Du er ferdig med å dekorere stuen og hele første etasje, og tror at du nesten er ferdig. Men fra inngangsdøren kan du se videre til gangen og trappen gir et ganske kjedelig bilde i kontrast til resten av rommet. Enkle tre- eller steintrapper er fremtredende bare fordi de virker ganske upyntet. Trappetepper gir den ideelle løsningen. Deres enkle men elegante design gir en fin overgang til overetasjen hjemme hos deg.

Trappetepper har ikke bare estetisk hensikt. Det hjelper å dempe lydene fra alle i familien når de går opp og ned trappen, og fører endelig til et fredelig miljø hjemme. Hvis du er noen som liker å gå rundt barfot, vil den herlige følelsen av tekstil under føttene når du går opp trappen er noe du bare kan oppleve med trappetepper.

Trappetepper er ganske annerledes enn teppene som pynter opp gulvet ditt, og valget ditt om å velge trappeteppe må tilpasses deretter. Det viktigste du må huske er at trappen trolig er det stedet hjemme som får mest fottrafikk. Ved å huske på dette må teppene dine være holdbare, motstandsdyktige mot slitasje og smuss. Luksuriøse tepper som er dype og fløyelsaktig trenger kanskje ikke bli gode, solide trappetepper selv om de føles godt å gå på. Du vil kanskje også se på tepper laget av mer grove hamp-aktige materialer som gir friksjon når du går opp og ned, og minsker sjansen for at barn sklir og faller ned trappen.

Teppematerialet bør også være like flekkbestandig som det er holdbart. På dette området virker teppematerialer som generelt er en blanding av naturlige fibre og syntetisk nylon best. Selv om vi ikke liker å anbefale noe annet en ren ull og silke til teppene som pynter opp gulvene i stuen og på soverommet, er det nødvendig å gjøre et unntak for trappetepper. Men syntetiske fibre i trappeteppet trenger ikke nødvendigvis å bety at du ikke får kjenne de myke teppene; du finner kanskje riktig blanding syntetiske og naturlige fibre i et showroom hvor de gode teppefolkene ser alle behovene dine.

Det er best å unngå noen av de mer tradisjonelle vevemønstrene som Berbertrykk og orientalske design, ikke bare fordi de kanskje ikke passer i trappen, men også fordi tradisjonell veving og knuter kan løsne i hendene (eller kanskje vi bør si potene) til hunder og katter som mange huseiere har som kjæledyr. Dyrene vil synes det er akkurat like irriterende å gå opp trappene som du gjør når du ser fibrene løsne under neglene og klørne deres.

Når det gjelder design og farger komplementeres trapper best av enkle mønstre. Vertikale striper er populære, og gir ofte en visuell effekt som fanger øyet på den som ser på når teppene løper nedover trappen. Men hvis det ikke er noe for deg er de mest elegante alternativene enkle, beroligende farger som gjør deg i bedre humør når du går opp til overetasjen. Se etter farger som kan skjule flekker og smuss. Krem- og lysere farger kan se slående ut i trappen, men sannsynligvis vil de ikke holde seg slik særlig lenge, og du må rense dem mye oftere. For å unngå styret som følger med hyppig rengjøring kan du velge en farge som kamuflerer smuss lettere samtidig som den holder seg elegant. Når det gjelder dette kan det være nyttig å bevege seg bort fra et ensfarget mønster.

Til slutt må du være forsiktig når du installerer teppet i trappen. For løs passform og teppet henger over kanten på trinnene, og kan dermed være farlig og føre til at du sklir og faller. Uriktig tilpassing fører også til at teppefibrene bøyer seg unødvendig, og spesielt for tradisjonell veving kan dette føre til at knutene løsner og tekstilets skjønnhet forsvinner gradvis.

Installasjon av trappetepper krever teknisk ekspertise og kan være ganske dyrt. Et mer problemfritt alternativ som fortsatt er førsteklasses, er trappeteppe-puter. Med et moderne snev som også avslører den vakre steinen eller treverket under teppet, er disse putene ikke et helt teppe, men er heller tilpasset individuelt til hvert trinn. Trappeteppe-putene beholder muligheten for mer vanlige trappetepper og har den ekstra fordelen av å kreve mindre vedlikehold. For et bredt utvalg trappeteppe-puter og mye mer anbefaler vi at du gir Trendcarpet en sjanse. De gir kvalitetsprodukter som ikke kan annet enn å gi drømmehuset ditt mer eleganse.