Page 22 of 30

Posted: Mar 1st, '09, 09:04
by frashdi87
season 4 dh skang ni...
start last 3 weeks...diz week ep 4...hihi 8)

Posted: Mar 1st, '09, 16:19
by skachild
wwahh... dah season 4 pulak... baru jak marathon tgk season 3 d channel starworld...

btw, mmang dah kurang meriah kn thread ni....

aku ingat lagi dlu kita berabis mau posting d sini gara2 mau kejar posting thread german sama UAE.... smpai aku pn spamming jer sini... haha...

the good old days.... masi ada wat gathering kamurang skrg.?? :mrgreen:

Posted: Mar 1st, '09, 16:21
by skachild
ok... aku spamming dlu kejap... hehehe...


pa crita bleh rekomen skrg..??? mau donlod lah.... nti x dpt masuk crta sama korang... hehehehe.....

Posted: Mar 1st, '09, 16:24
by skachild
anakmelayu ~ mana sudah ko..?????

Posted: Mar 1st, '09, 16:48
by neokenzo
frashdi87 wrote:season 4 dh skang ni...
start last 3 weeks...diz week ep 4...hihi 8)
http://www.tv.com/heroes/show/17552/episode.html

Setau aku still season 3 sekarang. Blom lagi season 4 :P

Posted: Mar 2nd, '09, 08:35
by hurulaini
urm...betul...masih season 3...lepas episod 13, diorang sambung jd episod 14...skarang dah 18...dijangka ada sampai episod 22....aku baca info je....belum lagi download sambungan ni...hehe

Posted: Mar 2nd, '09, 09:01
by frashdi87
tu aa..diorng tulis season 3...but mase ep yg last season 3 dulu dah tulis 'end of season 3'
so aq budget yg skang ni season 4 aaa

Posted: Mar 2nd, '09, 15:36
by farha
skachild wrote:ok... aku spamming dlu kejap... hehehe...


pa crita bleh rekomen skrg..??? mau donlod lah.... nti x dpt masuk crta sama korang... hehehehe.....
Off course sekarang kebanyakkanyer org tgh tgk Boys Over Flower VS East Of Eden. Tp EOE 56 eps sokalau kau baru nak start download tak tahu ler kau sanggup ker tak. :mrgreen:

Paling latest drama Cain & Abel - So Ji Sub comeback :cheers: :wub: . + ader Han Ji Min (Capital Scandal) yg comel sgt tuh. baru episode 4 dan WITHS2 yg buat subs.

P/S - korang perasan tak dah tak byk drama korea yg kena sub. aku nak tgk Star's Lover & Return Of Iljimae... :-(

Posted: Mar 2nd, '09, 18:51
by azra
Hai skachild :salut: ......welkom back :clap:

farha~~ Mane taknye, S2 pon asyik laa dok wat sub citer2 lame :roll Letih nunggu sub Tazza settle.....lame betol :glare: ....Terroir n Scales Of Providence pon dah settle :-) Neway, seb baik gak laa BON tak ambik projek baru, kalo tak next year baru komplit :P Ko tak dl ke citer baru Jerry Yan - Starlit.....ade segroup fan Jerry wat sub :mrgreen:

Posted: Mar 3rd, '09, 07:57
by emykina
OMG! so ji sub comeback??!! mcm menarikk... mesti badan lagik tuff!! haha

Posted: Mar 3rd, '09, 08:05
by emykina
azra wrote:iekan~~ Oi, kalo pompuan, takde manenye jadi siggy aku.....hehehe :P Tu BYJ aku laa :wub: :mrgreen:

emykina~~ Apsal ko tak itot sekali ?? 8) Ke.....atau
Dia taknak bawak ko??......hehehe :whistling:
tgk pokett laaaaaa!! haha poket tak mengizinkan
neway, takde ke org nk buat backpacking nk g korea japan?? ehehehehee

Posted: Mar 3rd, '09, 08:11
by emykina
boys over flower tu, aku rase.. watak RUI aka LEI tidak begitu menjadi. ahaks! tak feel laa.. tak rs cam ... RUI aka LEI la, mcm tgk watak lain. watak jun pyo pn. watak jandi pn tak menjadi cam sanhai aka tsukusi.. tp maybe sbb korea kot, so.. lain taste die.. hehehe.. ala2 gongchan gitu..takle keras2 sgt mcm domouji aka tsukasa...

tp aku suke la bile ade ura2 yg kate dlm versi korea ni ade happy ending antara best fren geum jandi n F4 tukang wat air teh tuhhh!!! hhuhu cant wait!

Posted: Mar 3rd, '09, 08:13
by emykina
lagi 5 hari genap usia aku 3thn kat d-a ni!!! hihihihihi... tiba2 terasa muda.. haha

Posted: Mar 3rd, '09, 08:39
by skachild
farha wrote:
skachild wrote:ok... aku spamming dlu kejap... hehehe...


pa crita bleh rekomen skrg..??? mau donlod lah.... nti x dpt masuk crta sama korang... hehehehe.....
Off course sekarang kebanyakkanyer org tgh tgk Boys Over Flower VS East Of Eden. Tp EOE 56 eps sokalau kau baru nak start download tak tahu ler kau sanggup ker tak. :mrgreen:

Paling latest drama Cain & Abel - So Ji Sub comeback :cheers: :wub: . + ader Han Ji Min (Capital Scandal) yg comel sgt tuh. baru episode 4 dan WITHS2 yg buat subs.

P/S - korang perasan tak dah tak byk drama korea yg kena sub. aku nak tgk Star's Lover & Return Of Iljimae... :-(
chain and abel best kah??? klau best donlod lah gni... tapi sub blum kna released lagi.... :-(

edit ~ wooww... rating tinggi jugak.... :O :O

Posted: Mar 3rd, '09, 10:54
by neokenzo
Nak promote sikit ni :P

Saper saper carik movie Korean & Japanese utk donlod, sila la click signature aku :)
Kena register kalau nak tengok donlod link. Each movie ada 3 host so leh download dari tiga2 kalau tak der premium account. :)

Posted: Mar 3rd, '09, 11:41
by nasi_tambah1
Apakabar orang Malaysia kat sana!

Posted: Mar 4th, '09, 08:32
by frashdi87
sape tau any torrent punye program yang boleh set mase download?

Posted: Mar 4th, '09, 09:02
by jingga
Huhu frashdi aku skg dah stop gune torrent except for certain2 file yang rare :P Skg aku dah ade megaupload nyer platinum acc :cheers: Selalu g kat jdrama nyer livejournal la nak download huhu

Posted: Mar 4th, '09, 09:03
by taniyama_mai
orang Malaysia sihat..................

Posted: Mar 4th, '09, 10:24
by frashdi87
aku dah xde duit nk jadi membership aaa...this year kener saving..haha
bagi aq aa account ko tu..siot dh dpt platinum...

Posted: Mar 4th, '09, 13:56
by ajoy205
emykina wrote:boys over flower tu, aku rase.. watak RUI aka LEI tidak begitu menjadi. ahaks! tak feel laa.. tak rs cam ... RUI aka LEI la, mcm tgk watak lain. watak jun pyo pn. watak jandi pn tak menjadi cam sanhai aka tsukusi.. tp maybe sbb korea kot, so.. lain taste die.. hehehe.. ala2 gongchan gitu..takle keras2 sgt mcm domouji aka tsukasa...

tp aku suke la bile ade ura2 yg kate dlm versi korea ni ade happy ending antara best fren geum jandi n F4 tukang wat air teh tuhhh!!! hhuhu cant wait!
ko citer pasal kim bum atau soyijung kan....
die bukan tukang wat pasu ker??

Posted: Mar 4th, '09, 16:15
by hafizadam
frashdi87 wrote:sape tau any torrent punye program yang boleh set mase download?
uTorrent bleh set schedule..

Posted: Mar 5th, '09, 01:03
by emykina
ajoy205 wrote:
emykina wrote:boys over flower tu, aku rase.. watak RUI aka LEI tidak begitu menjadi. ahaks! tak feel laa.. tak rs cam ... RUI aka LEI la, mcm tgk watak lain. watak jun pyo pn. watak jandi pn tak menjadi cam sanhai aka tsukusi.. tp maybe sbb korea kot, so.. lain taste die.. hehehe.. ala2 gongchan gitu..takle keras2 sgt mcm domouji aka tsukasa...

