Page 10 of 30

Posted: Apr 29th, '08, 14:14
by sizuka
boris7 wrote:
ailahai wrote:-sorry la korang2 sume... aku nie masuk2 terus menyampuk... xde bagi salam ape... dah tue bese2 jadi silent reader jer. maap laa...

-good night! :faint:
selamat dalam......
selamat dalam utk korang jugak.. :lol

Posted: Apr 29th, '08, 14:33
by rikochan
hahaha...... selamat kepada seme2 dalam nih.

Posted: Apr 29th, '08, 14:36
by rikochan
aku nak tanye la, kekadng aku tgk ade yg online, pastu jap kang dah off.
bile ek dapt rame2 online same2. kasi meriah sket.
:goggle:

Posted: Apr 29th, '08, 14:37
by boris7
rikochan wrote:hahaha...... selamat kepada seme2 dalam nih.
Gila lah...makan babi!!!!! :lol :lol :lol :lol

Posted: Apr 29th, '08, 14:39
by rikochan
ape tue...............

Posted: Apr 29th, '08, 14:39
by boris7
boris7 wrote:
rikochan wrote:hahaha...... selamat kepada seme2 dalam nih.
Gila lah...makan babi!!!!! :lol :lol :lol :lol
Nasi Goreng ...= yuk...... :lol

Chow Fan........= :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:

Posted: Apr 29th, '08, 14:41
by rikochan
huhhhhh......... confius.....

Posted: Apr 29th, '08, 14:42
by rikochan
jgn la nak mengaruk je. :crazy:

Posted: Apr 29th, '08, 14:45
by boris7
I just love PJ hokkien mee!!!!!

Posted: Apr 29th, '08, 15:56
by azra
hahahaha :lol .....layan...jgn tak layan :rofl:

Ok, aku nak tido.....selamat dalam sume :salut:

Posted: Apr 29th, '08, 16:13
by boris7
azra wrote:hahahaha :lol .....layan...jgn tak layan :rofl:

Ok, aku nak tido.....selamat dalam sume :salut:
Selamat Dalam.... :salut: :salut: :salut: :salut:

Posted: Apr 29th, '08, 23:03
by waniey_vic
ni ari terakhir for spring 2008 aku lepak cni.... petang ni aq dh nk balik, pastu nkg praktikal kat empat lain,... tumpang umah org yg xde internet....

Posted: Apr 30th, '08, 01:09
by azra
Saje nak lepaskan ape yg tersirat kat ati aku nie.... 8) Nak tanye sikit.....korang ade tak rase yg With S2 tu kekadang ambik banyak sgt projek?? :P Bukan setakat drama2 baru je, tapi yg lame2 pon ade sekali.....akibatnye, drama mcm Hong Gil Dong yg tinggal 1 je lagi (special) tak siap2 sampai la nie :-)

Hope takde sape yg terase ati....takde tpt lain yg dapat aku curahkan ape yg terpendam kat ati nie :whistling: ....hehehe :mrgreen:

mrzali dah timbol balik.....sekarang tinggal skachild je yg MIA 8)

Posted: Apr 30th, '08, 01:34
by mrzali
Kak azra: sejak takleh nak download korean drama nie.. saya malas nak tahu perkembangan cerita korea terkini.. sampai terlupa kewujudan d-addict yg meriah nie... hehehe jgn marah.. takpe.. lepas nie saya akan join forum je.. korg cerita pasal kdrama ke.. jdrama ke.. aku baca jela.. takleh nak bg pendapat best ke tak :D

Posted: Apr 30th, '08, 06:29
by frashdi87
@waniey
praktikal ganbatte!!!!!

apekah maksud sebenar 'selamat dalam'?
xpaham aq..

Posted: Apr 30th, '08, 06:32
by frashdi87
oh ya..one more thing...
jangan lupe tengok LAST FRIENDS...
serius bes gle..

Posted: Apr 30th, '08, 08:08
by ailahai
frashdi87 wrote:oh ya..one more thing...
jangan lupe tengok LAST FRIENDS...
serius bes gle..
xtengok lagi... tp mmg nak dwld pon.

Posted: Apr 30th, '08, 10:08
by mrzali
frashdi87 wrote:@waniey
praktikal ganbatte!!!!!

apekah maksud sebenar 'selamat dalam'?
xpaham aq..
Contoh penggunaan Selamat Dalam.

1) Cerah beransur gelap bila 'dalam'
2) Apabila menjelang tengah 'dalam', bulan mengambang meremang bulu roma
3) Pasangan yang baru berkahwin tak sabar sabar menunggu hari 'dalam' hehe :lol

Posted: Apr 30th, '08, 11:22
by ailahai
@mrzali
terrer ko mrzali, aku pun paham2 gitu2 ajer "dalam" tue...huakhuaks
td time aku online, atuk tue pon online jugak... cuak gaks aku kot2 dia post apa2 kat sni. nasib baik xder... hehheh...xlarat den nak melayan.

Posted: Apr 30th, '08, 12:00
by azra
mrzali~~ :lol :rofl:

Posted: Apr 30th, '08, 13:04
by rikochan
sape atuk tue ye....
haku pun naik bengong. :scratch:

Posted: Apr 30th, '08, 13:06
by rikochan
best ke cite last friend tu? aku tnak join skaki la.

Posted: Apr 30th, '08, 14:06
by Gai-Jin
rikochan wrote:best ke cite last friend tu? aku tnak join skaki la.
sekaki je.... lagi sebelah tu nak buat apa... takkan dah kudung kot

Posted: Apr 30th, '08, 14:19
by rikochan
huax100.... aku letak sekaki dulu. sok2 aku letak ngan badan2 sekali.

Posted: Apr 30th, '08, 16:15
by malay_tiger
minta tolong mana nak download cerita KUROSAGI - THE MOVIE..

please..

lama betul tak masuk... korang suggest LAST FRIENDS tu best sangat ke.. cuba bagi sikit spoiler

sesiapa yang ada akaun veoh ke apa2 ke kongsi la yek content korang ye..

Posted: Apr 30th, '08, 16:40
by ninee
frashdi87 wrote:oh ya..one more thing...
jangan lupe tengok LAST FRIENDS...
serius bes gle..

betul tue.. freshdi87 .jgn kate citer dier...montaj dier pun best jugak...tapi harap2 ending pun gempak jugak le....last friend ganbate ne!


P/s: ima boku wa last friend to zettai kareshi wo mi masu.....(kalu salah tolong correctkan ye...saya budak baru belajo)

Posted: Apr 30th, '08, 16:48
by ailahai
@Malay Tiger

KUROSAGI THE MOVIE takkan dah kuar kut... :scratch: bulan 3 lepas baru masuk panggung kat Jepun. aku dulu nak tunggu HERO THE MOVIE berjanggut gak rasanya.

Posted: Apr 30th, '08, 16:51
by naadianaa
Last Friends, baru tgk 2 Epi....

Basicly, story nie pasal.... seorg pompuan yg ade....
Obsessive boyfriend and shojo ai girlfriend (baca kwn pompuan)

Posted: Apr 30th, '08, 17:10
by malay_tiger
best la korang.. cepat betul reply nya

banyak betul orang baru dalam thread ni.. aku hanya ingat kat naadianaa je yang cita-citanya kalau tak silap kau dulu dia tulis nak jadi nurse yang berjaya :salut:

aku baru check tadi citer tu memang fresh betul.. ada budak Nishikido Ryo yang kurus kering tu

SELAMAT PAGI....

ailahai, aku dok ingat macam citer anime hari ni keluar esok dah ada subtitle best la kalau macam tu.. :-)

aku tengok kat veoh banyak gak citer2 filem baru budak2 dari Jepun dan USA upload best gak la.. cari KUROSAGI tak jumpa sebab tu tanya korang.. :P

thread ni selalu friendly... :thumleft:

Posted: Apr 30th, '08, 17:35
by naadianaa
malay_tiger wrote:... aku hanya ingat kat naadianaa je yang cita-citanya kalau tak silap kau dulu dia tulis nak jadi nurse yang berjaya :salut:...
:blink :blink :blink :blink ..... cita2 jd nurse yg berjaya?! ..... :crazy: :crazy: :crazy:
mmg haku keje medical field tp bukan jdk nurse.... :whistling:

Posted: Apr 30th, '08, 21:19
by frashdi87
ninee wrote:
frashdi87 wrote:oh ya..one more thing...
jangan lupe tengok LAST FRIENDS...
serius bes gle..

betul tue.. freshdi87 .jgn kate citer dier...montaj dier pun best jugak...tapi harap2 ending pun gempak jugak le....last friend ganbate ne!


P/s: ima boku wa last friend to zettai kareshi wo mi masu.....(kalu salah tolong correctkan ye...saya budak baru belajo)
patutnye masu --> miteimasu...continuouse tense coz ko tulis 'ima'..ok?

@naadianaa
bes x last friends tu?neway..ye ke jd nurse?xtau pn..haha

spoiler?hmmm...tengok je...nnti x suspen plak..hihi
Rookies pn gempak gak..jauh beza aa ngn gokusen tu..hihi..juz gokusen 3 1st ep klaka laa opening die...pastu storyline cam bese je..

@malay_tiger
ade ke kurosagi the movie? adusss..cmne aq leh ketinggalan ni...death note 3 pun aq xtgk lagi..sape2 ade upload aa kt veoh..hihi

Posted: Apr 30th, '08, 23:50
by malay_tiger
sorry la ye.. tersilap la pula :lol

frashdi87, pasal Death Note tu kat veoh memang belambak giler la sampai 53 orang buka channel untuk Death Note saja.. tapi anime je dan trailer movie je yang aku perasan.. movie Death Note 3 tak nampak pun..

kat website isohunt ada tapi besar betul fail dia sampai 4.12GB tu

http://isohunt.com/torrent_details/3957 ... ab=summary

Death Note - L - Change the WorLd

.. aku tak download lagi.. jadi tak berani nak recommend :whistling:

Posted: May 1st, '08, 02:19
by naadianaa
frashdi87 wrote: @naadianaa
bes x last friends tu?neway..ye ke jd nurse?xtau pn..haha
Last friends.... 1st epi to me sgt slow... nasib x tertido... tp bile dh nk reach end of epi... baru boyfriend Michiru tunjuk belang dia... psycho tul boyfriend dia... :crazy: :crazy: .... pastu Ruka plk tunjuk belang .... adesss..... complicatednya hidup minah Michiru nie..... so far, citer nie masih memegang my interest utk terus follow la.....

as for komen jdk nurse tue....
:P :P :P .... ceh.... buat2 x tau plk..... :P :P :P
frashdi87 wrote: spoiler?hmmm...tengok je...nnti x suspen plak..hihi
Rookies pn gempak gak..jauh beza aa ngn gokusen tu..hihi..juz gokusen 3 1st ep klaka laa opening die...pastu storyline cam bese je..
Aku dh tgk ROOKIES, tp RAW la...
yes.... I am... sometimes crazy enough to watch a show tht I cant understand.... :lol :lol
IMO, citer nie boleh tahan la gempak sbb citer budak2 jahat dan citer nie brutal [adegan gaduh dia, mmg tunjuk la, siap blood splashing sna sni... :crazy: ... ] but I dont know about Gokusen 3... x tgk pon .... I only get to finish Gokusen 1.... season 2 x tgk pon.... just hoping tht it's not a repetitive of the 1 & 2 season jek....

@malay_tiger

xpe2 ..... no prob... :-) :-)

Posted: May 1st, '08, 04:14
by ninee
freshidi87: sepatutnye masu --> miteimasu...continuouse tense coz ko tulis 'ima'..ok?

so desu ne... wakatte.......domoo arigatoo.

Posted: May 1st, '08, 04:26
by ninee
malay_tiger wrote:sorry la ye.. tersilap la pula :lol

frashdi87, pasal Death Note tu kat veoh memang belambak giler la sampai 53 orang buka channel untuk Death Note saja.. tapi anime je dan trailer movie je yang aku perasan.. movie Death Note 3 tak nampak pun..

kat website isohunt ada tapi besar betul fail dia sampai 4.12GB tu

http://isohunt.com/torrent_details/3957 ... ab=summary

Death Note - L - Change the WorLd

.. aku tak download lagi.. jadi tak berani nak recommend :whistling:


L change the world wo miteishimasta......boleh tahan citernye .. beshla jugak...semua emotion ada...L wa totemo kawaii ne...specially dier pakai topeng sambil mengetaip computer ...tapi aku tgk panggung wayanng yang amat dekat dgn umah saya...hehhe....pasal dload kat mane gomenne shirinmasen...wakarimasen...waaa! kari ku masin!!!!!!!.... :w00t:

Posted: May 1st, '08, 05:29
by rikochan
aku nak download drama attention please. tapi ade satu episode je. mmg takde lg ke?
kat mane lagi aku nak cari...
:scratch:

Posted: May 1st, '08, 05:36
by malay_tiger
rikochan wrote:aku nak download drama attention please. tapi ade satu episode je. mmg takde lg ke?
kat mane lagi aku nak cari...
:scratch:
jawapannya kat www.veoh.com.. semua ada 11 episod

dan aku rasa budak2 d-addicts juga la tu yang upload cerita tu kat sana.. :lol

Posted: May 1st, '08, 06:51
by Gai-Jin
kalau boleh jgn la support download kat website streaming... support la cikit subbers tu....

Posted: May 1st, '08, 07:13
by frashdi87
@gai-jin
kalo boleh torrent, mmg nk download torrent..
but mslhnye torrent xleh bukak..kne block..

@naadianaa
bulih tertido tgk last friends?? :cussing: :cussing:
hahaha

spe laa yang nk uploadkn death note 3 ni..
letih den nunggu..haha

Posted: May 1st, '08, 08:37
by rikochan
@Gai-Jin

aku setuju sgt.
aku bukak veoh tu mcm youtube je.
xde sape nak upload kt d-a ke?

Posted: May 1st, '08, 09:42
by ailahai
@rikochan

Tak silap aku d-a dah tetapkan rules... torrent movie xleh up kat sni...drama aje...series atau SP. thread utk sub movie pon xleh.

@naadianaa

boleh aku tumpang sekaki layan last friend tu... sejak dua menjak ni aku pun susah nak tido... ada gangguan serngga perosak kaco tido...uhaahahaha. (sori frashD)

Posted: May 1st, '08, 10:00
by naadianaa
subs utk asian movies leh carik kat

http://www.kloofy.net

@ailahai

lol...marah frashD....

Posted: May 1st, '08, 11:43
by frashdi87
@ailahai
aq takut ko xleh tido je tengok cite tu...
excited sgt..haha

Posted: May 1st, '08, 11:59
by sizuka
malay_tiger wrote:
rikochan wrote:aku nak download drama attention please. tapi ade satu episode je. mmg takde lg ke?
kat mane lagi aku nak cari...
:scratch:
jawapannya kat www.veoh.com.. semua ada 11 episod

dan aku rasa budak2 d-addicts juga la tu yang upload cerita tu kat sana.. :lol
Attention Please subber dia upload kat jpopsuki je...

http://mullemeck.serveftp.org/jps_beta/ ... ion+please

Posted: May 1st, '08, 12:04
by frashdi87
jpopsuki ade drama jugak ke?
ingatkan ade PV ngn lagu2 je

Posted: May 1st, '08, 12:12
by Gai-Jin
frashdi87 wrote:jpopsuki ade drama jugak ke?
ingatkan ade PV ngn lagu2 je
semua pasal jpop ada kat situ.....

kalau torrent xleh guna la IRC... ataupun guna megaupload ke rapidshare ke...

subbers semua tak suka fans tgk atau download kat streaming site... dah dikira curi copyright...


aku dah download gakusen eps2, last friends eps3, zettai kareshi eps2, dan music station 2 minggu ni... tapi tak sempat tgk... balik keje je trus tido..

Posted: May 1st, '08, 12:16
by Gai-Jin
frashdi87 wrote:jpopsuki ade drama jugak ke?
ingatkan ade PV ngn lagu2 je
semua pasal jpop ada kat situ.....

kalau torrent xleh guna la IRC... ataupun guna megaupload ke rapidshare ke...

subbers semua tak suka fans tgk atau download kat streaming site... dah dikira curi copyright...


aku dah download gakusen eps2, last friends eps3, zettai kareshi eps2, dan music station 2 minggu ni... tapi tak sempat tgk... balik keje je trus tido..

Posted: May 1st, '08, 12:30
by rikochan
aku pun lebih selese donwload kat dlm nih.
:salut: to all :D fansubs

Posted: May 1st, '08, 12:40
by rikochan
ade sape2 tgk 8tv tak siang td.
movie jepun. tajoknye 'quill"
waaaaa touching abis la. aku nangis layan cite tu.
:cry:

Posted: May 1st, '08, 14:09
by malay_tiger
wei, tanya soalan lagi boleh tak :lol

cerita Zettai Kareshi best tak?? :unsure:

cadang nak download.. tak tengok lagi.....

naadianaa, pasal awak kat yang awak kerja kat lab makmal tu teringat aku satu cerita Korea yang hari tu aku dan aku tengok kat KBSWorld channel.. citer pasal seorang perempuan (kerja kat makmal gak) pastu jatuh cinta ngan peninju yang sudah kahwin tapi isteri dia lari sebab nak jadi pemain piano yang berjaya..

adik aku suka tengok citer tu.. memang konflik juga la isteri peninju tu ialah emak tiri awek baru peninju tu.. memang "LOVE IS MENTAL ILNESS" la katakan :mrgreen:

kelakar pun ada, awek tu bagi semua barang2 lab dia kat peninju tu pastu kata kalau sakit itu guna ni, kalau sakit lain pula, guna yang ni.... ntah camna ntah setiap kali peninju Korea tu guna alat2 yang awek tu bagi dia asyik nak tergelak je :lol

usik sikit jangan marah la yek :P

bulan depat dah nak convo :cheers:

Posted: May 1st, '08, 14:29
by tolong_saye
sape ade subtitle cite nih
tadashii ouji no Tsukurikata

kat mane nak cari
tolong erk...

yang aku jumpe yang raw punyer l
dan rmvb yg dh disubbed

tapi nk yg single
please erk

Posted: May 1st, '08, 16:51
by emykina
rikochan wrote:ade sape2 tgk 8tv tak siang td.
movie jepun. tajoknye 'quill"
waaaaa touching abis la. aku nangis layan cite tu.
:cry:
aku lalu jee tgk cite tu.. petu tekan tv len plak.. kul 420 tgk unstoppable marriage KSB World episod 105. huhuhu...

Posted: May 1st, '08, 17:21
by ninee
malay_tiger wrote:wei, tanya soalan lagi boleh tak :lol

cerita Zettai Kareshi best tak?? :unsure:

cadang nak download.. tak tengok lagi.....
boleh tahan...kelakau...bagi aku laaa....lucu tgk si hayami bogel...kikikikkiii :P

Posted: May 1st, '08, 17:38
by ailahai
@ninee

ada ker kempen camtu...takkan malay tiger nak tgk hayami bogel lak... jgn tukar selera malay tiger oii. lol.

tp aku tgk rating cite mmg makin naik tiap2 minggu. menarik kut, aku pun xlayan lg :lol . boleh ler try downlod camni.

Posted: May 1st, '08, 17:40
by naadianaa
Zettai Kareshi.... tgk sbb ade two HAWT guys.....LOL.... :P :P :P but jln cerita dlm drama beza skit dr manga dia....

tgk jgn x tgk..... :whistling:

Posted: May 2nd, '08, 01:17
by frashdi87
haha..
rating naik sbb die bogel je kot..
tp storyline so far bes laa jgk..hihi

@gai-jin
kalo IRC download kt channel mane/
aq tau download kt SARS je..
n mmg download c2 pn kalo SARS pnye cite

Posted: May 2nd, '08, 12:38
by rikochan
arini aku balik kg kat temerloh. windu la aku kat thread ni.... :P

Posted: May 2nd, '08, 13:16
by naadianaa
aiks.... rikochan pon org tloh gak.. :blink :blink .. ramai nye org kgku kat thread nie.... :lol :lol

Posted: May 2nd, '08, 13:27
by sizuka
naadianaa wrote:aiks.... rikochan pon org tloh gak.. :blink :blink .. ramai nye org kgku kat thread nie.... :lol :lol
nanti bleh wat mini gath kat tmerloh plak doh... :P

Posted: May 2nd, '08, 13:58
by frashdi87
haha...orang temerloh..
orang s.alam xde kee...

Posted: May 2nd, '08, 14:10
by rikochan
molek la ramai2 org kg kat sini. hhuhuhuh... :w00t:

Posted: May 2nd, '08, 14:11
by rikochan
waaaaaaaaa thread ke 50 nih aku rasmi dulu...... :cheers:

Posted: May 2nd, '08, 14:16
by malay_tiger
ninee wrote:
malay_tiger wrote:wei, tanya soalan lagi boleh tak :lol

cerita Zettai Kareshi best tak?? :unsure:

cadang nak download.. tak tengok lagi.....
boleh tahan...kelakau...bagi aku laaa....lucu tgk si hayami bogel...kikikikkiii :P
frashdi87 wrote: haha..
rating naik sbb die bogel je kot..
tp storyline so far bes laa jgk..hihi
LOL :lol

lucu tgk si hayami boge?? jahat la juga budak2 kat sini.. :P

kalau censored aku tengok la.. lol
naadianaa wrote: Zettai Kareshi.... tgk sbb ade two HAWT guys.....LOL.... Tongue Tongue Tongue but jln cerita dlm drama beza skit dr manga dia....

tgk jgn x tgk..... Whistling
banyak betul lidah tu... hahaha

kena tahan nafsu tu.. :whistling: :P

manga/komik cerita tu, ending dia tak silap aku sedih... kiranya macam KUROSAGI kot.. tukar banyak gak plot cerita dalam manga/komik tapi best tengok..

ok la aku nak download citer tu

terima kasih sebab reply :notworthy:

Posted: May 2nd, '08, 15:53
by ninee
same2... u welcome. malay tiger.....alahai jgn le ending dier sedey.... :-(


waiting for bittersweet life....saranghe wookie oppa! :D....mana plak si farha dan azra ...senyap jerk...helo helo....

Posted: May 2nd, '08, 17:18
by azra
Aku kat cini :salut: :mrgreen:

Posted: May 3rd, '08, 02:04
by frashdi87
sape tau kat nagoya ade ape yang menarik??

Posted: May 3rd, '08, 02:14
by ninee
frashdi87 wrote:sape tau kat nagoya ade ape yang menarik??[/quote
pak ngah ku kate tempat tue biasa je begitu juga dgn osaka....tak sehebat tokyo tapi pemandangannye bgitu cantek lebih2 lagie musim bunga.

Nagoya-Kedai kain pames kat m'sia nih....hikhik....



azra- betul tak bittersweet life setat hari nie?Rindulah kat wookie...

Posted: May 3rd, '08, 02:21
by frashdi87
tapi osaka ade universal studio..hihi..
tokyo ape yg bes sgtnye?

Posted: May 3rd, '08, 02:25
by ninee
Frashdi 87-Hentahlah saya kurang pasti....my uncle yg slalu ke sana atas tajaan petronas....

Die nie wakil malaysia utk sukan dart....jeles btul lah aku

Kenapa tanye....nak ke sana ke?...doshite?

Posted: May 3rd, '08, 02:27
by frashdi87
waaa..mantap2..
teringin gak ke sane..haha

Posted: May 3rd, '08, 02:41
by ninee
samale dgn aku nie.....tgh berpeluh2 kumpul duit nie :sweat: ..nak pi time spring atau autumn..

p/s last friend ep4--waiting for dloading...


Farha -(manele budak nie) - amacam budget..boleh pi korea dah?

Posted: May 3rd, '08, 02:43
by frashdi87
jom p rmi2 akhr buln 11 ni..ahhahaha
after p jpn, p korea trus..

Posted: May 3rd, '08, 02:51
by ninee
jom2 hahaha (macam aden nie kayo).....jepun n korea...my fav countries!

Posted: May 3rd, '08, 06:07
by Gai-Jin
kalau nak gi jepun hujan tahun... saya tahu program homestay.... boleh gi petik2 buah2

Posted: May 3rd, '08, 06:12
by naadianaa
Nk ikut gak......


ROOKIES softsubs dh kuar...... YAY!!!!