Malaysia D-Addicts

speak whatever language you like here.
User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Mar 1st, '09, 09:04

season 4 dh skang ni...
start last 3 weeks...diz week ep 4...hihi 8)

User avatar
skachild
Posts: 628
Joined: Sep 5th, '05, 12:29
Contact:

Post by skachild » Mar 1st, '09, 16:19

wwahh... dah season 4 pulak... baru jak marathon tgk season 3 d channel starworld...

btw, mmang dah kurang meriah kn thread ni....

aku ingat lagi dlu kita berabis mau posting d sini gara2 mau kejar posting thread german sama UAE.... smpai aku pn spamming jer sini... haha...

the good old days.... masi ada wat gathering kamurang skrg.?? :mrgreen:
Image :w00t: :cheers:

User avatar
skachild
Posts: 628
Joined: Sep 5th, '05, 12:29
Contact:

Post by skachild » Mar 1st, '09, 16:21

ok... aku spamming dlu kejap... hehehe...


pa crita bleh rekomen skrg..??? mau donlod lah.... nti x dpt masuk crta sama korang... hehehehe.....
Image :w00t: :cheers:

User avatar
skachild
Posts: 628
Joined: Sep 5th, '05, 12:29
Contact:

Post by skachild » Mar 1st, '09, 16:24

anakmelayu ~ mana sudah ko..?????
Image :w00t: :cheers:

User avatar
neokenzo
Posts: 545
Joined: Sep 3rd, '05, 04:25
Location: Ireland
Contact:

Post by neokenzo » Mar 1st, '09, 16:48

frashdi87 wrote:season 4 dh skang ni...
start last 3 weeks...diz week ep 4...hihi 8)
http://www.tv.com/heroes/show/17552/episode.html

Setau aku still season 3 sekarang. Blom lagi season 4 :P
Image

User avatar
hurulaini
Posts: 22
Joined: Dec 30th, '07, 10:55
Location: malaysia
Contact:

Post by hurulaini » Mar 2nd, '09, 08:35

urm...betul...masih season 3...lepas episod 13, diorang sambung jd episod 14...skarang dah 18...dijangka ada sampai episod 22....aku baca info je....belum lagi download sambungan ni...hehe

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Mar 2nd, '09, 09:01

tu aa..diorng tulis season 3...but mase ep yg last season 3 dulu dah tulis 'end of season 3'
so aq budget yg skang ni season 4 aaa

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Mar 2nd, '09, 15:36

skachild wrote:ok... aku spamming dlu kejap... hehehe...


pa crita bleh rekomen skrg..??? mau donlod lah.... nti x dpt masuk crta sama korang... hehehehe.....
Off course sekarang kebanyakkanyer org tgh tgk Boys Over Flower VS East Of Eden. Tp EOE 56 eps sokalau kau baru nak start download tak tahu ler kau sanggup ker tak. :mrgreen:

Paling latest drama Cain & Abel - So Ji Sub comeback :cheers: :wub: . + ader Han Ji Min (Capital Scandal) yg comel sgt tuh. baru episode 4 dan WITHS2 yg buat subs.

P/S - korang perasan tak dah tak byk drama korea yg kena sub. aku nak tgk Star's Lover & Return Of Iljimae... :-(

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 2nd, '09, 18:51

Hai skachild :salut: ......welkom back :clap:

farha~~ Mane taknye, S2 pon asyik laa dok wat sub citer2 lame :roll Letih nunggu sub Tazza settle.....lame betol :glare: ....Terroir n Scales Of Providence pon dah settle :-) Neway, seb baik gak laa BON tak ambik projek baru, kalo tak next year baru komplit :P Ko tak dl ke citer baru Jerry Yan - Starlit.....ade segroup fan Jerry wat sub :mrgreen:
Image

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Mar 3rd, '09, 07:57

OMG! so ji sub comeback??!! mcm menarikk... mesti badan lagik tuff!! haha

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Mar 3rd, '09, 08:05

azra wrote:iekan~~ Oi, kalo pompuan, takde manenye jadi siggy aku.....hehehe :P Tu BYJ aku laa :wub: :mrgreen:

emykina~~ Apsal ko tak itot sekali ?? 8) Ke.....atau
Dia taknak bawak ko??......hehehe :whistling:
tgk pokett laaaaaa!! haha poket tak mengizinkan
neway, takde ke org nk buat backpacking nk g korea japan?? ehehehehee

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Mar 3rd, '09, 08:11

boys over flower tu, aku rase.. watak RUI aka LEI tidak begitu menjadi. ahaks! tak feel laa.. tak rs cam ... RUI aka LEI la, mcm tgk watak lain. watak jun pyo pn. watak jandi pn tak menjadi cam sanhai aka tsukusi.. tp maybe sbb korea kot, so.. lain taste die.. hehehe.. ala2 gongchan gitu..takle keras2 sgt mcm domouji aka tsukasa...

tp aku suke la bile ade ura2 yg kate dlm versi korea ni ade happy ending antara best fren geum jandi n F4 tukang wat air teh tuhhh!!! hhuhu cant wait!

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Mar 3rd, '09, 08:13

lagi 5 hari genap usia aku 3thn kat d-a ni!!! hihihihihi... tiba2 terasa muda.. haha

User avatar
skachild
Posts: 628
Joined: Sep 5th, '05, 12:29
Contact:

Post by skachild » Mar 3rd, '09, 08:39

farha wrote:
skachild wrote:ok... aku spamming dlu kejap... hehehe...


pa crita bleh rekomen skrg..??? mau donlod lah.... nti x dpt masuk crta sama korang... hehehehe.....
Off course sekarang kebanyakkanyer org tgh tgk Boys Over Flower VS East Of Eden. Tp EOE 56 eps sokalau kau baru nak start download tak tahu ler kau sanggup ker tak. :mrgreen:

Paling latest drama Cain & Abel - So Ji Sub comeback :cheers: :wub: . + ader Han Ji Min (Capital Scandal) yg comel sgt tuh. baru episode 4 dan WITHS2 yg buat subs.

P/S - korang perasan tak dah tak byk drama korea yg kena sub. aku nak tgk Star's Lover & Return Of Iljimae... :-(
chain and abel best kah??? klau best donlod lah gni... tapi sub blum kna released lagi.... :-(

edit ~ wooww... rating tinggi jugak.... :O :O
Image :w00t: :cheers:

User avatar
neokenzo
Posts: 545
Joined: Sep 3rd, '05, 04:25
Location: Ireland
Contact:

Post by neokenzo » Mar 3rd, '09, 10:54

Nak promote sikit ni :P

Saper saper carik movie Korean & Japanese utk donlod, sila la click signature aku :)
Kena register kalau nak tengok donlod link. Each movie ada 3 host so leh download dari tiga2 kalau tak der premium account. :)
Image

nasi_tambah1
Posts: 84
Joined: Oct 30th, '08, 11:20

Post by nasi_tambah1 » Mar 3rd, '09, 11:41

Apakabar orang Malaysia kat sana!

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Mar 4th, '09, 08:32

sape tau any torrent punye program yang boleh set mase download?

jingga
Posts: 5
Joined: Nov 10th, '07, 21:23

Post by jingga » Mar 4th, '09, 09:02

Huhu frashdi aku skg dah stop gune torrent except for certain2 file yang rare :P Skg aku dah ade megaupload nyer platinum acc :cheers: Selalu g kat jdrama nyer livejournal la nak download huhu

taniyama_mai
Posts: 66
Joined: Feb 12th, '09, 10:31

Post by taniyama_mai » Mar 4th, '09, 09:03

orang Malaysia sihat..................

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Mar 4th, '09, 10:24

aku dah xde duit nk jadi membership aaa...this year kener saving..haha
bagi aq aa account ko tu..siot dh dpt platinum...

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Mar 4th, '09, 13:56

emykina wrote:boys over flower tu, aku rase.. watak RUI aka LEI tidak begitu menjadi. ahaks! tak feel laa.. tak rs cam ... RUI aka LEI la, mcm tgk watak lain. watak jun pyo pn. watak jandi pn tak menjadi cam sanhai aka tsukusi.. tp maybe sbb korea kot, so.. lain taste die.. hehehe.. ala2 gongchan gitu..takle keras2 sgt mcm domouji aka tsukasa...

tp aku suke la bile ade ura2 yg kate dlm versi korea ni ade happy ending antara best fren geum jandi n F4 tukang wat air teh tuhhh!!! hhuhu cant wait!
ko citer pasal kim bum atau soyijung kan....
die bukan tukang wat pasu ker??

