Om du tror att det räcker att lägga ut en rund matta för att du ska dekorera om, då är du fel ute. Eftersom du fortfarande letar på internet, sida efter sida för att få information om vilken sorts matta du behöver, föreslår vi att testar de här specifika runda mattorna på särskilda platser i ditt hem. Det handlar om att leka med former och mönster och få dem att komplettera varandra. För att göra det behöver du inte studera inredningsdesign. Du behöver bara bestämma dig för vilken matta som passar bäst för ditt vardagsrum, barnens rum och hallen, och du behöver bara lite hjälp.

Låt oss sätta igång.

Om du letar efter en passande hallmatta ska du köpa en rektangulär matta som är längre, men inte så bred. Att lägga en matta av annan form i hallen kommer störa strukturen. Det hjälper också till att leda din besökare till vardagsrummet. Att ha en rektangulär hallmatta gör också ett bra intryck på dina gäster, och gör att de känner sig speciella när de kommer in i ditt hem.

Om du letar efter en matta till foajén kan du överväga att skaffa en stor rund matta. Varför ska den vara stor? Eftersom runda mattor ger bäst intryck när de är stora. Tricket här är att runda mattor kan få ett utrymme att se större och gladare ut. Många hemägare kan tveka på att skaffa en rund matta, men de gör ett bra jobb med att förvandla små utrymmen till något mer extravagant, iögonfallande och välkomnande.

Du ska också undvika att lägga två små mattor i ett stort rum. Det får rummet att se skevt ut och sittplatserna blir uppdelade. När du dekorerar en samlingsplats eller ett vardagsrum ska du alltid fokusera på att skapa synkronisering.

Runda mattor är vår favorit, då det enkelt och effektivt förvandlar utrymmet. Det är en rolig form att experimentera med och kan läggas i ett centralt rum, som en större hall, för att skapa synkronisering med resten av inredningen. Här ska du också tänka på att välja den färg och det mönster som passar med dekoren.

När du mäter området för att köpa en rund matta till matplatsen, föreslår vi att du alltid lägger till några centimeter innan du köper din runda matta online.

Lägg till åtminstone 50—70 centimeter och välj matta utifrån det.

Du kan glädja dig åt att veta att mattor, särskilt runda mattor, finns tillgängliga i många olika färger, mönster och designer hos en av de största mattbutikerna online, TrendCarpet. Att handla hos den här butiken har varit en otrolig upplevelse. Det var snabbt, bekvämt och pålitligt. Kolla in TrendCarpet idag och få tag på en av de bästa mattorna för ditt underbar hem.