tp aku suke la bile ade ura2 yg kate dlm versi korea ni ade happy ending antara best fren geum jandi n F4 tukang wat air teh tuhhh!!! hhuhu cant wait!
ko citer pasal kim bum atau soyijung kan....
die bukan tukang wat pasu ker??
ohh.. a'aa.. buat pasu. silap2. sbb dlm hana yori die buat teh .. hehe

Posted: Mar 5th, '09, 11:02
by Gai-Jin
nasi_tambah1 wrote:Apakabar orang Malaysia kat sana!
ramai batuk, selsema, dan demam sebab hujan turun tidak menentu

Posted: Mar 5th, '09, 11:05
by Gai-Jin
frashdi87 wrote:sape tau any torrent punye program yang boleh set mase download?
Kalau set berapa lama upload boleh laaa.. Utorent, bitcomet boleh
Tapi untuk start torrent schedule tu takde kot...

Posted: Mar 5th, '09, 16:13
by farha
emykina wrote:
ajoy205 wrote:
emykina wrote:boys over flower tu, aku rase.. watak RUI aka LEI tidak begitu menjadi. ahaks! tak feel laa.. tak rs cam ... RUI aka LEI la, mcm tgk watak lain. watak jun pyo pn. watak jandi pn tak menjadi cam sanhai aka tsukusi.. tp maybe sbb korea kot, so.. lain taste die.. hehehe.. ala2 gongchan gitu..takle keras2 sgt mcm domouji aka tsukasa...

tp aku suke la bile ade ura2 yg kate dlm versi korea ni ade happy ending antara best fren geum jandi n F4 tukang wat air teh tuhhh!!! hhuhu cant wait!
ko citer pasal kim bum atau soyijung kan....
die bukan tukang wat pasu ker??
ohh.. a'aa.. buat pasu. silap2. sbb dlm hana yori die buat teh .. hehe
Kalau Kim Bum nak tukar profession buat teh boleh datang rumah aku bila2 masa. Aku memang suka minum teh lagi2 kalau dia yg buat. :P Yi Jung & Ga Eul sangat cute together. aku lg prefer Shoujiro & Yuki Korea dr Jepun dan Taiwan. sbb yg Jepun tak brape cantik & Yuki tu asyik mengikut jer Shoujiro. rimas aku tgk.

Cain & Abel dah keluar 4 subtitle. pantas betul dia org. aku belum habis download eps 3 lg.
http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_71580.htm

Posted: Mar 5th, '09, 16:40
by hafizadam
Gai-Jin wrote:
frashdi87 wrote:sape tau any torrent punye program yang boleh set mase download?
Kalau set berapa lama upload boleh laaa.. Utorent, bitcomet boleh
Tapi untuk start torrent schedule tu takde kot...
utk start torrent mmg xley..
bukak uTorrent..
amik preferences, klik Scheduler..
ade 4 pilihan: Full Speed, Turn Off, Limited, Seeding Only..

set Full Speed kat mana2 waktu yg kite nk, set Turn Off atau Limited kat waktu kite tanak..
sebagai contoh, Full Speed mase orang da tido, Turn Off mase org lain gune tenet..
pastuh bia je macam tuh..
haha

Posted: Mar 6th, '09, 02:25
by azra
Ni nak komplen sikit pasal BOF :blink Aku suke JiHoo sbb muke dia sikit2 mcm BYJ, mmg sweet n hensem dipandang :wub: tapi yg aku tak suke tu, dia lg banyak scenes drpd si JunPyo..... kan dia supporting je :roll Ni sume sbb mase awal2 BOF dolu, ramai yg demand Jihoo nye scene ditambah...... so, dah jadi draggy laa sekarg ni ....aku nak tgk JanDi n JunPyo :mrgreen:

Posted: Mar 6th, '09, 04:02
by emykina
aku br tgk smpi episod 12 ni BOF ni. balik kmpg sok nk marathon la..

ohhh.. sorry farha! klo Kim Bun tuka propesen, mesti la aku hire die dlu. hahaha.. petu aku suh die duk umah je dr tea boy aku.. hahaha... jd anak ikan.. ahaks!

aku pn suke gak tgk dorang dlm korea ni. aku nk tgk dorang bersama sbb dlm taiwan n japan dorang takde jodoh. dlm taiwan klo tak silap aku, Mei Zuo ade awek kan ms meteor 2? dlm korea ni ade tak? aku suke gak dorang..ala2 sweet gitu.

JanDi n Junpyo takat ni OK. tp aku still rasa lakonan dorang takle lawan Shan Cai-Dao Ming Si or Tsukasa-Tsukushi.. hehe tp like i said before, aku br je tgk episode 12. so takle nk komen byk lagik.. tp aku suke la sme pelakon korea ni yg aku tak kenal so aku tak bias lah.. haha

tp still Yun Ji Hoo takle lawan Hanazawa Rui dan Hua Ze Lei aku.. hehe

tp korang tak perasan ke yang Won Bin tu ensem tp cam takde sgt watak die? bagi kat aku je la die tu..haha..erm..mmg org name WonBin ensem2 ke kat korea?? hehe

Posted: Mar 6th, '09, 04:07
by frashdi87
hafizadam wrote:
Gai-Jin wrote:
frashdi87 wrote:sape tau any torrent punye program yang boleh set mase download?
Kalau set berapa lama upload boleh laaa.. Utorent, bitcomet boleh
Tapi untuk start torrent schedule tu takde kot...
utk start torrent mmg xley..
bukak uTorrent..
amik preferences, klik Scheduler..
ade 4 pilihan: Full Speed, Turn Off, Limited, Seeding Only..

set Full Speed kat mana2 waktu yg kite nk, set Turn Off atau Limited kat waktu kite tanak..
sebagai contoh, Full Speed mase orang da tido, Turn Off mase org lain gune tenet..
pastuh bia je macam tuh..
haha
yeah...dah boleh...nice2...thanx guys..
pas ni xyah aa bangun kol 4pagi semate2 nak bukak torrent...haha

Posted: Mar 6th, '09, 06:01
by azra
emykina~~ seb baik gak si Woo Bin tu tak banyak scene :P ...kalo tak cian direktor asyik nak kene cut aje....sbb....
dia tak pandai act laa....kaku....hehehe :whistling: :mrgreen:

Posted: Mar 6th, '09, 07:54
by emykina
haha... aku sukee org kaku2 ala2 kayu neh. rs nk cubit2 jek.. haha takpe la tak pandai act pn, asalkn cute. haha rupa paras mengatasi segalanya.. haha tp aku rs wonbin lg pandai blakon dr rui tuh

Posted: Mar 6th, '09, 11:15
by azra
emykina~~ Apsal anak sedare ko tu tak besor2? :P :mrgreen:

Posted: Mar 6th, '09, 16:53
by ajoy205
woo bin tu bg aku x ensem lnsng...
leher pnjng...
yi jung lg ensem...

weh...
korang download cite BOF version yg mane hah??
same ade ental, moohan atau luas..

Posted: Mar 6th, '09, 17:16
by azra
ajoy~~ kaum hawe ni ade care tersendiri menilai kehenseman kaum adam. :P ....hehehe :mrgreen:
Neway, aku selalunye donlod versi ental 8)

Posted: Mar 7th, '09, 08:51
by ajoy205
yela azra...
aku taw la aku ni laki...
so x brp pndi nk judge tahap kehenseman kaum sndri...

ape yg aku taw (dr soompi)...
ental - kualiti video kurang, kualiti audio mantap
luas - kualiti video bagus, kualiti audio lak x bagos...
moohan - kualiti video bagus, kualiti audio pun bagus (alternatif bg yg x nk download (1280x720)

tp moohan 800 MB... lbeh 100 MB dr ental....

Posted: Mar 7th, '09, 13:46
by malay_tiger
sesiapa ada koleksi lagu SNSD atau Girls' Generation.. minta kongsi dengan aku.

Image

Posted: Mar 7th, '09, 14:09
by malay_tiger
korang perasan ke tidak kumpulan Girls' Generation, SNSD ni dulu kulit diaorang memang kuning2 sikit.. tapi sekarang boleh kat 100% semuanya jadi putih melepak satu badan dari atas sampai bawah.

Girls' Generation 2 tahun lalu masa first album diaorang, best tengok diaorang ni menari..



dengan sekarang tahun 2009,



Image

Image

Image Image Image Image

Girls' Generation jadi bahan eksperimen produk Clinique, dahsyat betul perubahan pada warna kulit diaorang tu berbanding video klip masa album pertama diaorang.. pandai la juga Clinique cari artis korea yang agak teruk kena sunburn..haha 8)

Posted: Mar 7th, '09, 14:40
by malay_tiger
muka salah seorang ahli Girls' Generation ni memang betul-betul mengingatkan aku pada kawan baik aku (perempuan cina) masa zaman sekolah, sebab muka memang ada iras-iras sama..

Image

tapi kesian betul la kat member perempuan aku tu, walaupun cantik tapi muka dia berminyak, mungkin ada masalah hormon.. kesian betul selang beberapa jam je pergi tandas basuh muka sampai baju basah-basah.. kalau dia tak buat camtu memang tumbuh banyak jerawat.. ntah apa jadi kat dia sekarang.. dengar cerita dah jadi programmer.. kalau jumpa dia mesti mau sakat dia lagi macam masa zaman sekolah dulu2 :lol

zaman sekolah dulu memang best, cikgu ntah berapa kali kita kenakan.. cikgu nak marah tak tau siapa yang buat, memang kami budak2 nakal.. yang penting kerjasama..haha

Posted: Mar 7th, '09, 17:13
by farha
Tak brape suka SNSD. tp memang aku ban sket group2 dr SMTOWN ni. (tak termasuk ex-SM). terlalu ramai sangat ahli SNSD sampai aku tak kenal dan tak dapat bezakan kecuali Yoona.

Aku suka KARA & WonderGirls. Best lagu HONEY dah turunkan SNSD Gee.

Posted: Mar 7th, '09, 23:28
by ajoy205
aku pon same kenal yoona je sbb die ade belakon citer YAMD... :mrgreen:

smlm, aku ade tgk citer chitchat of beautiful ladies...
x sngke aku...
ade gak org malaysia yg gi sane...
MALAYSIA BOLEH!!! :salut:

Posted: Mar 8th, '09, 11:14
by hurulaini
baru sekejap aku x jengok dh byk dh post baru :)
neway, pasal BOF, aku slalu dwld ental punya coz tu yang biasa paling awal keluar

pasal band pompuan2 korea ni aku mmg x kenal sangat, pernah dgr nama je. yg penyanyi perempuan korea yg aku kenal cuma BoA...ehehe....tapi aku minat boy band korea mcm DBSK, SuJu & SHINee...Se7en pun not bad juga suara dia....

tadi aku baca 1 blog, dengar kabar pelakon BOF yg pegang watak Sunny (salah sorang perempuan bertiga sekolah Shinwa tu) bunuh diri semalam....tak sangka betul aku...tp menakutkan betul skarang makin ramai artis korea bunuh diri....huhuhu

Posted: Mar 8th, '09, 12:12
by ajoy205
biar betik ko ni aini....
bole x post kan link blog tu kat sini....

Posted: Mar 8th, '09, 15:13
by emykina
hahaha.. azra. dah besor.nnt la aku tukar gambar. hahahaha mesti ko tekejut nnt tgk muke dier..

aku pn suke kat yoona je, sbb muke die cute n blakon dlm 303. erm.. opismet aku ade sorang muke mcm yoona. aku suke tgk die. melayu. mmg same lah. tp aku takle nk berkongsi ngan sape2 sbb sme opismet aku tak lyn kot korea2 neh. haha terpakse la aku pendam dlm hati je.. pompuan klo ble kate pompuan tu cantik maknenye mmg betul2 cantik la pompuan tuh.. hahaha tp klo tgk laki, mgkn taste masing2 berbeza.. haha aku ske la wonbin tu kacak gile.. tak cute tak ensem tp kacak... err.. kacak ngan ensem same tak?? :unsure:

Posted: Mar 8th, '09, 16:23
by naadianaa

Posted: Mar 9th, '09, 03:53
by azra
Depress sikit bunuh diri.....gi laa kaunseling dolu....apadaa :glare:

Ni mmg kes takot tak popular laa ni.....ato pon dia ambik pot bile bace kat internet org kutok2 watak dia dlm BOF tu :roll

Posted: Mar 9th, '09, 09:34
by hafizadam
biase laa..
org biase pun boleh depress ngan kutukan yg sedikit, inikan pulak kutukan seluruh negara..
haha

Posted: Mar 9th, '09, 11:26
by fleur_cherie
pompuan yg bunuh diri nh yg mane 1 ek??
aku ade tgk gmba die, tp x dpt cam die dlm BOF tu...
tp aku tgk, cun gak r...
npe r bunuh diri..
cter BOF tu tga nek gle2 skrg..

Posted: Mar 9th, '09, 15:48
by Gai-Jin
confirm pasal tekanan bercinta... hahahahahahhaha

Posted: Mar 9th, '09, 21:09
by frashdi87
aq rase actress tu bukan bunuh diri aaa...mesti ade org bunuh die pastu wat cam die bunuh sendiri...(cam drama jepun aa pulak)

Posted: Mar 10th, '09, 12:39
by skachild
napa orang korea suka bunih diri.? last year dah 3 lol....

Posted: Mar 11th, '09, 09:11
by azra
Tu laa yg pelik tu...tapi menurot dlm 'Entertainment this Week', ade yg bunoh diri sbb diorg ingat diorg nye 'come back' tak menjadi.....so tekanan perasaan la :roll

Neway, takde ke di kalangan korang ni yg sanggop membantu Ahoxan buat sub utk StarsLovers?? Cian dia tekial2 cari org..... :blink Ni site dia -->

http://sl-subbers.blogspot.com/2008/12/sl-sub-team.html

Posted: Mar 11th, '09, 10:29
by hafizadam
ape yg terkial2?
macam da siap je..

dye tengah cari translator eyh?
huhu tarik diri awal2..

Posted: Mar 11th, '09, 11:36
by azra
Blm siap lg......dia tak dpt permission from viiki utk softsubkan eng sub tu.....so, dia nak carik org wat ngan dia 8)

Dia ajak bimbibap wat sekali tapi bimbibap wat sub utk Cain & Abel n lg satu projek.....yg aku heran tu, apsal laa nak wat C&A.....kan S2 dah wat.....baiklah wat sub drama yg org blm wat lagi :roll

Neway, Cain & Abel so far best :thumright: ...aku rekemen kat sume org :mrgreen:

Posted: Mar 11th, '09, 13:01
by ajoy205
citer ToGetHer cam best lak...
ep 1 da ade kt 8tv mnggu lps...

Posted: Mar 11th, '09, 15:43
by farha
azra wrote:Blm siap lg......dia tak dpt permission from viiki utk softsubkan eng sub tu.....so, dia nak carik org wat ngan dia 8)

Dia ajak bimbibap wat sekali tapi bimbibap wat sub utk Cain & Abel n lg satu projek.....yg aku heran tu, apsal laa nak wat C&A.....kan S2 dah wat.....baiklah wat sub drama yg org blm wat lagi :roll

Neway, Cain & Abel so far best :thumright: ...aku rekemen kat sume org :mrgreen:
saya dengar gak dia org mintak bibimbap buatkan sub stars lover. kenapa nak buat Cain & Abel. collaborate kot dgn S2. Tu yang sub C&A cepat giler. aku baru nak d/l eps 6 dah keluar dh subs.

Kak Azra tak tgk Return of Iljimae ker. byk org review best drama ni. tp subs takde :-(

Posted: Mar 11th, '09, 16:58
by azra
farha~~ grup 'Haru2subs' ade wat Iljimae --> http://fansub.d-addicts.com/Haru2subS ............ aku pon baru nak dl bile dgr ade yg wat sub tu 8) Ni baru dok layan When Its At Nite.....malas nak stat tgk awal2.....ko tau la BON tu.....org encoding jap je.....tapi diorg encoding berminggu utk 1 ep je :roll Tapi dah tinggal lg 4 ep je nie, aku tgk jelah....dah tak tahan dah nak tgk LDG aku tu :wub: :mrgreen:

Posted: Mar 11th, '09, 18:13
by neokenzo
Iljimea baru tuh best ke? Nampak cam biasa jer :P
Aku download gak WIAN masa dia baru kuar dulu, tunggu punya tunggu, malas nak tengok, delete jer. Berzaman sangat nak tunggu BON sub :P

Posted: Mar 11th, '09, 23:30
by hafizadam
saya dengar gak dia org mintak bibimbap buatkan sub stars lover. kenapa nak buat Cain & Abel. collaborate kot dgn S2. Tu yang sub C&A cepat giler. aku baru nak d/l eps 6 dah keluar dh subs.
haha aritu Ryusei no Kizuna sampai ade 5 subber..
lagi kejam..

Posted: Mar 12th, '09, 00:54
by azra
Persoalan yg sgt penting sekarang ni ialah.............. Ape dah jadi ngan Tazza?? :roll Dah terstop kat ep 15.....senyap je :unsure: Org wat bising kat thread pon diorg tak layan :glare:

Posted: Mar 12th, '09, 13:47
by Gai-Jin
korang kena tgk LOVE SHUFFLE.. aku recommend sgt crita ni.. jalan cerita memang best dan kelakar... ep1 tu menarik sikit la.. tapi lama2 makin menarik... dan makin kelakar..

Posted: Mar 13th, '09, 03:41
by emykina
agaknyer yang bunuh diri tu igt die ble tgk dari kerajaan langit kot die glemer kat dunia sbb bunuh diri..huhuhuhu... mcm cite julia juli plak.. haha..

erm.. aku takle da nk join korang borak2 korea ni. dah lame giler tak follow.. intenet plak ade kat opis jer.. laptop plak takde..komputer kat kampung.. ade tv tp takde dvd.. dan takde astro jugak.. haha gile takbes tp aku tetap bersyukur dgn apa yg ada skang :)

Posted: Mar 13th, '09, 12:53
by iekan78
beb,

aku nk donlot cain and abel....
hardsub dh kuar ke belum???
aku dh checked kt da, tp yg ade sume episode mcm nih

Cain and Abel.E02.090219.HDTV.XviD-Ental.avi

i think this one is softsub.....aku malas nk donlot yg softsub nih
if ade format mp4 lagi bagus, mcm mei chan butler tu.......
aku tk nk format avi nih.....
agak2 akan kuar ke format mp4????

Posted: Mar 13th, '09, 13:00
by frashdi87
Gai-Jin wrote:korang kena tgk LOVE SHUFFLE.. aku recommend sgt crita ni.. jalan cerita memang best dan kelakar... ep1 tu menarik sikit la.. tapi lama2 makin menarik... dan makin kelakar..
bes dowh cite love shuffle....aq dah tengok sampai ep 7...tapi x paham sgt...but still best and klaka...

Posted: Mar 13th, '09, 14:24
by azra
iekan~~ Ape yg ko ni malas sgt ni?? :scratch: Lps ko dl yg softsub, ko dl la sub pulak....pastu ko encode....pastu ko burn laa sonang ajo 8) Ari2 aku wat mcm tu...hehehe :-)
Yg gameboy tu sume dah settle kan....ko tu bile aku tanye dah check acc ke blm, tak jawab sampai la ni :mrgreen:

Posted: Mar 13th, '09, 18:01
by farha
azra wrote:iekan~~ Ape yg ko ni malas sgt ni?? :scratch: Lps ko dl yg softsub, ko dl la sub pulak....pastu ko encode....pastu ko burn laa sonang ajo 8) Ari2 aku wat mcm tu...hehehe :-)
ye saya pun sokong. lagi satu, kak iekan, sepanjang pengalaman saya WITHS2 tak pernah buat hardsubbed utk subs dia org. soft sub depa siap ader warning kata jgn hardsubbed and distribute dia org nyer work. saya pun buat hardsubbed sendiri. tp AVI format bukan MP4

ader sesapa kat sini yg dgr HOTFM JAM DULU KINI tak? sekarang hadiah dah sampai RM20,000 dan jwpn dah dpt salah satu lagu. korang ader clue tak jwpn lagi satu? meh ler kongsi ramai2. pastu boleh share hadiah tuh :mrgreen:

Posted: Mar 14th, '09, 01:15
by azra
farha~~ aku pon ade dgr gak...tapi tak dpt nak tangkap lagu ape laa :unsure: Yg salah satu lagu tu, lagu ape?? :-)

Posted: Mar 14th, '09, 01:36
by nasi_tambah1
Selamat Pagi Orang Malaysia! Have a nice weekend : )

Posted: Mar 14th, '09, 02:13
by kyriosX93
cmekom oang malaysia..,aq bru join web niee.,aq nk mintak jse baek koang..,spe bley tlong aq seeding cite Himitsu no Hanazono n ikekuburo west gate park(iwgp)...,aq dlod nk dkat sbulan da nie bru 5.3%...,tlong wei...,

Posted: Mar 14th, '09, 03:34
by iekan78
azra wrote:iekan~~ Ape yg ko ni malas sgt ni?? :scratch: Lps ko dl yg softsub, ko dl la sub pulak....pastu ko encode....pastu ko burn laa sonang ajo 8) Ari2 aku wat mcm tu...hehehe :-)

beb,
encode pakai ape?? blh tk encode pakai nero?? b4 that aku kena install vobsub dulu kan??? dulu penah ade, semenjak kejadian komputerku diserang virus, aku dh tk install lagi....tambahan pula aku asyik nonton drama kt streaming site ajo.....bila ade drama yg aku rasa best baru aku nk donlot!!! tp mostly aku donlot hardsub le. bila cain and abel tk de hardsub nih, terpaksa la aku menuntut ilmu dgn korang balik. dulu dh penah belajar, tp sbb memory aku dh berkurangan mengikut pertambahan usia.....ilmu2 itu makin lama makin susut dh dlm otak nih!! :P

harap korang bersedia membantu aku yer!!! :blink :mrgreen:

azra, gameboy tu dh settle.....kenkadang aku lupa nk reply sms!!! ko jgn risau, kalau diam tu tandanye dh settle, kalau tk gerenti aku dh call ko punye la!!

Posted: Mar 14th, '09, 03:43
by dainz
hai semua... i nak mintak tolong.. ada tak sesapa yang ada cita the legend ( tae wang sa shin gi) cita yang Bae Yong Joon jadi king tu...

teringin nak tgk cita tu... my friend kata best.. but cita tuh dah tak dak dlm list dah..
can somebody help??
i might sound a bit greedy here hehehe..
kalau boleh i nak yg HQ punya soft sub pun tak pa..

Posted: Mar 14th, '09, 03:53
by iekan78
farha wrote:
azra wrote:iekan~~ Ape yg ko ni malas sgt ni?? :scratch: Lps ko dl yg softsub, ko dl la sub pulak....pastu ko encode....pastu ko burn laa sonang ajo 8) Ari2 aku wat mcm tu...hehehe :-)
ye saya pun sokong. lagi satu, kak iekan, sepanjang pengalaman saya WITHS2 tak pernah buat hardsubbed utk subs dia org. soft sub depa siap ader warning kata jgn hardsubbed and distribute dia org nyer work. saya pun buat hardsubbed sendiri. tp AVI format bukan MP4

ader sesapa kat sini yg dgr HOTFM JAM DULU KINI tak? sekarang hadiah dah sampai RM20,000 dan jwpn dah dpt salah satu lagu. korang ader clue tak jwpn lagi satu? meh ler kongsi ramai2. pastu boleh share hadiah tuh :mrgreen:
farha,
saje je nk format mp4....blh tgk kt PSP bila travel!! 8)
maknanye mana saje aku pegi Kdrama or Jdrama ttp dekat di hati!!

hopefully ko dpt hadiah HOTFM JAM tu. telinga aku mmg out bila tiba pertandingan yg melibatkan pendgran nih. mmg dua2 lagu aku tk blh teka. kalau treasure hunt aku terror!!!

Posted: Mar 14th, '09, 03:59
by iekan78
dainz wrote:hai semua... i nak mintak tolong.. ada tak sesapa yang ada cita the legend ( tae wang sa shin gi) cita yang Bae Yong Joon jadi king tu...

teringin nak tgk cita tu... my friend kata best.. but cita tuh dah tak dak dlm list dah..
can somebody help??
i might sound a bit greedy here hehehe..
kalau boleh i nak yg HQ punya soft sub pun tak pa..
dainz...
kalau cerita2 yg melibatkan BYJ....ko kena tya si azra tu!!!
dia peminat kipas susah mati BYJ.
buktinye siggie dia tu.....bapak besar gamba BYJ di situ...

Posted: Mar 14th, '09, 04:12
by dainz
Hai Azra betoli ka u peminat BYJ?? kalau camtu nak mintak tolong ngan u la.. kalau ada cita the legend tu...
i sebenarnya baru jer nak kenal ngan BYJ nih.. heheh he has this charisma that makes we fall for him i guest..
i tgk ep 1cita the legend nih pastu dah tak dapat cari.. nk tgk kat streaming site mmg i tak berapa suka coz quality video dia tak berapa best...

u ada ka cita nih azra?? blh ke share ngan i??

Posted: Mar 14th, '09, 04:34
by kyriosX93
seed iwgp pleseeeee