngan idm ni...
bg aku, idm la yg terbaik...

psst: aku da bole download torrent pakai frostwire...
Last edited by ajoy205 on Feb 19th, '09, 12:29, edited 1 time in total.

User avatar
hurulaini
Posts: 22
Joined: Dec 30th, '07, 10:55
Location: malaysia
Contact:

Post by hurulaini » Feb 19th, '09, 12:03

salam malaysian....
im new here & i hope i can join this discussion tread...ehe...yoroshiku onegaishimasu....
:) :D

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Feb 21st, '09, 01:30

ajoy205 wrote:farha ~x nk ah gune download manager byk2...
memenuhkan komputer aku jerk...
ditmbh ngan citer-citer korea & jpon yg aku da donload ni... (hard disk x cukop space... skang tgh kumpol dwit nk beli yg br)
cukop la ngan idm ni...
bg aku, idm la yg terbaik...

psst: aku da bole download torrent pakai frostwire...
hihi..agak aaa..ade satu dah cukup..banyak2 nanti wat semak je...

@hurulaini, welcome to the club

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Feb 21st, '09, 02:34

frashdi87 wrote:
ajoy205 wrote:farha ~x nk ah gune download manager byk2...
memenuhkan komputer aku jerk...
ditmbh ngan citer-citer korea & jpon yg aku da donload ni... (hard disk x cukop space... skang tgh kumpol dwit nk beli yg br)
cukop la ngan idm ni...
bg aku, idm la yg terbaik...

psst: aku da bole download torrent pakai frostwire...
hihi..agak aaa..ade satu dah cukup..banyak2 nanti wat semak je...

@hurulaini, welcome to the club
Aku punya NetTransport tak payah install. dia memang dalam satu folder. so aku letak dlm thumbdrive dan bw kemana2. senang nak download.

Software yg perlu ader kat comp aku.

Download mnager - IDM, NetTransport, Clubbox, Utorrent
Hardsub software - VirtualDubMod, SubtitleWorkshop atau WINAVI Converter.

ader sesape boleh rekemen MP3 converter tak? aku byk WMA file

User avatar
hurulaini
Posts: 22
Joined: Dec 30th, '07, 10:55
Location: malaysia
Contact:

Post by hurulaini » Feb 21st, '09, 04:25

mp3 converter...cuba google format factory....klu x silap tu freeware...blh convert mcm2 file format :)

anyway, alang2 dh bincang pasal software ni...nak tanya, software apa yg paling mudah+free (atau at least ada crack :) ) utk edit video

User avatar
hafizadam
Posts: 132
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Feb 21st, '09, 05:40

Windows Movie Maker
tak perlu installer atau crack pun..

haha

User avatar
hurulaini
Posts: 22
Joined: Dec 30th, '07, 10:55
Location: malaysia
Contact:

Post by hurulaini » Feb 21st, '09, 11:14

tp dulu bila cuba guna window movie maker....bila save quality dia hancus la....huhu...
blh recommand apa setting yg kena jaga x? like minimum bitrate etc...hehe...neway, TQ..hope it work out :)

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Feb 21st, '09, 12:22

movie maker ok ke?
dulu gne asyik crash je...siot sungguh...
xtau aaa which one yang bagus nak edit coz dah lame xde sebab nak edit video..hihi

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Feb 21st, '09, 13:12

farha ~ mp3 converter kalo nk yg bagos cube carik yg DVD Video Soft pnye...
google name tu...
kat situ ko ade pilihan same ade nk download audio converter(2MB++) jer atau satu studio(100MB++)...
aku download 1 studio tros..
boleh convert macam2...
video to mp3 pun bole...

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » Feb 21st, '09, 14:32

Halo,

Lame x post kat snie. Always a silent reader. How's everyone?

Anway, fav media converter yg freeware is SUPER.

Video encoder plk - VDubMod, Vdub and fav Megui.

User avatar
neokenzo
Posts: 545
Joined: Sep 3rd, '05, 04:25
Location: Ireland
Contact:

Post by neokenzo » Feb 21st, '09, 15:49

hurulaini wrote:anyway, alang2 dh bincang pasal software ni...nak tanya, software apa yg paling mudah+free (atau at least ada crack :) ) utk edit video
Aku guna cyberlink moviedirector :)

User avatar
hafizadam
Posts: 132
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Feb 21st, '09, 22:28

Movie Maker OK laa..
soalan tuh subjektif sangat..
kalo basic user, boleh gune WMM, Pinnacle Studio, atau Sony Vegas..
advanced ser boleh try Adobe After Effects, 3D Max blablabla..

kalo gune WMM, bitrate tu kne jaga sikit kot..
dah lame tak gune sbb asyik crash - nih disebabkan kite buat modification pada theme..

try r gune standard - 1Mbps..

User avatar
skachild
Posts: 628
Joined: Sep 5th, '05, 12:29
Contact:

Post by skachild » Feb 23rd, '09, 15:20

geng MDaC....!!! apa kabar.... dah lama aku xmasuk sini..... apa crita skrg...??? hehehehe....

User avatar
skachild
Posts: 628
Joined: Sep 5th, '05, 12:29
Contact:

Post by skachild » Feb 23rd, '09, 15:23

aisehman... semakin kurang pulak post aku ni.... tinggal 4 jak skrg.... dlu beribu sudah...!!! hahaha...

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Feb 24th, '09, 12:26

hey skachild....

lama tk muncul.....berhibernasi ke????

korang....

aku dh tgk cain & abel....awal2 dh menarik minat aku utk menunggu next episode!!!
n citer yg aku donlot pon not bad lajunye.....2 days blh siap 1 episode!!!
kira ok la from previous experience aku, bila 1 episode mkn masa seminggu dua la jugak!!!
so far, i'm satisfied with bitcomet!!!! donlot game PSP pon blh tahan gak lajunye!!!

User avatar
skachild
Posts: 628
Joined: Sep 5th, '05, 12:29
Contact:

Post by skachild » Feb 25th, '09, 15:49

hi kak iekan.... lama sudah x dgr kabar berita smua...

aku skrg dah kurang tgk drama.... aku pn x tau kenapa.. smapi crta orang putih mcm heroes supernatural pn dah kurang....

skrg aku aktif d ni forum www.sioloon.com .forum kereta.. hehe...

tapi d-addicts mmang masih fav site aku.... :cheers: :cheers: :cheers:

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Mar 1st, '09, 07:15

heroes season 4 macam xbes je aku tengok...agak buhsan laaa kali ni..sungguh keciwa sekali...

User avatar
neokenzo
Posts: 545
Joined: Sep 3rd, '05, 04:25
Location: Ireland
Contact:

Post by neokenzo » Mar 1st, '09, 09:00

frashdi87 wrote:heroes season 4 macam xbes je aku tengok...agak buhsan laaa kali ni..sungguh keciwa sekali...
Season 4? Sekarang baru season 3 :P

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests