Login Issue? Delete D-addicts cookie from your browser settings and login again.

Malaysia D-Addicts

speak whatever language you like here.
User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Apr 1st, '09, 15:51

citer yg aku nak dispose nih semua aku download masa dolu2 zaman tak reti nak hardsubbed. So sebelum tuh aku lupa nak bgtahu yg semua CD aku nak offer ni tak boleh tgk kat DVD player, hanya boleh tgk kat Computer. List2 drama Korea & Taiwan jer:

Alone in Love
Air City
Cloud Stairway
Coffee Prince
Couple of Fantasy
Crazy for You
Dalja's Spring
Fireworks
Freeze
Goong S
Great Inheritance
Hello! Miss
Invisible Parachute Agent
I Came in Search of a Flower
I Am Sam
I Hate You, But It's Fine
I Really Really Like You
Last Dance is With Me (HQ)
Lovers
Lovers In Prague (HQ)
Mr. Goodbye
One Fine Day
Over the Rainbow
Queen of the Game
Rude Woman
Smile Again
Snow Queen
Snowflake
Stranger than Paradise
Surgeon Bong Dal Hee
Time of the Dog and Wolf
Que Sera, Sera
War of Money
What's Up Fox?
Witch Yoo Hee

Smiling Pasta
Tokyo Juliet
Love Contract
Magician Of Love
Corner Of Love

emykina - kalau kau nak On Air yg boleh tgk kat dvd player read avi aku ader tp bukan utk dijual. hanya boleh di copy.

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Apr 2nd, '09, 03:10

emykina~~ akhirnye membesor gak nephew ko tu :mrgreen:


iekan~~ pandai btl astro.....ade lak citer pasal Hafiz dipulau.....nak naikkan undi dia la tu 8) Thn ni, aku sorang pon takde yg minat....aku selalunye suke yg bersuare unik.....mcm thn lps si Nubhan tu :mrgreen:

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Apr 2nd, '09, 06:10

farha~!.. OK set.. nnt time free nk pnjm onair tuh.. hehehe.. tgk kat 8tv cam sweet je cite die last2. tp byk ketinggalan la sbb cite die 830-93 kan..

ermm... kottbodanamja da abes ke? cane overall.. any komen??

takyah laa tgk af7 tuh.. skang org tgk oiam la... tgk la TOMOK i tuh~~~ hahaha..undi TOMOK k~! i laikkkkkkkk~~ :wub:

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 2nd, '09, 09:30

OIAM????hahha...
'sepohon kayu daunnya rimbun..."apekah saujana????????? :cussing:

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Apr 2nd, '09, 09:39

frashdi~~ ape yg ko tulis tu?? tak paham aku :scratch:

Ade sesape tau tak mcmane nak tuko subtitle in .sub to .srt ?? 8)

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 2nd, '09, 09:42

eh? xkan korang sumer xtau pasal ni? hihi...tengok kat cni...

http://www.youtube.com/watch?v=Jox_A7R1 ... re=related

User avatar
hafizadam
Posts: 132
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Apr 2nd, '09, 20:12

@azra: subtitle workshop xleh?

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Apr 3rd, '09, 01:44

azra wrote:frashdi~~ ape yg ko tulis tu?? tak paham aku :scratch:

Ade sesape tau tak mcmane nak tuko subtitle in .sub to .srt ?? 8)
file jenis .sub/idx setahu saya tak boleh nak convert jadi .srt dah. kalau akak nak jadikan dia hardsubbed, install VobSub boleh ler dia baca.

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Apr 3rd, '09, 14:59

Masalah sub dah settle dah....aku dl from kloofy je....senang :mrgreen:

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Apr 5th, '09, 09:32

sape kt sini da abis tgk BOF???

frashdi
ya allah..
troknye die tu...
mase kecik2 dulu, aku slalu nyanyi lagu saujana...

hikki2me
Posts: 65
Joined: Dec 26th, '04, 15:33
Location: malaysia

Post by hikki2me » Apr 5th, '09, 11:53

farha, nk dispose ke? jgn.. sya nk bli...
sya pm ek...

BOF... xsaba nk tgk.. tp kne tunggu dvd kluar dlu... tp mcm biase kt sni kalo bli crite korea mesti subtitle indon... xbest.. subtitle english lg best...

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Apr 5th, '09, 14:53

hikki2me wrote:farha, nk dispose ke? jgn.. sya nk bli...
sya pm ek...
aku dah jwb pm kau. just for info saper2 yg berminat nak beli drama2 aku list tuh, harga yg aku bg

1 CD = RM0.65, 1 DVD = RM1 + upah = RM2. so harga base on brape keping.
rasanyer satu drama tak sampai RM10. so sesaper berminat tunggu aper lg.

User avatar
littlemafia
Posts: 98
Joined: Oct 6th, '06, 18:53
Location: Junki's HomE
Contact:

Post by littlemafia » Apr 6th, '09, 02:15

emykina

sorry lmbt reply.. a'ah junki tolong kalau die free.. huhu :P
eh awk nye nephew brape bln eh?

tanya aa.. korang dload guna pe eh skang? torent? direct dload?
ada sesapa guna clubbox lg x??
speed ok ke?
kite da lama x guna CB.. arini baru teringat psal CB.. huhu


User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 6th, '09, 06:00

ajoy205 wrote:
frashdi
ya allah..
troknye die tu...
mase kecik2 dulu, aku slalu nyanyi lagu saujana...
haha...tu aa pasal....doctor pulak tu..
memalukan sungguh...keciwa keciwa

User avatar
mrvx
Posts: 95
Joined: Nov 24th, '05, 16:20
Location: malaysia

Post by mrvx » Apr 6th, '09, 07:04

askumm.. wahhh farha masih hidup..!! lama tak kedengaran... farha sihat ke?

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Apr 7th, '09, 14:38

Aku dah habis tgk BOF dah 8)

Spoiler BOF
Apsal laa ending dia mcm tu.....at least bior laa JunPyo sarong cincin kat JanDi.....after all they had been through :roll .....ni tak , proposal dia mcm tergantong je laa :glare: Tau laa mmg last2 diorg together2....tapi bior laa ade kepastian :blink

User avatar
hafizadam
Posts: 132
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Apr 7th, '09, 17:54

ade season 2 kot...
hahaha tenet problem so episod 25 dah 2 minggu x siap2 donlod..
hampeh tol..

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Apr 8th, '09, 05:26

Jaring pon cekek darah :x ....dah nak seminggu ni, setiap pkl 1 am - 9 am, takde connection.....terbantot dl aku :glare:

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Apr 8th, '09, 10:41

aku pun da abis download...
tp x abis tgk agi..
br around episode 20 camtu...

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Apr 8th, '09, 16:25

akunye line pon hampeh...
donlot game PSP laju jer....
bila donlot cain & abel 3 hari baru cecah 20%.....hampeh!!!

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Apr 9th, '09, 16:15

iekan78 wrote:akunye line pon hampeh...
donlot game PSP laju jer....
bila donlot cain & abel 3 hari baru cecah 20%.....hampeh!!!
Baru start tgk Cain & Abel sampai eps 10. best aku suker giler. Kak iekan kalau nak amik dr saya jer. East Of Eden kata haritu nak.

ajoy - akak belum amik CD dr office sbb outstation. nanti ader akak PM kau camner nak post semua kay.

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Apr 12th, '09, 03:45

huhuhu~~
da lame aku x jenguk2 tpt nh...
aku nye laptop ade prob...
user yg aku gune b4 nh ilang..
abes sumer brg2 dlm my document aku x bley nk bukak..
ade member aku suro aku anta kt cyber security kt mines..
tapi ntah ble aku nk pegi mines tu...
BOF aku da abes donlod,..
tp disebabkn ep 20 n 21 die ade dlm my document yg ilang tu, aku x dpt tgk ep tu..
so, aku dah x de selere nk tgk ep setrusnye..
tensi gler....
nak on9 pon aku x de mood...
huhu~~
agak2, ade x idea laen utk elokkn aku nye laptop nh blk???
sumer progrm2 yg aku gune b4 nh pon x bley pakai dah..
sakitnye ati...
installer2 plak ade dlm my document tu.....
geram tol..

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Apr 14th, '09, 01:10

korang...
sape ade tgk citer QUEEN OF HOUSEWIVES???
best gile citer nih, weyhh!!!
actor dia not bad looking.....but female actor jer non ado yg lawa2!!!!!
since citer pasal housewives, so tk de la actress muda2 nih!!!

skrg aku tgh tgk episode 7....lawak tk hengat punye, ah!!!
drama ni mmg WAJIB ditonton, ok!!!
recommended by me!!! five star!!!

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 14th, '09, 06:07

fleur_cherie wrote:huhuhu~~
da lame aku x jenguk2 tpt nh...
aku nye laptop ade prob...
user yg aku gune b4 nh ilang..
abes sumer brg2 dlm my document aku x bley nk bukak..
ade member aku suro aku anta kt cyber security kt mines..
tapi ntah ble aku nk pegi mines tu...
BOF aku da abes donlod,..
tp disebabkn ep 20 n 21 die ade dlm my document yg ilang tu, aku x dpt tgk ep tu..
so, aku dah x de selere nk tgk ep setrusnye..
tensi gler....
nak on9 pon aku x de mood...
huhu~~
agak2, ade x idea laen utk elokkn aku nye laptop nh blk???
sumer progrm2 yg aku gune b4 nh pon x bley pakai dah..
sakitnye ati...
installer2 plak ade dlm my document tu.....
geram tol..
ape kate ko try restore computer ko...mne tau ok ke...

User avatar
sajerla
Posts: 19
Joined: Nov 3rd, '08, 04:48

Post by sajerla » Apr 14th, '09, 07:07

err.. helo, looking 4 good jdramas,

ade sape2 bole recommend x, bosan ar,
kn drama2 winter bru abes, spring x stat g, bosan le sbb da x tau nk tgk pe
so far, cte2 yg bru ni ske gle kot love shuffle, ngn mei chan, utaonii ok je, voice x bape nk ske sbb medical drama en..
so, recommendation plis

pastu hve anyone seen zeni geba? best tak ha? synpsis dye cm bes je

*arap2 x diignore, polite yg mgkin da nih* (>.<!!) :unsure: :-)

jervui
Posts: 6
Joined: Apr 3rd, '09, 06:03

Post by jervui » Apr 14th, '09, 07:12

Hi! everyone

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » Apr 14th, '09, 07:13

sajerla wrote:err.. helo, looking 4 good jdramas,

ade sape2 bole recommend x, bosan ar,
kn drama2 winter bru abes, spring x stat g, bosan le sbb da x tau nk tgk pe
so far, cte2 yg bru ni ske gle kot love shuffle, ngn mei chan, utaonii ok je, voice x bape nk ske sbb medical drama en..
so, recommendation plis

pastu hve anyone seen zeni geba? best tak ha? synpsis dye cm bes je

*arap2 x diignore, polite yg mgkin da nih* (>.<!!) :unsure: :-)
zeni geba...citer die psycho sket aaa...not so bad...juz ending mengeciwakan aaa..huhu...
tengok aa triangle ke...bes jugak...

User avatar
sajerla
Posts: 19
Joined: Nov 3rd, '08, 04:48

Post by sajerla » Apr 14th, '09, 16:43

okeh, stakat nih try zeni geba dlu sbb trianglenye poster x bape nk appealing ar,
thanks, nti nk rcmendation dtg balek

*biskut-type appearance, ade-tade-ade*

User avatar
littlemafia
Posts: 98
Joined: Oct 6th, '06, 18:53
Location: Junki's HomE
Contact:

Post by littlemafia » Apr 20th, '09, 11:32

tanya aa..

cite apa lg eh korang tgk..
BOF kite da abis dload.. tp lom tgk abis..

Cain&Abel tgh dload..

jdorama or kdama..
thanks a lot!!

User avatar
hafizadam
Posts: 132
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Apr 20th, '09, 18:35

Zeni Geba:
cite dye agak creepy sikit dan mungkin unexpected...
I luv the ending sebab dia twistkan story tuh...
huhu

sekarang dalam proses Meitantei, hope cite nih sebagus Luv Shuffle...

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Apr 22nd, '09, 04:37

@FARHA & AZRA,

Haru2 subs team dh start buat sub utk queen of housewives....yeaayy!!! :w000t:

tk sia2 aku donlot ep. 1 dan 2......(sambil nari2 goyang buntuit!!!)

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Apr 22nd, '09, 14:56

iekan~~ aku tau, lain kali ko dtg rumah aku, aku nak ko demo mcmane ko menari2 :mrgreen:

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Apr 24th, '09, 16:58

iekan78 wrote:@FARHA & AZRA,

Haru2 subs team dh start buat sub utk queen of housewives....yeaayy!!! :w000t:

tk sia2 aku donlot ep. 1 dan 2......(sambil nari2 goyang buntuit!!!)
ye saya nampak tapi baru satu eps. keluar subs kan. saya nak finish kan download Return of Iljimae & Hateful But Once Again dulu.

But for now tengah dalam demam Cain & Abel lagi. Tak sabar nak tengok yg bersub WITHS2 :wub: :mrgreen:

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Apr 27th, '09, 14:45

tapi, iekan, ko jgn heppi sgt :-) .....haru2sub tu nak siapkan Iljimae n Hate but Once Again pon terkial2 :P .....tambah lg Queen of Hswife.....pastu tmbh lg Brilliant Legacy :unsure: ......takot jadi mcm BON.....projek thn lepas pon terkial2 nak siapkan sampai thn ni :roll

User avatar
hafizadam
Posts: 132
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Apr 27th, '09, 15:45

better daripada takde langsung..
nk tengok aksi Jung Ryu Won tp xde Fansub amik Ja Myung Go..
aih~

terpakse check viikii tetiap minggu, tu pun x perfect...

User avatar
ajoy205
Posts: 43
Joined: Nov 30th, '08, 13:11
Location: Purajaya

Post by ajoy205 » Apr 29th, '09, 02:27

wei!!!!!! dengar kata cite boys before flowers ada lagi!!!! nak wat sambungan tahun depan season 2!!!

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Apr 29th, '09, 08:51

kak iekan.. nak beli laaa dvd player tuu... tggu gaji bulan dpn ekk.. huhuhuhuhu...

kak azra~~~ anak akak suke tak jam ben-10 tuhh!!!

farha~~~ cd2 ko nnt aku pulangkn ek. buat ms skang blom burn lagi sbb cd2 tu ade kat tasha lagik...waw..ade return of iljimae~~!! suke~!! tp episod 9 (tgk kat tv) br hero n heroin jmpe, panjang betul cite diee..

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Apr 29th, '09, 14:37

emykina~~ Ko ke yg bagi jam tu?? Ya Allah....tu laa present feveret dia 8) Bukan main canggih mainan bebdk sekarang ni :mrgreen:

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Apr 30th, '09, 00:21

hahahaha.. aku n tasha laa yg kasik. well, its good to know dat he likes it.... (jam ben10 anak kak eikan lagik canggih) aku pn men gamble jek beli, kot2 la die daa ade. ye la budak2 zaman skang, mainan mcm2. tak mcm aku dlu, smpi skang tak dpt main play dough.. sob sobb...abah takmo belikn..aku igt g ms tu harga die rm17.90 jer...

aa.. azra, ko mencarik2 ke sape yg kasik adiah tu? sorry la lupe plak nk tulis name. tp kene ke tulis name?? cam takyah... aku wonder, menantu ko tu kasik apee ekk?? cam besar je kotak die...

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Apr 30th, '09, 05:39

Hahaha...menantu aku bagik mcm2 8) .....ade beg Ben10 laa....pensil laa.....campor2 dlm kotak tu :mrgreen:

Dolu2 aku nak puzzle....mase tu ibu aku belikan utk anak jiran aku nye betday parti.....aku pon nak gak lah.....tapi sampai laa ni tak beli2 utk aku :cry:

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Apr 30th, '09, 17:05

azra wrote:Hahaha...menantu aku bagik mcm2 8) .....ade beg Ben10 laa....pensil laa.....campor2 dlm kotak tu :mrgreen:

Dolu2 aku nak puzzle....mase tu ibu aku belikan utk anak jiran aku nye betday parti.....aku pon nak gak lah.....tapi sampai laa ni tak beli2 utk aku :cry:
waaa banyak org yg bagi hadiah Ben10 kat anak akak (by the way hadiah saya yg bekas CD Ben10 tuh :mrgreen: ). mesti anak akak gumbira. tu yg saya heran naper ler dia tak mintak nak bukak2 hadiah dia lepas party. kalau adik saye ler. :dance:

akak kalau nak hadiah puzzle kena ler buat party mase besday :party: . nanti saya beli yg glow iin the dark. kak saya cam busy nak dtg rumah. nanti ler biler free sket.

emykina - nanti kau bg no phone Tasha. kalau2 dia dah habis Cain & Abel sbb ader lagi 10 eps dia tak amik lg.

p/s - aper komen korang tentang Joo Ji Hoon a.k.a Prince Shin dlm GOONG kena tangkap sebab DRUGS! :thumbdown: byk gambar2 dia pergi wild party dah tersebar. project2 berlakon pun kena drop. So project Goong sub melayu pun nak kena drop jugak ker. :fear:

User avatar
hafizadam
Posts: 132
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Apr 30th, '09, 18:13

ape kaitan sub dengan drug?
haha

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Apr 30th, '09, 18:26

Bolei ke kalo buat belated betday party?? Kalo boleh, nanti aku nak buat lah :lol Tapi aku nak puzzle gambor BYJ ke.....LDG ke..... hehehe :D

Tpt cd tu pon dia suke 8) .....dah siap2 simpan cd dia dlm tu :D Hari tu dia nmpk kain utk buat langsir gambor Ben10, besinar mate dia ala2 si Ben tu gak :mrgreen:

Cian nye Ji Hoon :-( .....apsal laa dia involve dgn drugs :glare: ....sayang je...dah la name tgh naik....lps Antik Bakery, ramai yg suke dia :roll

Projek Goong tu, aku on je......tu pon kalo ko on laa :P Bile2 ko free, sms aku laa.....nanti boleh janji ngan emykina n iekan sekali :mrgreen:

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Apr 30th, '09, 20:32

hafizadam wrote:ape kaitan sub dengan drug?
haha
memang takde kaitan, cume project ni dah tertangguh sejak pelakon Goong ni tak hisap dadah sampai sekarang ni dah jadi Junkie pulak. kalau kau nak join untuk cepatkan proses subs melayu ni boleh ler sign up dgn k. azra. kalau dah bertanya jangan ler malu segan utk menerimenyer. :mrgreen:

User avatar
hafizadam
Posts: 132
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Apr 30th, '09, 23:17

nak exam kak...
tadi baru je setel satu praktikal...

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » May 1st, '09, 11:43

azra wrote:Bolei ke kalo buat belated betday party?? Kalo boleh, nanti aku nak buat lah :lol Tapi aku nak puzzle gambor BYJ ke.....LDG ke..... hehehe :D

Tpt cd tu pon dia suke 8) .....dah siap2 simpan cd dia dlm tu :D Hari tu dia nmpk kain utk buat langsir gambor Ben10, besinar mate dia ala2 si Ben tu gak :mrgreen:

Cian nye Ji Hoon :-( .....apsal laa dia involve dgn drugs :glare: ....sayang je...dah la name tgh naik....lps Antik Bakery, ramai yg suke dia :roll

Projek Goong tu, aku on je......tu pon kalo ko on laa :P Bile2 ko free, sms aku laa.....nanti boleh janji ngan emykina n iekan sekali :mrgreen:
ooii....ooii....heret aku skali wat sub ke??? saje le tu nk mendera aku.......
kak azra, ko punye CD dh berada di Kajang tau.....cuma akak aku belum lagi tergerak nk mkn kt restoren aiza tu.....

emykina,
kalau nk beli player tu sila la dtg ke sg buloh yer!!! dekat jer from sri damansara tu.......

aku dh lama menyepi gara2 modem aku meletup.... :-(
signal 3G pon bagai biskut kejap ade, kejap tk de....hari ni baru ok!!! :crazy:
tgh marathon tgk citer queen of hsewife ep 10 - 13..... :mrgreen:

User avatar
sajerla
Posts: 19
Joined: Nov 3rd, '08, 04:48

Post by sajerla » May 2nd, '09, 16:09

hafizadam wrote:Zeni Geba:
cite dye agak creepy sikit dan mungkin unexpected...
I luv the ending sebab dia twistkan story tuh...
huhu

sekarang dalam proses Meitantei, hope cite nih sebagus Luv Shuffle...

Meitantei?? yg ade matsuda shota tu en. huih, byk sunggo la cte m.shota yg dtgknye, acting die best la, cool smcm. espclly lam love sha n liar game. :cheers: :w00t:

unfotunately, non-johnnys are always underrated :lol

xpela, at least i know hes good :thumleft:

in d midst of watchng Waruboro, trailernye sgt tempting :goggle:

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » May 5th, '09, 03:21

iekan~~ Takpe laa....kite wat same2 slow2.....asalkan ape yg kite mulekan, dpt di the end kan 8)

Entah ape2 laa AF7 :glare: .....wat kitorg tegelak je tgk principle act sabtu ari tu :lol To me laa kan, its not fair laa utk 4 pelajar2 yg ke akhir tu, diorg dah struggle penat2, aleh2 pelajar yg dah relaks2 kat luor masok dlm, n struggle seminggu je :roll Tapi kalo aril yg masok laa, maknenye teori aku betol..... Teori aku-->saje kuorkan aril, sbb nanti bile wat AF Masok, banyak laa undian nanti 8) Ni sume pasal keuntungan je....show bissness maaa :blink

Ape pon suke sesgt bileTomok menang OIAM :cheers: N hopefully Adam Lambert menang American Idol :wub:
Dolu mase Tomok audition, aku punye laa kutok dia.....pastu, awal2 konsert, asyik laa aku kate "kuor jelaa ko Tomok".....sekali bile dah 3/4 konsert akhir tu, aku look forward tgk Tomok je...hehehe :mrgreen:

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » May 5th, '09, 12:56

salam.. dh lama xjenguk d-addicts ni.. dh lama xdonlod drama..

ada yg tgk Shiroi Haru (Abe Hiroshi)? leh bg ulasan sket.. TQ.. terasa nk donlod plak..

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » May 5th, '09, 16:09

maser starting final concert OIAM tomok dpt last place saya dah menjerit kater NOOOO!!. berkat undian aku pader haritu (ader ler dlm 15x) dpt jugak TOMOK menang duit satu juta! Yay. suka giler lagu final dier tuh, RINDU TERHENTI.

alsa
Posts: 6
Joined: Oct 22nd, '05, 11:15
Location: Ipoh MAlaysia

Post by alsa » May 7th, '09, 14:33

satu soalan buat member malaysian d-addicts :

ada tak di kalangan semua ni yg memang jepun betul atau kacukan ker kawan ker . saja nak tahu ler.ok. henshiun

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » May 7th, '09, 20:38

boleh tak sesiapa ajar aku macam mana nak bypass rapidshare dan megaupload serta download semua fail kat situ dengan laju?

pasal soalan alsa tu.. aku ambil Nihongo (bahasa jepun) kat tempat aku belajar, cikgu aku muka cam jepun tapi nama Melayu.. masuk kelas je dia asyik citer pasal budaya orang Jepun macam kampung dia kat situ je. sem depan baru nak masuk level tulisan jepun katakana tapi level tulisan jepun hiragana pun tak betul2 master lagi.. best gak kelas jepun tu rasa macam masuk kelas tadika je..huhu

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » May 8th, '09, 00:56

FYI, aku mmg peminat setia tomok. aku dah impress gile babeng kat tomok ms first konsert lagik.. time nyanyi lagu coba tuh.. aku da nmpk his potential.. haha konon..

aku pn undi gak... ade laa dlm 20kali.. tp taktau la msk ke tak undi aku tu..rs2 msk kot, klo tak..mesti tak menang kan. hahaha.. suke sukeeeee suke tomok menang!!!!

klo kakak die menang af7, mmg rezeki family diee la tahun neh..

9w2whi
Posts: 44
Joined: Aug 3rd, '07, 11:09
Location: malaysia

Post by 9w2whi » May 9th, '09, 06:23

malay_tiger
nk tau cmner bypass megaupload?

1stly, register as free member tu
pastu, klo kt malaysia, jm 5pm till 7pm adalah happy hour
maksudnya time ni line korang dpt tu adalah sama ngan premium account
spedd blh dpt 120kps jgak
jgn luper log in dulu tau
(^_^)v

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » May 9th, '09, 16:05

Aku dah agak dah....mesti Aril punye yg masok balik....entah ape2 laa..... :glare:

Ape pon, undian aku mgg depan hanye utk Akim 8)

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » May 11th, '09, 02:10

huh.. aril yg msk balik?? kire pomp-pomp (yg kua tu) tu hanyalah sekadar boneka semata2 lah?? huemm.. nice~! saje je konon nk wat undi msk balik sbb cam tak adil la claudia n aishah kua..rupe2nye..... diperalatkan jek. tiara plak cam fake gile blakon aritu. kot die tau yg mende tu toyol semate2 jd payah die nk hayati watak. hahaha

alsa
Posts: 6
Joined: Oct 22nd, '05, 11:15
Location: Ipoh MAlaysia

Post by alsa » May 12th, '09, 15:03

9w2whi wrote:malay_tiger
nk tau cmner bypass megaupload?

1stly, register as free member tu
pastu, klo kt malaysia, jm 5pm till 7pm adalah happy hour
maksudnya time ni line korang dpt tu adalah sama ngan premium account
spedd blh dpt 120kps jgak
jgn luper log in dulu tau
(^_^)v
betul ker ni kot aku kadang silap jugak. kalau gitu cuba jer yek

User avatar
malay_tiger
Posts: 129
Joined: May 2nd, '06, 19:12
Location: Malaysia

Post by malay_tiger » May 13th, '09, 05:52

9w2whi wrote:malay_tiger
nk tau cmner bypass megaupload?

1stly, register as free member tu
pastu, klo kt malaysia, jm 5pm till 7pm adalah happy hour
maksudnya time ni line korang dpt tu adalah sama ngan premium account
spedd blh dpt 120kps jgak
jgn luper log in dulu tau
(^_^)v
kepada gadis 9w2whi, terima kasih banyak2.. aku bagi bunga sakura (satu-satunya pokok di dunia yang hanya ada bunga saja daun tak ada) sebagai hadiah untuk awak.

Image

rekemen citer drama Korea Tokyo Shower yang romantic, ayat2 jiwang dan jalan cerita dia memang menyentuh hati.

User avatar
hafizadam
Posts: 132
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » May 13th, '09, 06:15

lawak r...
nk tgelak guling sampai ke bawah meja...

MegaUpload dan RapidShare memang ade Happy Hour, tu bukan bypass, haih~

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » May 13th, '09, 17:09

hafizadam~~ apsal laa ko gelak2 kan org?? :roll

User avatar
hafizadam
Posts: 132
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » May 13th, '09, 18:26

xde laa..
ingatkan nk bagi crack ke ape ke, last2 suruh register pastu tunggu Happy Hour, huhu
no offense, maaf semua,
tapi memang tak tahan...
kena gelak gak..
hilang tensen final exam kejap..

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » May 14th, '09, 04:44

hafizadam wrote:xde laa..
ingatkan nk bagi crack ke ape ke, last2 suruh register pastu tunggu Happy Hour, huhu
no offense, maaf semua,
tapi memang tak tahan...
kena gelak gak..
hilang tensen final exam kejap..

hai, en. hafiz....
tk baik gelakkan org....
kalau ko ade crack ke apa, sila la kongsi....
kalau tk de tk yah la gelakan org....kecik hati kwn kite tu!!!
kalau nk gelak jugak pon tk yah la mention dlm nih.....sila jaga hati kwn2 yer!!! :D
happy hour pon ok ape, kalau dpt speed laju!!!
at least gadis 9w2whi, berminat nk kongsi information yg dia tahu!!!

User avatar
hafizadam
Posts: 132
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » May 14th, '09, 05:23

hehe kalu tulis boleh tambah post...
meh nk bagi satu tips utk MegaUpload: guna MegaManager.
member kate speed boleh tahan walaupun xde Happy Hour.
tapi x penah try sbb x selalu donlod MU so x berbaloi install.
ade mase try la ye.
:)

tasha1511
Posts: 8
Joined: Aug 16th, '05, 18:46
Location: malaysia...

Post by tasha1511 » May 14th, '09, 05:50

malay_tiger wrote:
9w2whi wrote:malay_tiger

rekemen citer drama Korea Tokyo Shower yang romantic, ayat2 jiwang dan jalan cerita dia memang menyentuh hati.
beb, sape pelakon cite Korea Tokyo Shower ??

tasha1511
Posts: 8
Joined: Aug 16th, '05, 18:46
Location: malaysia...

Post by tasha1511 » May 14th, '09, 05:55

emykina wrote:kak iekan.. nak beli laaa dvd player tuu... tggu gaji bulan dpn ekk.. huhuhuhuhu...

kak azra~~~ anak akak suke tak jam ben-10 tuhh!!!

farha~~~ cd2 ko nnt aku pulangkn ek. buat ms skang blom burn lagi sbb cd2 tu ade kat tasha lagik...waw..ade return of iljimae~~!! suke~!! tp episod 9 (tgk kat tv) br hero n heroin jmpe, panjang betul cite diee..
@ kak azra: bile nk wat makan2 lagi....hahahahhah :cheers: :P nk add YM...nk add gune id baru :mrgreen:

@farha: nk add YM gak, pastu nk pinjam BOF...lyn sikit2 kt KBS mcm bes la puloks...hehe cd2 yg aitu emykina x amek pn lagikkkkk as of today nye status :crazy:

User avatar
acidbristle
Posts: 10
Joined: Dec 25th, '08, 10:25

Post by acidbristle » May 14th, '09, 06:16

ntah nye encik hafiz..
x baek gelakkan org..
nanti kecik hati lak orang tu..

kalo nk donlod kasi laju..
try la donlod time pagi2 lepas subo ke..
time tu bese laju sket..
sampai la dlm pukul 10..
time tu manusia da ramai bangun..

hahaha..

kalo xley jgak..
sile bersabar je la ye..

User avatar
hafizadam
Posts: 132
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » May 14th, '09, 07:48

acidbristle, sejak bile ko pandai post kat forum nih?
haha first time nampak...

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » May 14th, '09, 08:23

hafizadam wrote:hehe kalu tulis boleh tambah post...
meh nk bagi satu tips utk MegaUpload: guna MegaManager.
member kate speed boleh tahan walaupun xde Happy Hour.
tapi x penah try sbb x selalu donlod MU so x berbaloi install.
ade mase try la ye.
:)
pernah gak try gune megamanager...tp cm slow jugak je...
biaser gune IDM lagi bes...hihi

User avatar
acidbristle
Posts: 10
Joined: Dec 25th, '08, 10:25

Post by acidbristle » May 14th, '09, 09:14

hafizadam wrote:acidbristle, sejak bile ko pandai post kat forum nih?
haha first time nampak...
sori la encik hafiz..
saye nie baru nak berjinak2 dengan dunia pengforuman nie..

yoroshiku onegaishimasu~

:alcoholic: :alcoholic:

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » May 14th, '09, 13:27

hafidzadam - aku baca post kau pun aku sakit hati jugak. tak baik gelak kan org terutamanyer biler org tu hanya nak menolong. cube kalau kau berada di tempat dier. mesti kau pun bengang kan.

megaupload dulu2 boleh bypass guna proxy tapi sekarang ni tak tahu ler boleh ke tak. masih belum ader crack utk download dpt privilege premium user. kalau susah sgt byr jerla jd member.

tasha - ym aku crysalide_81@yahoo.com. Cain & Abel kau dah copy tak? adik aku tetiber tanya mana DVD C&A. so kalau kau boleh mempercepatkan prosesnyer. Chal Putakeheyo!

User avatar
hafizadam
Posts: 132
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » May 14th, '09, 18:00

alamak kakak2 sume da marah~

ya ya saya memang salah :-(
maaf ye gadis 9w2whi

btw, maximum download setakat nih adalah 100kbps.
itu pun memang download gune IDM, xde gangguan torrent.

kalau ade MegaUpload Premium, adakah download akan jadi 150kbps?
soalan cepumas.

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » May 18th, '09, 01:39

Entah ape2 laa AF ari tu?? 1 sbb hadiah.....cian Isma, dpt tropi je :glare: Yg juare dpt mcm2.....ageh2 kan laa siket :roll Ni sume sbb Aril masok balik laa.....tak dpt carik sponsor utk tpt ke 5 gaknye :P ....ape pon laa kan.....aku tak puas ati btl laa Aril tpt ke 2 :glare: ....kalo btl dia ramai peminat, takkan laa dia terkuor dolu tu.....patotnye Akim laa tpt ke 2....ape pon kat radio tadi, ade peminat Hafiz call....dia kate patotnye Akim yg menang, sbb persembahan Akim lebih baik dari Hafiz malam tu 8)

Mmg betol, konon nye menang tak menang atas undian org ramai....tapi kalo kat USA aku caye laa....kat M'sia ni, aku rase sume dirancang.....tak 100% undian :whistling:

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » May 18th, '09, 05:36

tu la kak azra, aku tetiba jadi nujum mak belalang pulak!!!
semua ranking yg aku teka semua betul.....tk sempat AC ckp aku dh ckp dulu!!!
sampai adik aku pon suruh aku meramal adakah periksa dia itu hari sgt cemerlang....

iyelah, sib baik aku tk mengundi.....
bagi aku OIAM lagi bagus sbb contestant dia mmg jauh lagi bermutu
jauh sgt la kalau nk dibandingkan dgn AF nih....

tasha1511
Posts: 8
Joined: Aug 16th, '05, 18:46
Location: malaysia...

Post by tasha1511 » May 20th, '09, 00:54

farha wrote:hafidzadam - aku baca post kau pun aku sakit hati jugak. tak baik gelak kan org terutamanyer biler org tu hanya nak menolong. cube kalau kau berada di tempat dier. mesti kau pun bengang kan.

megaupload dulu2 boleh bypass guna proxy tapi sekarang ni tak tahu ler boleh ke tak. masih belum ader crack utk download dpt privilege premium user. kalau susah sgt byr jerla jd member.

tasha - ym aku crysalide_81@yahoo.com. Cain & Abel kau dah copy tak? adik aku tetiber tanya mana DVD C&A. so kalau kau boleh mempercepatkan prosesnyer. Chal Putakeheyo!
@farha: aku da copy C&A tp emykina x copy die nye iljimae n on air lg.bz sesangat minah tu. :P
tp kalau ko nk C&A dulu aku bole pulangkan. nk meet ktne. tp kan aku nk copy C&A eppy 11,12, and 17 sampai ending. :mrgreen:
pastukan, nk pinjam BOF nk copy jugek :mrgreen: pliss pliss plisss :mrgreen:

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » May 20th, '09, 01:24

tasha1511 wrote:
farha wrote:hafidzadam - aku baca post kau pun aku sakit hati jugak. tak baik gelak kan org terutamanyer biler org tu hanya nak menolong. cube kalau kau berada di tempat dier. mesti kau pun bengang kan.

megaupload dulu2 boleh bypass guna proxy tapi sekarang ni tak tahu ler boleh ke tak. masih belum ader crack utk download dpt privilege premium user. kalau susah sgt byr jerla jd member.

tasha - ym aku crysalide_81@yahoo.com. Cain & Abel kau dah copy tak? adik aku tetiber tanya mana DVD C&A. so kalau kau boleh mempercepatkan prosesnyer. Chal Putakeheyo!
@farha: aku da copy C&A tp emykina x copy die nye iljimae n on air lg.bz sesangat minah tu. :P
tp kalau ko nk C&A dulu aku bole pulangkan. nk meet ktne. tp kan aku nk copy C&A eppy 11,12, and 17 sampai ending. :mrgreen:
pastukan, nk pinjam BOF nk copy jugek :mrgreen: pliss pliss plisss :mrgreen:
@tasya

weyh....bkn ko sorang jer nk copy BOF and C&a tu.....aku pon nk mengopy gak!!!
kalau plan nk meet up kt mana2, sila jgn lupakan aku yer!!!

@farha

so cemana, di manakah tpt yg sesuai nk mengopy nih???

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests