Login Issue? Delete D-addicts cookie from your browser settings and login again.

Malaysia D-Addicts

speak whatever language you like here.
Post Reply
User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 16th, '08, 20:00

love generation?
dah tengok dah cite tu..tapi x ingat sangat (means xbes sangat laa tu...kalo bes sure aq ingat lagi..haha)

@waniey
aq pun download gak...download kt veoh je...kalo download kt veoh xkire dalam bytes limit... kalo streaming, die kire..aq pun x paham...haha..cni xleh gune torrent..dah kene block kot..
so nak x nak, veoh je laa source yg boleh download so far...terpaksa laa gune..hahaha

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 16th, '08, 23:46

waniey_vic wrote:@expanzee: ko tengok gak ye Bamboo Blade.. perasan tak, ending dia cam aneg-aneh sket.. ade season 2 ke nanti? sbb mcm ada satu watak yang tak dikenali tetibe muncul.. tama-chan terserempak ngan dia masa last ep. akhir..
Ending tu memangbiasa untuk anime... kita tunggu dan lihat.... Bamboo Blade kira best gak laa... ada banyak pengajaran....

Season dulu tak sabar tunggu Gundam 00, season ni tak sabar nak tgk Code Geass R2, Macross Frontier dan School Rumble season 3...

Try la Maxis BroadBand... diorang kasi free modem masa promotion...

Kalau Termeloh ada Akihabara, cancel la nak datang. sebab nanti terserempak ngan otaku..

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Re: halo

Post by emykina » Apr 17th, '08, 00:58

rikochan wrote:anybody minat cite love generation plz....
haha.. aku suke aku suke. bdak2 ni tak tau sgt kot since cite tu hero takuya. haha hero tua laaa katekan!! aku suke gile teppei dlm tuh.. cute! huhuhu aku ske tgk itzuna kiss gak!! (tak tau le btol ke idak aku ngeja) zaman mude2 dulu.. umor belasan tahun..with love, strawberry on the short cake sme tuh.. takuya, takkey, takeshi kaneshiro, yutaka... aiseh... wat aku rs muda kembali.. haha

frasdi.. umo ko kecik agi kot time tu, maybe ko takde feel agik.. hehehe

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 17th, '08, 02:03

@Gai-Jin: School Rumble 3 start Summer 2008.. msa tengok S.Rumble season 1 dulu, ko ingat tak.. ada satu episode yg Tenma, Karasuma, dgn Harima naik basikal laju gile2 nak gi skolah.... tak boleh blah... laju gile sampai potong Trueno Initial D lagi tu... Hulamak....
Aku punya laa ketawa sampai mengelupur kat lantai.. haha .. (saje je lebih2)
Antara anime yg berjaya buat aku gelak beria and aku tak kisah kalo nak tengok kali ke-9 pun Fruit Basket (aku suka sangat Shigure.. lawak benar dia ni..), Gakuen Alice, School Rumble 1,2, Mahoraba Heartful Days,..etc


Hehe, ko tanak gi Temerloh sbb ada Otaku ke.. aku pom lebey kurang Otaku gak, tp takde laa cam Densha Otoko.... Takat main PS2, PSP, layan D-Addicts forum, anime, surfing... normal laa tu... huhuhu...

ckp psl game ni... aku syok gile game BASARA, best sgt, nak nak lak time tengah bengang, rasa cam nak bunuh orang, elok sangat main ni...

@rikochan
: Aku rasa aku de tengok Love Genereation, cuma tak ingat yg mana satu... sbb banyak sangat Takuya blakon...


@expanzee: Lucky Start tak tengok.. Best tak? Boleh laa aku beli... Tp aku tak suka cte eichii.. sbb anime jepun skg, mesti ada part miang-miang keladi.. kalo sket2 je takpe lg, ni melampau2.. jalan cte dh best, tp mak aih... lucah... bnyk gak cte tak jadi aku tengok sbb blue sangat...

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 17th, '08, 06:07

@emkyna
aq bdak2 pn berjiwa matured aa..haha..cite first aq tengok 'kami-sama,mou sukoshi dake'..
bapak feelingnye..sampai sanggu beli sbb nak tengok episod last..xsempat tengok time skolah coz dah nak exam..cikgu xnak pasang..haha..yg love generation tu pasal pompuan bute tu ke?

@waniey
bese laa anime ade ecchi..zaman skang ni sume camtu..haha

User avatar
littlemafia
Posts: 98
Joined: Oct 6th, '06, 18:53
Location: Junki's HomE
Contact:

Re: halo

Post by littlemafia » Apr 17th, '08, 06:56

emykina wrote:
rikochan wrote:anybody minat cite love generation plz....
haha.. aku suke aku suke. bdak2 ni tak tau sgt kot since cite tu hero takuya. haha hero tua laaa katekan!! aku suke gile teppei dlm tuh.. cute! huhuhu aku ske tgk itzuna kiss gak!! (tak tau le btol ke idak aku ngeja) zaman mude2 dulu.. umor belasan tahun..with love, strawberry on the short cake sme tuh.. takuya, takkey, takeshi kaneshiro, yutaka... aiseh... wat aku rs muda kembali.. haha

frasdi.. umo ko kecik agi kot time tu, maybe ko takde feel agik.. hehehe
hehe.. kite pn camni masa mude remaja .. :P

sapa yg tgh pk nk tgk cite k-drama pe me suggest tgk cite Who Are You.. best :thumright:

p/s: kabel tepon kene curik lg.. ampeh.. yg last2 telekom tanam kabel dalam tanah..

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Re: halo

Post by naadianaa » Apr 17th, '08, 07:05

littlemafia wrote: p/s: kabel tepon kene curik lg.. ampeh.. yg last2 telekom tanam kabel dalam tanah.. [/color]
brape kali daaa kable tepon kene curik nie... rasenye ade dlm 3-4 kali dh org dgr dr lil'mafia... Sian....

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 17th, '08, 08:05

waniey_vic aku pun lebih korang otaku gak tapi bukan nye mcm cerita Densha Otoko tu.. full-time lagi untuk sementara ni laaa... aku lebih mcm cerita Akihabara@DEEP... otaku yang nampak mcm kerja professional.... :mrgreen:

Aku baru je habis tgk kali kedua School Rumble Season1&2 minggu lepas.... manga die pun aku ikut skli sebab kelakar gile.... betul ke Season 3 summer ni? tak sabar lak nak tgk..

Aku boleh rekemenkan satu anime yang kelakar gile... No.1 dlm list aku laa..
FULL METAL PANIC FUMOFFU
tapi nak dapat DVD memang susah... aku pusing satu Kotaraya satu kedai je ada... itu pun bos tauke kedai tu carikan dan last unit lak tu... tapi DVD tu dah hilang... sapa lak yang pinjam ni...

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » Apr 17th, '08, 09:29

Lucky Star best gile! Lawak die ko kene pickup sikit la. Kalau ko paham mmg lawak, kalau tak mcm ko blur je nanti tgk cite tu. Lagipun ade seiyuu Haruhi dalam Lucky Star. Sedap gile die menyanyi.

FMP Fumoffu pun lawak gak. Tp FMP semue pun lawak :-)

Takuya skang still cool lagi. Ade banner besar dulu aku tgk kat Malaysia mase balik Malaysia. Iklan Gatsby kot. Tp cite tu tak best sgt la. Cite Pride best!

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 17th, '08, 10:14

iklan Gatsby tu bukan masa HERO SP ke.... iklan die pusing2 rambut tu.. gatsby warna warni tu
Lucky Star aku tgk 2-3 episode jer... lawak dia memang aku xleh terima@lawak biasa je...

User avatar
sizuka
Posts: 51
Joined: Apr 15th, '05, 14:47
Location: Malaysia
Contact:

Re: halo

Post by sizuka » Apr 17th, '08, 10:31

naadianaa wrote:
littlemafia wrote: p/s: kabel tepon kene curik lg.. ampeh.. yg last2 telekom tanam kabel dalam tanah.. [/color]
brape kali daaa kable tepon kene curik nie... rasenye ade dlm 3-4 kali dh org dgr dr lil'mafia... Sian....

aku cadangkan supaya mapiao kecik tukar gi ambik mana2 pakej internet wireless je laa..

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Apr 17th, '08, 10:50

cite love generation tuh, cite yg ade crystal apple tu..bkn pasal pomp buta tuh.. ko google la love generation, mgkn ko akan refresh.. aku suke lagu die, jiwang gak a.. hehehe It first aired in Japan from October 13, 1997 to December 22, 1997 every Monday.. hehe mase ni tingkatan duee..

cite God, please give me more time tu kua tahun 1998.. huemm... nanges jgn ckp ar tgk cite ni, kalah kabhi kushi kabhi gham.. hahahahaha..

aku pn suke FRUIT BASKET.. siap nanges2 agi tgk nite neh.. huhuhuhu mase momiji (yg tuka jd arnab tak silap) cerita pasal mak die yg takle trime die tuh, sedihhhhhhhhhhh.... season 2 tak kua2 plak eh cite tuh.. da la pendek dan sedap..

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 17th, '08, 11:10

Yosh... Lucky Star dh masuk dlm anime list aku... Adik lelaki aku (pengaruh kuat aku dlm dunia otaku) pernah rekemen cte Full Metal Panic.. Tp aku tak penah plak rasa nk beli... padahal RM5 je...

Sape kat cni ade tengok Medabot, angkat tangat... :cheers: :cheers: saya, saya, saya!!
Hehe, beria aku download sampai 52 episodes ari tu.. puas hati tengok, sbb kat NTV7 masa dia siarkan, slaloo je miss.. (maklum laa, dulu2 suka bangun lewat..)

Salah satu anime fevret aku tau... masuk dlm http://myanimelist.net/panel.phpt aku.. Metabee macho gile....

Lagi satu yg buat aku tak tahan gelak, mesti laa Fruit Basket.. Hehehe..

@emykina: aku pom nangis2 walau pun ada ketawa beria-ria... masa episod nak dekat last yang pasal kyo tu, pastu masa momoji pom.. banjir jap bilik aku.... Aku ada tengok Myself; Yourself, anime Fall 2007, ada laa part aku nangis beria, tp bongok btol ending dia....
anime yg aku dh tengok yg aku rasa best

Gakuen Alice
Fruit Basket
Shaman King
Dgray-man
Yakitate Japan
Pitaten
School Rumble 1,2
Tsubasa 1,2
Muteki Kanban Musume
Hatenkou Yuugi @ DAZZLE
Mahoraba Heartful Days
One Piece
True Tears
cardcapor sakura

Anime baru yg aku tengah sibuk mendownload:

Special A
itazura na Kiss
Amatsuki
Nabari no Ou
Vampire Knight
Bus Gamer


Kat umah, bnyk gak anime yg aku tak sempat nak tengok.. so tak tau laa best ke tak.. cuba cte sket, best ke anime ni?

Law of ueki
ghost in the shell
god save our king
Kino's journey
hunter x hunter
eyeshield 21
samurai deep kyo
samurai 7
ouran high school host club
haruhi suzumiya
blood
eureka 7
fate stay night

adik aku ade suruh aku beli anime ni.. best tak?

claymore
gode geass
drama jepun yang first aku tengok = With Love.. masa tu bapak suka nye,.. tp kalo tengok CD dia smula, hmm, mcm tak best laa plak...

Cte korea first, mesti laa winter sonata.. tp tak bape layan sangat cte camtu, aku start suka pas tengok Successful Story Bright Girl...

@minna-san: mcm anime echiii tu, budak2 kat jepun boleh layan gak ke? takde 18sx ke?

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 17th, '08, 12:19

try la tgk Ouran Hosto Club... no2 dalam list aku... memang kelakar.... aku suka Futago Hikaru dan Kaoru...

Claymore, gode geass agak menarik jugak.... Lagi2 Code Geass season2 tgh on air sekarang...

Kenapa sub drama skrang ni macam slow je?..... biasa nya lepas 1minggu mesti dah keluar sub...

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 17th, '08, 12:30

love generation pasal apple crystal? hmm...
xpenah tengok lagi kot...neway, xde aa minat sangat takuya kimura tu..haha

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

aku suke sangat

Post by rikochan » Apr 18th, '08, 12:48

emykina wrote:
rikochan wrote:
anybody minat cite love generation plz....


haha.. aku suke aku suke. bdak2 ni tak tau sgt kot since cite tu hero takuya. haha hero tua laaa katekan!! aku suke gile teppei dlm tuh.. cute! huhuhu aku ske tgk itzuna kiss gak!! (tak tau le btol ke idak aku ngeja) zaman mude2 dulu.. umor belasan tahun..with love, strawberry on the short cake sme tuh.. takuya, takkey, takeshi kaneshiro, yutaka... aiseh... wat aku rs muda kembali.. haha

frasdi.. umo ko kecik agi kot time tu, maybe ko takde feel agik.. hehehe
ha


sape2 yg tak tgk cite yang ade apple kristal tu kene tgk le. lagu die aku layan hari2. hehehe.. tangkap jiwang kejap.

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

Post by rikochan » Apr 18th, '08, 12:49

anybbody hard fans matsu takako?

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

Re: halo

Post by rikochan » Apr 18th, '08, 15:32

emykina wrote:
rikochan wrote:anybody minat cite love generation plz....
haha.. aku suke aku suke. bdak2 ni tak tau sgt kot since cite tu hero takuya. haha hero tua laaa katekan!! aku suke gile teppei dlm tuh.. cute! huhuhu aku ske tgk itzuna kiss gak!! (tak tau le btol ke idak aku ngeja) zaman mude2 dulu.. umor belasan tahun..with love, strawberry on the short cake sme tuh.. takuya, takkey, takeshi kaneshiro, yutaka... aiseh... wat aku rs muda kembali.. haha

frasdi.. umo ko kecik agi kot time tu, maybe ko takde feel agik.. hehehe
budak2 pas tahun 2000 ni mane tau sume tu. hahaha.

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 18th, '08, 16:42

Aku skg tengah tunggu Hokaben Hardsub.. sbb Kenta-senpai dlm Papa to Musume ada berlakon... Suka sangat kat dia dlm cte tu... BTW cte Papa to Musume tu, salah satu cte fevret aku laa gak,.. pas Nodame, Tantei Gakuen Q and My Boss My Hero... Oh ya, tak lupa gak Gokusen 2 ~...


BTW, Esok Gokusen 3 kuar kat japan... best nye,... tak sabar nak tengok.... pelakon dia aku tak penah tgk lg.. so nk tau camne, best tak bebudak tu bw watak masing2...

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Re: aku suke sangat

Post by Gai-Jin » Apr 18th, '08, 17:41

rikochan wrote:emykina wrote:
rikochan wrote:
anybody minat cite love generation plz....

sape2 yg tak tgk cite yang ade apple kristal tu kene tgk le. lagu die aku layan hari2. hehehe.. tangkap jiwang kejap.
apa nama lagu nyeee?

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 18th, '08, 17:43

waniey_vic wrote: BTW, Esok Gokusen 3 kuar kat japan... best nye,... tak sabar nak tengok.... pelakon dia aku tak penah tgk lg.. so nk tau camne, best tak bebudak tu bw watak masing2...
esok kee.... berdebar2 rasanya.... tak sabar nak layan gelak...

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 18th, '08, 23:55

esok Gokusen 3?
hmm..jangan cite die same lagi dh laa..
aq kureng dah tgk cte cam Gokusen...dulu banyak sangat tgk cte high school yg banyak prob laa..stereotype je..hope diz time lain sket laa..haha

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 19th, '08, 03:01

aku sbnrnye nk tengok mamat2 yg berlakon dlm gokusen tu je sbnrnye,... hehe,, tp kali ni, tak kenal.. sbb pelakon baru, kecuali sowang.. kalo korang tengok relationship chart gokusen 3 kat dramawiki, yang bdk kelas 3D rambut blonde,.. dia kat ada kat One Pound Gospel...

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Re: aku suke sangat

Post by emykina » Apr 19th, '08, 06:19

Gai-Jin wrote:
rikochan wrote:emykina wrote:
rikochan wrote:
anybody minat cite love generation plz....

sape2 yg tak tgk cite yang ade apple kristal tu kene tgk le. lagu die aku layan hari2. hehehe.. tangkap jiwang kejap.
apa nama lagu nyeee?
aku pn ske lagu tuh.. ko google la psl cite tuh, mesti ade tajuk lagu die tuh.. kat wikipedia ader.. aku pn skeeeee gile lagu tu. rs heavenly mcm dgr David C nyanyi always b my baby.. huhu

<-- lagu ni lah.. bring back those good old days memory

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Re: aku suke sangat

Post by naadianaa » Apr 19th, '08, 06:46

emykina wrote:...mcm dgr David C nyanyi always b my baby.. huhu

<-- lagu ni lah.. bring back those good old days memory
Dlm AI, dua-dua David aku suke, tp of coz aku lebey suke pd DavidC... suke dgr die punye own rendition of songs yg dia bwk.... tp....
lagu 'always b my baby' telah men'jambu'kan DavidCku..... huhuhuh.... walo ape pon... aku tetap suke.... fav lagu yg DavidC nyanyi is Hello-Lionel Richie ngan Billie Jean-MJ

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

Re: aku suke sangat

Post by rikochan » Apr 19th, '08, 07:26

Gai-Jin wrote:
rikochan wrote:emykina wrote:
rikochan wrote:
anybody minat cite love generation plz....

sape2 yg tak tgk cite yang ade apple kristal tu kene tgk le. lagu die aku layan hari2. hehehe.. tangkap jiwang kejap.
apa nama lagu nyeee?
ko ade bukak youtube tak? lagu ko dengo tu le aku suke.



rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

Re: aku suke sangat

Post by rikochan » Apr 19th, '08, 07:31

emykina wrote:
Gai-Jin wrote:
rikochan wrote:emykina wrote:
rikochan wrote:
anybody minat cite love generation plz....

sape2 yg tak tgk cite yang ade apple kristal tu kene tgk le. lagu die aku layan hari2. hehehe.. tangkap jiwang kejap.
apa nama lagu nyeee?
aku pn ske lagu tuh.. ko google la psl cite tuh, mesti ade tajuk lagu die tuh.. kat wikipedia ader.. aku pn skeeeee gile lagu tu. rs heavenly mcm dgr David C nyanyi always b my baby.. huhu

<-- lagu ni lah.. bring back those good old days memory

rame gak minat cite ni eh...
aku ingat aku sensorng je.
aku nak cari fruit basket ler...
nape kat tv tu tayang kejap je.

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 19th, '08, 11:34

fruit basket tu ko nk dwld ke beli?

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Re: aku suke sangat

Post by Gai-Jin » Apr 19th, '08, 11:56

rikochan wrote:
hmmm... tak dapat la nak tangkap mana jiwang nye... hahahahaha
favorite aku masih Utada Hikaru - First Love

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 19th, '08, 12:37

Kalo lagu Utada Hikaru, aku suka OST hana Yori Dango 2, Flavor of Life, dgn lagu dia lagi satu, Beautiful World... OST Last Friends pun best gak, Prisoner of Love...

OST game Kingdom Hearts - Simple and Clean & Passion, pun best... Banyak lagu Utada jd OST kan,.. pastu, lagu dia mesti seswai dgn cte tu....

Tp Utada bukan penyanyi fevret aku... kalo artis pompuan, aku lebey suka Aya Kamiki, Mizrock, Tomiko Van..

P/S: haa, kowang cuba laa dgr lagu THYME... aku suka.. Hello dgn Drive.. best.... diorg ade nk kuar single baru Forever we can make it OST utk satu lagi anime jepun yang echiii - ToLoverU...

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

Post by rikochan » Apr 19th, '08, 16:35

aku nak cari dalam ni dulu.
sape2 minat kat matsu takako....

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 19th, '08, 20:59

Saya Saya Saya minat kat matsu takako...
Lagi jatuh cinta bila dia keluar masa Hero SP...

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 20th, '08, 05:09

aq pun suke lagu flavour of life...
bes2..
matsu takako yang mne aaa?
ade x die blakon cte baru2 sket..
hero x tengok laaa..

User avatar
expanzee
Posts: 154
Joined: Oct 3rd, '05, 06:22
Location: Germany
Contact:

Post by expanzee » Apr 20th, '08, 06:04

waniey_vic wrote:Kalo lagu Utada Hikaru, aku suka OST hana Yori Dango 2, Flavor of Life, dgn lagu dia lagi satu, Beautiful World... OST Last Friends pun best gak, Prisoner of Love...

OST game Kingdom Hearts - Simple and Clean & Passion, pun best... Banyak lagu Utada jd OST kan,.. pastu, lagu dia mesti seswai dgn cte tu....

Tp Utada bukan penyanyi fevret aku... kalo artis pompuan, aku lebey suka Aya Kamiki, Mizrock, Tomiko Van..

P/S: haa, kowang cuba laa dgr lagu THYME... aku suka.. Hello dgn Drive.. best.... diorg ade nk kuar single baru Forever we can make it OST utk satu lagi anime jepun yang echiii - ToLoverU...
Flavor of Life best! Tp lagu anime, banyak best2. Lagu ending and opening semue artist2 famous nyanyi.

BTW sape nak download Fruit Basket tu? Try Lolipower.org. Direct download, cepat gak la.

P/S: Tukar profile pic waniey? Hehe

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 20th, '08, 08:56

Lolipower.org memang laju tapi Malaysia kena band... jadi takleh la nak download lagi kat situ...

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 20th, '08, 09:10

@expanzee: saje je, tukar angin, tukar pics.. teeeheee...

Gokusen 3 & ROOKIES
dh kuar.. tp size dia, mak aih... bapak gile besar.. 2Gb tu... pass... tunggu Hardsubs versions... tu pom tak tau laa besar mane file dia kan...

ROOKIES
hardsub dia Timeless yg buat.. harap2 team yg buat subs ji, team yg buat RHPlus... tanak laa team yg buat Binbo Dashi or Mop Girl.. kalo tak, jawab nye, berkurun laa kne tunggu.. huhuhu.. sowi Timeless ~

Sape dh tengok Kimi Hannin Janai yo ne ep. 1.. aku suka Kaname Jun a.k.a Kinta dlm Tantei Gakuen.. dia mmg takleh blaa dlm cte tu... tp cte tu, hmm bagi aku so-so je laa.. takde laa gempak mane.. tp takde niat nk drop lagi...

aku dh drop Last Friends,... mcm menarik tp aku tak layan cte cm ni.. nak-nak plak part last cte tu.. lagi laa tak layan...

@rikochan: Matsu Takako... aku tak biasa tengok dia berlakon... ada tengok Hero, tp tak perasan watak2 lain kecuali Takuya je, since cte tu cte lame... kalo dia ade berlakon bw watak utama dlm cte feymes around 2006 - 2008, maybe aku ingat.. sowi ~ my bad...

Internet kat blok aku, bapak punye slow... maybe dia nk suruh aku study kot... maklum laa.. exam month skg ni.. huhu.. slambe je bukak D-Addicts.. teehee... anyway, wish me luck... esok, lusa, 2 hari selepas lusa, 4 hari selepas lusa, and isnin minggu depannya aku ada paper.. 4 dripada 5 paper aku amik, heavy, yg bakal menentu kan masa depan aku... huhuhuhu...

minna-sama, doakan kejayaan aku... gambarimasu!

Dup.. dap... dup.. dap..
~ Gabra tetibe...

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 20th, '08, 16:54

waniey_vic Gambarinasai.... :cheers: :cheers:

Sapa lagi yang dah tgk Last Friends.. jalan cerita dia agak menarik jugak... tapi aku paling suka time boyfriend sepak terajang girlfriend die tu (Nishikido Ryo dan Nagasawa Masami)....


Ryokiteki na Kanojo <----- drama adaptasi dari movie My Sassy Girl
http://wiki.d-addicts.com/Ryokiteki_na_Kanojo

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 20th, '08, 20:36

kawan aq kate last friend best gak..
cume x tengok je lagi...dah download dh...
tunggu next week aa plak kot...
diz week busy stadi..(kononnye)hahha

yang pasal Rookie tu...project leader same ngn RH+
so, supposely akan laju jugak laa..but die join sub ngan group lain..
so, xtau cmne...

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 22nd, '08, 00:31

Zettai Kareshi dah kuar hard subbed.... laju SARS-Fansubs keluarkan... download pun dah habis.... nak gi tgk jap...

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Apr 22nd, '08, 01:47

korang....

honey n clover tu 11 episode ke??? baru je lps nonton citer tu......aku suka nk tgk ending kisah nomiya san n ayumi tu....aku suka couple nih. citer nih mmg memberi aku semangat nk keje lebih kuat, n never give up. nk2 dgn watak ikuta tuh yg byk dpt pengalaman masa travel dgn beskal dia!!! eh jap ade kena mengena ke????

p/s: bagun pagi lps wat breakfast n household chores terus aku terkam pc tgk honey n clover kt mysoju.....pas nih nk gi keje lak kan.....sbb tu tgk siap2 kt umah.

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 22nd, '08, 13:57

Aku dah tgk Zettai Kareshi dan Gokusen3....
Gokusen3 jalan cerita die lebih kurang sama mcm sebelum ni tapi dia ada tambah garam dan gula cikit... awal2 dah kelakar gile...

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 22nd, '08, 20:39

haha..SARS kali ni laju gile..
bes3x...honey & clover pn x laju camni..
zettai kareshi best gak...tengok2

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Apr 23rd, '08, 06:30

minna-san..

cite security police best tak selain drpd heronye yg macho idongnyer..

hikki2me
Posts: 65
Joined: Dec 26th, '04, 15:33
Location: malaysia

Post by hikki2me » Apr 23rd, '08, 07:44

Gai-Jin wrote:waniey_vic Gambarinasai.... :cheers: :cheers:

Sapa lagi yang dah tgk Last Friends.. jalan cerita dia agak menarik jugak... tapi aku paling suka time boyfriend sepak terajang girlfriend die tu (Nishikido Ryo dan Nagasawa Masami)....


Ryokiteki na Kanojo <----- drama adaptasi dari movie My Sassy Girl
http://wiki.d-addicts.com/Ryokiteki_na_Kanojo
aku tgk gak tp aku xske tgk part yg ryo terajang gf dier.... sgt kejam... aku smpai benci dh tgk si- ryo tu... effect lah character dier dlm crite tu... aku smpai xske dier kalo aku tgk mv NEWS... hehehhe... kesian ryo...

waniey_vic - aku mmg die-hard fan utada hikaru since dier mude lagi... hehehe.. mse tu aku darjah 6... aku dgr semua lagu dier... dier lah yg buat aku ske kat j-pop and japan stuff...

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 23rd, '08, 11:28

@emykina
cite security police best gile...
action die smart gak aaa...suspense, mystery...sume ade...
tengok aaa..skang ngh tunggu SP die...sambungan drama...

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 23rd, '08, 15:35

hikki2me wrote:aku tgk gak tp aku xske tgk part yg ryo terajang gf dier.... sgt kejam... aku smpai benci dh tgk si- ryo tu... effect lah character dier dlm crite tu... aku smpai xske dier kalo aku tgk mv NEWS... hehehhe... kesian ryo...

waniey_vic - aku mmg die-hard fan utada hikaru since dier mude lagi... hehehe.. mse tu aku darjah 6... aku dgr semua lagu dier... dier lah yg buat aku ske kat j-pop and japan stuff...
Utada Hikaru pun favorite aku :wub: .... dari dulu sampai skrg... lg2 semenjak dia cerai ni suara die semakin best.... :mrgreen: :D

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

introduce myself

Post by rikochan » Apr 23rd, '08, 16:01

hi sume aku org baru. yang ari tu nak lalu je.
aku minat ngan cite2 dari jepon since aku skola rendah lg.
tapi mase tu tak giler sgt..
pas aku duk bujang kat kay ell, budak umah aku suke giler tahap gaban ngan citer jepon.
so aku dah jumpe geng la.
bermula dgn love generation[/color], minat tu lame2 membare.
aku tgk cd, beli cd, tgk smp pagi. langsung tak gi keje.
bgtau bos, aku mc aritu. wakakakakaka...
camtu la story aku...
:salut: aku kt korg yg bersusah payah but subtitles. susah2 jerk...
:thumright:
tumpang lalu ek...... :D

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Re: introduce myself

Post by frashdi87 » Apr 23rd, '08, 20:19

rikochan wrote:hi sume aku org baru. yang ari tu nak lalu je.
aku minat ngan cite2 dari jepon since aku skola rendah lg.
tapi mase tu tak giler sgt..
pas aku duk bujang kat kay ell, budak umah aku suke giler tahap gaban ngan citer jepon.
so aku dah jumpe geng la.
bermula dgn love generation[/color], minat tu lame2 membare.
aku tgk cd, beli cd, tgk smp pagi. langsung tak gi keje.
bgtau bos, aku mc aritu. wakakakakaka...
camtu la story aku...
:salut: aku kt korg yg bersusah payah but subtitles. susah2 jerk...
:thumright:
tumpang lalu ek...... :D


pas dok bujang? so, skang x bujang lagi laaa?haha
mantap gile x p keje wat subs..hebat2...haha

@gaijin utada hikaru dah cerai???xtau pulak aq die dah kawen

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 24th, '08, 00:09

Dia dah bercerai tahun lepas... kalau korang perasan tiba2 nama dia naik balik kat Jepun... rasanya dia bercerai sebelum lagu Flavor of Life keluar...
masa dia kahwin dulu aku kecundang la sekejap....

Sekarang ni dia dah famous balik... hahahahahah
Album baru dia pun baru keluar... ada lagu Prisoner of Love

Last friends 2 dah kuar hardsubbed... kioku keluarkan cepat jugak... tapi aku dah tgk dulu guna softsub....

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Re: introduce myself

Post by emykina » Apr 24th, '08, 00:39

frashdi87 wrote:
rikochan wrote:hi sume aku org baru. yang ari tu nak lalu je.
aku minat ngan cite2 dari jepon since aku skola rendah lg.
tapi mase tu tak giler sgt..
pas aku duk bujang kat kay ell, budak umah aku suke giler tahap gaban ngan citer jepon.
so aku dah jumpe geng la.
bermula dgn love generation[/color], minat tu lame2 membare.
aku tgk cd, beli cd, tgk smp pagi. langsung tak gi keje.
bgtau bos, aku mc aritu. wakakakakaka...
camtu la story aku...
:salut: aku kt korg yg bersusah payah but subtitles. susah2 jerk...
:thumright:
tumpang lalu ek...... :D


pas dok bujang? so, skang x bujang lagi laaa?haha
mantap gile x p keje wat subs..hebat2...haha

@gaijin utada hikaru dah cerai???xtau pulak aq die dah kawen


aku rs, ko salah paham laa frashh...

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 24th, '08, 06:25

holaaaa... lame dh tak menjenguk... al-maklum laa, tengah exam... td baru je abeh paper heavy.. mak aih, susah nak score rasanye... 3 jam setengah duk kat studio, sepatutnya beku sbb kne air-cond.. tp td aku kering... kering gile otak... tak dpt jawab.. ohohoho :crazy: ..
blurrr je aku, buat muka kering,.. dr aku dok lame2 kat studio tu, baik aku blah... aku pom blah laa sblum masa abeh... hehe :P

lusa ada lagi paper.... so ada gap 1 ari, so nak lepak jap.. layan d-addict... :lol

BTW, lg 5 ari lagi, pastu leh balik umah... siap2 nak gi praktikal... aku tak dpt layan d-addict lebih2 laa dlm 3 bulan nih... pastu, drama Spring 2008 ni sme aku KIV dulu... tak nak dwld... aku nak beli je nanti....

Ramai gak minat Utada ek,... Tomiko Van minat tak? aku suka dia masa dia ngan Do As Infinity dulu.. skg ni wat album solo, dia dr rockers dh tukar jadi jazzers plak dah... tak bpe laa...

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 24th, '08, 09:24

salah paham ekk?
hihi..tidak mengapa laa..haha

aq suke hardsubbed binbo danshi...
ade effect aaa..mantap2...
sars pun x buat cm2...

XHahnX
Posts: 11
Joined: Feb 17th, '08, 23:49
Location: UK

Post by XHahnX » Apr 24th, '08, 10:13

hi everyone..

i'm new here.
taklah baru sangat...
browse2 kat d-addicts dah lame..
tapi.. main post post ni, tu yang baru.

@frashdi87: the same frashdi kat tls, eh?

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 24th, '08, 14:54

wei kowang.. sape de layan Bus Gamer? Peh, naik sakit hati aku tengok ending...

lagi satu... sape cni layan D.gray-man, tadi aku tengok ep. 79... mak aih... emo gile wei.... sengal gile.... nasib baik je aku tak nangis depan rumet aku.. huhuhu... ep. 80 dah kuar cuma aku tengah tunggu Shinsen-subs punye... so tunggu laa shari dua lagi....

rikochan
Posts: 67
Joined: Feb 11th, '08, 17:08
Location: some where......

introduce myself

Post by rikochan » Apr 24th, '08, 15:04

frashdi87;

aku rase ko slah phm le. i mean aku nak ucapkan trimazzzzzz kat owg yg buat subs kat d-a nih.
:blink

lalu lagi ek..... :D

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 24th, '08, 18:29

waniey_vic wrote:wei kowang.. sape de layan Bus Gamer? Peh, naik sakit hati aku tengok ending...

lagi satu... sape cni layan D.gray-man, tadi aku tengok ep. 79... mak aih... emo gile wei.... sengal gile.... nasib baik je aku tak nangis depan rumet aku.. huhuhu... ep. 80 dah kuar cuma aku tengah tunggu Shinsen-subs punye... so tunggu laa shari dua lagi....
Saya tgk D-grayman.... tapi Bus Gamer tak tgk... sebab die OVA jeee

XHahnX
Posts: 11
Joined: Feb 17th, '08, 23:49
Location: UK

Post by XHahnX » Apr 24th, '08, 19:40

D-Grayman seronok ke?
nak tengok... tapi tak tau seronok ke tak...

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 24th, '08, 21:23

@rikochan..
hihi...ye ke..biar laa..aq pun dh lupe ape yg aq paham ari2...neway..
asyk lalu je...xnak overnight kat cni ke?hahaha

@gaijin
bus gamer tu anime ke?

@XHahnX
:-)

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 24th, '08, 23:42

Bus Gamer tu anime jenis OVA... 3 episode sahaja... shinsen-subs yang buat translation.. aku x tgk anime tu... sbb aku tau ending dia mesti x best...

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 25th, '08, 00:38

haha.. mmg laa sakit ending dia.. aneh semacam je... sengal.... patut laa 3 episod je...
Gai-jin dh tengok ep. 80 ke D.grayman? Yang ep. 79 ari tu sbnrnye tak perlu langsung diorg gi borak pasal Skinn Bolic tu, bazir masa je... baik gi cte pasal Kanda... :cry: :cry: .. KANDAAAAA......

Hmmm, kang tak memasal aku kasi spoiler D.Grayman kat cni.. Takpe ke? hehe, ramai tak yg mengikuti? Ke aku ngan Gai-jin je... Ehehe...

@XHahnX
: Bagi aku, sure aa D.grayman tu best.. sbb dh tengok dari mula.. so mesti laa nak tau ending.... tp entah bile laaa cte ni abeh... kalo jadi macam Bleach & One Piece, tak ke kusut otak.. hehehehe...

Ehemmm... tapi aku pom layan One Piece & Bleach gak.. DVD dah beli, cuma tak bertengok je... sbb takde masa... nak mendownload tu tak larat, so beli je laa...

BTW, sape kat cni dulu tengok Saiyuki? Yang anime punye, both Saiyuki Reload and Gonsomaden... best tak.. mmbr aku ada order suruh aku beli... aku tengok mcm best.. kelakar tak? Dia pasal cte cam Journey to the West, kan.. cuma Sami dia rockers sket...

Bawah ni de certain anime & kdrama yg aku nak tnye pendapat kowang...
Ade sape2 leh bagi pendapat pasal anime2 ni tak.. rasa cam nak beli... tp bce kat MyAnimeList, mcm tak nampak sangat cte tu camne sbnrnye,.... (Maybe ade certain cte cam ketinggalan zaman sket, tp takpe laa kan.. huhu..)

1. xxxHoLiC
2. Hellsing
3. Trinity Blood
4. Keikkashi
5. Rental Magica
6. Murder Princess
7. Zombie Loan
8. Noir
9. Madlax
10.Lamune
11.Pretear
12.Major
13.Kimi ga Nozomu Eien


Ni lak drama yang aku plan nak beli... Kdrama... so pe pendapat kowang yang dh tengok.. berbaloi tak beli?

1. Foxy Lady @ What's up Fox?
2. Thank You
3. The Devil
4. My Sister in Law is 19
5. I am Sam

@rikochan:
nape nak lalu je... ala, join je... kasi pendapat sket, mane tau anime2 & kdrama kat atas ni ko penah tengok..
BTW, naadianaa mane? Lame tak nampak.. Expanzee pun tgh bz ke??
Last edited by waniey_vic on Apr 25th, '08, 01:25, edited 3 times in total.

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Apr 25th, '08, 00:54

aku tak mengikuti.. so any spoiler is fine with me.. hehe..

kakak azra senyap jerk.. farha pn.. bz ke? huemm.. bile nk rasmi page ke-100 ek. hahahahhaha... takmo men game ni lagik ke?? kes kes

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 25th, '08, 01:32

komen tau, kalo anda-anda tau pasal anime or kdrama kat page 39 sebelah ni...

hehe, aku skg tgh kaya skejap sbb JPA bermurah hati kasi kitorang $$ extra... mata aku skg ni RM RM RM RM RM...

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » Apr 25th, '08, 01:58

waniey_vic wrote:BTW, naadianaa mane? Lame tak nampak.. Expanzee pun tgh bz ke??
@waniey...

pasal ko windu kat aku ker? :wub: .... ahahahah.... ade jek kat MDaC just jdk silent reader since ramai yg tgh excited meng'post' dlm thread nie.... lgpon aku bz skit lately, baru nie jek ade mase free skit...

Komen on Anime... anime yg aku ikut skng ni pon x byk...

Bleach - blame it to my brothers tht got me hook up to this anime, so nk x nk... kene tgk gak...
Persona - kwn recommend... so far not bad
Vampire Knight - sbb aku suke manga dia [byk bishies.... ahahaha]

Kdrama plk...

Thank You - mmg ko kene tgk, pd haku best la
My sister in law is 19 - story line not the best but it's an enjoyable show..

Neway, aku baru pas tgk Rookies RAW.... ahahaha.... ikemen dia ramai tp citer nie brutal and kelakar at the same time.... nmpk gaya cam best.... watak2 budak sekolah yg brutal kalo compare to Gokusen 1 [citer budak2 suke bergaduh tp gaduh cara lemah lembut].... can't wait for subs...

@emykina,

kak azra and farha tue jdk silent reader lgk la tue... nnt tau2 jek diorg gi rasmi page ke - 100..... hahaha.... mereka menunggu peluang jek.... :whistling:

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 25th, '08, 03:03

D-grayman memang ikut manga... diorang +lawak cikit... manga pasal kanda pun belum keluar lg...

Bleach tgk dari awal memang best... tapi bab filler ni memang tak best... naruto dan bleach sama je laa

vampire knight memang best , lebih kurang Trinity blood...
special A pun best + kelakar...

Persona trinity soul agak slow cerita lebih kurang Darker Than Black....

waniey_vic nanti boleh la belanja makan... dah dapat duit extra

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 25th, '08, 06:15

Cte yang lain2 ni camne plak.... semangat nih nak order...
Ade sape2 leh bagi pendapat pasal anime2 ni tak.. rasa cam nak beli... tp bce kat MyAnimeList, mcm tak nampak sangat cte tu camne sbnrnye,.... (Maybe ade certain cte cam ketinggalan zaman sket, tp takpe laa kan.. huhu..)

1. xxxHoLiC
2. Hellsing
3. Trinity Blood
4. Keikkashi
5. Rental Magica
6. Murder Princess
7. Zombie Loan
8. Noir
9. Madlax
10.Lamune
11.Pretear
12.Major
13.Kimi ga Nozomu Eien

Ni lak drama yang aku plan nak beli... Kdrama... so pe pendapat kowang yang dh tengok.. berbaloi tak beli?

1. Foxy Lady @ What's up Fox?
2. Thank You
3. The Devil
4. My Sister in Law is 19
5. I am Sam

User avatar
milleu87
Posts: 493
Joined: Jul 24th, '05, 01:31
Location: nashville,tn

Post by milleu87 » Apr 25th, '08, 06:21

hmm aku recommend anime xxx-holic ngan zombie loan.

and my sister in law and what's up fox tue cam x menarik,walaupun org rate high for my sister in law

I am sam tue citer orang putih kan? kalau yg citer org putih tue.highly recommended.touching gile

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » Apr 25th, '08, 07:23

1. xxxHoLiC - kena tgk pada siapa yg minat pada alam misteri
2. Hellsing - entah la.... ada dvd tapi tak pernah tgk
3. Trinity Blood - dah 4X tgk... tak bosan2... kena cari subbers yg ada sediakan note baru faham.. kalau nak faham lagi kena baca manga... ending song die memang kena
4. Keikkashi - kira ok laaa... cerita yg meletup kat jepun season lepas, aku buat marathon download dan tgk dlm masa 3 hari, 12Gb 52eps
5. Rental Magica - tak habis tgk lagi...
6. Murder Princess - tak pernah tgk
7. Zombie Loan - cerita yang menarik... pasal zombieeee
8. Noir - jalan cerita agak perlahan.. cerita pasal time travelling
9. Madlax - x pernah tgk
10.Lamune - tak pernah tgk
11.Pretear - tak pernah tgk
12.Major - tak pernah tgk.... dah season 4 skrg ni
13.Kimi ga Nozomu Eien - tak pernah tgk

XHahnX
Posts: 11
Joined: Feb 17th, '08, 23:49
Location: UK

Post by XHahnX » Apr 25th, '08, 07:35

aku recommend Thank You!!! XD
drama comeback jang hyuk tuuu~
best la... very different from all the kdrama out there.
even mak aku pon ske citer tu. hehehe.

Kekkaishi tu... aku tengok halfway je... cause bagi aku, citer Kekkaishi tu all the way the same je. hantu je lain. isi tersirat tak banyak la... so aku tak layan skang. but maybe if dah tak busy, aku nak continue tengok.

anime and kdrama aku tak ikut sangat la... jdrama boleh la aku tolong bagi pendapat. hehehe.

@naadiana: aku dah liat ROOKIES raw. nampak macam best la! siap dengan hayato ichihara!!! hopefully subs cepat cepat la release. XD

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 25th, '08, 07:53

aku mmg kipas-susah-mati jdrama,.. payah nak miss... cam kdrama ni aku tgk kat koreandrama.org cam best, so sbb tu nk tanye pendapat kowang-kowang... anime lak, mmg aku tak miss anime baru2,.. (sbb aku jd kipas-susah-mati anime baru setahun lepas.... huhu,... sbb tu laa nak mencari anime2 yang sblum ni yg best.. ehehe)

BTW, thx yer kowang... kalo de pape feedback lg pasal anime & kdrama yg aku senaraikan tu, sila laa ye.... or anime lain yang best, yg kowang rasa patut tgk..

plan nak tengok sampai mata ni naik biru..... hehehe....

P/s: nampaknye Thank You dah masuk dlm trolley nak beli... sbb rmai dh recommend cte nih... BTW, cte Thank You ni generally pasal pe sbnrnye...

XHahnX
Posts: 11
Joined: Feb 17th, '08, 23:49
Location: UK

Post by XHahnX » Apr 25th, '08, 08:19

it's about a little girl (bom) who accidentally contracted HIV in a blood transfusion (i THINK it was a blood transfusion) and the mother brought her up to be a very bright lil girl. bom is very cute!!! XD

the whole series centers around the society's reaction to HIV and people's misconception regarding HIV. i think it somehow mirrors the society pretty accurately (in regards to HIV, that is..). the story evolves around the life of one small family consisting of bom, her (single) mother and her senile grandfather.

sorry... tak tau camne nak describe in malay. hehehe.

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » Apr 25th, '08, 08:23

ahahaha... xpe2 xyah dlm malay pon... diorg ni paham... the reason y it's good probably becoz citer ni shows the reality of life yg kene dihadapi oleh pengidap HIV and their family... in terms of medical... kire ok la... x de la mengarut sgt penggunaan medical term dia....
x mcm citer mesia..... :glare: housemate aku siap guling2 gelak lgk tgk scene2 kat spital... prosedur x betul langsung.... kot ye pon... buatla research skit.... adesss..... :crazy:

XHahnX
Posts: 11
Joined: Feb 17th, '08, 23:49
Location: UK

Post by XHahnX » Apr 25th, '08, 09:49

citer mesia yang mane tu, naadiana? hehe. nak jugak aku tengok.

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 25th, '08, 10:04

bukan cite msia mostly cam2 ke?
haha...xminat langsung nk tgk cite melayu..
aritu aq tengok cerekarama cite ape ntah..
orang tu dh kne langgar ngan keter boleh lagi senyum2..
hahaha

@waniey
ko beli anime kat mne? nape xdownload je?

User avatar
waniey_vic
Posts: 151
Joined: Jul 15th, '07, 04:43
Location: TemerLove ~ AkihaBara

Post by waniey_vic » Apr 25th, '08, 10:19

malas nak download,... lembab sangat laa... aku order kat dealer kat kolej aku ni.. hehe... dia laa yang mendownload, pastu burn DVD... (bukan format player laa.. aku beli format data mcm yg kita slaloo download tu..) pas order, dia hantar laa kat blok aku, pastu aku pun bayar laa.. aku beli rm5 je.. ehehe.... hmm, entah2 dia jadi silent reader kat MDaC ni.. hehe, sbb dia pun dwld drama2 kat cni gak....

Haaa.. baik ngaku.. sape dealer tu.. mesti tengah bace post aku nih...

nak beli DVD box kat kedai2, mahal sangat.. ingat lagi ari tu, berangan nak beli Medabot - RM50++ .. tak sanggup.. last2 download.. lame tu nak tunggu siap 52 episodes... tp berjaya gak akhirnya... tp skg ni, kalau anime2 yang lama, yg dah tak ramai seeder kat animesuki, aku beli je kat dealer tu...

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 25th, '08, 10:39

waaa...macam menarik je..
banyak ke stok anime?
haha..dulu pn layan sket je anime..
lately cm dh kurang minat lak..haha
but kalo ade stok, layan je kot..haha

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests