Page 5 of 30

Posted: Mar 1st, '08, 15:02
by ube
When u said 5GB, did u mean per day? or per week? or per month? Ishhh... xbest giler...

Posted: Mar 1st, '08, 15:43
by farha
Streamyx pun akan set bandwith ker? susah ler camni. kalau HQ file aku download 7 eps jer dah habis slot 5GB tu.

td g tgk Jay Chou nyer movie. tak brape kick ler. best lg movie Secret dia yg main piano tu.

pesanan minggu ini - Mari Ler Mari, Kita mengundi. Jalankan kewajipan pada negara. lalalalalaaaaa

Undi Anda Adalah Rahsia.

Posted: Mar 2nd, '08, 08:34
by azra
Takde sesape yg kena panggil utk wat undi hantu ke? :P Mase kat Ijok dolu, kawan anak sedare aku kena panggil....kalo sanggop wat dosa tu, diorg bagi RM 50 n diorg bagi mykad palsu jam2 tu gak....siap ade mesin cetak mykad..... ape laa :glare: Dia taknak subahat....kwn dia wat n simpan mykad tu.....so, dengan happynya dia sekarang ade 2 mykad :P

Posted: Mar 2nd, '08, 12:11
by frashdi87
should be per month laa kot..
tp die mesti ade pakej lain..
makin bnyk G, makin mahal..
cam sini i take 10G punye pakej...
mmg xlh download cte aa coz even u all surfing internet pn kre download gk...

Posted: Mar 4th, '08, 01:28
by iekan78
azra wrote:Takde sesape yg kena panggil utk wat undi hantu ke? :P Mase kat Ijok dolu, kawan anak sedare aku kena panggil....kalo sanggop wat dosa tu, diorg bagi RM 50 n diorg bagi mykad palsu jam2 tu gak....siap ade mesin cetak mykad..... ape laa :glare: Dia taknak subahat....kwn dia wat n simpan mykad tu.....so, dengan happynya dia sekarang ade 2 mykad :P

kak azra,

org yg ngundi luar kl lagi la derang offer rm 300 tau. member aku derang offer gak. pas tuh dia nk ambik jer, sbb dia katakan undi adalah rahsia so undi sape pon bkn org yg hulur duit tu tau.....pandai dia kan!!!!

Posted: Mar 4th, '08, 03:35
by lieanne
ok aku dah boleh download tp nape x kuar subtitle? sedangkan aku pilih citer yg tulis english subtitle. dah 2 angan virus2 1x masuk. nape yek? aku download citer all in.

Posted: Mar 4th, '08, 03:37
by lieanne
nak ambik duit utk ngundi 2 kat mn? aku pun nak gak la. :w00t:

Posted: Mar 4th, '08, 04:23
by azra
Actually, ade kes yg involve undi hantu mcm ni--> sesape yg nak gi wat undi tu, diorg dah siap2 bg kertas undi yg dah dipangkah :glare: .....kertas tu yg diorg masokkan dlm peti, pastu, bile dorg produce kertas undi yg diberi dlm bilik undian tu dolu, barulah dibagi duit tu :x .....so, thats why laa menang memanjang :blink
tadi pg sibuk aku nak beli ikan kat pasar, sibuk diorg wat kempen kat situ....hehehe.....nak raih undinye pasal :whistling: :mrgreen:

Posted: Mar 4th, '08, 06:41
by hikki2me
spe nk undi makcik Maimon !!!!

Posted: Mar 5th, '08, 10:33
by frashdi87
ape yg special sgt undi hantu ni??
aq xngundi lg..so xphm sgt..haha

Posted: Mar 5th, '08, 13:20
by farha
Undi hantu tu macam undi pakai kad pengenalan palsu = tak wujud ler org tu sebenarnya. rasanyer ader org dah mention kat dalam forum nih. lagi satu undi pos terutamanya utk askar2 yg bertugas. ramai kata ader org tolong pangkahkan utk depa.

tahun ni first time aku mengundi. tapi kawasan aku cuma ader kerusi Parlimen jer takde Adun.
Malam ni ader Nurul Izzah kat padang kawasn rumah aku bg ceramah.

Posted: Mar 5th, '08, 16:43
by Gai-Jin
lieanne wrote:nak ambik duit utk ngundi 2 kat mn? aku pun nak gak la. :w00t:
nak join gak... tengah pokai ni....

Posted: Mar 6th, '08, 06:41
by emykina
Gai-Jin wrote:
lieanne wrote:nak ambik duit utk ngundi 2 kat mn? aku pun nak gak la. :w00t:
nak join gak... tengah pokai ni....
aku g bgnan umno kat pwtc, igt nk claim. skali pegi, die kate org kelantan je ble claim. chaihhhh... rm150 tu satu kepala.. byk tol.. dorg nk wat keje ngarut camni, dorg tak igt kubur ke? kate cucu ulamak..

Posted: Mar 6th, '08, 21:28
by hackerz
lama gak tak masuk thread ni.. masuk2 je jadi hairan, bukan dulu dekat 1000 ke? dah jadi 20 lebih pula :lol

apa benda baru yg best? Jepun ke Korea ke, asalkan tengok memang layan.. 8)
emykina wrote:
Gai-Jin wrote:
lieanne wrote:nak ambik duit utk ngundi 2 kat mn? aku pun nak gak la. :w00t:
nak join gak... tengah pokai ni....
aku g bgnan umno kat pwtc, igt nk claim. skali pegi, die kate org kelantan je ble claim. chaihhhh... rm150 tu satu kepala.. byk tol.. dorg nk wat keje ngarut camni, dorg tak igt kubur ke? kate cucu ulamak..


aku duduk kat Permatang Pauh lagi rasa hairan, masa malam hari tu, tengok je diaorang ni pasang bendera, tiba2 sua RM50 pula kat kita sambil bagi risalah BN suruh pergi markas diaorang.. pelik pun ada, tapi dah orang nak bagi, ambik je le :lol

best gak, bila pilihanraya ni dapat duit free :whistling:

tapi undi aku adalah rahsia.. hehe

hari tu aku rasa macam ada tengok trailer drama yg ada DBSK.. drama apa ye, cam best je drama tu.

Posted: Mar 7th, '08, 03:16
by lieanne
emykina wrote:
Gai-Jin wrote:
lieanne wrote:nak ambik duit utk ngundi 2 kat mn? aku pun nak gak la. :w00t:
nak join gak... tengah pokai ni....
aku g bgnan umno kat pwtc, igt nk claim. skali pegi, die kate org kelantan je ble claim. chaihhhh... rm150 tu satu kepala.. byk tol.. dorg nk wat keje ngarut camni, dorg tak igt kubur ke? kate cucu ulamak..
org kelate jer. so aku boleh la. tp 2 org pas ker bn.tp yg pastinyer aku x blik kot. esok dah ngundi. sedangkan aku msh kat nogori lagi. huhuhu... :cry: dpt duit free...best tur...tp halal ker? :scratch:

Posted: Mar 7th, '08, 04:56
by Gai-Jin
lieanne wrote:org kelate jer. so aku boleh la. tp 2 org pas ker bn.tp yg pastinyer aku x blik kot. esok dah ngundi. sedangkan aku msh kat nogori lagi. huhuhu... :cry: dpt duit free...best tur...tp halal ker? :scratch:
duit tu hasil usaha kita sendiri... keluarnye peluh sehingga masam ketiak... jd halal la kepada kita... :cheers: :cheers:
tapi punca nye itu je la yang tak berapa pasti halal ke tidak.... :glare:

Posted: Mar 7th, '08, 07:33
by iekan78
farha wrote:Undi hantu tu macam undi pakai kad pengenalan palsu = tak wujud ler org tu sebenarnya. rasanyer ader org dah mention kat dalam forum nih. lagi satu undi pos terutamanya utk askar2 yg bertugas. ramai kata ader org tolong pangkahkan utk depa.

tahun ni first time aku mengundi. tapi kawasan aku cuma ader kerusi Parlimen jer takde Adun.
Malam ni ader Nurul Izzah kat padang kawasn rumah aku bg ceramah.
farha....Nurul Izzah tu bertanding area pantai dalam kan lwn shahrizat?? kawasan ko ke pantai dalam tu!!!

Posted: Mar 7th, '08, 07:58
by frashdi87
ikut korng laa psl halal haram tu..
masing2 dh blaja kn dr kecik...
for me..tu kire rasuah gk laa tu...
thanx for the definition anyway........

Posted: Mar 7th, '08, 09:40
by azra
Apa pun.....yang beragama Islam.....tepuk dada tanyalah Iman dan Akidah sendiri :mrgreen:

Esok nak memangkah 8) ......aku ni taklah fanatik sgt pasal politik ni, tapi enuf to know wat i want for my future generations :D Yang paling aku nak is sistem pelajaran kat M'sia ni ditukar n public service diimprovekan :-)

Korang tau tak, kat UK bebudak sklh rendah bawak file kosong je hari2 ke sklh.....tiap2 hari cikgu letak buku citer baru...tu aje...at stndrd 2 my frens boy dah bolei wat english composition.....diorg tu lebihkan bermain dlm pembelajaran je n create creativity...tu yg penting.....bukan diasak2 pelajarn.....beg berat nak mampus....tapi sudahnya jadi penumpang gak ke bulan :whistling:

Tapi Menteri2 sekarang ni buat tak tau aje.....sbb anak2 sume di hntr ke International School....diorg pon tak lalu nak hntr anak2 kat sklh biase :P

farha~~
Kat tpt Nurul Izzah bertanding head to head ngan shahrizat mesti kotor giler.....malu ooo kalo kalah kat anak Anwar :P

Posted: Mar 7th, '08, 12:22
by sizuka
aku masih kat dalam dilema esok nak pi pangkah sapa.... :scratch:

Posted: Mar 7th, '08, 13:57
by farha
iekan - malam tu bukan Nurul Izzah yg dtg tapi adik nyer. dia dtg dgn calon kawasan aku Ibrahim Yaakob dan Dr. Lo'Lo. sebernaya aku pun takde ler minat ngan politik sgt. tp ni tahun pertama mengundi so macam jakun la gak kan.

semalam g kampung bharu tgk Anwar Ibrahim. Best die nyer ucapan. asyik tgk berita penuh ngan ucapan BN nak gak tahu aper parti pembangkang balas. hehehe

esok perkara pertama kena beli surat khabar tgk senarai calon. malam tgk result senang tanda sape yg menang.

Posted: Mar 8th, '08, 16:06
by naadianaa
wow, byk gak keputusan pilihanraya yg mengemparkan.....the people have spoken...

Posted: Mar 8th, '08, 21:15
by iekan78
yes....nmpknye mmg sah negara kite mempunyai kerajaan campuran :cheers: :cheers: :cheers:

lepas nih takde la derang suka2 naikkan rege minyak!! mintak2 juga tol dimansuhkan terus setelah itu menteri JKR sudah kalah teruk!!! lps nih blh la kita tau ape keje cik pidah kite tu dlm kerajaan!!! hopefully akan ade seseorang yang akan mewakil kehendak rakyat dalam parlimen!!!

makcik sgt sokaaa...... :cheers:

Posted: Mar 8th, '08, 21:23
by iekan78
farha wrote:iekan - malam tu bukan Nurul Izzah yg dtg tapi adik nyer. dia dtg dgn calon kawasan aku Ibrahim Yaakob dan Dr. Lo'Lo. sebernaya aku pun takde ler minat ngan politik sgt. tp ni tahun pertama mengundi so macam jakun la gak kan.

semalam g kampung bharu tgk Anwar Ibrahim. Best die nyer ucapan. asyik tgk berita penuh ngan ucapan BN nak gak tahu aper parti pembangkang balas. hehehe

esok perkara pertama kena beli surat khabar tgk senarai calon. malam tgk result senang tanda sape yg menang.
farha....

u can smile now!!! Dr Lo'Lo sudah menang!!!!

kak azra...

u mengundi kt kajang ke johor??? anyway, keadilan sudah menang di kajang

guys....sori la emo sket!!!! skrg aku pon masih belum titon lagi duk tgk results kt SPR sambil menanda surat khabar!! :D
excited bebenor kan!!! :w00t: :mrgreen: :D

Posted: Mar 9th, '08, 06:19
by frashdi87
iekan78 wrote:yes....nmpknye mmg sah negara kite mempunyai kerajaan campuran :cheers: :cheers: :cheers:

lepas nih takde la derang suka2 naikkan rege minyak!! mintak2 juga tol dimansuhkan terus setelah itu menteri JKR sudah kalah teruk!!! lps nih blh la kita tau ape keje cik pidah kite tu dlm kerajaan!!! hopefully akan ade seseorang yang akan mewakil kehendak rakyat dalam parlimen!!!

makcik sgt sokaaa...... :cheers:
tol nak mansuh?
ssh aa kalo cm2..
gov nk dpt capital cmne kalo g2...
kalo kurngkn tol ok laa lg..
kalo capital xde..cne econ nak growth...
xmembangun aa kerajaan..

Posted: Mar 9th, '08, 09:55
by azra
Aku tido pkl 2 tgk keputusan....nak tunggu lg, tapi mata tak larat .... :sleeping: Tapi, masa tgk tu aku n yobo banyak kali macam ni :tv: Cuma kesal sikit kat Trengganu :glare:

Posted: Mar 9th, '08, 10:02
by hackerz
frashdi87 wrote:
iekan78 wrote:yes....nmpknye mmg sah negara kite mempunyai kerajaan campuran :cheers: :cheers: :cheers:

lepas nih takde la derang suka2 naikkan rege minyak!! mintak2 juga tol dimansuhkan terus setelah itu menteri JKR sudah kalah teruk!!! lps nih blh la kita tau ape keje cik pidah kite tu dlm kerajaan!!! hopefully akan ade seseorang yang akan mewakil kehendak rakyat dalam parlimen!!!

makcik sgt sokaaa...... :cheers:
tol nak mansuh?
ssh aa kalo cm2..
gov nk dpt capital cmne kalo g2...
kalo kurngkn tol ok laa lg..
kalo capital xde..cne econ nak growth...
xmembangun aa kerajaan..
hampir lebih separuh bandar2 utama di Semenanjung Malaysia Barisan Alternatif/ Barisan Rakyat menang.. 5 negeri Selangor, Kedah , Kelantan, Perak Pulau Pinang, Kuala Lumpur..

Barisan Alternatif terutama PKR dan PAS dah janji tol nak mansuh.. KL tol mansuh?? huhu, untung banyak pada rakyat tu.. 8)

bayangkan KL tak ada tol langsung... :whistling:

Pulau Pinang mungkin akan jadi macam Singapura yg GDP percapitanya lebih tinggi dari seluruh Malaysia, DAP adalah sub kepada parti PAP Singapura (yg memerintah Singapura sekarang ni) + KEADILAN yg dipimpin oleh Anwar Ibrahim yg pernah jadi menteri kewangan Malaysia selama 8 tahun dimana GDP Malaysia masa tu adalah hampir2 10% increasement, dan Anwar Ibrahim adalah pelopor perbankan Islam yg masih digunapakai sekarang ni di Malaysia (dia pernah bentang research dia di university Harvard, America dan university of Oxford, UK).. ada chance Malaysia akan menuju wawasan 2020 dgn lebih cemerlang! :salut:

aku pun tak sangka BN boleh kalah lebih teruk dari pilihanraya Mei 1969, harap2 kali ni tak ada pergaduhan kaum seperti yg berlaku pada 13 Mei 1969, selepas BN kalah teruk di KL, Kelantan dan Pulau Pinang , sehingga memaksa merkea mengeluarkan Singapura dari Malaysia disebabkan takut pada polisi Lee Kuan Yew yg sentiasa melaungkan "Malaysian Malaysia"..

Posted: Mar 9th, '08, 10:28
by farha
Kawasan saya masih under BN - Setiawangsa. smlm tgk result sampai jam 2pg + result tak rasmi dr website malaysiakini + sms. hehehe. tp aku tak paham kenapa result lambat sgt keluar utk selangor. itu bhgn yg di tunggu2 org ramai. sampai sekarang pun keputusan rasmi aku tak nampak lg. berita asyik fokus kat kekalahan BN tapi takde pun interbiu dgn pemenang pembangkang. lepas ni Menteri2 smua kena rombak. tu belum campur menteri besar lg.

Anwar menteri kewangan 8 thn minyak RM1.10 tak pernah naik. lepas ni harap boleh tgk ekonomi negara meningkat balik.

Posted: Mar 9th, '08, 10:29
by nadilaz
err...bleh ek bincang politik kt cni..huhu..ingtkan psl citer jepon ajep..anyway dah lepas ngundi skang tunggu dan lihat apa yg jadi..hrp2 harga minyak turun seperti yg di janjikan..heee...

Posted: Mar 9th, '08, 12:38
by hikki2me
someone help me!!!

concealed cash tu mcmane??? nk anta duit g s'pore but i dont know how...

Posted: Mar 9th, '08, 17:14
by azra
Apa pon, dont xpect changes can be made over nite 8) N about minyak n tol tu, aku rase they cant do much about it coz sume tu under kerajaan....lain laa kalo bukan BN yg menang....bile2 diorg bolei tunaikan janji :mrgreen:

kdrama nak buat Meteor Garden laa.....hehehe...tak sabo nak tengok :D

Posted: Mar 9th, '08, 19:59
by anakmelayu
hehe..salam anak cucu tumpang lalu- streamyx tmpt aku rosak- cable kena rosak/curi...

tmpt aku masey keris berkarat- menang pon sbb undi pos jeh (tambah tolak 600 undi) as kat sg.buloh nih byk kem askar... cies takde harapan tol + minyak diturunkan...tapi ada harapan tak kilang carlsberg kat batu 3 dihentikan lesen perniagaan?...hehe..

tak sangka ramai Makkal Sakti kek sini ek

Posted: Mar 10th, '08, 02:18
by azra
anakmelayu~~ rindunye aku kat ko :mrgreen: Makkal Sakti tu ape?? :unsure:

iekan~~ Aku ngundi kat Kajang...tapi kawasan aku yang sepelaung aje dari bandar kajang ni dah masok dalam dun Bangi n parlimen Serdang :roll Tapi Pas menang Dun Bangi :D

Posted: Mar 10th, '08, 08:21
by emykina
huhu. market jatuh 130 stakat ni... the worst ever. sape men saham kat sini?

Posted: Mar 10th, '08, 08:45
by lieanne
Gai-Jin wrote:
lieanne wrote:org kelate jer. so aku boleh la. tp 2 org pas ker bn.tp yg pastinyer aku x blik kot. esok dah ngundi. sedangkan aku msh kat nogori lagi. huhuhu... :cry: dpt duit free...best tur...tp halal ker? :scratch:
duit tu hasil usaha kita sendiri... keluarnye peluh sehingga masam ketiak... jd halal la kepada kita... :cheers: :cheers:
tapi punca nye itu je la yang tak berapa pasti halal ke tidak.... :glare:
betui...betui...tur....tp yg pastinyer kat kelate PAS yg menang. tak sangka selangor pun PAS yg dapat. HERAN Bin Terperanjat JAp eden..... :blink

Posted: Mar 10th, '08, 09:52
by emykina
lieanne wrote:
Gai-Jin wrote:
lieanne wrote:org kelate jer. so aku boleh la. tp 2 org pas ker bn.tp yg pastinyer aku x blik kot. esok dah ngundi. sedangkan aku msh kat nogori lagi. huhuhu... :cry: dpt duit free...best tur...tp halal ker? :scratch:
duit tu hasil usaha kita sendiri... keluarnye peluh sehingga masam ketiak... jd halal la kepada kita... :cheers: :cheers:
tapi punca nye itu je la yang tak berapa pasti halal ke tidak.... :glare:
betui...betui...tur....tp yg pastinyer kat kelate PAS yg menang. tak sangka selangor pun PAS yg dapat. HERAN Bin Terperanjat JAp eden..... :blink
haha.. yg klakarnyerr.. bleh kate sme org kelantan amekkk duit tu. tapi vote nyee, pas gak yg menang.. opismet aku ckp, pagi tu je, 500k abes bagi utk org balik kmpg.. petang tu abes lagi 500k... tapi kesudahannyeeee.... huemmm.....

Posted: Mar 10th, '08, 11:16
by azra
Orang bagi ambik.....rezeki jgn ditolak....musuh jangan dicarik :D

Apa pun....
Tu duit rakyat gak yg diorang bagi2 tu :whistling:

Posted: Mar 10th, '08, 12:42
by frashdi87
nadilaz wrote:err...bleh ek bincang politik kt cni..huhu..ingtkan psl citer jepon ajep..anyway dah lepas ngundi skang tunggu dan lihat apa yg jadi..hrp2 harga minyak turun seperti yg di janjikan..heee...
haha..slumber je bincang..
bkn org lain paham pn..
lain aa kalo ader org malat...
hihi...

aq bkn sokong mne2 parti..xckp umr nk ngundi pn..
but yg hrga minyak naik tu sbb mmg hrga mnyk dunia dh naik..
cne nk turunkan lg..
demand tinggi, supply limited...tu psl aa kne naik jgk..
kalo x, bnyk sgt gov nk naik...lg2 kalo tol pn mansuh..
dr mne aa gov nk dpt duit nak subsidise minyak lagi...
pulak tu..ble harga minyak turun, org melayu kite p jual kt sempadan...
kan rugi negara...dah laa economy pn xstabil..
foregin investor x confident ngn kte..xde la pelabour, income xde...
susah2...

Posted: Mar 10th, '08, 12:57
by anakmelayu
azra wrote:anakmelayu~~ rindunye aku kat ko :mrgreen: Makkal Sakti tu ape?? :unsure:

iekan~~ Aku ngundi kat Kajang...tapi kawasan aku yang sepelaung aje dari bandar kajang ni dah masok dalam dun Bangi n parlimen Serdang :roll Tapi Pas menang Dun Bangi :D
jgnlah rindu kat aku, marah sorang tuh plak...makkal sakti = people power = kuasa rakyat = as certain someone said (suara rakyat suara keramat)
lieanne wrote:
Gai-Jin wrote:
lieanne wrote:org kelate jer. so aku boleh la. tp 2 org pas ker bn.tp yg pastinyer aku x blik kot. esok dah ngundi. sedangkan aku msh kat nogori lagi. huhuhu... :cry: dpt duit free...best tur...tp halal ker? :scratch:
duit tu hasil usaha kita sendiri... keluarnye peluh sehingga masam ketiak... jd halal la kepada kita... :cheers: :cheers:
tapi punca nye itu je la yang tak berapa pasti halal ke tidak.... :glare:
betui...betui...tur....tp yg pastinyer kat kelate PAS yg menang. tak sangka selangor pun PAS yg dapat. HERAN Bin Terperanjat JAp eden..... :blink
err betulkan penyataan anda- barisan alternatif (BA) menang kat s'gor dan gabungan parti komponen (PKR, PAS, DAP), dipimpin PKR as Tan Sri Dato’ Abdul Khalid Ibrahim = Setiausaha Agung PKR jadi MB.....cari fact dulu baru post

haha kenapa tak percaya ek?.... BA tanpa 3Ms (Money, Media and State Machinery) , hanya dengar PANGKAH sahaja.....tulah undi anda bley mengubah semuanya, takde yg kekal dalam hidup ni...

http://www.bharian.com.my/Current_News/ ... index_html

Posted: Mar 10th, '08, 14:21
by sizuka
anakmelayu wrote:
err betulkan penyataan anda- barisan alternatif (BA) menang kat s'gor dan gabungan parti komponen (PKR, PAS, DAP), dipimpin PKR as Tan Sri Dato’ Abdul Khalid Ibrahim = Setiausaha Agung PKR jadi MB.....cari fact dulu baru post
aik marah nampak??? :P

Posted: Mar 10th, '08, 15:25
by azra
anakmelayu kalo marah aku pon takot :P

Org2 kat JB tgk result kat saluran S'pore...so actually ade beberape result kuor mengatakan certain org kanan tak menag....aleh2 je kat tv M'sia announced menang...n dpt undi banyak lak tu..... :roll Apa pun, takkan kedengaran lagilah kate2 Samy Vellu--> Sile derme dare....jgn hisap dade :D

Neway, back to kdrama, takde sesape ke tgk Hong Gil Dong....takde sesape pon komen :-)

Posted: Mar 10th, '08, 17:21
by anakmelayu
hehe..marah kan tandanya sayang..... tegur jeh tuhlah ada errr
bukanlah apa, kalu bagi pendapat yg berfakta kenalah betul2, selidik dulu baru tulih -tulah pasal merebak khabar angin....kita hendakkan berdiskusi tuh berilmiah dan bermakna.....
lainlah bagi cerita/pendapat yg subjektif cam SHK tak lawa, JJH lagi lawa (bukan fact)... ko pun tahu aku kalu kasi pendapat berfakta siap dgn link2, rujukan....

berfikir sebelum bercakap, tapi tak bercakap semua yg difikirkan

Posted: Mar 11th, '08, 03:40
by tunggal
azra wrote:
Neway, back to kdrama, takde sesape ke tgk Hong Gil Dong....takde sesape pon komen :-)
aku tgh tgk Hong Gil DOng...addictive gler aku tgk..x sesia aku donlot ..hik hik..aku berjaya ajak osmate aku utk tonton bersama..hehehe :D ..

Posted: Mar 11th, '08, 04:37
by lieanne
sizuka wrote:
anakmelayu wrote:
err betulkan penyataan anda- barisan alternatif (BA) menang kat s'gor dan gabungan parti komponen (PKR, PAS, DAP), dipimpin PKR as Tan Sri Dato’ Abdul Khalid Ibrahim = Setiausaha Agung PKR jadi MB.....cari fact dulu baru post
aik marah nampak??? :P
ok bos. jgn la marah2 k. i pun dgr dr member kat opis. mgkn der kesilapan info jer 2. lg kan lidah tergigit, btl tak? bab2 ni mmg hot. apa kata kiter tkr topik lak. apa citer korea yg plg hot skrg?

Posted: Mar 11th, '08, 16:03
by anakmelayu
2 drama jeh aku tgh follow Single Dad in Love + likeable or not...sanggup balik 5.30 pastu tak kluar sampe pkl 10.30 mlm...siut jeh dah takbley dunload cuz tak cukup space dlm hdd ni

Posted: Mar 12th, '08, 03:43
by nadilaz
frashdi87 wrote:
nadilaz wrote:err...bleh ek bincang politik kt cni..huhu..ingtkan psl citer jepon ajep..anyway dah lepas ngundi skang tunggu dan lihat apa yg jadi..hrp2 harga minyak turun seperti yg di janjikan..heee...
haha..slumber je bincang..
bkn org lain paham pn..
lain aa kalo ader org malat...
hihi...

aq bkn sokong mne2 parti..xckp umr nk ngundi pn..
but yg hrga minyak naik tu sbb mmg hrga mnyk dunia dh naik..
cne nk turunkan lg..
demand tinggi, supply limited...tu psl aa kne naik jgk..
kalo x, bnyk sgt gov nk naik...lg2 kalo tol pn mansuh..
dr mne aa gov nk dpt duit nak subsidise minyak lagi...
pulak tu..ble harga minyak turun, org melayu kite p jual kt sempadan...
kan rugi negara...dah laa economy pn xstabil..
foregin investor x confident ngn kte..xde la pelabour, income xde...
susah2...
ala...aku pon lgla tak sokong mane just jgn la tergadai seluruh tanahair pada pihak yg tak sepatotnya dan kite menumpang di bumi sendiri :-( ..huhuh ..pepandai la pk...

well jdrama apa yg best n dilakonkan oleh yamapi..bg suggestion sket...arigato..

Posted: Mar 12th, '08, 04:03
by skachild
aisehman... best aku tgk korang smua crita psl politik... nyesal aku x online last week... :cry:

btw.. sabah masih under BN... apa bleh buat..Beliau aku undi PKR.. Mom aku da support BN.. .. aku sebenarnya nak support DAP.. tapi trkna siko oleh member-2... undi BN pulak... btul kah pilihan aku..!!??? aku rasa in 5 years tau lah tu... klau masa tu selangor and p.pinang lagi maju... aku dah buat kesilapan lah tu... :|

haha... ok back to crita drama.. aku skrg donlod hong gil dong.. blum tgk lagi... nti ada masa bru tgk.. robbers baru tgk smpai ep-3 tapi syok jgak lah.. huhu.. :mrgreen:

skrg aku lebi kpd anime .. gundam, bleach, H20 and etc... smkin minat aku ngan anime skrg... smpai donlod lagu-2 jepun sudah... :lol

Posted: Mar 12th, '08, 04:08
by skachild
eehh.... apsal post aku ilang smua..??? tak best lah gni..!!??? :cry: :cry:

Posted: Mar 12th, '08, 08:11
by littlemafia
nadilaz wrote:
frashdi87 wrote:
nadilaz wrote:err...bleh ek bincang politik kt cni..huhu..ingtkan psl citer jepon ajep..anyway dah lepas ngundi skang tunggu dan lihat apa yg jadi..hrp2 harga minyak turun seperti yg di janjikan..heee...
haha..slumber je bincang..
bkn org lain paham pn..
lain aa kalo ader org malat...
hihi...

aq bkn sokong mne2 parti..xckp umr nk ngundi pn..
but yg hrga minyak naik tu sbb mmg hrga mnyk dunia dh naik..
cne nk turunkan lg..
demand tinggi, supply limited...tu psl aa kne naik jgk..
kalo x, bnyk sgt gov nk naik...lg2 kalo tol pn mansuh..
dr mne aa gov nk dpt duit nak subsidise minyak lagi...
pulak tu..ble harga minyak turun, org melayu kite p jual kt sempadan...
kan rugi negara...dah laa economy pn xstabil..
foregin investor x confident ngn kte..xde la pelabour, income xde...
susah2...
ala...aku pon lgla tak sokong mane just jgn la tergadai seluruh tanahair pada pihak yg tak sepatotnya dan kite menumpang di bumi sendiri :-( ..huhuh ..pepandai la pk...

well jdrama apa yg best n dilakonkan oleh yamapi..bg suggestion sket...arigato..
kite still sokong parti..
jgn kita jd cam org negara jiran dah..hak org melayu dinafikan..
azan nk berkumandang pn xboleh...
kereta lama cam arwah atuk jgn harap boleh guna..
kereta buruk mmg jd besi buruk la jawabnya..
jgn hak kita dinafikan dah..
jgn DEB dihapuskan..
harap2 perkhidmatan lebih cekap dan telus..
harap2 semangat perkauman kite masih ada..
jgn lupe perjuangan org lama..

suami isteri 2 kepala pn ble argue.. apakan lg pemimpin negara kene jaga byk kepala.. byk akal.. :whistling:

x sabarnya nk ngundi lg.. :p

Posted: Mar 12th, '08, 08:52
by Gai-Jin
Fairuz, Ramasamy timbalan KM P Pinang
Mar 12, 08 10:57am

Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng hari ini mengumumkan pelantikan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Penanti dari PKR, Muhammad Fairuz Khairuddin dan Adun Perai dari DAP, P Ramasamy sebagai timbalan ketua menteri.

Muhammad Fairuz dilantik sebagai timbalan ketua menteri 1 manakala Ramasamy timbalan ketua menteri 2.

Lim yang mengangkat sumpah semalam berkata, keputusan melantik dua timbalan ketua menteri adalah untuk mewujudkan kepimpinan yang mewakili semua kaum.

Ini adalah kali pertama seorang wakil dari kaum India dilantik ke jawatan tinggi seumpama itu di Malaysia.

(Petikan dari MalaysiaKini)

walaupun DAP menang besar di pulau pinang tetapi perpaduan antara perkauman itu yang penting.... :cheers: :cheers: :cheers:

Posted: Mar 12th, '08, 09:07
by nadilaz
littlemafia wrote:
nadilaz wrote:
frashdi87 wrote:
haha..slumber je bincang..
bkn org lain paham pn..
lain aa kalo ader org malat...
hihi...

aq bkn sokong mne2 parti..xckp umr nk ngundi pn..
but yg hrga minyak naik tu sbb mmg hrga mnyk dunia dh naik..
cne nk turunkan lg..
demand tinggi, supply limited...tu psl aa kne naik jgk..
kalo x, bnyk sgt gov nk naik...lg2 kalo tol pn mansuh..
dr mne aa gov nk dpt duit nak subsidise minyak lagi...
pulak tu..ble harga minyak turun, org melayu kite p jual kt sempadan...
kan rugi negara...dah laa economy pn xstabil..
foregin investor x confident ngn kte..xde la pelabour, income xde...
susah2...
ala...aku pon lgla tak sokong mane just jgn la tergadai seluruh tanahair pada pihak yg tak sepatotnya dan kite menumpang di bumi sendiri :-( ..huhuh ..pepandai la pk...

well jdrama apa yg best n dilakonkan oleh yamapi..bg suggestion sket...arigato..
kite still sokong parti..
jgn kita jd cam org negara jiran dah..hak org melayu dinafikan..
azan nk berkumandang pn xboleh...
kereta lama cam arwah atuk jgn harap boleh guna..
kereta buruk mmg jd besi buruk la jawabnya..
jgn hak kita dinafikan dah..
jgn DEB dihapuskan..
harap2 perkhidmatan lebih cekap dan telus..
harap2 semangat perkauman kite masih ada..
jgn lupe perjuangan org lama..

suami isteri 2 kepala pn ble argue.. apakan lg pemimpin negara kene jaga byk kepala.. byk akal.. :whistling:

x sabarnya nk ngundi lg.. :p
tunggu lagi 5thn bleh la ngundi smula..
FYI antara langah awal DAP tiada lagi DEB...apakah itu maknanya rakan²???...
ishk²..teringat plak lagu masa kt BTN dulu...

Posted: Mar 12th, '08, 12:14
by azra
Ok.....aku rase enuf about politics....takot makin hangat nanti... kita kat sini yg bergadoh n the politicians yang makin kenyang :P Kite hampeh pon tak dpt ape :whistling:

Posted: Mar 12th, '08, 12:35
by littlemafia
nadilaz..
a'ah baru teringat lagu tu..

any j-drama or k-drama 4 recommendations??
:salut:

Posted: Mar 12th, '08, 16:14
by naadianaa
I'm waiting for Zettai Kareshi..... JDrama Spring Season....

Posted: Mar 12th, '08, 20:22
by Gai-Jin
littlemafia wrote:nadilaz..
a'ah baru teringat lagu tu..

any j-drama or k-drama 4 recommendations??
:salut:
J-drama
1.nodame cantabile
2.My boss My hero
3. G.T.O
4. 1 ritaru no namida <-------(1kotak tisu tak cukup)
5. Hanazakari no Kimitachi Ee
6. nabuto o produce
7. Hana yori Dango 1st
8. Proposal Daisakusen


kalau nak tgk movie anime... saya recommend "Clannad the Movie" baru jer release minggu ni.. kena sediakan tisu kalau nak tgk movie ni

Posted: Mar 12th, '08, 21:21
by milleu87
hmm betul tue kate kak azra.....

kalau nak ckp pasal politic kena lah be very open minded....sebab ade jer org yg berfikir lain*ehem like me*

Posted: Mar 13th, '08, 16:22
by anakmelayu
azra wrote:Ok.....aku rase enuf about politics....takot makin hangat nanti... kita kat sini yg bergadoh n the politicians yang makin kenyang :P Kite hampeh pon tak dpt ape :whistling:
Haha aku setuju tu..... apa aku baca dari post sblm ni susah nak beri ulasan tanpa sentimen & prejudice, ada je pendapat melulu tanpa fact,....

hehe @skachild ko tak layan naruto?

Posted: Mar 14th, '08, 03:30
by hana~jk
azra wrote: Neway, back to kdrama, takde sesape ke tgk Hong Gil Dong....takde sesape pon komen :-)
ermm.... lame dah tak join forum... pasal politik.... as long as negara aman + kebajikan rakyat dijaga.... hana rasa ada baiknya jugak result pilihanraya cam gitu... at least lepas nie, kerajaan kene lebih kerja keras... takdelah nak sambil lewa je... dulu, bolehlah... kedudukan kerajaan terjamin...sekarang, rakyat dah mula bersuara.... neway forget about politics.... :mrgreen:

ni... nak crita pasal HGD.... just started watching it last week... waahhh... addicted giler... kerja melambak pun letak kat tepi dulu.... really wish Yi Nok end up dengan Chang Whe (prince) :wub: tapi takkan nyer... name citer pun dah Hong Gil Dong...just hoping that ending nyer, these 3 main characters tak mati.... tak naklah ending sedeh2... one more thing.... Chi Soo (Chang Whe's bodyguard) tue cute jugak ekk... but still Chang Whe's the best... :wub:

Posted: Mar 14th, '08, 08:30
by skachild
anakmelayu ~ aku tdak layan naruto... takut nti ketagih mcm bleach.. skrg eevryweek aku msti masuk website bleachexile... tunggu update new anime + manga... haha...

btw Gai-Jin ada cerita j-drama yg baru kah..??? yg list ko tu kebanyakan aku sudah tgk... hehe.... :mrgreen:

Posted: Mar 14th, '08, 13:06
by naadianaa
Sape2 yg tgh carik citer Takuya Kimura Hero Muvee 2007, dld link ade kat cnie

Posted: Mar 14th, '08, 13:59
by littlemafia
naadianaa wrote:Sape2 yg tgh carik citer Takuya Kimura Hero Muvee 2007, dld link ade kat cnie
thanks a lot... mmg cari pn tp x tau kat mana..

Gaijin.. all ur j-drama list kite da tgk..
paling best Nodame.. best sangat!! :thumright:

baru abis tgk Robbers..meleleh je air mata..:cry:

tapi ending cam kureng sket aa..Oh Joon ngan akak die.. then yg bapak ngan anak tu..(lupe nama die) tapi ok la as long happy ending..


any K-Drama yg korang tgk beside HGD?
j-drama yg korang tgh tgk?my list edison no haha je..
ngan cite taiwan romantic princess..

Posted: Mar 14th, '08, 14:27
by hana~jk
littlemafia wrote: any K-Drama yg korang tgk beside HGD?
j-drama yg korang tgh tgk?my list edison no haha je..
ngan cite taiwan romantic princess.. [/color]
hana pon nak tanyer the same question.... skrang tengah tengok HGD n TKA jer...no idea nak tengok citer ape lepas nie... priority is kdrama... tapi kalu ader citer lain yang best... rekemenlah jugak... thx guys...

Posted: Mar 15th, '08, 08:23
by emykina
hallelujah.... chance!!!

Posted: Mar 15th, '08, 08:55
by hikki2me
hana~jk wrote:
azra wrote: Neway, back to kdrama, takde sesape ke tgk Hong Gil Dong....takde sesape pon komen :-)
ni... nak crita pasal HGD.... just started watching it last week... waahhh... addicted giler... kerja melambak pun letak kat tepi dulu.... really wish Yi Nok end up dengan Chang Whe (prince) :wub: tapi takkan nyer... name citer pun dah Hong Gil Dong...just hoping that ending nyer, these 3 main characters tak mati.... tak naklah ending sedeh2... one more thing.... Chi Soo (Chang Whe's bodyguard) tue cute jugak ekk... but still Chang Whe's the best... :wub:
sme la dgn kt... arap2 ending dier best... kt pn hope yg Yi Nok dgn Prince tu... tp possible ke? heheheheh.....

crite yg kt nk tgk sgt skrg On-Air ... ader pelakon Hotelier... dh lme dier xbelakon... hehehhe dh lah ader park yong ha... rindu gle kat dier...

jepun plak xtau tgk crite ape... ader recommanded?

Posted: Mar 15th, '08, 09:02
by naadianaa
Aku baru pas tgk Bara no nai Hanaya epi 8.... citer nie mmg intense la...a definate kene tgk!!!! Best!!!
Honey and Clover pon best gak. Lakonan Ikuta Toma mmg dh improve sgt2....
1 pound gospel tgh tggu last epi hardsub, nnt nk marathon, good reviews gak nie....

Posted: Mar 15th, '08, 11:50
by Gai-Jin
Hana Yori Dango Final
Release 28.06.2008

TRAILER

Posted: Mar 16th, '08, 10:01
by anakmelayu
M & T :lol

Posted: Mar 17th, '08, 06:34
by littlemafia
kite pn tgh tunggu proposal SP.. tgk yamapi lg.. heehhehe even die kurus je.. :P

a'ah bara no nai hanaya tu mmg best.. after K-drama Thank You.. ni cite lain sket.. so kite mmg ske...

1 pound gospel da dload sket.. tp lom tgk lg..


Posted: Mar 17th, '08, 16:47
by littlemafia
ada sesapa tau mn nk dload mp3 lagu nicholas teo malaysia x??
e-snips skang da limit lak..

thanks guys
:salut:

Posted: Mar 18th, '08, 14:02
by Gai-Jin
littlemafia wrote:ada sesapa tau mn nk dload mp3 lagu nicholas teo malaysia x??
e-snips skang da limit lak..

thanks guys
:salut:
album yang mana? album FRIENDS ke... kalau nak 4album pun saya ada link nye...

Posted: Mar 19th, '08, 10:08
by littlemafia
give me d link if u dont mind.. thanks a lot!!


Posted: Mar 20th, '08, 16:27
by wlben
wah..byk org cakap malay di dalam sini....terkejutlah...haha

Posted: Mar 21st, '08, 05:17
by emykina
wlben wrote:wah..byk org cakap malay di dalam sini....terkejutlah...haha
kenapa? tidak bolehkah?

Posted: Mar 21st, '08, 07:55
by azra
emykina~~ Kau salah paham tu 8) .....bukan tak boleh laa....dia cume terkejut je :P

Posted: Mar 21st, '08, 13:56
by littlemafia
napa thread senyap je.. cuti ek seme?