User avatar
hafizadam
Posts: 130
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Mar 4th, '09, 16:15

frashdi87 wrote:sape tau any torrent punye program yang boleh set mase download?
uTorrent bleh set schedule..
Image

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Mar 5th, '09, 01:03

ajoy205 wrote:
emykina wrote:boys over flower tu, aku rase.. watak RUI aka LEI tidak begitu menjadi. ahaks! tak feel laa.. tak rs cam ... RUI aka LEI la, mcm tgk watak lain. watak jun pyo pn. watak jandi pn tak menjadi cam sanhai aka tsukusi.. tp maybe sbb korea kot, so.. lain taste die.. hehehe.. ala2 gongchan gitu..takle keras2 sgt mcm domouji aka tsukasa...

tp aku suke la bile ade ura2 yg kate dlm versi korea ni ade happy ending antara best fren geum jandi n F4 tukang wat air teh tuhhh!!! hhuhu cant wait!
ko citer pasal kim bum atau soyijung kan....
die bukan tukang wat pasu ker??
ohh.. a'aa.. buat pasu. silap2. sbb dlm hana yori die buat teh .. hehe

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Mar 5th, '09, 11:02

nasi_tambah1 wrote:Apakabar orang Malaysia kat sana!
ramai batuk, selsema, dan demam sebab hujan turun tidak menentu

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Mar 5th, '09, 11:05

frashdi87 wrote:sape tau any torrent punye program yang boleh set mase download?
Kalau set berapa lama upload boleh laaa.. Utorent, bitcomet boleh
Tapi untuk start torrent schedule tu takde kot...

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Mar 5th, '09, 16:13

emykina wrote:
ajoy205 wrote:
emykina wrote:boys over flower tu, aku rase.. watak RUI aka LEI tidak begitu menjadi. ahaks! tak feel laa.. tak rs cam ... RUI aka LEI la, mcm tgk watak lain. watak jun pyo pn. watak jandi pn tak menjadi cam sanhai aka tsukusi.. tp maybe sbb korea kot, so.. lain taste die.. hehehe.. ala2 gongchan gitu..takle keras2 sgt mcm domouji aka tsukasa...

tp aku suke la bile ade ura2 yg kate dlm versi korea ni ade happy ending antara best fren geum jandi n F4 tukang wat air teh tuhhh!!! hhuhu cant wait!
ko citer pasal kim bum atau soyijung kan....
die bukan tukang wat pasu ker??
ohh.. a'aa.. buat pasu. silap2. sbb dlm hana yori die buat teh .. hehe
Kalau Kim Bum nak tukar profession buat teh boleh datang rumah aku bila2 masa. Aku memang suka minum teh lagi2 kalau dia yg buat. :P Yi Jung & Ga Eul sangat cute together. aku lg prefer Shoujiro & Yuki Korea dr Jepun dan Taiwan. sbb yg Jepun tak brape cantik & Yuki tu asyik mengikut jer Shoujiro. rimas aku tgk.

Cain & Abel dah keluar 4 subtitle. pantas betul dia org. aku belum habis download eps 3 lg.
http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_71580.htm

User avatar
hafizadam
Posts: 130
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Mar 5th, '09, 16:40

Gai-Jin wrote:
frashdi87 wrote:sape tau any torrent punye program yang boleh set mase download?
Kalau set berapa lama upload boleh laaa.. Utorent, bitcomet boleh
Tapi untuk start torrent schedule tu takde kot...
utk start torrent mmg xley..
bukak uTorrent..
amik preferences, klik Scheduler..
ade 4 pilihan: Full Speed, Turn Off, Limited, Seeding Only..

set Full Speed kat mana2 waktu yg kite nk, set Turn Off atau Limited kat waktu kite tanak..
sebagai contoh, Full Speed mase orang da tido, Turn Off mase org lain gune tenet..
pastuh bia je macam tuh..
haha
Image

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 6th, '09, 02:25

Ni nak komplen sikit pasal BOF :blink Aku suke JiHoo sbb muke dia sikit2 mcm BYJ, mmg sweet n hensem dipandang :wub: tapi yg aku tak suke tu, dia lg banyak scenes drpd si JunPyo..... kan dia supporting je :roll Ni sume sbb mase awal2 BOF dolu, ramai yg demand Jihoo nye scene ditambah...... so, dah jadi draggy laa sekarg ni ....aku nak tgk JanDi n JunPyo :mrgreen:
Image

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Mar 6th, '09, 04:02

aku br tgk smpi episod 12 ni BOF ni. balik kmpg sok nk marathon la..

ohhh.. sorry farha! klo Kim Bun tuka propesen, mesti la aku hire die dlu. hahaha.. petu aku suh die duk umah je dr tea boy aku.. hahaha... jd anak ikan.. ahaks!

aku pn suke gak tgk dorang dlm korea ni. aku nk tgk dorang bersama sbb dlm taiwan n japan dorang takde jodoh. dlm taiwan klo tak silap aku, Mei Zuo ade awek kan ms meteor 2? dlm korea ni ade tak? aku suke gak dorang..ala2 sweet gitu.

JanDi n Junpyo takat ni OK. tp aku still rasa lakonan dorang takle lawan Shan Cai-Dao Ming Si or Tsukasa-Tsukushi.. hehe tp like i said before, aku br je tgk episode 12. so takle nk komen byk lagik.. tp aku suke la sme pelakon korea ni yg aku tak kenal so aku tak bias lah.. haha

tp still Yun Ji Hoo takle lawan Hanazawa Rui dan Hua Ze Lei aku.. hehe

tp korang tak perasan ke yang Won Bin tu ensem tp cam takde sgt watak die? bagi kat aku je la die tu..haha..erm..mmg org name WonBin ensem2 ke kat korea?? hehe

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Mar 6th, '09, 04:07

hafizadam wrote:
Gai-Jin wrote:
frashdi87 wrote:sape tau any torrent punye program yang boleh set mase download?
Kalau set berapa lama upload boleh laaa.. Utorent, bitcomet boleh
Tapi untuk start torrent schedule tu takde kot...
utk start torrent mmg xley..
bukak uTorrent..
amik preferences, klik Scheduler..
ade 4 pilihan: Full Speed, Turn Off, Limited, Seeding Only..

set Full Speed kat mana2 waktu yg kite nk, set Turn Off atau Limited kat waktu kite tanak..
sebagai contoh, Full Speed mase orang da tido, Turn Off mase org lain gune tenet..
pastuh bia je macam tuh..
haha
yeah...dah boleh...nice2...thanx guys..
pas ni xyah aa bangun kol 4pagi semate2 nak bukak torrent...haha

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 6th, '09, 06:01

emykina~~ seb baik gak si Woo Bin tu tak banyak scene :P ...kalo tak cian direktor asyik nak kene cut aje....sbb....
dia tak pandai act laa....kaku....hehehe :whistling: :mrgreen:
Image

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Mar 6th, '09, 07:54

haha... aku sukee org kaku2 ala2 kayu neh. rs nk cubit2 jek.. haha takpe la tak pandai act pn, asalkn cute. haha rupa paras mengatasi segalanya.. haha tp aku rs wonbin lg pandai blakon dr rui tuh

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 6th, '09, 11:15

emykina~~ Apsal anak sedare ko tu tak besor2? :P :mrgreen:
Image

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Mar 6th, '09, 16:53

woo bin tu bg aku x ensem lnsng...
leher pnjng...
yi jung lg ensem...

weh...
korang download cite BOF version yg mane hah??
same ade ental, moohan atau luas..

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 6th, '09, 17:16

ajoy~~ kaum hawe ni ade care tersendiri menilai kehenseman kaum adam. :P ....hehehe :mrgreen:
Neway, aku selalunye donlod versi ental 8)
Image

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Mar 7th, '09, 08:51

yela azra...
aku taw la aku ni laki...
so x brp pndi nk judge tahap kehenseman kaum sndri...

ape yg aku taw (dr soompi)...
ental - kualiti video kurang, kualiti audio mantap
luas - kualiti video bagus, kualiti audio lak x bagos...
moohan - kualiti video bagus, kualiti audio pun bagus (alternatif bg yg x nk download (1280x720)

tp moohan 800 MB... lbeh 100 MB dr ental....

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » Mar 7th, '09, 13:46

sesiapa ada koleksi lagu SNSD atau Girls' Generation.. minta kongsi dengan aku.

Image

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » Mar 7th, '09, 14:09

korang perasan ke tidak kumpulan Girls' Generation, SNSD ni dulu kulit diaorang memang kuning2 sikit.. tapi sekarang boleh kat 100% semuanya jadi putih melepak satu badan dari atas sampai bawah.

Girls' Generation 2 tahun lalu masa first album diaorang, best tengok diaorang ni menari..



dengan sekarang tahun 2009,



Image

Image

Image Image Image Image

Girls' Generation jadi bahan eksperimen produk Clinique, dahsyat betul perubahan pada warna kulit diaorang tu berbanding video klip masa album pertama diaorang.. pandai la juga Clinique cari artis korea yang agak teruk kena sunburn..haha 8)

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » Mar 7th, '09, 14:40

muka salah seorang ahli Girls' Generation ni memang betul-betul mengingatkan aku pada kawan baik aku (perempuan cina) masa zaman sekolah, sebab muka memang ada iras-iras sama..

Image

tapi kesian betul la kat member perempuan aku tu, walaupun cantik tapi muka dia berminyak, mungkin ada masalah hormon.. kesian betul selang beberapa jam je pergi tandas basuh muka sampai baju basah-basah.. kalau dia tak buat camtu memang tumbuh banyak jerawat.. ntah apa jadi kat dia sekarang.. dengar cerita dah jadi programmer.. kalau jumpa dia mesti mau sakat dia lagi macam masa zaman sekolah dulu2 :lol

zaman sekolah dulu memang best, cikgu ntah berapa kali kita kenakan.. cikgu nak marah tak tau siapa yang buat, memang kami budak2 nakal.. yang penting kerjasama..haha

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Mar 7th, '09, 17:13

Tak brape suka SNSD. tp memang aku ban sket group2 dr SMTOWN ni. (tak termasuk ex-SM). terlalu ramai sangat ahli SNSD sampai aku tak kenal dan tak dapat bezakan kecuali Yoona.

Aku suka KARA & WonderGirls. Best lagu HONEY dah turunkan SNSD Gee.

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Mar 7th, '09, 23:28

aku pon same kenal yoona je sbb die ade belakon citer YAMD... :mrgreen:

smlm, aku ade tgk citer chitchat of beautiful ladies...
x sngke aku...
ade gak org malaysia yg gi sane...
MALAYSIA BOLEH!!! :salut:

User avatar
hurulaini
Posts: 22
Joined: Dec 30th, '07, 10:55
Location: malaysia
Contact:

Post by hurulaini » Mar 8th, '09, 11:14

baru sekejap aku x jengok dh byk dh post baru :)
neway, pasal BOF, aku slalu dwld ental punya coz tu yang biasa paling awal keluar

pasal band pompuan2 korea ni aku mmg x kenal sangat, pernah dgr nama je. yg penyanyi perempuan korea yg aku kenal cuma BoA...ehehe....tapi aku minat boy band korea mcm DBSK, SuJu & SHINee...Se7en pun not bad juga suara dia....

tadi aku baca 1 blog, dengar kabar pelakon BOF yg pegang watak Sunny (salah sorang perempuan bertiga sekolah Shinwa tu) bunuh diri semalam....tak sangka betul aku...tp menakutkan betul skarang makin ramai artis korea bunuh diri....huhuhu

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Mar 8th, '09, 12:12

biar betik ko ni aini....
bole x post kan link blog tu kat sini....

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Mar 8th, '09, 15:13

hahaha.. azra. dah besor.nnt la aku tukar gambar. hahahaha mesti ko tekejut nnt tgk muke dier..

aku pn suke kat yoona je, sbb muke die cute n blakon dlm 303. erm.. opismet aku ade sorang muke mcm yoona. aku suke tgk die. melayu. mmg same lah. tp aku takle nk berkongsi ngan sape2 sbb sme opismet aku tak lyn kot korea2 neh. haha terpakse la aku pendam dlm hati je.. pompuan klo ble kate pompuan tu cantik maknenye mmg betul2 cantik la pompuan tuh.. hahaha tp klo tgk laki, mgkn taste masing2 berbeza.. haha aku ske la wonbin tu kacak gile.. tak cute tak ensem tp kacak... err.. kacak ngan ensem same tak?? :unsure:

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » Mar 8th, '09, 16:23

Image

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 9th, '09, 03:53

Depress sikit bunuh diri.....gi laa kaunseling dolu....apadaa :glare:

Ni mmg kes takot tak popular laa ni.....ato pon dia ambik pot bile bace kat internet org kutok2 watak dia dlm BOF tu :roll
Image

User avatar
hafizadam
Posts: 130
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Mar 9th, '09, 09:34

biase laa..
org biase pun boleh depress ngan kutukan yg sedikit, inikan pulak kutukan seluruh negara..
haha
Image

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Mar 9th, '09, 11:26

pompuan yg bunuh diri nh yg mane 1 ek??
aku ade tgk gmba die, tp x dpt cam die dlm BOF tu...
tp aku tgk, cun gak r...
npe r bunuh diri..
cter BOF tu tga nek gle2 skrg..

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Mar 9th, '09, 15:48

confirm pasal tekanan bercinta... hahahahahahhaha

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Mar 9th, '09, 21:09

aq rase actress tu bukan bunuh diri aaa...mesti ade org bunuh die pastu wat cam die bunuh sendiri...(cam drama jepun aa pulak)

User avatar
skachild
Posts: 628
Joined: Sep 5th, '05, 12:29
Contact:

Post by skachild » Mar 10th, '09, 12:39

napa orang korea suka bunih diri.? last year dah 3 lol....
Image :w00t: :cheers:

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 11th, '09, 09:11

Tu laa yg pelik tu...tapi menurot dlm 'Entertainment this Week', ade yg bunoh diri sbb diorg ingat diorg nye 'come back' tak menjadi.....so tekanan perasaan la :roll

Neway, takde ke di kalangan korang ni yg sanggop membantu Ahoxan buat sub utk StarsLovers?? Cian dia tekial2 cari org..... :blink Ni site dia -->

http://sl-subbers.blogspot.com/2008/12/sl-sub-team.html
Image

User avatar
hafizadam
Posts: 130
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Mar 11th, '09, 10:29

ape yg terkial2?
macam da siap je..

dye tengah cari translator eyh?
huhu tarik diri awal2..
Image

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 11th, '09, 11:36

Blm siap lg......dia tak dpt permission from viiki utk softsubkan eng sub tu.....so, dia nak carik org wat ngan dia 8)

Dia ajak bimbibap wat sekali tapi bimbibap wat sub utk Cain & Abel n lg satu projek.....yg aku heran tu, apsal laa nak wat C&A.....kan S2 dah wat.....baiklah wat sub drama yg org blm wat lagi :roll

Neway, Cain & Abel so far best :thumright: ...aku rekemen kat sume org :mrgreen:
Image

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Mar 11th, '09, 13:01

citer ToGetHer cam best lak...
ep 1 da ade kt 8tv mnggu lps...

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Mar 11th, '09, 15:43

azra wrote:Blm siap lg......dia tak dpt permission from viiki utk softsubkan eng sub tu.....so, dia nak carik org wat ngan dia 8)

Dia ajak bimbibap wat sekali tapi bimbibap wat sub utk Cain & Abel n lg satu projek.....yg aku heran tu, apsal laa nak wat C&A.....kan S2 dah wat.....baiklah wat sub drama yg org blm wat lagi :roll

Neway, Cain & Abel so far best :thumright: ...aku rekemen kat sume org :mrgreen:
saya dengar gak dia org mintak bibimbap buatkan sub stars lover. kenapa nak buat Cain & Abel. collaborate kot dgn S2. Tu yang sub C&A cepat giler. aku baru nak d/l eps 6 dah keluar dh subs.

Kak Azra tak tgk Return of Iljimae ker. byk org review best drama ni. tp subs takde :-(

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 11th, '09, 16:58

farha~~ grup 'Haru2subs' ade wat Iljimae --> http://fansub.d-addicts.com/Haru2subS ............ aku pon baru nak dl bile dgr ade yg wat sub tu 8) Ni baru dok layan When Its At Nite.....malas nak stat tgk awal2.....ko tau la BON tu.....org encoding jap je.....tapi diorg encoding berminggu utk 1 ep je :roll Tapi dah tinggal lg 4 ep je nie, aku tgk jelah....dah tak tahan dah nak tgk LDG aku tu :wub: :mrgreen:
Image

User avatar
neokenzo
Posts: 545
Joined: Sep 3rd, '05, 04:25
Location: Ireland
Contact:

Post by neokenzo » Mar 11th, '09, 18:13

Iljimea baru tuh best ke? Nampak cam biasa jer :P
Aku download gak WIAN masa dia baru kuar dulu, tunggu punya tunggu, malas nak tengok, delete jer. Berzaman sangat nak tunggu BON sub :P
Image

User avatar
hafizadam
Posts: 130
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Mar 11th, '09, 23:30

saya dengar gak dia org mintak bibimbap buatkan sub stars lover. kenapa nak buat Cain & Abel. collaborate kot dgn S2. Tu yang sub C&A cepat giler. aku baru nak d/l eps 6 dah keluar dh subs.
haha aritu Ryusei no Kizuna sampai ade 5 subber..
lagi kejam..
Image

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 12th, '09, 00:54

Persoalan yg sgt penting sekarang ni ialah.............. Ape dah jadi ngan Tazza?? :roll Dah terstop kat ep 15.....senyap je :unsure: Org wat bising kat thread pon diorg tak layan :glare:
Image

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Mar 12th, '09, 13:47

korang kena tgk LOVE SHUFFLE.. aku recommend sgt crita ni.. jalan cerita memang best dan kelakar... ep1 tu menarik sikit la.. tapi lama2 makin menarik... dan makin kelakar..

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Mar 13th, '09, 03:41

agaknyer yang bunuh diri tu igt die ble tgk dari kerajaan langit kot die glemer kat dunia sbb bunuh diri..huhuhuhu... mcm cite julia juli plak.. haha..

erm.. aku takle da nk join korang borak2 korea ni. dah lame giler tak follow.. intenet plak ade kat opis jer.. laptop plak takde..komputer kat kampung.. ade tv tp takde dvd.. dan takde astro jugak.. haha gile takbes tp aku tetap bersyukur dgn apa yg ada skang :)

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Mar 13th, '09, 12:53

beb,

aku nk donlot cain and abel....
hardsub dh kuar ke belum???
aku dh checked kt da, tp yg ade sume episode mcm nih

Cain and Abel.E02.090219.HDTV.XviD-Ental.avi

i think this one is softsub.....aku malas nk donlot yg softsub nih
if ade format mp4 lagi bagus, mcm mei chan butler tu.......
aku tk nk format avi nih.....
agak2 akan kuar ke format mp4????

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Mar 13th, '09, 13:00

Gai-Jin wrote:korang kena tgk LOVE SHUFFLE.. aku recommend sgt crita ni.. jalan cerita memang best dan kelakar... ep1 tu menarik sikit la.. tapi lama2 makin menarik... dan makin kelakar..
bes dowh cite love shuffle....aq dah tengok sampai ep 7...tapi x paham sgt...but still best and klaka...

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 13th, '09, 14:24

iekan~~ Ape yg ko ni malas sgt ni?? :scratch: Lps ko dl yg softsub, ko dl la sub pulak....pastu ko encode....pastu ko burn laa sonang ajo 8) Ari2 aku wat mcm tu...hehehe :-)
Yg gameboy tu sume dah settle kan....ko tu bile aku tanye dah check acc ke blm, tak jawab sampai la ni :mrgreen:
Image

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Mar 13th, '09, 18:01

azra wrote:iekan~~ Ape yg ko ni malas sgt ni?? :scratch: Lps ko dl yg softsub, ko dl la sub pulak....pastu ko encode....pastu ko burn laa sonang ajo 8) Ari2 aku wat mcm tu...hehehe :-)
ye saya pun sokong. lagi satu, kak iekan, sepanjang pengalaman saya WITHS2 tak pernah buat hardsubbed utk subs dia org. soft sub depa siap ader warning kata jgn hardsubbed and distribute dia org nyer work. saya pun buat hardsubbed sendiri. tp AVI format bukan MP4

ader sesapa kat sini yg dgr HOTFM JAM DULU KINI tak? sekarang hadiah dah sampai RM20,000 dan jwpn dah dpt salah satu lagu. korang ader clue tak jwpn lagi satu? meh ler kongsi ramai2. pastu boleh share hadiah tuh :mrgreen:

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Mar 14th, '09, 01:15

farha~~ aku pon ade dgr gak...tapi tak dpt nak tangkap lagu ape laa :unsure: Yg salah satu lagu tu, lagu ape?? :-)
Image

nasi_tambah1
Posts: 84
Joined: Oct 30th, '08, 11:20

Post by nasi_tambah1 » Mar 14th, '09, 01:36

Selamat Pagi Orang Malaysia! Have a nice weekend : )

kyriosX93
Posts: 37
Joined: Mar 13th, '09, 04:51

Post by kyriosX93 » Mar 14th, '09, 02:13

cmekom oang malaysia..,aq bru join web niee.,aq nk mintak jse baek koang..,spe bley tlong aq seeding cite Himitsu no Hanazono n ikekuburo west gate park(iwgp)...,aq dlod nk dkat sbulan da nie bru 5.3%...,tlong wei...,

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Mar 14th, '09, 03:34

azra wrote:iekan~~ Ape yg ko ni malas sgt ni?? :scratch: Lps ko dl yg softsub, ko dl la sub pulak....pastu ko encode....pastu ko burn laa sonang ajo 8) Ari2 aku wat mcm tu...hehehe :-)

beb,
encode pakai ape?? blh tk encode pakai nero?? b4 that aku kena install vobsub dulu kan??? dulu penah ade, semenjak kejadian komputerku diserang virus, aku dh tk install lagi....tambahan pula aku asyik nonton drama kt streaming site ajo.....bila ade drama yg aku rasa best baru aku nk donlot!!! tp mostly aku donlot hardsub le. bila cain and abel tk de hardsub nih, terpaksa la aku menuntut ilmu dgn korang balik. dulu dh penah belajar, tp sbb memory aku dh berkurangan mengikut pertambahan usia.....ilmu2 itu makin lama makin susut dh dlm otak nih!! :P

harap korang bersedia membantu aku yer!!! :blink :mrgreen:

azra, gameboy tu dh settle.....kenkadang aku lupa nk reply sms!!! ko jgn risau, kalau diam tu tandanye dh settle, kalau tk gerenti aku dh call ko punye la!!

dainz
Posts: 20
Joined: Aug 10th, '05, 04:29
Location: malaysia

Post by dainz » Mar 14th, '09, 03:43

hai semua... i nak mintak tolong.. ada tak sesapa yang ada cita the legend ( tae wang sa shin gi) cita yang Bae Yong Joon jadi king tu...

teringin nak tgk cita tu... my friend kata best.. but cita tuh dah tak dak dlm list dah..
can somebody help??
i might sound a bit greedy here hehehe..
kalau boleh i nak yg HQ punya soft sub pun tak pa..

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Mar 14th, '09, 03:53

farha wrote:
azra wrote:iekan~~ Ape yg ko ni malas sgt ni?? :scratch: Lps ko dl yg softsub, ko dl la sub pulak....pastu ko encode....pastu ko burn laa sonang ajo 8) Ari2 aku wat mcm tu...hehehe :-)
ye saya pun sokong. lagi satu, kak iekan, sepanjang pengalaman saya WITHS2 tak pernah buat hardsubbed utk subs dia org. soft sub depa siap ader warning kata jgn hardsubbed and distribute dia org nyer work. saya pun buat hardsubbed sendiri. tp AVI format bukan MP4

ader sesapa kat sini yg dgr HOTFM JAM DULU KINI tak? sekarang hadiah dah sampai RM20,000 dan jwpn dah dpt salah satu lagu. korang ader clue tak jwpn lagi satu? meh ler kongsi ramai2. pastu boleh share hadiah tuh :mrgreen:
farha,
saje je nk format mp4....blh tgk kt PSP bila travel!! 8)
maknanye mana saje aku pegi Kdrama or Jdrama ttp dekat di hati!!

hopefully ko dpt hadiah HOTFM JAM tu. telinga aku mmg out bila tiba pertandingan yg melibatkan pendgran nih. mmg dua2 lagu aku tk blh teka. kalau treasure hunt aku terror!!!

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Mar 14th, '09, 03:59

dainz wrote:hai semua... i nak mintak tolong.. ada tak sesapa yang ada cita the legend ( tae wang sa shin gi) cita yang Bae Yong Joon jadi king tu...

teringin nak tgk cita tu... my friend kata best.. but cita tuh dah tak dak dlm list dah..
can somebody help??
i might sound a bit greedy here hehehe..
kalau boleh i nak yg HQ punya soft sub pun tak pa..
dainz...
kalau cerita2 yg melibatkan BYJ....ko kena tya si azra tu!!!
dia peminat kipas susah mati BYJ.
buktinye siggie dia tu.....bapak besar gamba BYJ di situ...

dainz
Posts: 20
Joined: Aug 10th, '05, 04:29
Location: malaysia

Post by dainz » Mar 14th, '09, 04:12

Hai Azra betoli ka u peminat BYJ?? kalau camtu nak mintak tolong ngan u la.. kalau ada cita the legend tu...
i sebenarnya baru jer nak kenal ngan BYJ nih.. heheh he has this charisma that makes we fall for him i guest..
i tgk ep 1cita the legend nih pastu dah tak dapat cari.. nk tgk kat streaming site mmg i tak berapa suka coz quality video dia tak berapa best...

u ada ka cita nih azra?? blh ke share ngan i??

kyriosX93
Posts: 37
Joined: Mar 13th, '09, 04:51

Post by kyriosX93 » Mar 14th, '09, 04:34

seed iwgp pleseeeee

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest