Login Issue? Delete D-addicts cookie from your browser settings and login again.

Malaysia D-Addicts

speak whatever language you like here.
User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » May 20th, '09, 05:37

Meh laa kopi-mengopi kat rumah aku ni haa 8) ....sume org dah tau kat mane :D

Ahad ni ok....Ahad depan pon ok :mrgreen:

tasha~~ Make sure emykina dah kopi sume cd yg dia pinjam dari aku tu, eh :P

iekan~~ ko dah tgk tak Love Letters?? :D

9w2whi
Posts: 44
Joined: Aug 3rd, '07, 11:09
Location: malaysia

Post by 9w2whi » May 20th, '09, 09:45

alsa
happy hour tu memang betul
kome bgtau pasal kome slalu buat
kdg2 dapat, kdg2 xjugak...
bolehla cuba ^_^

malay_tiger
trima kasih utk sakura tu
cantik.... (^_^)v

hafizadam
xsemua yg tau pasal happy hour ni
sy pun br sebulan 2 ni tau
tu pun terjumpa kt site
tujuan saya just nk war2kan pd semua
anyway... bagus gak, tension awk dh hilang
psni ni blh reduce stress
^____^

bab mega manager tu, kome dh try
tp slalu broken 1/2 way
tp klo utk upload memang baik

p/s: dah dimaafkan
adat ddlm forum, cm nasihat sikit
xsemua org blh trima
seeloknya beralas dahulu so org terasa (^_^)V

p/s: lmbat reply pasal br habis tugasan luar
bukan marahkan sesaper

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » May 20th, '09, 11:07

Eloklah sume dah settle :mrgreen:

Kalo ikot sejarah, paling tension mase thread baru2 dibuke :-) .....bukan yg ni, tapi yg lame dolu :-) .....mungkin ade yg ingat lg....mase tu ade beberape org bertengkar pasal siti norhaliza :P .....hahaha...pasal minah tu pon boleh kecoh sethread :mrgreen: Mungkin mase tu sume org xcited pasal thread for malaysians....jadi terover siket :whistling:

User avatar
Gai-Jin
Posts: 170
Joined: Jan 9th, '08, 15:09
Location: Anggerik City
Contact:

Post by Gai-Jin » May 20th, '09, 11:27

hafizadam wrote:alamak kakak2 sume da marah~

ya ya saya memang salah :-(
maaf ye gadis 9w2whi

btw, maximum download setakat nih adalah 100kbps.
itu pun memang download gune IDM, xde gangguan torrent.

kalau ade MegaUpload Premium, adakah download akan jadi 150kbps?
soalan cepumas.
Bergantung pada line internet ko ye...
Katakan laju server megaupload 10megabyte/s.. katakan pakai akaun 1megabit/s maximum 170kbytes/s je ko akan dapat..

kesimpulan nye.. internet provider akan cut-off sampai max kelajuan akaun anda..

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » May 20th, '09, 11:34

azra wrote:Meh laa kopi-mengopi kat rumah aku ni haa 8) ....sume org dah tau kat mane :D

Ahad ni ok....Ahad depan pon ok :mrgreen:

tasha~~ Make sure emykina dah kopi sume cd yg dia pinjam dari aku tu, eh :P

iekan~~ ko dah tgk tak Love Letters?? :D
azra,

amboi2.....saje le tu nk suh semua org gi umah dia.... :P
tp aku suka je lepak umah ko.... :mrgreen:
since ruang menonton kt umah ko dekat sgt dgn dapur....
mmg sesuai sgt la kalau nk wat sesi kopi mengopi,
sambil mengopi, sambil minum kopi!!!
btw, kalau this time korang semua setuju nk wat party mengopi di rumah azra...
apa kata kite demand tuan rumah buat nasi beriani sebagai hidangan..... :whistling:

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » May 20th, '09, 15:18

Ape kate ko as org yg suggest nasi beriani tu yg masak...hehehe :mrgreen: Lagi pon aku teringin gak nak makan masakan hasil dari air tangan korang :P Aku tadi baru teringat yg ahad ni takleh sbb betday parti menantu aku :D .....so, next week ok :thumright: .....hope sume2 yg nak involve bolei bg jawapan secepat mungkin supaye senang kak iekan nak bajet berape gantang nak masak nasi beriani tu, ya 8)

tasha1511
Posts: 8
Joined: Aug 16th, '05, 18:46
Location: malaysia...

Post by tasha1511 » May 21st, '09, 00:25

azra wrote:Ape kate ko as org yg suggest nasi beriani tu yg masak...hehehe :mrgreen: Lagi pon aku teringin gak nak makan masakan hasil dari air tangan korang :P Aku tadi baru teringat yg ahad ni takleh sbb betday parti menantu aku :D .....so, next week ok :thumright: .....hope sume2 yg nak involve bolei bg jawapan secepat mungkin supaye senang kak iekan nak bajet berape gantang nak masak nasi beriani tu, ya 8)
@ k.iekan & k.azra,
stuju bangetttt, nnt kite dtg bwk perut jek kan kan :cheers:
tp kan wiken ni sy xle, ade besdey party kezen, so i blk kg. :mrgreen:
wiken depan maybe bole tp ahad ptg lah sbb sabtu ade membe sy n emykina nye wedding
farha n emykina amacam???

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » May 21st, '09, 00:43

azra wrote:Ape kate ko as org yg suggest nasi beriani tu yg masak...hehehe :mrgreen: Lagi pon aku teringin gak nak makan masakan hasil dari air tangan korang :P Aku tadi baru teringat yg ahad ni takleh sbb betday parti menantu aku :D .....so, next week ok :thumright: .....hope sume2 yg nak involve bolei bg jawapan secepat mungkin supaye senang kak iekan nak bajet berape gantang nak masak nasi beriani tu, ya 8)
@k azra,
adalah kurang sopan minta tetamu yg masak..... :P

btw, baru aku teringat....next wiken aku balik kampung daaa!!!
aku dh lipat lengan baju nk masak nasi beriyani utk korang this wiken...
tp tk de rezeki korang la nmpknye since k.azra kena attend birthday party menantu.... :mrgreen:

aku lom abih nonton love story lagi..... :-(
baru episode ke-3 tgk.....tk sempat lagi nk seriusly menonton

raul_manestro
Posts: 3
Joined: Nov 20th, '06, 01:35

Post by raul_manestro » May 21st, '09, 23:41

sape tau kat mane nak download english sub utk Galileo Zero SP [2008.10.04] (704x396 DivX6)??help me plz

User avatar
frashdi87
Posts: 364
Joined: Sep 15th, '06, 23:14
Location: Australia

Post by frashdi87 » May 22nd, '09, 00:24

english sub saje xsure aa plak....bukan dah kuar ke hardsub galileo zero?

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » May 22nd, '09, 02:53

Mgg nie aku takleh....mgg depan ade yg takleh...nmpknye kite set lain date laa 8) Aku kene pegi betday parti menantu aku tu....maklumlah, yg ke 7.....sesagt the penting...hehehe :lol

Ape pon..... iekan, tak kire bile, ko tetap kene bwk nasi beriani yg ko masak dengan tangan ko sendiri :P ....bukan yg dibeli dengan tangan ko sendiri tau :whistling:

Ade sesape yg dah tgk Slingshot aka A Man's Story tak??

User avatar
hafizadam
Posts: 131
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » May 22nd, '09, 03:40

sape tau kat mane nak download english sub utk Galileo Zero SP [2008.10.04] (704x396 DivX6)??help me plz
SARS dah kuarkan hardsub: Klik Saya...

raul_manestro
Posts: 3
Joined: Nov 20th, '06, 01:35

Post by raul_manestro » May 22nd, '09, 04:58

tq..tp nak file subtitle english je..
aku de raw dier..
:salut:

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » May 22nd, '09, 06:06

azra wrote:Mgg nie aku takleh....mgg depan ade yg takleh...nmpknye kite set lain date laa 8) Aku kene pegi betday parti menantu aku tu....maklumlah, yg ke 7.....sesagt the penting...hehehe :lol

Ape pon..... iekan, tak kire bile, ko tetap kene bwk nasi beriani yg ko masak dengan tangan ko sendiri :P ....bukan yg dibeli dengan tangan ko sendiri tau :whistling:

Ade sesape yg dah tgk Slingshot aka A Man's Story tak??
aku baru je nk tya....
aku ade tgk citer tu.....tp kt KBS world la.
citer ganas sgt la kak.....adrenalin aku asyik up jer!!!
geram sgt sbb dia asyik kena bully kt prison tu....
mcm lambat jer org nk selamatkan dia...
episode this week, dia kena tikam....hhuu...hhhuu...
sib baik tk mati.....thats why la aku tk suka sgt, tp nk tgk juga...... :mrgreen:

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » May 25th, '09, 03:13

iekan~~ baru sampai situ, adrenalin ko dah up :roll .....tu belom ape2 lg tu....baru nak mule je tu.....ko tunggu je laa....gerenti adrenalin ko meletop nye :crazy:

kengkawan.....korang dah tgk Cinderella Man tak?? Best gak citer tu :thumright: Seronok tgk KSW belakon watak notti mcm tu.....taklah asyik2 nangis je mcm selalu :P

User avatar
hurulaini
Posts: 22
Joined: Dec 30th, '07, 10:55
Location: malaysia
Contact:

Post by hurulaini » May 26th, '09, 02:49

salam semua
macam lama je aku tak menyibuk kat sini...hehe
azra wrote:iekan~~ baru sampai situ, adrenalin ko dah up :roll .....tu belom ape2 lg tu....baru nak mule je tu.....ko tunggu je laa....gerenti adrenalin ko meletop nye :crazy:

kengkawan.....korang dah tgk Cinderella Man tak?? Best gak citer tu :thumright: Seronok tgk KSW belakon watak notti mcm tu.....taklah asyik2 nangis je mcm selalu :P
aku tgh download cinderella man tu...tu abis series baru aku tengok :lol
best ke crita a story man tu....mcm lain je jalan crita dia...hoho...nanti aku usha...haha

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » May 28th, '09, 14:45

guys,

sape tgk romance zero??? best tak???

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jun 2nd, '09, 11:21

Bye bye :salut: ......nak balik JB :cheers: :mrgreen:

User avatar
kindaichi89
Posts: 58
Joined: Jun 10th, '08, 04:28
Location: Somewhere in this big world~

Post by kindaichi89 » Jun 2nd, '09, 12:08

haha...aq baru sedar ader thread nih upernyer~

aq da lamer xtgk citer2 baru jdrama sbnrnyer. plg baru pon rasernyer hanakimi, 7 freaky days of papa and daughter ngan bride and father. mmg sumer bez giler~

uh...ader sesaper penah tgk Jigoku no Sata mo Yome Shidai? bez x?

p/s: tau xkatner bley letak link bg uploaded files? aq xtau katner nak letak link free-webspace kat d-addict nih~

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jun 8th, '09, 15:16

Yeobo seyo.....hellooo...... apsal sonyap je thread.....takde org ke?? :roll

Kengkawan.....korang tgk laa The Fool aka Accidental Couple.....best :thumright: Kelako.....poyo je hero dia :tv:

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Jun 9th, '09, 14:23

azra wrote:Yeobo seyo.....hellooo...... apsal sonyap je thread.....takde org ke?? :roll

Kengkawan.....korang tgk laa The Fool aka Accidental Couple.....best :thumright: Kelako.....poyo je hero dia :tv:
meeh aku buat bising sket.. :cheers: :cheers: :cheers:
hai kengkawan sumer.. dh lamer x layan korea.. slps criter SHK yg agak mengecewakan..

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Jun 10th, '09, 06:47

hai semua...

emm.. last saturday aku g mkn kat seoul garden,kat penang.. best...... next week nk g mkn dekat one utama plak sambut bday member.. nyum nyum.. tp kene pastikan perut betul2 lapar laa...

em...skang ni aku tgh duk lyn family outing. haha.. klakar giler.. member aku wat balik sme episod suh aku tgk. latest skali guess die leejunki kan.. hehe.. stakat ni aku br tgk 2, time joong kok jd new family, dbsk n daniel henney....

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jun 10th, '09, 12:50

emykina~~ Ade sub ke?? Kalo ade, ko kate kat member ko tu yg kakak kesayangan ko nak pinjam :mrgreen:

ermac~~ SHK tu citer ape ??

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Jun 11th, '09, 00:26

azra.. ade la sub... rsnye membe aku tu download sub dr sini gak...em, takpe, nnt aku tnye membe aku tu, bleh tak aku nk memiliki dvd2 yg die burn kn utk aku tuh.. ahax!!

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Jun 11th, '09, 05:57

azra wrote:emykina~~ Ade sub ke?? Kalo ade, ko kate kat member ko tu yg kakak kesayangan ko nak pinjam :mrgreen:

ermac~~ SHK tu citer ape ??
SHK tu song hye kyo :lol
criter world within tu.. hmmm...

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jun 12th, '09, 06:38

Hehehe...actually aku dah agak jugak Song Hye Kyo tu :P Worlds Within tu mmg tak berape best.... membosankan :roll

easzthum
Posts: 1
Joined: Jun 12th, '09, 07:53

hi everyone!!

Post by easzthum » Jun 12th, '09, 08:01

pergh, baru aku perasan ade thread org mesia lam forum nih =)

hi guys !!! what's up ??!!!

newbie here :lol

ahaha...name saye izham umo 22 tahun baru je join community nih huhu..

so akak2 n abang2 sekalian

bole tumpang tanye sape tau mane nak download drama ryusei no kizuna?

tgh poning x jumpe2 ahaks :-(

pls help me tenkiu :P

yabu_hikaru
Posts: 14
Joined: Nov 16th, '08, 14:58
Location: malaysia

Post by yabu_hikaru » Jun 12th, '09, 09:12

hoho..setelah skian lme aku menetap kt d-addicts nie bru jmpe thread nie...kejam tol...
btw...hye!! ju here...

korg2 nie sume berasal dr mane ek??

duhh..kpd yg tgh mcari drama ape yg nk ditgk..diharap tgkla MR.Brain since aku rs cite nie syok gle...haha..kimutaku die pnye main actor diikuti dgn others actors n actress yg bleh tahan femes nye..

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Jun 12th, '09, 12:22

azra wrote:Hehehe...actually aku dah agak jugak Song Hye Kyo tu :P Worlds Within tu mmg tak berape best.... membosankan :roll
tp nk lyn gak criter tu smpi habis.. tu pun sbb ade SHK..hehhe :D :D

Azra criter aper yg syok & menghappykan.. mcm Full House & My Girl..?
[x mo le sedey mcm Snow Queen.. sedey2 pun syok jugak :P ]
easzthum wrote: bole tumpang tanye sape tau mane nak download drama ryusei no kizuna?

tgh poning x jumpe2 ahaks :-(

pls help me tenkiu :P
leh jer dload kat SINI
yabu_hikaru wrote:hoho..setelah skian lme aku menetap kt d-addicts nie bru jmpe thread nie...kejam tol...
btw...hye!! ju here...

korg2 nie sume berasal dr mane ek??

duhh..kpd yg tgh mcari drama ape yg nk ditgk..diharap tgkla MR.Brain since aku rs cite nie syok gle...haha..kimutaku die pnye main actor diikuti dgn others actors n actress yg bleh tahan femes nye..
weehhooo Hi Yabu..
saye org Perak :thumright:

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jun 12th, '09, 14:07

ermac~~ citer yg heppi2 --> Last Scandal, Cinderella Man, The Fool aka Accidental Couple, When its At Nite, Gourmet, Lawyers of Korea :lol ...... Kalo yg nak nangis n saket ati --> Cain & Abel :hissy: :crazy: ....Kalo nak yg geram --> A Mans Story aka Slingshot :rambo:

twdrama yg kelako --> ToGetHer :tv:

kdrama yg aku blm tgk tapi org kate best giler--> City Hall n Stars Lover :thumright: :wub:

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Jun 12th, '09, 14:27

Azra satu criter udah ler.. aku rambang mater ni.. bg satu yg beshh dlu..?
nk start ahem blk..

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jun 12th, '09, 17:13

ermac~~ Cinderella Man n The Fool tak habes lagik sub, soooo baik ko mule ngan Last Scandal, pastu Lawyers of Korea 8)

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Jun 12th, '09, 17:39

emykina wrote:hai semua...

em...skang ni aku tgh duk lyn family outing. haha.. klakar giler.. member aku wat balik sme episod suh aku tgk. latest skali guess die leejunki kan.. hehe.. stakat ni aku br tgk 2, time joong kok jd new family, dbsk n daniel henney....
Emykina - Semalam Tasha baru dtg rumah aku tolong tanyerkan utk kau ader tak Family Outing. jwpn nyer ader dr ep1 - 46. semua eps yg bersub shj (85%).

antara guest dia org, penyanyi - DBSK, Soshi, Son Dam Bi, Kim Jong Kook (sekarang one of the member FO), Rain, Shinwa, BigBang,
Pelakon - Lee Jun Ki, Hwang Jung Min (hero That Fool), Cha Seung Won (hero City Hall), Cha Tae Hyun (hero Sassy Girl Movie), Lee Jin Wook (BF Choi Ji Woo), Lee Bum Sum (hero On Air), Daniel Henny, Song Chang Ui (2nd hero cinderella man), Jang Hyuk.

nak download eps senang jer, pergi website nih http://z13.invisionfree.com/familyoutin ... howforum=6 atau thread soompi ader link tgk kat youtube - http://www.soompi.com/forums/index.php?showtopic=221318

tapi kalau malas boleh dtg copy kat rumah aku. sekarang tengah busy so tak leh nak janji gi gathering.

Kak azra - ceriter baru Tripple jgn lupa tgk. dr creator Coffee Prince dan ader hero kesukaan saya, Yoon Kye Sang (Who R U?)
Attachments
200905271001352p.jpg
200905271001352p.jpg (68.73 KiB) Viewed 5397 times

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jun 12th, '09, 23:59

farha~~ Mesti tgk...takleh miss 8) Ade 2 actor yg aku suke.....Yoon Kye Sang yg walo tak hensem mane, tapi manis :P n ahjusshi dlm Coffe prince yg bersuare sexi tu :wub:

User avatar
fleur_cherie
Posts: 37
Joined: Mar 7th, '08, 16:18
Location: N9

Post by fleur_cherie » Jun 14th, '09, 05:52

da lame x membace kat cn..
huhu..
bz study r skrg...
dga citer cinderella man bes..
yeke??
biler r mase nk tgk citer2 nh...
btw, dlu kn ade kecoh2 psl sub utk stars lover..
da settle ke bende2 tu???

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Jun 15th, '09, 01:00

yeahhh azra, taste kite mmg sameeeeee... ahax!! mule2 tgk tak ensem tp lame2 tgk rasa cam hensem.. terbukti bahawa character seseorang itu mampu mempengaruhi kehenseman seseorang.. hehe.. referring to ahjusshi dlm Coffe prince yg bersuare sexi tu

aa...farha...aku br tgk yg DBSK, TOP and MC pompuan tuh serta time jong kook br je new family.. huhu.. buat mase ni, tu je yg kwn aku kasik. die suh aku tgk yg klakar2 je dlu.. huhu.. tp mmg best pn.. :tv: :rofl:

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » Jun 17th, '09, 02:43

salam..

aku konpius sket la.. dan nk minta tlg..

ada kt sini yg lyn citer SHIROI HARU (Hiroshi Abe)? aku dh dload smpi episode 8 (RAW file), tp kt subtitle thread cuma ada sub 1st episode je.. kt site mana mungkin ada sub tu?

ni thread subtitle yg mmg kt d-addicts
http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_73746.htm

User avatar
ermac
Posts: 59
Joined: Oct 12th, '05, 06:38
Location: Malaysia

Post by ermac » Jun 17th, '09, 10:17

digitalcoconut wrote:salam..

aku konpius sket la.. dan nk minta tlg..

ada kt sini yg lyn citer SHIROI HARU (Hiroshi Abe)? aku dh dload smpi episode 8 (RAW file), tp kt subtitle thread cuma ada sub 1st episode je.. kt site mana mungkin ada sub tu?

ni thread subtitle yg mmg kt d-addicts
http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_73746.htm
aku lyn criter ni.. tp aku layn hardsub nyer version..
tp baru smpi ep 3 harsub kluar..
klu Timelessub nyer sub slalu nyer aku dload harsub..
psl dierog nyer setting manyak cun.. :cheers:

rasernyer dierog release hardsub nyer dlu kot..
ber-sabo bebnyk ler.. :-(

User avatar
digitalcoconut
Posts: 170
Joined: Aug 23rd, '06, 13:12

Post by digitalcoconut » Jun 17th, '09, 13:57

ermac wrote: aku lyn criter ni.. tp aku layn hardsub nyer version..
tp baru smpi ep 3 harsub kluar..
klu Timelessub nyer sub slalu nyer aku dload harsub..
psl dierog nyer setting manyak cun.. :cheers:

rasernyer dierog release hardsub nyer dlu kot..
ber-sabo bebnyk ler.. :-(
TQ 4 replying..

aku bkn regular downloader kt sini, xda prefrence.. kdg2 ambil hardsub, kdg softsub. tp rasany2 nnti2 mesti ada subtitle gak kan?

User avatar
neokenzo
Posts: 545
Joined: Sep 3rd, '05, 04:25
Location: Ireland
Contact:

Post by neokenzo » Jun 17th, '09, 14:45

digitalcoconut wrote:salam..

aku konpius sket la.. dan nk minta tlg..

ada kt sini yg lyn citer SHIROI HARU (Hiroshi Abe)? aku dh dload smpi episode 8 (RAW file), tp kt subtitle thread cuma ada sub 1st episode je.. kt site mana mungkin ada sub tu?

ni thread subtitle yg mmg kt d-addicts
http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_73746.htm
Kalau tak nak tunggu TimeLesSub, SMP Sub dah sub cerita tuh sampai episode 9 :)

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Jun 18th, '09, 05:19

kak iekan.. nk jual tak dvd player tuuu?

tasha1511
Posts: 8
Joined: Aug 16th, '05, 18:46
Location: malaysia...

Post by tasha1511 » Jun 18th, '09, 05:46

azra wrote:ermac~~ citer yg heppi2 --> Last Scandal, Cinderella Man, The Fool aka Accidental Couple, When its At Nite, Gourmet, Lawyers of Korea :lol ...... Kalo yg nak nangis n saket ati --> Cain & Abel :hissy: :crazy: ....Kalo nak yg geram --> A Mans Story aka Slingshot :rambo:

twdrama yg kelako --> ToGetHer :tv:

kdrama yg aku blm tgk tapi org kate best giler--> City Hall n Stars Lover :thumright: :wub:
kak azra,
byk gel cite nk kene tgk...hahaha mcm kewajipan plak rase :mrgreen: :lol

farha,
ko ade x cite2 yg k.azra pomot tu? kot ade bole aku melawat ko lg sambil mengopi :cheers:

kak iekan,
dvd tu ble connect direct pd hardisk kan?? regenye bape?? kire cincai la sikit :whistling:

yabu_hikaru
Posts: 14
Joined: Nov 16th, '08, 14:58
Location: malaysia

Post by yabu_hikaru » Jun 18th, '09, 06:02

neokenzo wrote:
digitalcoconut wrote:salam..

aku konpius sket la.. dan nk minta tlg..

ada kt sini yg lyn citer SHIROI HARU (Hiroshi Abe)? aku dh dload smpi episode 8 (RAW file), tp kt subtitle thread cuma ada sub 1st episode je.. kt site mana mungkin ada sub tu?

ni thread subtitle yg mmg kt d-addicts
http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_73746.htm
Kalau tak nak tunggu TimeLesSub, SMP Sub dah sub cerita tuh sampai episode 9 :)
ye..ye...download je kt smp subs tu..softsubs la tp an..ok gak mamat nie buat subs...die suh btaw org psl subs yg die buat nie so ble da amek jgn lupe la btaw die ekk.. :lol

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jun 18th, '09, 06:15

Yey, yey.....citer Cinderella Man dah settle dah :cheers: .....cepat tol diorg wat sub.....maklumlah, diorg tu peminat Yoona 8)

Yg aku heran tu, apsallah BON boleh ambik sampai 4, 5 ari utk encoding :scratch: Aku encode pon 4,5 jam je :P

Sub utk Stars Lovers dah diambik aleh oleh Haru2subs.....hopefully pasni cepat lah settle....dah tak sabo nak tgk citer tu..... 8)

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Jun 26th, '09, 10:42

dua artist Hollywood mati hari ni. Micheal Jackson & Farrah Fawcett (salah sorang original Charlie's Angel tahun 70an). terkejut aku dgr kat radio pagi tadi. Patang balik 6 stesen radio dok pasang lagu MJ. paling aku suka Billie Jean. tak tahu kenapa aku sedih biler dengar lagu tuh.

nak cakap R.I.P pun tak leh sbb tahu depa tak boleh masuk syurga. wallahualam.

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Jul 1st, '09, 02:55

aku sedih bile dgr lagu you're not alone kat 8tv tu... tribute to MJ... sob sob..

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Jul 1st, '09, 02:57

yey.. aku rasmi page baru.... he he he...

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Jul 2nd, '09, 02:29

emykina wrote:kak iekan.. nk jual tak dvd player tuuu?
oitt....aku ingat ko sms jer aku!!!
ropanye dlm nih pon ko tya gak pasal dvd player.
rege player tu rm 90, ade USB port.....blh cucuk portable harddisk ke, thumbdrive ke.....apa2 je yg ko nk cucuk!!! nk tya lebih lanjut, sila dtg kedai aku yer!!! :mrgreen:


p/s: bila nk buat skin care??? :D kalau dh tk bz sila ajak tasha sekali kita pegi ramai2 hari ahad, nk??? aku angkut korang.....korang still duk sri damansara kan????

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Jul 2nd, '09, 04:20

sape kate kitorg duk sri damansara?? duk kat belah2 wangsa sane lah... wangsa maju and wangsa melawati...soon...

dvd tu boleh bace soft sub ke tak??

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Jul 2nd, '09, 06:00

oowwhhh,
dh pindah ke??? bila??? bkn hari tu korang ckp duk sri damansara ke???
bergumbira la korang duk sana.....
dh dekat sgt tu dgn rumah seorg pendonlot tegar drama korea....
senang la korang nk meminjam dan mengopi!!!

player tu aku lom try lagi la tgk soft sub.
apa kata ko dtg bawak hard disk kite try kt kedai aku nk???
jgn risau, tk kena charge apa2 pon....tk nk beli pon tk kisah!!!
yg penting customer satisfaction.....
kalau nk dtg kedai sila roger awal2 yer!!!!

User avatar
farha
Posts: 160
Joined: Nov 30th, '05, 07:35
Location: KL

Post by farha » Jul 2nd, '09, 13:25

ni ader org sebut2 nama aku ker. memang aku tinggal kat kawasan wangsa gak. hehehe. Se.....wangsa. fill in the blank. :D

sesaper tengok brilliant legacy / shining inheritance? suka sangat tgk Lee Seung Gi dalam ni. rating dah sampai 40%. tak sangka drama pendek dengan pelakon baru pun boleh dpt rating high. saper tak tgk lg boleh ler gi download. Siggie aku tuh ler pelakon utama drama nih. :mrgreen:

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Jul 2nd, '09, 16:29

wah...menjelma pon org yg disebut2 nih!!!

best ke citer tu farha???
tp kan kalau aku tk donlot pon tk pe....aci tak kalau aku mengopi jer dgn ko???
eeekkkeee....kkkeee.....

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jul 2nd, '09, 18:01

farha~~ Aku tgk Shining Inheritance 8) .....mule2 tu mcm tak best....lame2 ok laa pulak....tapi aku suke kalo dia ngan Oppa dia tu instead of Hwan :P

User avatar
hurulaini
Posts: 22
Joined: Dec 30th, '07, 10:55
Location: malaysia
Contact:

Post by hurulaini » Jul 4th, '09, 15:19

salam....dh meriah balik dh forum ni...2 3 minggu lepas sunyi je...hehe
azra wrote:Yey, yey.....citer Cinderella Man dah settle dah :cheers: .....cepat tol diorg wat sub.....maklumlah, diorg tu peminat Yoona 8)
mana dapat subs tu?soshi forum ke?softsub or hardsub?

aku dh download abis dah 16 episod baru sedar sini xde softsub....mana nak dpt soft sub ni...sayang betul x dpt nak tgk....huhu

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jul 5th, '09, 18:19

hurulaini~~ diorg tak wat softsub.....ade hardsub aje.....cube gi kat thread di soompi 8) Kat situ ade link utk dl :-)

Sub utk The Fool aka Accidental Couple dah siap sume2....yey yey :w00t: U all jgn lupe tgk tau....highly rekomended :mrgreen:

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Jul 6th, '09, 05:56

skang cam da takde ms la nk tgk cite2 korea tu... emmff.... tak mcm ms muda2 dlu... tp family outing stil lyn.. ahaks~!

skang ni tgh nk tgk cite city hall.. klo kim suna ni blakon tak kering gusi sket... hero wlpn tua cam macho gak la... ahaks..

User avatar
myke
Posts: 234
Joined: Nov 3rd, '05, 18:06
Location: Malaysia

Post by myke » Jul 6th, '09, 21:25

baru dapat masuk..

adeh...

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Jul 8th, '09, 07:46

erk.. hye myke~~ long time no see :D

tu la... dr td gak try nk msk jd silent reader.. for today...hehe...

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jul 8th, '09, 11:36

Hi myke :salut: ....ape kabo?? :mrgreen:

emykina~~ Ha ah...City Hall best giler......kelakor :lol
Yg paling aku tak tahan tu mase dia tahan pompuan tu dari jatoh hahaha :tv: Free2 dpt pegang :lol

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Jul 10th, '09, 05:05

azra.. aku ulang balik la pernyataan aku kat atas tuh... <b>aku br tgh nk tgk</b> ... baru tengah nak..bukan dah tgk.. isk3... spoiler.. ahax... tp tak kesah.. akan ku nanti...klo boleh bile dah abes sme br nk tgk, takmo la ternanti2..

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Jul 15th, '09, 01:40

senyap je..

User avatar
myke
Posts: 234
Joined: Nov 3rd, '05, 18:06
Location: Malaysia

Post by myke » Jul 20th, '09, 20:14

Hai Kak Azra :salut: ..sihat jer @ luar biasa sihat... :mrgreen: :mrgreen:

sekarang nie korang tgh layan cite korea aper ek?saya tgh layan cite CITY HALL
lawak giler la cite nie... :mrgreen: :mrgreen:

tgk sampai gelak sakan sampai nak pecah perut..(sib baik x pecah perut)
aku suke sgt scene masa kat kedai minum,Jo Guk free2 kena ketuk kepala dgn Shin Mirae... bengap sekejap si Jo Guk tu :mrgreen: :mrgreen:

Entah berapa kali agaknyer kena ketuk kepala masa pengambaran cite tu ek

User avatar
myke
Posts: 234
Joined: Nov 3rd, '05, 18:06
Location: Malaysia

Post by myke » Jul 20th, '09, 20:14

senyap....

senyap....

senyap...

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jul 21st, '09, 06:10

Aku nie actually baru je baik demam, batok n selseme....aigoo.....letih betol rase badan :roll Aku tgk bebdk, walo suhu badan naik 2 C pon tak ape2....still aktif, kalo org tua ni, naik 0.5C pon rase mcm dah takleh bagon dah...hahaha :lol

myke~~ Ko dah kat m'sia ke myke??

User avatar
iekan78
Posts: 125
Joined: Jul 18th, '06, 15:19
Location: Malaysia

Post by iekan78 » Jul 21st, '09, 12:22

azra wrote:Aku nie actually baru je baik demam, batok n selseme....aigoo.....letih betol rase badan :roll Aku tgk bebdk, walo suhu badan naik 2 C pon tak ape2....still aktif, kalo org tua ni, naik 0.5C pon rase mcm dah takleh bagon dah...hahaha :lol

myke~~ Ko dah kat m'sia ke myke??
kak azra,

org manja mmg cengitu..... :P
abih tu, gi tk wisma pantai mlm nih???

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jul 21st, '09, 16:54

iekan~~ Pegi....baru balik nie haa 8)

User avatar
myke
Posts: 234
Joined: Nov 3rd, '05, 18:06
Location: Malaysia

Post by myke » Jul 21st, '09, 17:47

azra wrote:Aku nie actually baru je baik demam, batok n selseme....aigoo.....letih betol rase badan :roll Aku tgk bebdk, walo suhu badan naik 2 C pon tak ape2....still aktif, kalo org tua ni, naik 0.5C pon rase mcm dah takleh bagon dah...hahaha :lol

myke~~ Ko dah kat m'sia ke myke??

patut la saya rasa x berdaya kalo kena demam or selesema... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Saya masih di tanah arab yg berpadang pasir nie lagi... :cry: :cry:

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jul 22nd, '09, 03:45

myke~~ Cian dia.... :cry: Kat dubai, kan ?? Bile ko habis kontrek keje kat sane?? 8)

User avatar
emykina
Posts: 230
Joined: Mar 8th, '06, 13:25
Location: somewhere in asia

Post by emykina » Jul 23rd, '09, 06:47

pekerja kontrak? huhu.. klo kat sini pekerja kontrak tu bkn refer bangla2 n indon2 tu ke? huhu...

aku tggu city hall tu abes dlu sme episod, br nk tgk. penantian itu satu penyeksaan.. huhu...

p/s: /me is listening to sorry2 suju, haru2 bigbang, i dont care 2ne1, stand by u dbsk, like being hurt by a bullet baek ji young and one songs from k.will... tajuk lagu die yg tertera kat skrin aku ni ????? jer.. huhu.. serta ur not alone by MJ.. (sj tgh bosan)

User avatar
azra
Posts: 298
Joined: May 13th, '05, 06:05
Location: malaysia

Post by azra » Jul 23rd, '09, 10:55

emykina~~ meh aku ulang balik pernyataan aku kat atas tu......kontrek keje.....kontrek keje.....bukan keje kontrek.....hehhehee :mrgreen:

User avatar
littlemafia
Posts: 98
Joined: Oct 6th, '06, 18:53
Location: Junki's HomE
Contact:

Post by littlemafia » Jul 24th, '09, 09:10

hehhe.. siap bold lg kak azra.. :p

any recommendation utk jdorama x?

kite tgh dload cite city hall ngan accident couple.. thanks aa rekomen cite ni.. ^^

da nak puasa da.. ganti puasa da ke? uhuk uhuk :p

User avatar
hafizadam
Posts: 131
Joined: Mar 29th, '07, 22:40
Location: Cairo, Egypt
Contact:

Post by hafizadam » Jul 24th, '09, 12:31

BOSS.
cite nih agak best.
teknik profiling Lady Boss dye power.

User avatar
myke
Posts: 234
Joined: Nov 3rd, '05, 18:06
Location: Malaysia

Post by myke » Jul 26th, '09, 16:48

azra wrote:myke~~ Cian dia.... :cry: Kat dubai, kan ?? Bile ko habis kontrek keje kat sane?? 8)
hahaha..layan kan ajer ler...bukan dubai lol..adik si dubai, qatar.. :mrgreen: :mrgreen:

x lama la..ada la lagi 1,2 thn lagi.. :cry:

emykina wrote: pekerja kontrak? huhu.. klo kat sini pekerja kontrak tu bkn refer bangla2 n indon2 tu ke? huhu...
hahaha...dekat2 la dgn level tu...sipi-sipi jer... :mrgreen:

User avatar
naadianaa
Posts: 133
Joined: Nov 1st, '06, 16:23
Location: ....(O_o)....
Contact:

Post by naadianaa » Jul 26th, '09, 17:37

Halo, lama x m'post kat cnie. Apa kabar sume?

Skng ni tgh giler ngan citer City Hall. Love......~~~~

Awesome script writing, brilliant acting and great onscreen chemistry. :wub:

mirmocomell
Posts: 13
Joined: Apr 20th, '08, 16:13
Location: malaysia, egypt
Contact:

Post by mirmocomell » Jul 26th, '09, 17:40

littlemafia wrote:hehhe.. siap bold lg kak azra.. :p

any recommendation utk jdorama x?

kite tgh dload cite city hall ngan accident couple.. thanks aa rekomen cite ni.. ^^

da nak puasa da.. ganti puasa da ke? uhuk uhuk :p

antara jdorama yg best utk di tgok summer nih : mr. brain

kalau cte2 yg dh lame sket mcm Smile, Yukan Club, Ringo, hurm...byk lagi.... :))

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest